Hur man bygger nestningsboxar

Oavsett om du har en full flock eller några bakgårdshönor, kan du göra egna nestningsboxar vara ett enkelt och prisvärt sätt att ta med färska ägg till bordet. Med en liten planering, några verktyg, och lite skrot, kan du göra lådor för dina kycklingar som kommer att uppmuntra att lägga sig och hålla dem glada och friska.

Steg

Del 1 av 4:
Utforma dina lådor
  1. Bild med titeln Build Nesting Boxes Steg 1
1. Gör minst 1 låda för varje 2-4 höns. Hens kommer att handla av med hjälp av rutorna beroende på vem som lägger, så det kommer att se till att dina höns har tillräckligt med utrymme och behöver inte kämpa över lådor. Men om du tänker på att få fler kycklingar så småningom, kanske du vill överväga att göra mer.
  • Bild med titeln Build Nesting Boxes Steg 2
    2. Bestäm hur stora dina lådor ska vara. För de flesta kycklingar, 16 med 16 med 16 tum (41 × 41 × 41 cm) är en bra storlek. Om du har en större ras, som orpingtons eller Rhode Island Reds, kanske du vill göra större lådor, som 18 med 18 av 18 tum (46 × 46 × 46 cm). Du kan göra dina lådor mindre om ditt utrymme är mycket begränsat, men de borde vara minst 12 med 12 med 12 tum (30 × 30 × 30 cm).
  • Bild med titeln Build Nesting Boxes Steg 3
    3. Välj en plats för dina nestningsboxar. De borde vara inne i Coop och 3-4 fot (0.91-1.22 m) Av marken för att skydda dina fåglar från rovdjur. De borde dock vara lägre än dina kycklingarnas roostingplats och 4-5 fot (1.2-1.5 m) bort från det, eller de kan sluta roosting i sina lådor istället, vilket leder till mycket röriga bon.
  • Del 2 av 4:
    Mätning och skärning av bitarna
    1. Bild med titeln Build Nesting Boxes Steg 4
    1. Välj ett platt trä som plywood som är ca 2 tum (5.1 cm) tjock. Du kan köpa detta på en byggmaterial som Lowes eller Home Depot, men du kan också använda skrapor från en plats som livsmiljö för mänsklighetens återställning för mycket billigare.
    • Om du har skrot som ligger runt från ett tidigare projekt, kan det vara en idealisk användning för det. Om du gör 16 × 16 × 16 i (41 × 41 × 41 cm) lådor ska skraporna vara minst 16 tum (41 cm). Du borde också ha 6 stycken som är så länge som alla dina lådor sätter ihop, och 3 av dem ska vara minst 16 tum (41 cm) breda.
  • Bild med titeln Build Nesting Boxes Steg 5
    2. Klipp ut dina sido- och delningsstycken med en cirkelsåg eller bordsåg. Du borde ha 1 av dessa för varje låda du gör, plus 1 mer. De borde vara bredden och längden som du vill att varje låda ska vara.
  • Om du gör 16 × 16 × 16 i (41 × 41 × 41 cm) lådor, ska din sida och dela bitar vara 16 tum (41 cm).
  • Mäta och markera där du kommer att klippa innan du använder din såg. Du bör alltid bära arbetshandskar, säkerhetsglasögon och en dammmask under skärning och arbeta på en stabil yta.
  • Bild med titeln Build Nesting Boxes Steg 6
    3. Gör stödstycken för dina sidor och delare. Dessa bör vara samma längd som din sida och divider bitar, men bara 2 tum (5.1 cm) bred. Du kommer att sluta använda dessa bitar för att hålla sidorna och delarna på plats och göra lådorna mer stabila. Klipp 1 för varje sida och 2 för varje divider.
  • Bild med titeln Build Nesting Boxes Steg 7
    4. Skapa tillbaka och toppstycken tillräckligt länge för att täcka alla dina lådor. Bredden på dessa bitar kommer att vara densamma som din sida och dividerbitar, och du kan beräkna hur länge det ska vara genom att multiplicera bredden gånger antalet lådor du bygger.
  • Om du till exempel gör 3 lådor som är 16 tums (41 cm) breda, bör dina topp- och bakstycken vara 16 tum (41 cm) breda och 48 tum (120 cm) långa.
  • Bild med titeln Build Nesting Boxes Steg 8
    5. Gör en bottenstycke så länge som toppstycket men 10 tum (25 cm) bredare. Bottenstycket kommer att skapa en kant på framsidan och ge dig en plats att lägga en backa för att dina höns ska hoppa upp på när de går in i rutorna.
  • Bild med titeln Build Nesting Boxes Steg 9
    6. Klipp 1 lång bit för framläppen. Du vill ha en kort bräda som sträcker sig över botten från alla lådor, för att hålla sängkläder och ägg från att falla ut. Detta borde vara så länge som ditt övre stycke, och minst 3 tum (7.6 cm) bred.
  • Du kan också använda en lång tråd för läppen istället för ett bräde. Detta gör det lättare att rengöra dina lådor eftersom det enkelt kan tas bort, men kanske inte är lika effektivt att hålla ägg och sängkläder att falla ut. Tråden kan anslutas på en skruv eller spik på varje sida av lådorna och tas bort när du vill rengöra smutsiga sängkläder ut ur lådorna.
  • Bild med titeln Build Nesting Boxes Steg 10
    7. Klipp två stycken för topp trim och abborre bar. Dessa ska vara så länge som ditt övre stycke och 2-3 tum (5.1-7.6 cm) bred. Man kommer att gå längs framsidan av dina lådor och skruva in i toppen och sidorna för extra stabilitet, och man kommer att skruvas på framsidan av det utskjutande bottenstycket för att fungera som en perching bar för dina kycklingar. Detta kommer att ge dem något att förstå när de hoppar upp på plattformen för att komma in i sina lådor.
  • Del 3 av 4:
    Montering av lådorna
    1. Bild med titeln Build Nesting Boxes Steg 11
    1. Mäta och markera var dina delare kommer att gå på bottenstycket. Om du gör dina lådor 16 tum (41 cm) breda, mäta 16 tum (41 cm) från ena sidan, markera den och upprepa detta för varje divider. Detta kommer att se till att du placerar delarna jämnt så att alla lådor hamnar i samma storlek.
    • Du bör mäta och markera längs båda längsgående kanterna på bottenstycket för att vara säker på att mätningarna är raka.
  • Bild med titeln Build Nesting Boxes Steg 12
    2. Lim dina sidor och delare till bottenstycket med hjälp av trälim. Följ de märkningar du gjorde på bottenstycket och lim dina divider på plats, med ett tungt föremål för att stoppa dem på varje sida medan de torkar. Lim dina sidostyck på plats på varje kort kant av bottenstycket och lägg upp dem också.
  • När du proppar upp stycket för att torka, använd en nivå för att se till att de är placerade rakt upp och ner. Annars har du problem med att fästa toppdelen.
  • Bild med titeln Build Nesting Boxes Steg 13
    3. Fäststöd till bottenstycket bredvid varje sida och divider. När limet på sidorna och delarna är torrt, ta de stödstycken du skär och skruva eller spika ner dem på vardera sidan av varje divider. Gör detsamma bredvid varje sidostycke.
  • Bild med titeln Build Nesting Boxes Steg 14
    4. Lägg till den övre delen i dina lådor. Det ska passa på lådorna så att den spolas med de övre kanterna på varje sida och divider. Fäst det med 2-3 skruvar eller naglar i varje ställe där den möter en sida eller divider.
  • Se till att naglarna eller skruvarna är tillräckligt långa för att gå igenom toppstycket och minst 1 tum (2.5 cm) i sidorna eller delarna under den.
  • För extra stabilitet, vänd lådorna över och sätt 2-3 skruvar eller naglar i bottenstycket i varje ställe där den möter en sida eller divider.
  • Bild med titeln Build Nesting Boxes Steg 15
    5. Slå på rutorna över och fäst bakstycket. Baksidan av lådorna, där du kommer att fästa bakstycket, ska vända upp så att du kan vila bakstycket ovanpå medan du bifogar den. Använd minst 6-8 naglar eller skruvar för varje låda för att säkerställa att den är väl säker.
  • Eftersom bottenstycket kommer att sticka ut längre fram, kan du behöva ställa in lådorna ovanpå cinder-block så att den kan ligga platt. Du kan också ha 2 personer hålla bakstycket på plats medan du bifogar det istället för att vända det.
  • Bild med titeln Build Nesting Boxes Steg 16
    6. Fäst framläppen och trimma. Det här är de två långa, tunna brädorna som du kommer att fästa på lådans övre framsida och botten för att säkra dem och hålla sängkläder från att falla ut. Vänd lådorna över så att framsidan vetter upp och bakstycket ligger på marken. Placera framläppen längs bottenkanten och fäst den med en skruv eller spik för varje sida och divider. Gör detsamma med trimmen längs den övre kanten.
  • Bild med titeln Build Nesting Boxes Steg 17
    7. Lägg till backa ombordet till bottenstycket. Ställ det så att den körs längs framkanten av bottenstycket där den sticker ut längre än lådorna. Fäst det med 1 skruv eller nagel för varje låda.
  • Del 4 av 4:
    Uppmuntra dina höns att bo
    1. Bild med titeln Build Nesting Boxes Steg 18
    1. Gör sängklädermaterial för dina lådor. Hens kommer sannolikt att använda lådorna om de innehåller något nestliknande material. Halm och torkat gräs kan göra bra sängkläder, så länge du är säker på att de inte kom i kontakt med bekämpningsmedel eller kemikalier. Strimlat papper kan också vara ett prisvärt alternativ, men skjuter bort papper med färgade bläck, glansigt papper och kvittopapper, eftersom dessa kan alla vara giftiga för dina höns. Träspån är idealiska, eftersom de är lätta att rengöra och brukar ha en trevlig lukt.
    • Lådorna ska ha minst 3 tum (7.6 cm) sängkläder, och du kan behöva lägga till mer periodiskt om det blir utplattat eller sparkas ut ur lådorna.
    • Om du använder träspån, undvik Cedar, eftersom den innehåller aromatiska oljor som kan vara skadliga för kycklingar. Tall är bäst.
  • Bild med titeln Build Nesting Boxes Steg 19
    2. Använd tygskrot eller matningsdukar för att göra gardiner. Höns kommer att vara mer benägna att bo om lådorna känner sig privata och säkra. Klipp 2 stycken för varje låda så att en höna lätt kan komma in i rutan mellan dem och sedan bifoga dem på toppen av varje låda med tummar, häftklamrar eller lim.
  • Gardinerna ska vara tillräckligt stora för att de täcker hela öppningen av lådan. Om dina höns inte verkar komma in i lådorna, försök att pinning eller binda botten av gardinerna till sidan för att göra öppningen mellan dem uppenbara.
  • Någon typ av tyg kommer att göra, men om du vill undvika ojämn unraveling, använd stretchier sticka tyger eller ben kanterna.
  • Bild med titeln Build Nesting Boxes Steg 20
    3. Lägg till golfbollar eller falska ägg för att uppmuntra läget. Hens kan vara mer benägna att ligga och bli brödig om de tror att det redan finns ägg i boet. Fake ägg kan köpas från gårdsföretag eller till och med hobbybutiker.
  • Bild med titeln Build Nesting Boxes Steg 21
    4. Håll dina lådor rena. Kontrollera dem varje vecka eller så för att säkerställa att sängkläder inte är fuktigt eller stinkigt, och att lådorna inte är fulla av gödsel. Halm, torkat gräs och strimlat papper är särskilt troligt att bli illaluktande inom några veckor, och sängkläderna bör ändras när det händer. Rena bon hjälper till att hålla dina höns säkra från sjukdom och infektion.
  • När du städar ut sängkläderna, kolla för att se om lådan själv verkar vara crusted med smuts eller gödsel. Om det är, rengör det med lite vatten, en skrubbborste och en unscented, miljövänlig rengöringslösning som Dr. Bronners.
  • Bild med titeln Build Nesting Boxes Steg 22
    5. Undvik skadedjursproblem genom att använda örter. Att blanda några handfuls av torkade örter som lavendel, rosmarin och timjan med ditt sängkläder kan hjälpa till att avskräcka skadedjur som kvalster, samtidigt som du håller dina lådor luktande fräschare. Undvik att använda färska örter i lådorna, eftersom de kan sönderdelas för snabbt och skapa dåliga lukt eller mögel.
  • Tips

    Saker du behöver

    • Byggnadsmaterial för 3 16 med 16 av 16 tum (41 × 41 × 41 cm) Lådor:
    • Minst 50 skruvar eller naglar (med lite extra är en bra idé), 4 tum (10 cm) eller dubbelt så lång som tjockleken på din plywood
    • 4 16 med 16 tum (41 cm × 41 cm) bitar av plywood för sidor och delare
    • 2 16 med 48 tum (41 cm × 122 cm) bitar av plywood för topp och baksida
    • 1 26 med 48 tum (66 cm × 122 cm) bit av plywood för botten
    • 6 16 med 2 tum (40.6 cm × 5.1 cm) bitar av plywood för stöd
    • 3 3 med 48 tum (7.6 cm × 121.9 cm) bitar av plywood för trim, läpp och abborre
    • Verktyg:
    • Måttband
    • Nivå
    • Fick syn på
    • Trälim
    • 8 cinder-block eller tunga föremål för att proping upp limmade bitar
    • Arbetshandskar
    • Dammmask
    • Säkerhetsglasögon
    • Hammare eller borra
    • Snickare
    • Ytterligare material:
    • Sängkläder (träspån, strimlad papper, halm eller torkat gräs)
    • Tyg för gardiner
    • Falska ägg
    • Torkade örter (lavendel, rosmarin, mint, basilika och / eller timjan)
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande