Hur man kan rengöra torra raderörer

När torra radera raderare blir mättade med bläck, kan de inte längre radera. Lyckligtvis finns det några olika metoder för att rengöra dem och hjälpa dem att fungera som ny. Bäst av allt kan det här göras med hjälp av saker du redan har hemma. Du kan välja att tvätta rader med diskmedel, spraya dem med en trädgårdsslang eller skrubba dem med tandkräm. Oavsett vilken metod som helst (eller metoder) du väljer, kommer dina torra raderare att vara tillbaka i affärer snart.

Steg

Metod 1 av 3:
Tvätta med diskmedel
  1. Bild med titeln Clean Dry Erase Erasers Steg 1
1. Fyll en panna med tvålvatten. Placera ca 1 matsked (14.7 ml) diskmedel i en grundpanna om med 1 quart (946 ml) varmt vatten. Var medveten om att bläcket från radarna kan fläcka pannan.
  • Bild med titeln Clean Dry Erase Erasers Steg 2
    2. Suga ut radarna. Placera radarna i pannan med varmt vatten och låt dem suga i 20 minuter (eller mer). Skölj dem sedan under rinnande vatten tills all bläck är borttagen och vattnet är klart.
  • Bild med titeln Clean Dry Erase Erasers Steg 3
    3. Ställ in radarna i solen. För att du ska kunna använda de torra radarna måste de vara helt torra. Det bästa sättet att effektivt torka dem efter tvätt är att ställa in dem i direkt solljus i 1-2 timmar.
  • Metod 2 av 3:
    Rengöring med en trädgårdsslang
    1. Bild med titeln Clean Dry Erase Erasers Steg 4
    1. Välj en plats där du kan göra en röra. När du rengör dina torra raderas med en trädgårdsslang, kommer du att sluta spruta inskyfärgat vatten på marken. Så först, välj en plats att göra din städning, helst på en lapp av gräs.
  • Bild med titeln Clean Dry Erase Erasers Steg 5
    2. Spraya radarna med slangen. Ta med dig dina torra raderare ute, sätt dem på marken och spraya dem med din slang. Om din slang har flera inställningar, använd den mest kraftfulla. Strömmen från slangsprayen tränger in i suddgummiens sprickor och tar bort bläcket. Fortsätt tills vattnet går klart.
  • Bild med titeln Clean Dry Erase Erasers Steg 6
    3. Ställ in radarna i solen. Placera dina torra rader i direkt solljus och låt dem sitta i 1-2 timmar. Försök inte använda raderna tills de är helt torra. Under tiden, lägg bort din trädgårdsslang.
  • Metod 3 av 3:
    Skrubbning med tandkräm
    1. Bild med titeln Clean Dry Erase Erasers Steg 7
    1. Applicera tandkräm i dina radare. En mild, men ändå lite slipande rengöringsmedel (som tandkräm) är utmärkt för rengöring av torra raderörer. Applicera en rad tandkräm i botten av varje suddgummi du vill rengöra.
  • Bild med titeln Clean Dry Erase Erasers Steg 8
    2. Skrubba dem med en våt trasa. Med en våt tvättduk, skrubba suddgummi i en cirkulär rörelse. Försök att sprida tandkrämen över hela suddgummi. Var medveten om att bläcket sannolikt kommer att fläcka den tvättduk du använder.
  • Bild med titeln Clean Dry Erase Erasers Steg 9
    3. Skölj dem under rinnande vatten och torka dem i solen. Håll varje suddgummi under varmt rinnande vatten tills all bläck och tandkräm är borttagen och vattnet är klart. Ställ sedan ut radarna utanför i direkt solljus i 1-2 timmar tills de är torra.
  • Tips

    Om du behöver radera din torra radebräda innan dina rader är torra, finns det flera hushållsartiklar du kan använda, till exempel en pappershandduk sprutas med glasrengörare, en torr tvättduk eller en gammal t-shirt eller socka.
  • Om din torra raderingskort måste rengöras kan du använda gnidningsalkohol på en pappershandduk.
  • Om du bor i ett kallt klimat (eller det är det en molnig dag) kan du ställa in raderna i närheten av en värmeventil för att de ska torka.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande