Hur man bryr sig om en husdjursgris

Grisar är mycket renare än deras populära rykte indikerar och de kan göra super husdjur. De är sällskapliga och intelligenta, och kan bli mycket lydiga, men de är också nyfikna, envisa och - om de behandlas dåligt - potentiellt farligt. Inomhus grisar kan vara utbildade och koppel utbildade som hundar, men de har unika vårdbehov som du bör vara beredd på. Så, om du planerar att hålla din husdjursgris inomhus eller utomhus, ta dig tid att lära dig om och ge rätt vård och du får en sann vän i många år.

Steg

Metod 1 av 3:
Håller grisar glada och friska
  1. Bild med titeln Vård för ett Pet Pig Steg 1
1. Anta eller köpa en gris från en ansedd uppfödare. Ett gris från en djuraffär eller gård kan tyckas söta, men det kan också bli en ohälsosam och osocialiserad mardröm. Besök uppfödarens anläggning och be om att se föräldrarna till den potentiella pigleten (dammen och dammen) så att du kan döma sina temperament och veta vad du kan förvänta dig med din.
  • Vietnamesiska potbellied grisar tenderar att göra bra inomhus husdjur, medan Kunekune grisar är vanligtvis bra utomhus husdjur. Men oavsett ras, utvärdera om grisen (och, om möjligt, dess föräldrar) verkar allmänt lugn och bekväm runt människor.
  • Bild med titeln Vård för ett Pet Pig Steg 2
    2. Ge en gris mycket av din tid - eller få flera grisar. Grisar är mycket sociala, så du måste kunna spendera tid att interagera med dem, eller de kommer vara humöriga och störande. Du måste också kunna hävda dig själv som ledare, annars kommer du att hamna med en bortskämd, pushy och eventuellt aggressiv gris. Att vara ledare betyder inte att vara en tyrann, men - var fast och assertiv, men omtänksam.
  • Överväg att få två eller flera grisar istället för bara en. Få människor kan ständigt spendera tid med sina husdjur, så att du ger din gris några kompisar att hålla det från att bli ensam.
  • Grisar är långsammare att binda med människor än hundar, till exempel. Planera att spendera flera timmar varje dag under de första flera veckorna som ger sina behov och ger dem uppmärksamhet. Detta kommer att göra dem bekvämare med dig och etablera dig som leverantör och ledare.
  • Bild med titeln Vård för ett Pet Pig Steg 3
    3. Håll väldigt smarta och mycket nyfikna grisar upptagna. Grisens rykte för intelligens är välförtjänt. När de lär sig hur man gör något (dra upp mattan, öppna staketdörren, och så vidare) kommer de inte att glömma, så du måste stanna ett steg före dem. De kan också vara väldigt snygga, inte till skillnad från ett barn som ska försöka manipulera dig för att få sin väg.
  • Det är viktigt att hålla grisar upptagna och stimulerade, annars kan de vara destruktiva när de är uttråkade.
  • Ge både inomhus och utomhus grisar gott om leksaker att trycka och leka med.
  • Låt din gris leka med småbarn eller hundleksaker, eller ge dem fotbollar eller till och med tomma hinkar för att trycka runt. Dölja godis i lådor, bollar, leksaker, dispensrar eller andra behållare kommer också att hålla dem upptagna. Titta på dyrare lek gym och jolly bollar, eller helt enkelt ge dem en sydd matväska eller tidning för att leka med.
  • Bild med titeln Vård för ett Pet Pig Steg 4
    4. Visa kärleksfull kärlek till din gris. Grisar, som de flesta djur, njuter av interaktion med sin mänskliga följeslagare, och det är inte ovanligt att se en gris som ligger för en mage kittel. Prata med din PAL, berätta för dem att du älskar dem och beröm dem för gott beteende.
  • Som med de flesta husdjur fungerar positiv förstärkning av gott beteende mycket bättre än straff för dåligt beteende. Grisar som straffas kan få humörliga, avlägsna och destruktiva.
  • Belöna gott beteende omedelbart med en klapp på huvudet och en "bra piggie!"Och / eller ge en liten behandling som vanlig popcorn eller ett litet äppeltycke. Ignorera grisen (hållbarhet) när de visar dåligt beteende.
  • Bild med titeln Vård för ett Pet Pig Steg 5
    5. Ge dem utrymme och tid för regelbunden motion och rooting. Oavsett om du håller din gris inomhus eller utomhus, se till att de har rummet och möjlighet att flytta runt.Utan regelbunden fysisk aktivitet kan grisar lätt bli överviktiga och utveckla fotproblem och andra hälsoproblem.
  • Rooting är en naturlig grisinstinkt - ditt bästa alternativ är att ge dem en del av gården (ungefär 36 kvadratmeter eller 400 kvadratmeter) som de kan gräva upp till sitt hjärta glädje.
  • 6. Gå med din gris som en del av deras träningsrutin. Grisar kan vara kopplade så att de kan gå till promenader med dig. Använd en sele menat för grisar, låt grisen dra runt koppel för flera sessioner först och låt grisen i allmänhet ta ledningen på dina promenader. Låt dem bestämma hur länge dina promenader ska vara.
  • De flesta grisar kommer så småningom att acceptera sele och koppel, men vissa kommer inte. Ge det tid, men tvinga inte problemet om det bara inte händer.
  • Din gris behöver gott om motion för att förhindra förstoppning. Om de inte tolererar att gå på ett koppel, se till att de blir aktiva genom att ge dem gott om speltid och säkert utrymme att springa runt i.
  • Bild med titeln Vård för ett Pet Pig Steg 6
    7. Ge rätt mat och konstant färskt vatten.Grisar är kända för att äta bara om någonting, men det hälsosammaste alternativet är att hålla dem på en ganska stadig kost. Ge dem främst en kommersiell grismat som är lågt protein, lågt fetthalt och hög fiber. Komplettera sin kost med frukter och grönsaker som gurkor, sallad, squash, morötter, äpplen och druvor. För att lägga till mer fiber till deras kost, ge dem kli eller alfalfa hö. Undvik att producera som citrusfrukter, ananas, paprika och lök - undviker också att ge en gris salt eller fet mat.
  • Mängden mat kommer att variera med grisens storlek och andra faktorer - kontakta din veterinär för råd.
  • Grisar bör ha tillgång till rent, färskt vatten hela tiden.
  • Bild med titeln Vård för ett Pet Pig Steg 7
    8. Underskatta inte det åtagande du gör. Grisar kan leva i upp till tjugo år, och de kommer att behöva massor av mat, regelbundna vaccinationer och pågående hov och Tusk-trimmer, bland annat tid och pengar. För de flesta grisägare är dessa kostnader mer än övertagna av kompanjonskapet och tillkännagivandet av sina porcinalvar - men du behöver fortfarande överväga dem.
  • Ställ frågor som: Vad kommer mitt liv förmodligen att vara i fem (eller femton) år? Om jag flyttar, kommer jag att kunna ta med grisen med mig? Har jag någon som kan ta hand om grisen när jag inte kan? Har jag rum i min budget för pågående grisvård?
  • Vårdkostnaderna sträcker sig ofta från ungefär $ 20 - $ 60 (USD) per månad, inklusive $ 100 - $ 300 som ofta spenderas per år på veterinärvård.
  • Metod 2 av 3:
    Omsorg för inomhus grisar
    1. Bild med titeln Vård för ett Pet Pig Steg 8
    1. Ge din gris ett rotningsområde utanför. En inomhus gris kommer förmodligen att rota runt i ditt hus - uppåtvända mattor, knackar saker över mm. - oavsett, men att tillhandahålla en utomhusrotningsplats hjälper.Välj ett område på din gård där du inte har något emot att ha många hål och uppåtvänd jord.
    • En enda gris bör ha minst 36 kvadratmeter (ungefär 400 kvadratmeter) eller utomhus roamingutrymme - varav är öppen för att rota, desto bättre.
    • Håll ett öga på din inomhuspiggie medan det rota ute och se till att det finns ett robust staket eller annat hölje.
    • Om du inte vill ha ett objekt vänd eller trasigt, försök att placera det på en räknare eller någonstans från marken. I synnerhet kan du behöva flytta din avfallskorg. Försök att placera den på din köksdisk eller få ett större, tyngre soptunnor som din gris inte kan knacka över.
  • Bild med titeln Vård för ett Pet Pig Steg 9
    2. Ställ in ett definierat utrymme som eget. Även om du ger din gris en relativt fri regering runt huset, är det bäst att etablera ett mindre rum eller ett område som deras "hemmabas."En del av ett kök, tvättstuga eller tvättstuga kan fungera, speciellt om rummet har lätt att rena golv som omfattas av tvättbara mattor. Sätt sina sängkläder, mat och vattenrätter och kullkorg i detta område.
  • Helst kommer du att kunna begränsa din gris inom detta område - med hjälp av dörrar och / eller robusta barnportar - efter behov.
  • Bild med titeln Vård för ett Pet Pig Steg 10
    3. Upprätta en kullkorg och potty procedurer. De flesta grisar tar till potträning ganska enkelt, men de gillar ofta att ha angivna alternativ både inuti och utanför.Inomhus, ett öppet bricka med flera lager av tidningen kommer att fungera bra som en kullkorg.Du kan placera kullboxen nära vattenrätten, men håll den längre bort från sängkläderna.
  • Det är bäst att arbeta på både inomhus och utomhuspottig träning samtidigt. Och förlita sig på positiv förstärkning - belönar gott beteende istället för att straffa olyckor.
  • Denna process kommer att likna potty-träning en valp. Det kommer att ta tålamod och tid, så försök att vara positiv och hålla träningssessioner optimala.
  • Bild med titeln Vård för ett Pet Pig Steg 11
    4. Skapa ett mysigt sovande område. För vissa grisar är en rätt storlek doggie säng ett bra sängkläder. För andra kommer en hög av filtar att göra det bra. Faktum är att en billig sovsäck placerad på golvet kommer ofta att göra för en comfy sovplats.
  • Vissa grisar kan föredra ett sluten sovrum. Du kan använda en hundkista som är tillräckligt stor för att din gris ska vända om, eller drapa filtar över ett kortbord som är uppbyggt över sängkläderna.
  • Bild med titeln Vård för ett Pet Pig Steg 12
    5. Se till att ditt hem är säkert för din vän.Om du någonsin har haft för småbarnsäker ditt hem, har du en ganska bra uppfattning om vad du behöver göra med piggy-bevis. Håll några farliga produkter eller skarpa / brytbara föremål från golvet eller låga hyllor och säkert låser låga skåp med barnsäkra spärrar.
  • Grisar kämpar också på hala golv, så investera i många billiga, lätt att rengöra golvmattor.
  • Grisar är matdrivna och mycket smarta, vilket innebär att de snabbt lär sig att öppna ett olåst kylskåp, skafferi eller skåp på jakt efter mat. Toddler-Bevis dessa områden, och se till att de är ordentligt stängda.
  • Metod 3 av 3:
    Bostadsgrisar utomhus
    1. Bild med titeln Vård för ett Pet Pig Steg 13
    1. Ge ett säkert inhägnad område med tillräcklig storlek. Grisar är smarta, snygga, starka och bestämda, som alla gör dem bra flyktartister. De kan gräva under, tugga igenom, eller slå över staket som inte är upp till snus, och har varit kända för att räkna ut hur man öppnar en grindspärr.Investera i ett robust staket - till exempel ett kedjelänk staket som är begravd i marken för att avskräcka gräva under den.Oavsett hur bra staketet är, var noga med att inspektera det regelbundet.
    • En enda gris borde ha minst 36 kvadratmeter (ungefär 400 kvadratmeter) av roamingutrymme. Lägg till ca 4.5 kvadratmeter (50 kvadratmeter) för varje ytterligare gris.
  • Bild med titeln Vård för ett Pet Pig Steg 14
    2. Låt dem vika i lera. Grisar är inte smutsiga djur i sig, men de älskar verkligen att rulla runt i lera från tid till annan. Faktum är att eftersom grisar inte svettas, måste de väcka för att säkerställa en korrekt reglering av kroppstemperatur, särskilt i varmt väder. Väggen kan vara väldigt enkel - en tilled uppsnitt på gården som du slänger ner några gånger per dag - eller kan vara avstängd med trä med andra kantmaterial.
  • Du kan fylla en babypool med vatten för att låta din gris avkylas och stänk runt i. Beroende på hur varmt det är, kan de till och med vilja använda båda.
  • Inomhus grisar kommer också att njuta av en bra wallow varje så ofta slangar dem ner när de är färdiga.
  • För de bästa resultaten, särskilt i varmt väder, lokalisera Wallow i ett skuggigt område.
  • Bild med titeln Vård för ett Pet Pig Steg 15
    3. Ge ett skyddande skydd som upprätthåller ett bra temperaturområde. Se till att utomhus grisar har sin egen torra och skyddade sovplats. Det måste vara åtminstone delvis täckt för skuggning och att vara torr och ska ventileras men inte för blåsig. Sätt ner några "golv" också - grisar kommer att gräva i hö, medan vuxna grisar är vanligtvis nöjda med träspån (inte sågspån).
  • Shelters kan köpas eller byggas (leta efter instruktioner online) - de borde vara minst 6 fot (1.8 m) med 6 fot (1.8 m) i storlek för varje vuxen gris skyddad inuti.
  • Grisen trivs i temperaturer mellan 12 och 26 grader Celsius (54-79 grader F) - tillhandahålla kompletterande uppvärmning (via kommersiella hushållsvärmare) eller till och med kylning (via otillgängliga fläktar) om det behövs.
  • Tips

    Lär en gris att svara på sitt namn och enkla kommandon - till exempel, "nej" och "ut" lärs lätt av många grisar.
  • Kom ihåg att det kan vara svårt för en gris att titta upp på grund av konformationen av nacken, så håll det i åtanke om du förväntar dig att det ska titta på eller se något.
  • Se till att en gris inte är uttråkad hela dagen, speciellt om du inte är hemma. Ge saker att underhålla ditt husdjursgris och ta hand om det.
  • Ge grisar mycket utrymme så att de kan vandra runt. Ge dem företag på kvällen och så ofta som möjligt under dagen.
  • Grisar är mycket sällskapliga djur. Det rekommenderas att de har dem i par.
  • Varningar

    Din gris kan bli solbränd, så sätt solskyddsmedel på ryggen. Tänk på det på det här sättet - om du behöver solskyddsmedel att vara i solen så länge, kommer din gris att behöva det. Om du inte kan återanvända deras solskyddsmedel under dagen, ge dem tillräcklig nyans över sin lera grop, som en skjul.
  • Kontrollera lokala föreskrifter för att se till att en gris är laglig i ditt grannskap.
  • Som med något djur, utan korrekt vård kan din gris vara väldigt farlig, speciellt om han hanteras fel eller missbrukas.
  • Starkt överväga att hålla två eller flera grisar. Få människor kan vara ständiga följeslagare till sina husdjur, och ensamhet är ett ovänligt öde för en gris.
  • Undvik att starta en vårdordning för en gris som är omöjligt att fortsätta för den vuxna grisen. Det kommer att vara svårt för dem att förstå varför saker måste förändras.
  • Kom ihåg att suggor lätt kan producera grisar i tonåren per kull, så se till att du har två av samma kön eller en man som har blivit neutraliserad.
  • Kontrollera lokala föreskrifter för att se till att du är laglig i ditt grannskap.
  • En gris är en charmig och liten sak, men en vuxen gris kan vara enorm, och om inte hanteras kan det bli aggressivt och till och med farligt.
  • Handmatningsgrisar, även välutbildade, försiktigt. De är grymma ätare, och till och med har varit kända för att bita av fingrarna under matningar.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande