Hur man ren lannon stone

Lannon Stone är en typ av kalksten känd för sin ljusfärgning och unik yta. Som en porös sten kräver det en viss vårdnivå vid rengöring. Att göra dagligt underhåll genom att torka upp några spill och regelbundet damm kan minska ackumuleringen av smuts och smuts. Fyll i en djup rengöring med en stenlösning varje månad eller så för ännu bättre resultat. Med lite ansträngning kan dina lannonstenytor vara för en livstid.

Steg

Metod 1 av 3:
Rengöring regelbundet
  1. Bild med titeln Clean Lannon Stone Steg 1
1. Ta bort smuts och damm varje vecka. Få en mikrofibermop och gör en torr körning över dina stengolv minst en gång i veckan. Om din Lannon Stone omger en eldstad, använd en mikrofiberduk för att dämpa den av veckan. Detsamma gäller om du har lannon bänkskivor. Målet är att hålla smuts, damm eller skräp från att ackumulera på ytan av stenen.
  • Var försiktig dammsugning om du har lannongolv. Använd endast ett vakuum utformat för lövträ eller stengolv, eftersom det blir mindre benägna att lämna repor bakom.
  • Bild med titeln Clean Lannon Stone Steg 2
    2. Torka upp eventuella spill omedelbart. Lannon är en absorberande sten, så det kommer att ta i alla vätskor som sitter på sin yta i mycket lång tid. Detta kan leda till färgning med mörkare vätskor, såsom rött vin. Så snart du märker en plats, ta en mikrofiberduk och torka upp det. Sedan våt ner en pappershandduk med vatten och kör det över spillets område.
  • Bild med titeln Clean Lannon Stone Steg 3
    3. Ta bort någon klibbighet. Om ytan av stenen känns klibbig, även efter att ha torkat den med en fuktad trasa, fortsätt och torka den med en fuktig mikrofiberduk som har några droppar diskmedel på den. Därefter passera över området en gång med en ren, fuktad trasa för att ta bort eventuella rester från disken.
  • Metod 2 av 3:
    Gör en djup ren
    1. Bild med titeln Clean Lannon Stone Steg 4
    1. Köp rätt rengöringslösning. Leta efter en tvättmedel som är gjord speciellt för kalkstenstypstenar, som Lannon eller Marmor. Du kan hitta dessa städare på din lokala hem förbättring eller maskinvara butik. Professionella golvinstallatörer kan också rekommendera rengöringslösningar.
  • Bild med titeln Clean Lannon Stone Steg 5
    2. Spädning av tvättmedel i vatten. Få en hink och fyll den med vatten. Lägg till rengöringslösningen tills du når ett förhållande mellan en dellösning till fem delar vatten. Vattna ner lösningen hjälper till att förhindra att den äter genom ytan av stenen och orsakar skador.
  • Bild med titeln Clean Lannon Stone Steg 6
    3. Applicera blandningen med en svamp. Ta en ren svamp, doppa den i hinken och applicera det generöst över ytan av stenen. Stenen ska vara synligt mättad, nästan till dropppunkten. När vattnet i hinken blir skumma, töm det och byt ut det med ren lösning.
  • Om det finns områden som du inte kan nå, försök att hälla lösningen i en flaska. Då kan du spruta den på de högre uppspotsna på stenen.
  • Bild med titeln Clean Lannon Stone Steg 7
    4. Låt städaren sitta i 10-15 minuter. När hela din lannonsten är mättad med rengöringslösning, lämna den ensam. Detta låter lösningen helt absorbera i stenen, så att den kan lossa djupt smuts eller smuts. Om lösningen verkar torka långt innan de 15 minuterna är upp, är det okej att lägga till lite mer.
  • Detta är ett allmänt förslag om hur länge du borde lämna generiska stenrengöringsmedel på Lannon. Se till att följa de specifika riktningar som följer med din rengöringslösning om de skiljer sig åt.
  • Bild med titeln Clean Lannon Stone Steg 8
    5. Skrubba stenen för att ta bort envis smuts. När 15 minuter är upp, ta ut din skrubbborste eller svamp och börja gnugga i täta cirklar över stenytan. Gör ditt bästa för att komma in i alla naturliga sprickor och crannies på stenen. Skrubba hela området jämnt eller du kan sluta med en plats som visas lättare / renare än de andra.
  • En mängd skrubber kommer att fungera bra, men många människor föreslår att man använder en vanlig skrubbborste med nylonborstar.
  • Bild med titeln Clean Lannon Stone Steg 9
    6. Skölj av med rent vatten. Hitta en hink och fyll den med färskt vatten. Doppa en trasa eller svamp i vattnet och applicera det på ytan av stenen. Ditt mål är att skölja bort all den kemiska resten och eventuell smuts som du lossnat med skrubbning tidigare. Om du rengör lannon golv, använd sedan en ren moppkudde för detta steg.
  • Bild med titeln Clean Lannon Stone Steg 10
    7. Torka av med rena handdukar. Samla upp några rena mikrofiberhanddukar och applicera dem på stenytan. Flytta dem runt tills hela fukten är borttagen. Du kan behöva applicera lite tryck för att nå in i alla stenens ofullkomligheter. Det kan ta upp till 24 timmar för att stenen är helt torr.
  • En torr moppkudde (eller mer än en) kan användas om du städar en lannonstengolv.
  • Om du städar i ett slutet utrymme kan det påskynda torkningsprocessen om du öppnar några fönster eller slår på en fläkt.
  • Bild med titeln Clean Lannon Stone Steg 11
    8. Testa stenen med en fuktig mätare. Det är viktigt att se till att du får all fuktighet av stenen för att förhindra tillväxten av mögel. Du kan tillämpa en enhet som kallas en fuktig mätare till ytan av stenen och det kommer att berätta om någon fukt kvarstår. Om du får en läsning som visar en hög fuktprocent, fortsätt att torka ut stenen med en fläkt eller extra handdukar.
  • Bild med titeln Clean Lannon Stone Steg 12
    9. Använd en buffertmaskin för att göra golv glänsande. Du kan hyra dessa från en hårdvaruaffär eller köpa en handhållen version. Sätt en ny bränningsduk på maskinen och gå över stenen i små cirklar. Generellt är den enda vätskan som du behöver är en liten spruta med vatten för att hjälpa dynan att glida över stenens yta.
  • Metod 3 av 3:
    Undvik att skada din sten
    1. Bild med titeln Clean Lannon Stone Steg 13
    1. Titta på tecken på skador. Lannon Stone kan visa tecken på slitage och ålder inom några månader, om det inte bryr sig om ordentligt. Titta på uppenbar missfärgning, som svarta streck som orsakas av smuts. Gröna eller gulaktiga linjer eller fläckar kan bero på mögeltillväxt. Överdriven flaking eller chipping betyder att stenen absorberar för mycket fukt.
  • Bild med titeln Clean Lannon Stone Steg 14
    2. Applicera ett skyddsköld. Det finns kommersiella tätningsprodukter som är gjorda speciellt för sten. Köp skyddsan till en hårdvaruaffär eller genom att kontakta en golvprofessionell. Vissa skyddsmedel kräver en spray på applicering, medan andra kan borstas direkt på stenen. Följ anvisningarna på paketet noggrant.
  • Bild med titeln Clean Lannon Stone Steg 15
    3. Testa eventuella rengöringsmedel i ett inkonsekvent område. Innan du applicerar någon renare till ett brett område, dab en liten mängd av det på ett område av den sten som inte är lätt synliga. Låt städaren sitta i 10-15 minuter, torka sedan bort med en ren trasa och vatten. Se om missfärgning eller skada är synlig.
  • Bild med titeln Clean Lannon Stone Steg 16
    4. Var försiktig när trycktvätt. Om du städar Lannon Stone utanför kan det vara frestande att använda ett tryckbricka för att påskynda tvättprocessen. Var noga med att hålla PSI (vattentrycket) på den lägsta inställningen eller du kan chipa bort eller etsna stenen. Det är också bäst att använda ett brett tipsmunstycke som kommer att hålla vattnet spridas över en expanderad yta.
  • När du städar, håll munstycket så långt ifrån stenen som möjligt. Annars ökar du sannolikheten för skador.
  • Bild med titeln Clean Lannon Stone Steg 17
    5. Håll din sten bort från eventuella sura produkter. Lannon Stone svarar mycket dåligt till sura rengöringsmedel, som ättika eller citronsaft, och kommer faktiskt att börja falla ifrån varandra. Det är också viktigt att undvika att placera sura vätskor, såsom apelsinjuice, på stenen. Som en allmän regel ska allt som du använder på stenen ha ett neutralt pH (nära ett pH av 7) och är idealiskt att användas för natursten.
  • Bild med titeln Clean Lannon Stone Steg 18
    6. Håll värmen borta från stenen. Lannon eldstäder har ett skyddande inre skal för att skydda stenen, men bänkskivor är vanligtvis mer sårbara. Var noga med att placera en matta, handduk eller trivet under alla heta drycker eller rätter innan de ställs in på din Lannon-sten. Om du märker att din lannonsten verkar särskilt pulveriserad, det är ett tecken på värmeskador.
  • Tips

    Din Lannon Stone kan eller kanske inte ha en tätningsmedel som tillämpas på den. Tätningsmedlet kommer sannolikt att bryta ner i 2-3 år och kräver en annan applikation.

    Varningar

    Se till att du öppnar några fönster när du är ren för att ge bra ventilation. Några höga alkaliska rengöringslösningar kan i synnerhet avge starka rök.

    Saker du behöver

    • Hink
    • Svamp
    • Mikrofiberdukar eller handdukar
    • Stenrengöringslösning
    • Vatten
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande