Hur man tjänar din kycklingens förtroende

Kycklingar är stora husdjur att hålla i din egen bakgård. De är vänliga, docile, och kan enkelt hanteras - även av små barn. Men om du har fått en skitaktig kyckling i flocken eller du har köpt några nya höns som behöver lite tid att använda dig, måste du följa en metod för att få dem att lita på dig. Genom att följa stegen nedan kommer du snart att ha en vänlig, fjädrad vän.

Steg

Metod 1 av 2:
Skapa en fredlig miljö
  1. Bild med titeln Tjäna din kyckling
1. Håll husdjur inomhus, eller borta från dina kycklingar. Kycklingar är kända för att co-existerande med andra husdjur i harmoni, men om din flock inte är bekant att interagera med andra djur, kan de lätt bli oroliga och high-alert. Håll dina hundar och katter inomhus och introducera dem ordentligt senare.
  • Bild med titeln Tjäna din kyckling
    2. Undvik att föra barn med dig. Unga småbarn är ofta höga och kan vara alltför upphetsade. Dessutom kan de förvänta sig att hålla kycklingen när de inte är redo - speciellt om du inte känner till din kycklings temperament. Detta kommer lätt att avskräcka dina kycklingar och till och med skrämma dem. Låt alla barn i hushållet träffa kycklingarna när du lär känna flocken själv. Vid den här tiden kan du veta vilken kyckling som är tillgänglig för att hållas av unga armar.
  • Bild med titeln Tjäna din kyckling
    3. Eliminera bullriga distraktioner. Håll dina kycklingar i en lugn del av din trädgård eller hus. Du kan till och med begränsa dem till en skjul, för att de har gott om utrymme att flytta runt och är inte hörna. Stäng av stereo, tv, eller radios, och bli av med några skällande hundar eller höga fåglar.
  • Bild med titeln Tjäna din kyckling
    4. Ge nya kycklingar tid att bosätta sig i. Ett omfattande drag från olika miljöer kan lägga mycket stress på dina kycklingar, och till och med demotera sin äggproduktion på grund av justeringen i deras levnadsförhållanden. Fortsätt att ta hand om dina kycklingar, men besök dem mindre ofta för att tillåta tid att anpassa sig till sitt nya hem. Att interagera med redan rädda kycklingar kommer bara att lägga mer på dem.
  • Metod 2 av 2:
    Interagerande tekniker
    1. Bild med titeln Tjäna din kyckling
    1. Börja få dina kycklingar förtroende i en ung ålder. Genom att vara snäll och behandla din kyckling är positivt i en tidig ålder av sina liv, kommer det att imprint på dem att du är allmänt säker och tillitlig. Om du agerar som en modersfull roll genom att låta dina kycklingar erkänna att du matar och bryr sig om dem, kan de vara mer benägna att kommunicera och interagera med dig och få ett särskilt band.
    • Det finns ingen stor uppgift i Taming Chicks. Så länge du bryr dig om dem och hantera dem ofta, kommer de att lita på dig och bli tam. Kycklingar som du kläcker dig är lättare att tämja som du måste ta hand om dem oavsett. Kycklingar som en höna har kläckt för dig är svårare att tämma eftersom moderen kommer sannolikt att bli defensiv när du försöker hantera hennes kycklingar och hon kommer sannolikt att hindra dig från att se dem.
  • Bild med titeln Tjäna din kyckling
    2. Förbli lugn när du först möter dina kycklingar. Kycklingar är inte upphetsade djur, och vissa raser vill inte nödvändigtvis spela eller röra sig. Närma sig dina kycklingar i lugnt, subtilt tillstånd och tala med dem i lugna toner. Det är också bäst om du hittar en plats att sitta i, eller sitta dig själv på golvet. Närma dig inte dina kycklingar genom att stanna över dem, eftersom de sannolikt kommer att känna sig hotade. Håll på din kycklingens ögonnivå.
  • Undvik att hoppa rakt in i att hålla dina kycklingar. Istället, låt dem komma till dig i sin egen takt. Kycklingar är nyfikna djur som älskar att utforska. De kommer förmodligen att närma dig och försöka kommunicera.
  • Bild med titeln Tjäna din kyckling
    3. Håll dig på avstånd. Vissa kycklingar är lätt intimerade - ofta när deras utrymme invaderas. Det är viktigt att hålla minst två fot av avstånd innan du möter dina kycklingar och sänker dig till deras ögonivå. Om du hör dina kycklingar, eller närma sig dem för snabbt, kan de bli oroliga och presentera en kamp eller flyginstinkt.
  • Kom ihåg att kycklingar är byte djur. Om de inte är vana vid mänsklig interaktion kan de lätt bli förvärrade eller rädda.
  • Bild med titeln Tjäna din kyckling
    4. Låt kycklingarna närma sig dig. Kycklingar är nyfiken i naturen och älskar att utforska. Om du sitter fortfarande i några ögonblick, och tyst titta på dina kycklingar, kan de bundna upp till dig i nyfikenhet, och till och med försöka kommunicera med dig. Även en blick mot dig är ett sätt att dina kycklingar säger att de erkänner din där. Om dina kycklingar är ovilliga att gå över, locka dem med några godis. Håll din hand ut med små (begränsade) kuber av bröd, knäckt majs eller kycklingpellets. Liksom de flesta djur drivs kycklingar starkt av god mat.
  • Bild med titeln Tjäna din kyckling
    5. Sprid en handfull mat bredvid dig. Kycklingar spenderar mest av sin tid förädling för mat i smutsen. Hämta några behandlar dina kycklingar kan tycka om, som krackad majs eller måltidsmaskar och skaka det bredvid var du sitter. Dina kycklingar kommer sannolikt att uppmuntras att gå över och börja skrapa smuts bredvid dig, som bildar ett förtroendebindning.
  • Se till att kycklingarna vet att du lägger ner mat. Skaka en tenn av krackad majs för att få sin uppmärksamhet, men var noga med att inte skrämma bort dem.
  • Så småningom, börja lägga mat på knäet eller håll det ut i handflatan.
  • Bild med titeln Tjäna din kyckling
    6. Tala i hushed toner. Kommunicera med dina kycklingar som du skulle med ett litet barn eller ett barn. Tala tyst och sätt på en lugnande röst. Fråga dina kycklingar frågor och få dem att veta att du försöker umgås med dem. Undvik plötsliga eller höga gester eller anmärkningar som plötsligt kan ta dem överraskande.
  • Bild med titeln Tjäna din kyckling
    7. Lär dig dina kycklings kommunikationsgivare. Liksom de flesta gruppdjur har kycklingar en rad sångsignaler och socialiseringsdelar. Om du forskar och studerar varje ljud din kyckling gör, kan du lära dig vad de vill ha och vad de försöker kommunicera med dig. Klick här Att lära sig att prata med dina kycklingar.
  • När en kyckling vill vara ensam, eller känner sig hotad, kommer de att höja sina shackles (fjädrarna runt halsen) och puffa sina fjädrar upp för att bli större i massa. De kommer också att göra frekventa clucking ljud. Men det här är mestadels ihållande i roosters som utmanar dig, eller höns som lägger ett ägg eller skyddar sina avkommor.
  • Bild med titeln Tjäna din kyckling
    8. Lägg åt sidan 1-2 timmar varje dag för att spendera med dina kycklingar. Kycklingar är rakt framåt, men de behöver fortfarande en viss omsorg under dagen. Det är ditt jobb att mata dem, ge dem vatten, samla sina ägg, rengöra sina coop, låt dem ut varje morgon, låt dem i varje natt och dessutom kommunicera och interagera med dina kycklingar varje dag.
  • Hitta ett bekvämt säte där du kan sitta på och vara nära flocken. Du kan läsa en bok eller lyssna på musik med hörlurar medan du sitter i närheten av dina kycklingar. Kycklingarna kommer att använda sig för din närvaro och börja lita på dig lite mer.
  • Bild med titeln Tjäna din kyckling
    9. Undvik att straffa dina kycklingar. Kycklingar är inte kapabla att mentala tid, så att disciplinera dem för att göra något fel kommer att vara meningslöst, eftersom de inte förstår vad de har gjort fel. Istället erbjuda positiv, belöningsbaserad utbildning för att avskräcka dina kycklingar från att utföra vissa uppgifter. Genom att negativt straffa dina kycklingar (som att skrika eller spruta dem med vatten), förlorar du deras förtroende och eventuellt potentiellt band du har med dem.
  • Om dina kycklingar är benägna att komma in i din grönsaks trädgård eller förstöra dina blommor, avvisa dem från området genom att investera i någon kycklingkabel eller begränsa dem till en viss plats för din egendom.
  • Bild med titeln Tjäna din kyckling
    10. Skapa en rutin. Lägg åt sidan varje morgon och kväll för att upprepa stegen ovan dagligen. Kycklingar gillar att ha en konstruerad regim på plats istället för att hoppa fram och tillbaka mellan besök. På så sätt vet de när de ska förvänta dig och kommer att skapa en lugnare front.
  • 11. Börja hantera dina kycklingar. Om din flock verkar vänligare och mer docile mot dig, försök att husdjur, stroke eller hålla dina kycklingar. Kycklingar gillar att vara lätt repade under sina hakar, och vissa kan gilla att strökas på ryggen i riktningen deras fjädrar låg.
  • Kycklingar gillar också abborre på din arm eller finger. Det får dem att känna sig trygga, och när du hämtar dem, kan du få ett finger under eller lätt röra fötterna göra skillnaden mellan dem som känner sig instängd i din omfamning eller säkra och säkra.
  • När du hanterar dina kycklingar, kom ihåg att alla kycklingar är olika, och vissa kanske inte gillar att hanteras alls. Om kycklingen stöder när du försöker älska dem, eller bli irriterad när du slår dem, sluta omedelbart och försök igen en annan dag.Bild med titeln Tjäna din kyckling
  • För att hålla dina kycklingar, ordna händerna över sina vingar och håll kroppen nära bröstet. Se till att deras huvuden är borta från ögonnivå, eftersom en förvärrad kyckling lätt kan slå en peck.
  • Tips

    Det tar tid, tålamod och engagemang för att helt få dina kycklingar att lita på dig. Om du följer metoden ovan korrekt blir de snart mycket vänliga och tämja.
  • Om du någonsin köper fler kycklingar för din flock, överväga att köpa unga hönor istället. De yngre kycklingarna desto lättare blir de att lära känna dig. Om möjligt, överväga att inkubera bördiga ägg eller köpa unga veckor gamla kycklingar.
  • Högvarningskyllor som är användbara för försummelse eller brist på interaktion kan vara svår att bekanta med, men de kommer så småningom att värma upp till dig när de vet att du inte är ett hot. Anklaglighet är ganska vanligt i ex-batterihöns som används för att vara begränsade till kramförhållanden med liten omsorg.
  • Varningar

    Undvik för många godis. Godis är läckra och kan enkelt locka dina kycklingar, men för många är skadligt för deras matsmältningssystem och hälsa. Krackad majs har lite proteinvärde, och bröd kan orsaka en sur gröda.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande