Hur man hittar rådjur

Lokalisering och spårningshjort kan vara en svår uppgift. Oavsett om du är jakthjort för sitt kött eller helt enkelt tittar på dem i deras naturliga livsmiljö, gör lite forskning i förväg. Så länge du använder försiktighet och är uppmärksam på de potentiella säkerhetsfarmarna, kan jakt och spårningshjort vara roliga tidsfördriv. Det finns många sätt att jaga och spåra rådjur. Det är viktigt att välja den metod som blir det roligaste och det kommer att fungera bäst för din utrustning och omgivning.

Steg

Metod 1 av 4:
Spåra en hjort
  1. Bild med titeln Hitta Deer Steg 1
1. Välj ditt område.Gå till juridiska jaktmarker där det finns skogar. Om du jaktar eller spårar hjort på någon annans egendom, fråga var hjort tenderar att lägga sig och var den vanligaste platsen att se rådjur är. Detta hjälper dig att bestämma var du ska börja.
  • Typiskt föredrar rådjur täckta områden för att göra sina sängar i. Leta efter gräv och håligheter med tätt lock eller tjocksaker som är trångt med pensel. De säd ofta längs strömbotten eller på söderut-vända backar för att hålla sig varm i solljuset.
  • Bild med titeln Hitta deer Steg 2
    2. Välj din tid. Hjort är mestadels nattliga, men de kan också ses på dagtid. Men eftersom de vanligtvis sover under dagen (och det är svårt att se dem på natten), är de bästa tiderna att söka efter rådjur tidigt på morgonen eller i skymning när solen går ner. Det här är deras normala matningstider och den tid du kommer att vara mest sannolikt att få en glimt av dem.
  • Bild med titeln Hitta Deer Steg 3
    3. Sök efter synliga tecken på rådjur. Det finns ofta bevis på hjort runt omkring dig om du vet var du ska leta efter det. Håll ett öga på indikatorer som hjort har varit i området som spår eller droppings.
  • Deer-droppings är vanligtvis små, jellybeanformade pellets som är mörkbruna i färg. Ibland visas dropparna som en massa separata pellets, ibland som en massa pellets klumpade ihop.
  • Du kan också försöka stanna stationär i ett område som är känt för att ofta frekventeras av rådjur så att du helt enkelt kan vänta och titta på / lyssna på hjortan.
  • Se till att du flyttar genom skogen så tyst som möjligt för att undvika att spooking hjort som kan vara i närheten.
  • Bild med titeln Hitta deer Steg 4
    4. Leta efter platser hjort skulle lockas till. Hjort vanligtvis säng i områden med tjock pensel - det här är bra ställen att börja din sökning. Du kan också söka efter ätlig vegetation som hjortar mata på som vilda gräs, greenbriar, maskrosor eller ekollon.
  • Bild med titeln Hitta deer Steg 5
    5. Var så tyst som möjligt. Hjort har mycket angelägna sinnen av syn och ljud. Försök att vara så tyst som du kan medan du spårar genom skogen. Om du är för högljudd, hör de dig länge innan du märker dem och du kommer att sakna din chans.
  • Bild med titeln Hitta deer Steg 6
    6. Fortsätt söka. Följ spåren och fortsätt att söka efter tecken på rådjur tills du stöter på djuren. Detta tar tålamod, men är värt det i slutet.
  • Metod 2 av 4:
    Tolkning av rådjurspår
    1. Bild med titeln Hitta deer Steg 7
    1. Hitta hjortspår. Om det finns fukt eller snö på marken, gör det lättare att hitta spår. Hjortspår är enklaste att upptäcka i snö eller mjuk smuts / lera som är smidbar för beröring och kommer att omplacera sig i ett spår när ett djur steg på det.
  • Bild med titeln Hitta deer Steg 8
    2. Titta på särdragen i spåren. När du hittar hjortspår kan du använda dem som bevis för att hjälpa dig att bestämma hur många råd som var närvarande och hur stora de var. Hjortspår har två "tår" och en markering vid basen av spåret. Hjort har klovhovar som betyder att de delas ner i mitten. Hjortspår ser normalt ut som bilden nedan. Generellt, ju större spåret, desto större hjort.
  • Kom ihåg, om du ser större spår åtföljda av små spår, kan du följa en doe med en fawn. Du vill inte döda en mammahjort eftersom det här kommer att föräldralösa fawn.
  • Bild med titeln Hitta deer Steg 9
    3. Bestäm om spår är färska eller gamla. Om spåren verkar frysta över eller är krossade av andra spår, är de mest troliga gamla. Om det har varit en ny snö och det finns upptäckta spår i det, är de förmodligen nya.
  • Metod 3 av 4:
    Använda ett stativ för att hitta rådjur
    1. Bild med titeln Hitta deer Steg 10
    1. Rensa området i förväg. Om du vill döda en hjort för Venison är det viktigt att förbereda det område där du kommer att bygga stativet långt före den tid du planerar att börja jaga. Detta kommer att se till att din doft är klar från vägen när du vill jaga. Du bör rensa bort en del av den bullriga markborsten så att du kommer att kunna komma åt ditt stativ utan att göra för mycket ljud.
  • Bild med titeln Hitta deer Steg 11
    2. Bygga stativet. Det finns flera olika typer av jaktställ att välja mellan. Bestäm vilken som fungerar bäst för dig och det område där du vill jaga. Båda typerna av persienner bör byggas i områden med tung hjortstrafik för att öka din chans att stöta på en hjort medan du väntar. Var noga med att göra gott om scouting runt området innan du väljer platsen för att bygga ditt stativ. Leta efter hjortbäddar och tecken på betning.
  • Groundblind / stativ. En markstativ kräver mindre arbete att konstruera än ett trädstativ. Du kan faktiskt bygga den ur naturmaterial. Försök hitta ett träd att vila mot och sedan använda pinnar, löv och borsta för att bygga upp ett naturligt lock som blockerar din underkropp. Se till att du väljer en lite förhöjd plats så att du kan se djur som tillvägagångssätt.
  • Trädstativ. Ett trädstativ är en bra idé om du är i ett tungt skogsområde. Men se till att det finns gott om bladkåpa eller grenar som omger ditt stativ, annars kommer din silhuett att vara märkbar. Använd alla säkerhetsfunktioner för stativet (som en klättring under konstruktionen) för att göra det helt säkert och var försiktig när du går in och lämnar trädstativet. En feltep kan innebära katastrof om du faller.
  • Se till att du följer alla tillverkarens anvisningar när du konstruerar trädstativet. Om du hoppar över ett steg i byggprocessen, kan det enkelt göra ditt träd stå osäkert och farligt för dig att använda.
  • Bild med titeln Hitta deer Steg 12
    3. Förbered ditt område. Installera en vila för ditt gevär. Vissa modeller är utformade för att linda runt jägaren medan de sitter. Dessa är idealiska för användning i trädstativ. Se till att alla bitar av ditt blinda / stativ är tyst på vilket sätt som möjligt. Täck din plats med fleece, smörj eventuella rörliga delar, encase-kedjor i slangar och ta med en bit av gammal matta för golvet i ditt ställning. Alla dessa saker kommer att bidra till att minska bullret medan du väntar.
  • Bild med titeln Hitta Deer Steg 13
    4. Vänta på att hjorten kommer till dig. Hjort reser hela dagen, så du kan vänta länge. Ta med en bok eller något för att hålla dig ockuperat. Ta med gott om mat och vatten för att gå i längden på din jaktutflykt. Var beredd att lämna ditt stativ när det behövs för att sträcka, eller ta hand om andra personliga behov. Ibland rör sig att göra väntan mer tolerabel.
  • Metod 4 av 4:
    Spåra en hjort som har skottats
    1. Bild med titeln Hitta deer Steg 14
    1. Hitta rådets plats när det sköts. När du initialt skjuter hjorten, försök att titta noga på att den tar när den går efter att ha skott. När det går bort, gå mot den plats du senast såg det, förmodligen den plats där den sköt och leta efter skiljor på hjortan. Det borde finnas åtminstone något blod här, så det borde vara ganska enkelt att lokalisera. .
  • Bild med titeln Hitta deer Steg 15
    2. Sök efter riktmärkesskyltar. Försök att räkna ut vilket sätt hjorten när du letar efter synliga tecken. Försök att hitta bevis på blod på marken eller på närliggande borste. Det kan också finnas brutna grenar och annan störd vegetation som ett resultat av hjortans skyndade utgång. Om det finns spår och blod, följ dem. Fortsätt leta efter nästa tecken på blod eller nästa uppsättning spår som du gör dig mot den skadade hjortan.
  • Det är lättare att spåra rådjur i snön men det är fortfarande möjligt att spåra dem ut ur det. Du behöver bara leta efter tecken på blod och störd / bruten pensel eller vegetation.
  • Bild med titeln Hitta deer Steg 16
    3. Döda rådjur när du hittar den. Om du träffar hjorten i tarmen är det troligt att hjorten inte kommer att dö ett tag som det kommer att blöda ihjäl. Var försiktig när du följer ett sårat djur - de är mer oförutsägbara och kan vara farliga. Om du kan, stanna tillbaka och skjuta den igen på en dödlig plats när den har slutat vila. Du siktar på en snabb, human död på djuret, vars kött kommer att hjälpa dig att hålla dig.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Syfte för hjärtat, lungorna och ryggraden eller bakom benen ca 6 tum (15.2 cm) ovanför magen.
  • Lämna aldrig en hjort som du drog. Ta tag i det och använd köttet eller det kommer att locka avskyvar och skrämma bort den andra hjorten från fastigheten.
  • Vid jakt i en grupp, visa alltid bra sportsmanship till de andra i din grupp.
  • Syfte inte för huvudet, bak eller mellan hjortens bakben. Syfte någonstans som kommer att resultera i en snabb död.
  • Varningar

    Brand aldrig en skjutvapen utan att använda rätt ammunition och rätt storlek laddning i ammunitionen eller skalet.
  • Kontrollera din skjutvapen för ett blockering i fatet innan du skjuter något vapen.
  • Skjut aldrig en hjort utan en riktig backstop.
  • Jagar aldrig ute av säsong för det djur du jaktar, även för små djur som kaniner och ekorrar.
  • Använd aldrig olagliga jaktmetoder som spotbelysning eller bete.
  • Skjut aldrig ett djur tills det är korrekt identifierat.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande