Hur man hjortar grunt

En hjortgrunt kan vara ett mycket användbart verktyg. Det är ett litet rör du blåser in för att producera grunting ljud som liknar ljudhjorten gör i naturen. För att använda ett gruntsamtal effektivt måste du behärska olika ljud för olika situationer. Se till att du riktar mot hjort som är aktiv och energisk. Varje hjort är annorlunda och vissa kommer inte lätt att svara på ett samtal. Bli dock inte avskräckt, dock. Användning av samtalet borde slutligen locka rådjur.

Steg

Metod 1 av 3:
Använder olika grunts
  1. Bild med titeln Deer Grunt Steg 1
1. Blåsa in i grunt för att göra ett ljud. Du använder ett gruntsamtal genom att trycka på munnen mot munstycket. Då, blåsa in i grunt på samma sätt som du skulle blåsa in i något som en visselpipa eller musikaliskt instrument. Det borde producera ett ljud som liknar ett hjortsamtal.
  • Bild med titeln Deer Grunt Steg 2
    2. Gör två eller tre korta grunts för out of sight deer. Grunt samtal kan användas periodiskt när det inte finns någon hjort inom räckvidd för att locka rådjur för att komma in i ditt område. Utan att hjortar är bäst attraheras av två eller tre medelstora grunts. Dessa grunts bör vara bara några sekunder långt och släppt ut i snabb följd.
  • Bild med titeln Deer Grunt Steg 3
    3. Gör längre grunts för hjort du kan se. Om du ser en hjort i det avstånd som inte står inför din riktning, kan det uppmuntras att gå in i skytteutbudet med ett gruntsamtal. Gör en eller två längre grunts, några sekunder längre än de kortare grunts som används för ut ur siktehjort. Detta kan få en hjort att vända om och ange ditt område.
  • Bild med titeln Deer Grunt Steg 4
    4. Göra mjuka, snabba grunts för hjort som kommer i intervallet. Om en bås börjar komma in från utomhus, kan du ytterligare uppmuntra det med korta, korta grunts. Kopp din hand runt slutet av ditt grunt samtal. Wrap och ta bort din hand runt samtalet medan du blåser in i munstycket för att skapa mycket korta grunts i snabb följd. Dessa bör vara mindre än en andra långa.
  • Metod 2 av 3:
    Använda samtalet effektivt
    1. Bild med titeln Deer Grunt Steg 5
    1. Inrättas på en bra plats för grunting. Du borde inte använda ett grunt samtal bara var som helst. Du måste välja ett område där hjort samlas. Hjort kan vara misstänkt för samtal som kommer från konstiga områden. När du använder ett gruntsamtal är det bäst att jaga nära en tjocklek eller en vattenkälla, som en bäck eller ström.
  • Bild med titeln Deer Grunt Steg 6
    2. Blind samtal var 30: e minut. När du först satte upp läger, är det osannolikt att du ser hjort för ett tag. "Blindsamtal" betyder att blåsa ditt samtal utan hjort närvarande i hopp om att locka rådjur till ditt område. Blindsamtal kontinuerligt kan göra hjort misstänkt, så begränsa blinda som ringer till var 30: e minut tills du ser en hjort.
  • Kom ihåg att två eller tre korta grunts är bäst när blinda ringer.
  • Bild med titeln Deer Grunt Steg 7
    3. Rikta mer aktiv hjort. Hjort som äter eller dricker är osannolikt att söka andra pengar eller gör. Aktiv hjort som körs, laddar eller jagar andra hjort är mest sannolikt att svara på ett gruntsamtal. Det är slöseri med tid att rikta rådjur som är inriktade på mat och vatten, eftersom de är osannolikt att svara.
  • Bild med titeln Deer Grunt Steg 8
    4. Håll grunting en gång en hjort märker ljudet. Var lite aggressiv när du använder samtalet, eftersom det effektivt kan locka rådjur. Om en hjort stannar för att lyssna på ditt samtal, fortsätt grunting. Detta kan locka hjorten så småningom steg i skjutområdet.
  • Kom ihåg att använda längre grunts för att locka en hjort du kan se. Gör en eller två långa grunts och paus innan du grunting igen.
  • Bild med titeln Deer Grunt Steg 9
    5. Prova att integrera en Doe Bleat. Vissa grunt samtal har en speciell inställning som heter a "doe bleat." Du kan också ta med ett andra samtal med dig speciellt utformad för att imitera doe bleats. Detta kan locka pengar som vill kompisera. Doe bleats fungerar bäst om du ibland lägger till en doe bleat i din blinda ringer rutin.
  • Metod 3 av 3:
    Undvik vanliga misstag
    1. Bild med titeln Deer Grunt Steg 10
    1. Öva hemma först. Gå aldrig ut i jaktmarker om du inte har praktiserat med ditt hjortgruntsamtal. Hemma, ta ut ditt hjortgruntsamtal och träna med det för att se till att du vet hur man gör de grundläggande ljuden. Om du behöver använda ditt gruntsamtal för att locka till sig en hjort, måste du agera snabbt.
    • Se till att du tränar i ljudbevis, som din källare, för att undvika att du stör dina grannar.
  • Bild med titeln Deer Grunt Steg 11
    2. Använd inte ett samtal när en hjort kan se dig. Om en hjort stirrar på dig, sätt ditt samtal bort. En hjort kommer sannolikt att springa från ett grunt samtal om det tydligt kan se att det kommer från en mänsklig källa.
  • Bild med titeln Deer Grunt Steg 12
    3. Undvik grunting om en buck är inom 75 meter (68 meter). När din hjort är inom räckvidd är det inte nödvändigt att använda ett gruntsamtal. Först är hjorten nära nog att skjuta redan. För det andra, med ett grunt samtal när en hjort ligger i närheten, kan det leda till att du ses. Hjorten kan fly, förstöra dina chanser att skjuta den.
  • Bild med titeln Deer Grunt Steg 13
    4. Grunt inte vid en buck efter en doe. Om en doe redan leder din buck inom räckhåll, är det inte nödvändigt att gruntas. Men kan också leda en buck utom räckhåll. Om en bås försöker kompisera med ett doe, är det osannolikt att det är avskräckt, även med aggressiv grunting. I det här fallet, tyvärr måste du låta hjorten gå.
  • Bild med titeln Deer Grunt Steg 14
    5. Vara ihållande när du använder ditt samtal. Varje hjort är annorlunda. Vissa hjort svarar lätt på grunt samtal medan andra ignorerar dem. Fortsätt med ditt gruntsamtal, även om det inte verkar vara attrahera rådjur. Vanligtvis kommer en hjort biter så småningom om du är ihållande med din uppringning.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande