Hur man rengör koppar smycken

Koppar smycken, även stycken som har lackats, kan smälta över tiden på grund av exponering för sulfider i luften, såväl som fuktighet. Lyckligtvis är koppar smycken lätt att rengöra med hushållsprodukter. Välj först en renare för dina smycken baserat på både smycken och vad du har runt huset. Ge dina smycken en mild skrubbning och polering. Om du vill sänka behovet av att rengöra dina smycken, arbeta med att ge det en mild rengöring regelbundet och lagra det säkert.

Steg

Del 1 av 3:
Välja en renare
  1. Bild med titled Clean Copper Smycken Steg 1
1. Skapa en bakpulverpasta. En bakpulverpasta fungerar för de flesta koppar smycken och kan göras med material som du sannolikt har runt huset. Blanda lika delar salt och bakpulver med lite citronsaft tills du har en pasta.
  • 2. Blanda en salt och ättika lösning. Bordsalt och ättika är också en lätt renare att göra med leveranser du har hemma. Blanda bara lika delar vit vinäger och salt för att få en rengöringslösning för dina koppar smycken.
  • 3. Stänk bordsalt på en citron. Om du har en citron, kan det gnidas på koppar smycken för att rengöra det. Stänk bara bordsalt på citronen och gnid ner dina smycken med den.
  • Om du hittar dig behöver en djupare ren, lägg till lite majsstärkelse och bakpulver till citronen också. Detta kommer att ge en djupare ren.
  • Bild med titled Clean Copper Smycken Steg 4
    4. Använd ketchup på egen hand. Ketchup tenderar att fungera bra för smycken med mycket detaljering, som vintage koppar smycken. Ketchup kan sprutas direkt på dina smycken och sedan gnidas in med fingrarna eller en trasa.
  • 5. Prova vatten och mild tvål. En mild tvål, som diskmedel, kan också användas på koppar smycken. Se bara till att du använder en liten mängd. Några droppar av en mild tvål är allt som krävs för att rengöra koppar smycken.
  • Bild med titeln Clean Copper Smycken Steg 6
    6. Använd en kommersiell kopparrenare för det mest effektiva alternativet. Du kan hitta kommersiella kopparrenare på de flesta hårdvaruaffärer. Se bara till att du bär gummihandskar och arbetar i ett välventilerat område när du använder en kommersiell renare.
  • Del 2 av 3:
    Rengöring av dina smycken
    1. Koka dina smycken i din lösning för en djup ren. Om du behöver en djup ren, använd en rengöringslösning som du kan fördjupa dina smycken i. Ättika och salt tenderar att fungera bäst. Fyll bara en kruk som är tillräckligt stor för att innehålla dina smycken med ättika och salt, eller din valda lösning. Ta lösningen på koka. Låt smycken koka i några minuter innan du tar bort det.
    • Se till att du använder tang när du tar bort smycken och låt det sitta några minuter att svalna innan du sköljer det. Smycken ska vara coola till beröringen innan du sköljer den.
  • 2. Gnugga din städare på smycken. Om du inte behöver en djup ren, kan du helt enkelt gnugga dina smycken ner med din valda renare. Använd en poleringstyg eller något liknande gnugga dina smycken tills den lyser och smuts och skräp tas bort.
  • För att komma in i nooks och crannies, använd en tandborste för att skrubba dina koppar smycken.
  • När du använder ketchup kan koppar smycken komma ut givare om du låter ketchup vila på smycken i några minuter.
  • 3. Skölj och torka smycken. Du kan skölja koppar smycken med en ren trasa fuktad med rent vatten. DAB smycken torkar med en torr trasa.
  • Koppar kan rosta om den lämnas våt för länge, så se till att torka det noggrant innan den ställs åt sidan.
  • 4
    putsa smyckena. Efter rengöring av koppar smycken, ge det en bra polsk genom att spruta lite citronsaft på en trasa. Sedan buff smycken med trasa tills den lyser. När du är klar, skölj av smycken med vatten.
  • Citron är vanligtvis okej att använda, även om du redan har använt citron för rengöring. Om du föredrar, kan du dock köpa en polsk gjord speciellt för koppar smycken.
  • Del 3 av 3:
    Upprätthålla rena koppar smycken
    1. Bild med titled Clean Copper Smycken Steg 11
    1. Rengör dina smycken regelbundet. Koppar smycken bör rengöras regelbundet för att undvika missfärgning och tarnish. Varje gång smycken blir märkbart jolleseglare eller smutsig, ge det en städning.
    • Tänk på, tider mellan rengöring varierar beroende på typ och ålder av dina smycken och hur ofta du bär den. Håll ett öga på dina koppar smycken och rengör det efter behov.
  • 2. Förvara dina smycken på en torr plats. Koppar smycken ska lagras på en torr plats som överskott av fukt kan orsaka rost och missfärgning. Du bör också lagra smycken i en lufttät behållare eller ziploc väska för att hålla ut extra fuktighet.
  • Bild med titled Clean Copper Smycken Steg 13
    3. Undvik att simma med koppar smycken. Simning kan skada koppar smycken, vilket resulterar i behovet av mer frekvent tvätt och polering. Ta dina koppar smycken utanför innan du simmer i en pool eller vattenkropp för att hålla det rent.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Några kommersiella smyckenrengöringsprodukter kan innehålla ämnen som kommer att skada pärla stenar. Om din kopparstycke har pärla stenar, kanske du vill ta den till en juvelerare att städas.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande