Hur man försvarar ett bergslion

Om du någonsin befinner dig i ett farligt möte med ett bergslejon, är det bäst att vara beredd, speciellt om du bor i ett område som är hemma för stora katter. Den här artikeln ger dig information om hur du skyddar dig själv.

Steg

Metod 1 av 3:
Försvara dig från ett aggressivt bergslion
  1. Bild med titeln Skruva av ett bergslion Steg 1
1. Känna igen tecken på en väntande attack. Om ett bergslejon är mindre än 25 meter bort från dig och stirrar direkt på dig, förbereder det sig att attackera dig. Den kommer att placeras lågt till marken med sin svans rubbning fram och tillbaka.
  • Bild med titeln Skruva av ett bergslion Steg 2
    2. Tillbaka långsamt. Konventionell visdom har föreslagit att du aldrig borde springa bort från ett bergslejon eftersom det kommer att utlösa sin instinkt för att jaga sitt byte och attackera dig genom att bita nacken. Men de senaste studierna har visat att frysning i din nuvarande position framför bergslejonet ger dig större risk för allvarlig eller dödlig skada än att stiga bort långsamt eller till och med springa snabbt.Långsamt att stödja sig från lejonet har visat sig ha de lägsta nivåerna av dödlighet.
  • Om du väljer att köra (som är oåterkallad), kolla din terräng och se till om du kan få en stark, platt vår. Om du måste springa upp, kuperad terräng, kan bergslejonet tro att du är skadad och därmed ännu bättre byte.
  • Bild med titeln Skruva av ett bergslion Steg 3
    3. Gör lite buller. Om du bestämmer dig för att stå din mark framför bergslejonet, gör det inte tyst. Prata mycket högt och fast vid bergslejonet - du kan även försöka skrika på det för att skrämma det. Skrik inte eller skrik som om du är rädd - snarare, skrika mycket kraftigt.
  • Bild med titeln avger ett bergslion Steg 4
    4. Gör dig större. Stå högt och höja dina armar överhead och öppna din kappa så att du gör dig så stor och skrämmande som möjligt. Om små barn är med dig, plocka upp dem. (Genom att göra det gör du att du ser större ut och skyddar barnet samtidigt.) Puff upp bröstet och kasta axlarna tillbaka.Böj inte nere före bergslejonet som de kommer att ta detta som ett tecken på svaghet.
  • Bild med titeln tilldela ett bergslion Steg 5
    5. Ha ett vapen för att försvara dig själv. Om du har någon form av käpp, en jaktkniv, stenar eller ett annat stort vapen för att avskräcka bergslejonet, bör du använda det i ögonblicket av attack. Peppar spray kan också vara en framgångsrik avskräckande.
  • Om bergslionen agerar aggressivt, kasta stenar på eller nära det - övertyga det om att du kan vara farlig.
  • Du kan också använda ett jaktgevär eller pistol för att skjuta på lejonet om det gör en avgift på dig. Du bör först försöka att skjuta ett varningsskott för att skrämma av lejonet innan det attackerar.
  • Bild med titeln Skruva av ett bergslion Steg 6
    6. Skydda nacken, halsen och huvudet. Fjälllionen kommer sannolikt att försöka ta itu med dig och krossa din skalle eller bita halsen. Försök att blockera bergslejonet från dina ögon och ansikte när du slår det. Gör allt du kan för att bekämpa det.
  • En genomsnittlig vuxen ska kunna avvärja en attack genom att slå tillbaka sedan bergslionerna är ganska små. Syfte för huvudet, mun och ögon.
  • Bild med titeln Hämta en egendoms easement Steg 3
    7. Rapportera sikten. Så snart du kan, rapportera ditt möte till myndigheterna.
  • Metod 2 av 3:
    Detektera bergslionens närvaro före en attack
    1. Bild med titeln tilldela ett bergslion Steg 7
    1. Se upp för spår. Det bästa sättet att undvika ett bergslion är att lämna området vid det första tecknet på dess närvaro. Om du vandrar eller camping, var på utkik efter bergslejonspår. Dess tassutskrifter kommer att ha en avtryck av något triangulär häl omgiven av fyra tår. Toppen av hälen kommer att ha två lobe bultar medan hälen av hälen kommer att ha tre. Toesna är något långsträckta, så de kommer att se ut som förlängda ovaler - de kommer i allmänhet inte att ha klämmärken.
    • Mountain Lions flyttar i en mycket långsammare takt än hundar eller coyotes, så spåren kommer att spridas ytterligare och också direkt bakom varandra. Var noga med att inte avvisa PAW-utskrifter för de hos en hund eller coyote.
  • Bild med titeln tilldela ett bergslion Steg 8
    2. Se upp för Mountain Lion Scat. Detta kommer att vara ett Telltale Sign A Mountain Lion har varit i närheten! Scat är bruten i segment som är ca 1"-1 1/2" i diameter (eller ungefär samma storlek som en hunds poop). Om du vågar se närmare, kan det också innehålla ben, tänder och hår från sin senaste död.
  • Bild med titeln tilldela ett bergslion Steg 9
    3. Var medveten om Claw Rakings. Dessa är repor som manliga bergslioner ofta kommer att lämna på trädstammar för att tillkännage deras närvaro och också markera sitt territorium. De kommer i allmänhet att falla mellan fyra och åtta meter upp på trädet. Om Mountain Lions är vanliga i ditt område, kan det vara ett tecken på att du är i en Mountain Lions favoritväg.
  • Mountain Lions är inte de enda djur som gör att dessa typer av markeringsbjörnar kommer ofta att göra liknande märkningar, men det kommer att bli större bitar av bark saknas. Elk kommer ibland att skrapa sina vingar på trädstammar, men de kommer att vara mindre, mer horisontella markeringar.
  • Bild med titeln avvärja ett bergslion steg 10
    4. Respektera bergslionens utrymme. Om du ser ett bergslejon i avståndet (mer än 100 meter bort), kör inte efter det, speciellt om det rör sig bort från dig. Om du har barn med dig, låt dem inte gå efter bergslejonet. Till skillnad från lejon eller andra stora katter har bergslejon inte socialiserat runt mänskliga samhällen - de är därför mycket mer benägna att undvika dig än att attackera dig.
  • Metod 3 av 3:
    Undviker ett möte med ett bergslejon
    1. Bild med titeln tilldela ett bergslion Steg 11
    1. Vandra och läger i grupp. Mountain Lions är ensamma varelser: de jagar inte i förpackningar. Därför, om du vandrar eller camping i en grupp människor, kommer de att vara mycket mindre benägna att attackera dig än om du är bara själv.
  • Bild med titeln Skruva av ett bergslion Steg 12
    2. Undvik vandring i skymning eller gryning. Mountain Lions är mest aktiva mellan skymningen och gryningen - de har överlägsen vision på natten och de föredrar att använda den här fördelen när de jagar. Om du är i ett område som är känt för att fjäll Lions undviker att gå ensam på natten, tidigt på morgonen eller på kvällen.
  • Bild med titeln tilldela ett bergslion Steg 13
    3. Deer-Bevis ditt hem. Mountain Lions älskar att äta hjort. Därför bör du försöka avskräcka hjort från din egendom om du bor i ett område med bergslion. Hjort, i sin tur älskar att äta vegetation som rosor, krysantemum och bär, så du bör undvika att plantera dessa saker eller hålla dem i en sluten plantering.Installera utomhusbelysning och automatiserade sprinklers hjälper också det att förringa hjort och bergslion.
  • Bild med titeln tilldela ett bergslionsteg 14
    4. Håll dina husdjur inomhus. Generellt föredrar en bergslion alltid att äta hjort, älg eller porcupines, men i ett område där mat är knappt, kommer de också att attackera boskap och hushålls husdjur. Se till att du håller dina hundar och katter inomhus eller i koppel om de är ute så att de inte lockar ett bergslejon. Boskap bör hållas i inhägnad eller skyddade områden (som en ladugård eller stall) för skydd.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande