Hur man täcker fula väggar i en hyra

Att ha fula väggar i ditt hem kan vara en downer, speciellt om det är en hyra och du kan inte repaint eller ombygga dem. Men har ingen rädsla! Det finns gott om saker du kan göra för att täcka väggar utan att skada dem. Vi har sammanställt en praktisk lista med alternativ du kan välja mellan för att hitta den perfekta lösningen för dig.

Steg

Metod 1 av 10:
Sätt upp peel-and-stick tapet.
  1. Bild med titeln täcker fula väggar i ett uthyrningssteg 1
1. Tillfällig tapeter är en enkel lösning som gör en stor inverkan. Det är väldigt enkelt att sätta upp. Du skalar bara av backningen för att avslöja limet och hålla den på din vägg. När du vill ta bort det kan du helt enkelt skala av det.
  • Du kan hitta tillfällig tapeter på din lokala hemförbättringsbutik. De kostar vanligtvis ca $ 60- $ 90 USD per roll. Du kan också beställa lite online.
  • Tillfällig tapeter kommer i en mängd olika färger och mönster du kan välja mellan.
  • Du kan också använda omslagspapper eller dekorativt klippbokspapper för ett billigare tillfälligt tapet-alternativ. Ta remsor av dubbelsidig tejp och håll dem på baksidan av papperet. Då, håll sedan papperet på väggen och släta ut det med händerna så det är inte bubblor.
Metod 2 av 10:
Gör ett dekorativt väggskydd med skumbrädor.
  1. Bild med titeln täcker fula väggar i ett uthyrningssteg 2
1. Denna lösning är både kul och praktisk. Anslut stora ark skumbräda med lim eller tejp så att du har ett stort bräda som bara är lite större än storleken på din vägg (så det passar snyggt). Täcka brädet med tyg eller tapeter, kilar det upp mot väggen så att hela väggen är täckt. Inga naglar eller lim som krävs!
  • Använd tack för att visa anteckningar, utskrifter, ritningar och foton på tavlan.
Metod 3 av 10:
Lägg till lätt att ta bort ränder på din vägg med washi.
  1. Bild med titeln täcker fula väggar i ett uthyrningssteg 3
1. Dekorera med Washi Tape ger dig total kontroll över det färdiga utseendet. Denna populära japanska maskeringstejp lämnar inte en klibbig rest. Den kommer i en mängd olika bredder, färger och mönster. Avlägsna tejpen och skapa vertikala, horisontella eller diagonala ränder på väggen för att göra ett mönster som är lätt att ta bort.
  • Leta efter Washi på din lokala hemförbättringsbutik. Du kan också beställa det online.
  • Använd en linjal eller måttband för att se till att dina ränder är jämnt åtskilda.
Metod 4 av 10:
Applicera väggdekaler.
  1. Bild med titeln täcker fula väggar i ett uthyrningssteg 4
1. Väggdekaler kommer i alla typer av mönster och är lätta att ta bort. Du kan hitta dekaler av film, TV och videospel tecken, fina konststycken, inspirerande citat, enkla mönster och mer. Ta bara bort pappersbacken för att avslöja limet och applicera dekalet försiktigt och långsamt till din vägg. Använd dina händer för att släta ut några luftbubblor. När du vill ta bort dekalet, skälla helt enkelt det!
  • Du kanske kan hitta väggdekaler på din lokala heminredningsbutik, men du kan också beställa dem online.
  • Kontrollera dekalens dimensioner och mäta din vägg med en linjal eller måttband för att se till att det passar innan du köper den.
Metod 5 av 10:
Häng upp en stor bit av tyg.
  1. Bild med titeln täcker fula väggar i ett uthyrningssteg 5
1. Använd denna hyresgästvänliga fix för att täcka en tom vägg. Välj din favoritutskriftstyg. Det kan vara ett tapet, mönstrat matta, fönsterbehandling, eller till och med en duschridå. Använd tack eller tejp för att hänga upp och täcka en vägg.
  • Leta efter trycktyger på din lokala hem förbättring eller heminredning. Du kan också beställa dem online.
  • Du kanske kan hitta några coola tyger på din lokala sparsamhetsbutik.
Metod 6 av 10:
Sätt upp affischer av dina favoritband, filmer eller konstverk.
  1. Bild med titeln täcker fula väggar i ett uthyrningssteg 6
1. Gran upp ugly väggar med några av dina favoriter. Leta efter affischer på ditt lokala varuhus eller musikförsörjning. Välj de som passar din personlighet eller jobba med ett tema. Till exempel, om du vill skapa ett vintageutseende, kan du lägga upp affischer av pin-ups och armérekrytering av affischer. Använd tummar eller dubbelsidigt tejp för att lägga upp affischerna på dina väggar så att de inte lämnar någon bestående skada.
Metod 7 av 10:
Häng en stor spegel för att få rummet att känna sig större.
  1. Bild med titeln täcker fula väggar i ett uthyrningssteg 7
1. Speglar tar ljus in i ett rum och öppnar utrymmet. Få dig en trevlig, stor spegel. Du kan hitta en med dekorativa gränser eller i en rolig form. Använd en hammare för att köra en spik i din vägg. Häng sedan din spegel från nageln och du är helt uppsättning.
  • Leta efter speglar på din lokala hem förbättring butik. Du kan också beställa dem online.
  • Sparsamhetsbutiker kan ha några billiga och intressanta speglar du kan lägga upp.
  • För tunga speglar måste du Lokalisera en väggstud och använd ett ankare så spegeln är säker.
Metod 8 av 10:
Skapa ett galleri med utskrifter, inramade foton och affischer.
  1. Bild med titeln täcker fula väggar i ett uthyrningssteg 8
1. Att göra en galleri vägg är ett lätt, iögonfallande sätt att täcka en ful yta. Du kan använda fotografier, utskrifter av ditt favoritkonstverk, affischer, eller till och med urklipp från tidskrifter. Ordna allt i en intressant layout på väggen och säkra varje bit med dubbelsidig tejp eller limhakar.
Metod 9 av 10:
Placera stort konstverk ovanpå möbler för att undvika nagelhål.
  1. Bild med titeln täcker fula väggar i ett uthyrningssteg 9
1. Du kan täcka dina väggar med stort konstverk utan att behöva använda naglar. Använd stort inramat konstverk eller foton så de tar upp mer utrymme. Placera dem ovanpå möbler som byråer och bokhyllor för att hjälpa till att täcka väggarna utan att lägga till några nagelhål eller andra ytskador.
  • Luta ramarna tillbaka mot väggen så att de inte kommer att tippa över.
Metod 10 av 10:
Häng macramé på dina väggar för att lägga till ett stänk av färg.
  1. Bild med titeln täcker fula väggar i ett uthyrningssteg 10
1. Använd den klassiska handknutna konsten för att lägga till lite känsla. Macramé är en textil som görs genom att använda knutning istället för vävning eller stickning. De skapar en kaskad effekt och kommer i olika färger. Välj en Macramé design som du gillar och använder en hammare för att driva naglar i hörnen för att hänga upp på din vägg.
  • Du kanske kan hitta Macramé på din lokala heminredningsbutik, men du får fler alternativ att välja mellan online.

Tips

Undvik att använda klart band eller kanalband, som kan lämna en klibbig rest.

Varningar

Kolla med din hyresvärd eller din hyresgästs överenskommelse innan du spikar eller skruvar något i dina väggar för att se till att det är okej.
Dela på det sociala nätverket:
Liknande