Hur man utformar din egen smycken

Det finns inget som rätt smycken för att avsluta en outfit. Ibland kan dock det rätta stycket vara svårt att hitta. Lös det problemet genom att utforma din egen stycke show-stoping smycken. Du kan arbeta från början, eller om en vintage bit.

Steg

Metod 1 av 3:
Utforma smycken hemma
  1. Bild med titeln Design din egen smycken Steg 1
1. Bläddra bland webbplatser och smycken butiker för inspiration. När det gäller att designa smycken hemma behöver du lite inspiration innan du börjar dra. Bläddra i smycken online eller huvud till din lokala hantverksbutik eller hantverkshow för att bläddra i valet. Kanske kommer ett hänge eller ädelsten att fånga ditt öga. När du är inspirerad, bör det vara lätt att börja utforma dina smycken.
  • Bild med titeln Design ditt eget smycken Steg 2
    2. Börja skissera. Om du är osäker på var du ska börja, försök skissera grundläggande former och börja sedan pryda dessa former. Om du fortfarande är förlorad, försök bara lite tanklös skiss i fem minuter eller så. Detta kan ge en design som du kanske inte har tänkt på annars.
  • För att börja utforma smycken på papper behöver du tomt papper och pennor. Dessa kan enkelt köpas på en hantverksbutik nära dig eller till och med på en lokal bokhandel. Bläddra i valet av skissböcker tills du hittar en som gnistor din kreativitet och hjälper dig att känna dig motiverad att designa.
  • När du skissar din bit, märker varje del av designen med det material du ska använda. Till exempel, om du skissar en röd plastpärla, märk den på din design. Även om det kan tyckas uppenbart för dig nu, kan du glömma vad du skissar senare.
  • Expertips
    Ylva bosemark

    Ylva bosemark

    Smycken Maker & Entrepreneurylva Bosemark är en högskole entreprenör och grundaren av White Dune Studio, ett litet företag som specialiserat sig på laserskuren smycken. Som ung vuxen själv är hon passionerad för att inspirera andra unga vuxna att vända sina lustar till affärsföretag.
    Ylva bosemark
    Ylva bosemark
    Smycken Maker & Entrepreneur

    Försöker bestämma om man ska skissa med hand eller på en dator? Ylva Bosemark, en smycken designer och entreprenör, säger: "Jag är inte den bästa illustratören, men jag älskar att dra den för hand och på papper först. Ibland när jag utformar på datorn blir det för artificiell. Det är så lätt att dra böjda former och virvlar med en penna, men på datorn är det svårare - att begränsningen visar i slutprodukten och det ser aldrig ut så bra ut."

  • Bild med titeln Design ditt eget smycken Steg 3
    3. Överväga färger. Om du gillar ljusa, livfulla färger, vill du integrera detta i dina mönster. Om du föredrar metalliska ytbehandlingar kan du också använda metallfärger i dina mönster. Att utforma dina egna smycken ger dig friheten att experimentera och skapa vad du än kan tänka på och vad du gillar bäst!
  • Överväg kontrasterande mörka och lätta toner.
  • Färger från motsatta sidor av färghjulet kommer att pop.
  • Att använda 3-5 färger intill hjulet kommer att skapa en harmoni.
  • Försök matcha en färg med de två färgerna bredvid sitt motsatta på färghjulet.
  • Bild med titeln Design ditt eget smycken Steg 4
    4. Tänk på former. När du skissar, tänk på den form du vill skapa. Kanske vill du inkludera rektanglar eller zigzags i din design. Kanske älskar du sfärer eller cirklar och njuter av att arbeta med rounderformer. Överväga att matcha formen på hela stycket och formen på pärlorna eller ornamenten.
  • Till exempel kan du göra ett runt armband med runda pärlor. Du kan också lägga en tung, smal pärla som hänger rakt ner från en lätt kedja - det här kommer att skapa en skarp triangulär form som slutar i en punkt.
  • Tänk på negativt utrymme. Tänk på hoopörhängen: Tomhetens tomhet lyfter fram bärarens käke. Tänk på vad dina smycken kommer att rama.
  • Bild med titeln Design ditt eget smycken Steg 5
    5. Glöm inte bärbarhet. Det är lätt att ta bort din design och hamna med något för tungt eller jaggged för komfort. Tänk på vikten av dina smycken och överväga vad det kommer att hänga från. Till exempel, ett tungt halsband som draper runt dina axlar kommer att vara mindre smärtsamma än tunga örhängen som är avstängda från dina öronbes.
  • På samma sätt är jagade metallörhängen osannolikt att skada dig, när de hänger bort från ditt ansikte, men ett spikigt halsband kan sluta pricka din hud.
  • Bild med titeln Design ditt eget smycken Steg 6
    6. Bläddra för leveranser för inspiration. Gå till en hantverk i ditt område för att samla smycken leveranser, som pärlor, kedjor, klämmor, sträng mm. Du kan få idéer från materialen till hands. Att ha dessa material i din besittning kan också bidra till att inspirera dig när du skissar ut dina idéer.
  • Metod 2 av 3:
    Skapa ett anpassat stycke med en juvelerare
    1. Bild med titeln Design ditt eget smycken Steg 7
    1. Skissa ut din idé. Om du har något i åtanke, skissa det på en bit papper. Var inte skrämmad om du inte är särskilt begåvad i konstavdelningen - syftar helt enkelt till att få ett grovt utkast på papper. Om du inte har några idéer, inte fret. Juvelerare kan arbeta med dig för att utveckla ett anpassat stycke som kommer att vara meningsfullt för dig i många år framöver.
    • Spara bilder av smycken som inspirerar dig på din telefon eller skriv ut dem för att ta med dig. Detta kommer att ge juveleraren en idé om vad du letar efter.
  • Bild med titeln Design ditt eget smycken Steg 8
    2. Hitta en smycken butik som kommer att fungera med dig på en anpassad design. Många smyckenbutiker erbjuder anpassade designcenter eller studior att arbeta med dig på att utforma din perfekta bit. Du kan hitta anpassade juvelerare nära dig genom att genomföra en online-sökning med frasen, "Custom Jeweler i Detroit, MI."Jotera lite som ser intressant ut för dig på ett papper eller din enhets anteckningsblock. Ring eller besök butikerna för att prata om sina tjänster.
  • Bild med titeln Design din egen smycken Steg 9
    3. Ta med några smycken som du vill omforma. Om du ärvde en Heirloom Gem du vill omforma eller ha en lös diamant eller ädelsten, ta med dem med dig. Håll de dyrbara objekten försiktigt undangömt i en liten, låst smyckeskrin för att undvika att förlora dem före ditt möte. Du kan arbeta med juveleraren för att inkludera dessa bitar i ett helt nytt, omdesignat stycke som kommer att behålla sitt sentimentella värde.
  • Bild med titeln Design din egen smycke Steg 10
    4. Godkänn modellen. De flesta juvelerare kommer att ge en vax- eller 3D-tryckt modell för att du ska se och testa innan smycken skapas. Det här är den perfekta tiden för dig att ge feedback och låt smycken veta vad du gillar, ogillar och vill ändra. Var inte blyg, det här är ett anpassat stycke och du förtjänar att få exakt vad du är förutsedd.
  • Metod 3 av 3:
    Designa smycken online
    1. Bild med titeln Design ditt eget smycken Steg 11
    1. Besök en smycken-designing webbplats. Det finns ett antal webbplatser som gör att du kan designa dina egna smycken och är tillgängliga för nybörjare. Jewell, Wize Gem, och andra webbplatser gör det möjligt för dig att använda sin programvara antingen gratis eller för en nominell avgift.
  • Bild med titeln Design din egen smycken Steg 12
    2. Ladda ner programvaran. När du väl har bestämt dig för webbplatsen använder du, ladda ner programvaran eller helt enkelt komma åt programmet på din webbläsare. Du kan behöva gå igenom en registreringsprocess för att kunna använda programvaran. Ange bara information, till exempel ditt namn och e-postadress, för att registrera dig med webbplatsen och skapa ditt eget konto. Du bör då få tillgång till programvaran och börja utforma!
  • Bild med titeln Design ditt eget smycken Steg 13
    3. Titta på tutorials eller videor som demonstrerar programvaran. De flesta smycken-designande webbplatser ger handledning eller videor som visar programvaran för dig. Titta på några av dessa videoklipp för att få en bra uppfattning om vad du kan förvänta dig och hur du använder programvaran. Detta hjälper dig att få ut det mesta av din designupplevelse.
  • Bild med titeln Design din egen smycken Steg 14
    4. Använd designverktygen för att börja skapa. När du är uppställd med programvaran eller webbläsarprogrammet, börja experimentera för att skapa egna mönster. Välj typ av metall, färg och ädelstenar du vill inkludera. Det finns vanligtvis handledning för första gången användare.
  • Många av de webbplatser som gör att du kan designa från hemmet skapas för personer som aldrig har använt sådan programvara före och är utformade för att vara användarvänliga.
  • Det finns vanligtvis mallar förutsatt att du kan anpassa för att göra utformningsprocessen enklare för dig.
  • Bild med titeln Design ditt eget smycken Steg 15
    5. Slutför din design. När du har lagt till efterbehandlingen, skicka in din design. Detta görs vanligtvis via en "färdig" eller "Skicka" -knapp. Tillverkaren mottar sedan designen och börjar göra det enligt dina specifikationer.
  • Bild med titeln Design ditt eget smycken Steg 16
    6. Köp dina smycken. Även om designprocessen kan ha varit fri, kommer du sannolikt att behöva betala för det färdiga stycket. Tillverkaren kan maila eller maila dig en faktura eller du måste betala på deras hemsida med ett kreditkort. När du har betalat får du din smycken i posten!
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Kom ihåg att bara designa din bit med de material som är tillgängliga för dig. Om du utformar ett armband med guld och smaragder, men bara eget silver och kvarts, kommer du inte att kunna göra ditt armband!
  • Om du inte redan har en betydande samling smycken, försök att gå online eller till smycken butiker för att bestämma vad stilen på din bit ska vara. Detta ger dig en ännu större utbud av stilar att undersöka.
  • Ta en smycken-gör klass på ett lokalt samhällskollegium. Dessa klasser är ganska överkomliga och låter dig få tillgång till verktyg som du inte annars har hemma!
  • Varningar

    Bli inte avskräckt om du inte kan få din design rätt första gången. Börja helt enkelt fräsch på en ny bit papper.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande