Hur man rengör redskapet

Redskap är snabba och lätta att rengöra. Tvätta helt enkelt redskapet med varmt vatten och tvål, eller använd den naturliga rengöringsstyrkan i solen, salt och citron om du städar träredskap. Om du vill sterilisera redskap, försök att suga dem i kokande vatten. Innan du vet det kommer dina redskap att gnistrande rena.

Steg

Metod 1 av 3:
Tvätt redskap för hand
1. Skrapa eventuellt överskott av mat i facket med en pappershandduk. Kvarvarande mat kommer att göra vattnet smutsigt och få det att vara mindre effektivt. Använd en pappershandduk för att torka av några stora bitar av mat som fastnar på redskapet.
  • Oroa dig inte för att ta bort små bitar av mat, eftersom det kan tas bort när du tvättar redskapet.
  • Bild med titled Rengör redskap Steg 2
    2. Fyll ditt kökshandfat med varmt vatten och diskmedel. Sätt kontakten i diskbänken och sätt på den varma kranen. När diskbänken fylls med vatten, pressa ca 1 matsked (15 gram) diskvätska i vattnet.
  • Läs etiketten på diskmaskinens flaska för att hitta den rätta mängden vätska som ska användas, eftersom vissa koncentrerade tvättmedel inte kräver så mycket.
  • 3. Lägg till 2 msk (30 gram) bakpulver till vattnet för lite extra städkraft. Om du letar efter en naturlig renare är Baking Soda ett bra alternativ. Pulvret hjälper till att minska lukt och bryta ner fläckar. Tillsätt bakpuljen till din diskbänk av vatten och diskmedel och blanda allt tillsammans.
  • 4. Sätt redskapet i diskbänken och skrubba av maten med en skålborste. Placera de minst smutsiga redskapen i diskbänken först. Detta kommer att stoppa vattnet från att bli för smutsigt. Skrubba varje redskap med en skålborste tills all mat har tagits bort. När redskapet är rent, placera det på ett torkställ.
  • Bild med titled Rengöringsredskap Steg 5
    5. Lämna redskapen för att suga om maten är fast på. Om maten inte kommer från redskapet, låt den suga i diskbänken medan du tvättar resten av disken. Detta kommer att få maten att lossa sitt grepp på redskapet. Försök skrubba det igen när alla andra rätter har tvättats.
  • Använd om det behövs, använd en Dish Scourer för att ta bort eventuell kvarvarande mat från redskapen.
  • 6. Torka redskapen med en handduk eller lämna dem till lufttorka. Torka varje redskap individuellt med en handduk och returnera dem till deras låda. Alternativt, lämna redskapen på torkstället för att torka naturligt. Det här alternativet är enkelt och undviker rostfritt stål redskap att få ett smeary utseende.
  • Om du är lufttorka dina redskap, se till att de inte är staplade ovanpå varandra, eftersom det kommer att stoppa luften som cirkulerar och torkar dem.
  • Metod 2 av 3:
    Rengöringsredskap
    1. Skrubba redskapet med varmt tvålvatten. Använd en skrubbborste för att ta bort eventuell ytmat från träet. Var inte orolig om det finns fläckar under maten - det här är normalt för träredskap.
    • Det är viktigt att använda varmt tvålvatten eftersom det kommer att bidra till att ta bort bakterier som har blöts in i träet.
  • 2. Använd en snitt citron för att gnugga grova salt över redskapet. Skär en ny citron i halva och täcka den med grovt salt. Gnugga citronen över redskapet tills hela saltet har upplösts. De naturliga rengöringsegenskaperna hos saltet och citronen hjälper till att ta bort några luktar och fläckar från redskapet.
  • Om träredskapet fortfarande är färgad, skrubba 1 tsk (5 gram) bakpulver och några droppar citronsaft i fläcken. Detta borde hjälpa till att lyfta ut resten av fläcken.
  • 3. Skölj redskapet med kallt vatten. Håll redskapet under rinnande vatten tills all citronsaft och salt har tvättats. Använd om det behövs, använd en diskduk för att hjälpa till att trycka på saltet.
  • Bild med titled Rengör redskap Steg 10
    4. Lämna redskapet för att torka i solen. Solen hjälper till att blekna alla gamla eller återstående fläckar på din träredskap. Lämna redskapet i solen tills det har torkat. Detta bör ta ca 1 timme, beroende på temperaturen utanför.
  • Om det inte är soligt ute, lämna redskapet för att lufttorka inuti och placera det ute på en solig dag för att blekna några fläckar.
  • Metod 3 av 3:
    Steriliseringsredskap
    1. Bild med titled Rengöringsredskap Steg 11
    1. Fyll en stor kruka med vatten och ta det koka. Använd tillräckligt med vatten för att täcka alla redskap som du vill sterilisera. Placera ett lock på potten för att hjälpa vattnet att koka snabbare. Det kokande vattnet kommer att döda några buggar eller bakterier som är på redskap som lämnar dem mousserande rena och hygieniska.
  • 2. Placera redskapen i kokande vatten i 10 minuter. Placera försiktigt alla redskap i kuk med kokande vatten och se till att alla redskap är täckta. Om det behövs, lägg till extra vatten för att täcka alla redskap som sticker ut ur vattnet. Håll potten på spisen så att vattnet fortsätter att koka.
  • Slå ner värmen om vattnet bubblar över potten.
  • 3. Ta bort redskapen från vattnet. Vrid uppvärmningen av spisen och använd ett par rena tang för att försiktigt ta bort redskapen från vattnet och placera dem på ett rent torkställ. Var försiktig så att du inte rör redskapet eftersom de kommer att brinna varmt.
  • Överför 1 Utensil i taget för att undvika att av misstag släppa dem.
  • Bild med titled Rengöringsredskap Steg 14
    4. Lämna redskapet på ett torkställ i 1 timme. Lufttorkning är det mest hygieniska sättet att torka rätter eftersom det inte finns någon förorening från en handduk. Ordna redskap så att de inte rör varandra. Detta kommer att hjälpa luften att cirkulera runt disken och hjälpa dem att torka snabbare.
  • Tips

    Om du har kopparredskap, måste du rengöra dem regelbundet för att bli av med fläckar. Du kan enkelt göra det med hushållsmetoder.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande