Hur man täcker en tatuering med smink

Visst, du älskar att visa upp din fantastiska tatuering till dina vänner och kamrater, men du vet att om din mormor någonsin såg det, skulle hon gå in i hjärtstopp snabbare än du kan säga, "Det är bara tillfälligt!" Oavsett om du vill gömma din tatuering från konservativa släktingar, täcka det för ett bröllop eller speciell händelse, eller se mer professionell ut i din nästa arbetsintervju, du kan snabbt och enkelt täcka en tatuering med smink om du vet vad tillvägagångssätt att ta.

Steg

Metod 1 av 2:
Med vanlig smink
  1. Bild med titeln täcker en tatuering med smink steg 1
1. Rengör din hud. Innan du börjar, är det en bra idé att rengöra din tatuerade hud med en torka eller lite ansikts tvätt. Om du har en stor tatuering, ta en dusch eller bad. Detta förbereder huden för att ta emot smink.
  • Tänk på att du inte ska försöka täcka en tatuering med smink om det inte är helt läkt, annars kan du förstöra bläcket eller utveckla en infektion.
  • Tatueringar kan ta så länge som 45 dagar att läka helt. Försök inte täcka en tatuering som är fräsch och har inte skalat än.
  • 2. Applicera en lätt concealer. Ta en tung täckningsvätska eller grädde concealer som är flera nyanser lättare än din naturliga hudton. Alternativt, använd en färgkorrigering concealer.
  • Använd en sminksvamp eller stipplingborste för att applicera concealer till tatueringen. Försök att dab eller blotta concealeren på huden istället för att gnugga den. Gnidning skjuter helt enkelt produkten runt i stället för att lägga till täckning.
  • Som ett resultat kommer blotting också att hjälpa dig att undvika att slösa för mycket av din concealer. När du har tagit tatueringen i ett jämnt lager, vänta en minut eller två för att den ska torka. Oroa dig inte om tatueringen fortfarande är synlig.
  • 3. Lägg till fundament. Välj en grund som matchar din hudton perfekt. Spray Foundations är det enklaste att arbeta med och ge den mest även täckningen, men flytande eller grädde kommer också att fungera.
  • Om du använder en sprutfundament, ge det en bra skaka och håll den ungefär 6 till 8 tum (15.2 till 20.3 cm) bort från tatueringen. Spraya grunden i Spurts, istället för att spruta i en kontinuerlig ström. Detta förhindrar att du är för tunghänt med det. Spraya tills du har jämnt täckt tatueringen, ge det 60 sekunder att ställa in.
  • Om du använder en flytande eller gräddfound, använd en sminksvamp eller stipplingborste för att applicera produkten, med samma blottingteknik som du använde med concealer. Använd om det behövs, använd dina fingrar för att släta ut det övre lagret och blanda runt kanterna.
  • 4. Täcka det med genomskinligt pulver. Använd en stor pulverborste för att applicera ett lager av genomskinligt pulver över fundamentet. Detta ger en matt finish.
  • 5. Spitz smink med inställningsspray. När du är färdig att lägga grunden, concealer och pulver, avsluta med ett ljust spritz av sminkningsspray. Detta ställer upp täckningen och förhindrar sminken från att gnugga på alla kläder eller möbler. Låt området torka innan du rör det eller försöker täcka det med kläder.
  • Bild med titeln täcker en tatuering med smink steg 6
    6. Gör en provkörning före evenemanget, om så önskas. Om du planerar att täcka upp din tatuering för en viss händelse som en arbetsintervju eller bröllop, är det en bra idé att göra en provkörning på förhand. Detta ger dig en chans att träna din teknik och se till att din smink är rätt färg för din hudton.
  • Metod 2 av 2:
    Försöker specialiserade produkter
    1. Använd tatueringsköljning. Det finns många produkter på marknaden utformad speciellt för att täcka upp tatueringar. Dessa produkter är mycket effektiva, på grund av deras tunga täckning och brett urval av färger, vilket kan matcha nästan alla hudtoner. Den enda nackdelen med dessa produkter är deras kostnad. Några av de bästa produkterna inkluderar:
    • Tatuering Camo: Detta Tattoo Camouflage-märke ger ett komplett kit för att täcka din tatuering. Produkten kommer i ett rör som kan gnidas direkt över den tatuerade huden utan att behöva borstar eller svampar. Satsen ger också en speciell rengöringsmedel för att ta bort produkten. Satsen är tillgänglig från deras hemsida.
    • Dermablend: Dermablend är en fantastisk produkt som ursprungligen designades av dermatologer för att täcka upp ärr och hudförhållanden. Det är hypoallergeniskt, vilket gör det till ett utmärkt alternativ för personer med känslig hud. Det kan vara i upp till 16 timmar. Det är också tillgängligt online.
    • Covermark: Covermark Tattoo Removal är ett annat tatueringsborttagningskit, som är tillgängligt i olika nyanser. Satsen innehåller en hudprimer, en flytande foundation, ett mattpulver och en speciell applikator.
  • 2. Prova scen smink. Stegsmakeup ger extremt tung och långvarig täckning och är bra för tatueringar som täcker stora hudområden. Du kan använda en färgkorrigering concealer under scenen smink för att dölja tatueringen.
  • Det är möjligt att köpa scenmakeup i en mängd olika hudfärger, men du kan också använda vanlig vit smink för att täcka upp tatueringen och sedan använda din vanliga fundament ovanpå för att matcha din hudton.
  • Några av de mest populära och allmänt tillgängliga scenen makeup varumärken inkluderar mördare, Ben Nye och Mehron.
  • Bild med titeln täcker en tatuering med smink steg 5
    3. Få en Airbrush Tan. Om din tatuering är ganska liten eller ljus i färg kan det vara möjligt att täcka upp det med en airbrush spray tan. Dessa spray-tans mörknar inte bara huden utan även utifrån hudton och täcker ofullkomligheter.
  • Ring till din lokala garvningssalong för att se om de erbjuder airbrushing service. Visa dem din tatuering och fråga dem om de tror att behandlingen effektivt skulle täcka upp det.
  • Home Spray Tan produkter som Sally Hansen Airbrush ben kan också användas för att försöka täcka upp små, ljusa tatueringar.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Tattoo Artist Kat Von D har en stor rad hihg-pigment coverup utformad speciellt för dölja tatueringar.

    Varningar

    Få inte en tatuering av en pojke / flickvän namn, för om du bryter upp, fastnar du med den.
  • Försök inte täcka en tatuering med smink om inte tatueringen är helt läkt.En ny tatuering, eller en som är bara en vecka eller 2 gammal, kräver stor omsorg och god hygien. Introducerar smink eller överdrivet att röra en ny tatuering kan irritera området tillräckligt för att skada ditt hårt intjänade konstverk och orsaka infektion.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande