Hur man odlar pott bellied grisar

Pott Bellied grisar är ett bra djur att odla om du har mycket tid och tålamod.Om du överväger att avela ditt husdjur gris, är det klokt att se till att minst 3 eller 4 barn är placerade i bra husdjur, före avel.Var väldigt tålmodig och vänta mest väckt foe de lilla critterna att anlända.

Steg

  1. Bild med titeln Breed Pot Bellied Pigs Steg 1
1. Hitta en lämplig kompis för din pott bellied gris. Gör en liten forskning om grisgenetik för att förutse de möjliga egenskaperna som grisarna kommer att ha enligt båda föräldrars bakgrund. Avel för specifika egenskaper och utseende kan hjälpa till att sälja dem snabbare och bättre priser.
  • De flesta kvinnliga potbellied grisar når sexuell mognad mellan åldrarna 3 till 4 månaders ålder. Kvinnliga potbellies kommer i värme var 21: e dag. Värme kan vara 6 dagar, under vilken tid din gris kommer att ha en svullnad, rödad vulva.Männen är vanligtvis sexuellt mogna med 90 dagar. Vissa grisar kan odla redan tidigare än 3 månader, beroende på egen genetik, bostäder, vikt och tillväxt.
  • Bild med titeln Breed Pot Bellied Pigs Steg 2
    2. Vet vad du ska leta efter. Vissa husdjur grisägare märker förändringar i sina kvinnliga grisar när de kommer in i säsongen. Deras grisar kan ha olyckor i huset och bära hushållsartiklar tillbaka till sin säng. Detta kommer att passera i slutet av värmen, men spaying är det enda sättet att eliminera detta beteende.
  • Bild med titeln Breed Pot Bellied Pigs Steg 3
    3. Vaccinera. Tre veckor före avel ges en vaccination till kvinnan och den manliga grisen för att hjälpa till med att förebygga reproduktionssjukdom. En annan vaccination ges till kvinnan två veckor innan hon har sin kull. Hon borde också vara maskad vid denna tidpunkt.
  • Bild med titeln Breed Pot Bellied Pigs Steg 4
    4. Sätt din kvinna med hanen.Din kvinnliga gris måste gå till vildsvinet och vara med honom i två till tre månader. Även om din kvinna har haft sina månatliga värmekryter, tar det vanligtvis en vildsvin i närheten av att få din kvinna till ägglossning. Således kommer hon sannolikt inte att bli uppfödd den första månaden. I början av hennes vistelse kommer hon att kämpa med vildsvinet eftersom han inte är en del av hennes besättning. Du kan förvänta henne att bli biten, repad och eventuellt har örat medan de kämpar. Det är viktigt att både kvinnan och vildsvin är uppdaterade på alla sina vaccinationer. Det är också klokt att grisarna är blodprovade för de primära svinssjukdomarna innan de placeras ihop.
  • Bild med titeln Breed Pot Bellied Pigs Steg 5
    5. Vet om linjeledning när det gäller grisar. Det är viktigt att notera att linjeledning inte är ett alternativ med grisar. Tumregeln för avelpotbellied grisar är inte närmare än fem generationer. Ju närmare relaterade desto mer sannolikt kommer kullen att ha fosterskador. För varje generation "i" kan uppfödaren förvänta sig en 10% ökning av fosterskador. Därför, med avel av ett mycket närstående par, som far till dotter, mor till son, kan uppfödaren, förvänta sig minst 50% av barnen att deformeras eller döda.
  • Bild med titeln Breed Pot Bellied Pigs Steg 6
    6. Vänta på 3 och en halv månad. Gestations- eller graviditetsperioden är 114 dagar.
  • Bild med titeln Breed Pot Bellied Pigs Steg 7
    7. Ta din kvinna till ett födelseområde. Minst fem dagar före hennes förfallodag ska kvinnan flyttas till ett farhing, födelseområde. Detta farrowing-område ska vara helt desinficerat innan modergrisen rör sig i. Ytan på detta område måste vara antingen jord eller täckas med icke-skid, tvättbar gummimatta, så att de nya barnen är mindre benägna att huden knäna eller ha benproblem som de sjuksköterskor.
  • Bild med titeln Breed Pot Bellied Pigs Steg 8
    8. Ge bra sängkläder. Sängkläder för moder och spädbarn kan vara små mängder ren hö, strimlad papper eller träflis. Mängden som används av varje typ av material borde aldrig vara så mycket att barnpiglet kan bli trassig i den. Hushållsartiklar som mattor eller filtar ska inte användas. Detta område behöver en värmekälla, till exempel en värmelampa. Babygrisar har ingen kontroll över sin kroppstemperatur i ca 3 dagar. De måste hållas i en miljö på minst 90 grader under denna tid - därför kan en värmekälla krävas även på sommaren. Modergrisen kommer att röra sig bort från värmen, bör bli för varm. Fästområdet måste vara tillräckligt stort för henne att göra detta bekvämt. Storleken på farrowing-området bidrar också till att förhindra oavsiktlig krossning av barnen av sin mamma. De flesta farrowingområden har 2x4 brädor kopplade till sidorna av området. Dessa brädor placeras ca 6 tum (15.2 cm) från golvet. Detta gör det möjligt för barnen att fly under eller på toppen av brädet, om deras mamma plötsligt börjar ploka ner i deras riktning.
  • Bild med titeln Breed Pot Bellied Pigs Steg 9
    9. Vanligtvis, några dagar till några timmar före leverans av kullen, kan kolostrum, en tunn, gul vätska utsöndras av mammans bröstkörtel. Den genomsnittliga kullstorleken för en potbellied gris är 6 - 8 grisar, men upp till 10-12 kan födas. En okomplicerad leverans kan ta upp till 1-2 timmar, med ca 15 till 30 minuter mellan födelserna av enskilda grisar. Babygrisar väger någonstans mellan 6 och 12 ounces vid födseln.
  • Bild med titeln Breed Pot Bellied Pigs Steg 10
    10. Vet när du ska ringa veterinären. Veterinärbistånd bör ses om kullens födelse förlängs, de kvinnliga stammarna utan att producera grisar, får några grisar och arbetstagar, om en felaktig utmatning eller förfallna placenta detekteras vid vulva, eller, nära förfallodagen, Kvinna har arbetat andning, svaghet och oförmåga att stiga.
  • Bild med titeln Breed Pot Bellied Pigs Steg 11
    11. Få en hälsoexamen. Efter födslan av hela kullen och efter att barnen har haft sitt första kolostrum, bör de tillfälligt avlägsnas från sin mamma så att uppfödaren kan ge dem en fullständig undersökning. Du bör leta efter något tecken på fosterskada. Det är min observation att omyou kan se en födelsefel, det finns en annan intern defekt som du inte kan se.
  • Bild med titeln Breed Pot Bellied Pigs Steg 12
    12. Vet om när du ska avvänja grisarna. Grisarna avvesteras vid ca 6 veckor och inte tidigare än 5 veckor. Alla grisar ska vara kraftfullt att äta fast mat före avvänjning. Detta är en mycket stressig tid för barnen och deras mamma. Det är bäst att flytta mamman ifrån sin kull så att hon inte kan se eller höra dem.
  • Tips

    Titta på grisarna när avelsparet sätts ihop.Om de kämpar för kraftigt, var beredd att skilja dem.
  • Ta avelsparet till veterinären för en hälsokontroll och vaccinationer. Veterinären ska utföra en pre-graviditetsexamen på kvinnan för att säkerställa att hon är frisk nog att odla.
  • Varningar

    Får inte dem för unga.
  • Innan du fattar beslutet att odla, se om du har rätt hem för att skicka grisarna till.
  • Vet att pengarna du spenderar efter dem måste vara mycket, och du kanske inte kan sälja dem till höga priser.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande