Hur man hittar en gul jacka boet

Gula jackor är en aggressiv veps. Om du av misstag störde en av sina bon kan du bli stung! Om du misstänker att du har en gul jacka bo, måste du spåra den för att bli av med det. Sök efter 10 am, när gula jackor är mest aktiva, och enklaste att se i full solljus. Du kan locka gula jackor med mat om du inte kan fånga dem som flyger till och från sina bonar. Om du hittar ett bo, bör du behandla det på natten med antingen spray eller insekticid damm.

Steg

Metod 1 av 2:
Spåra en gul jacka boet
  1. Bild med titeln Hitta en gul jacka Nest Steg 1
1. Börja din sökning efter 10:00. Gula jackor är mest aktiva mellan 10:00 och 4 pm. Det är därför lättast att hitta dem som flyger vägarna mellan sina matkällor och bonar vid denna tidpunkt. Om det är väldigt varmt eller väldigt kallt, kom ihåg att denna tidsram kan förkortas, eftersom gula jackor tenderar att vara mindre aktiva under extrema temperaturer.
  • Bild med titeln Hitta en gul jacka Nest Steg 2
    2. Sök efter hål i grund av din egendom. Gula jackor tenderar att bygga bon delvis underjordiska, vanligtvis i gamla gopherhål. De kan också bygga bon i vedeldar och tät vegetation. Gå din egendom, letar efter hål, liksom andra markområden där bon kan existera. Om du ser gula jackor som flyger nära sådana områden, eller ett stort antal gula jackor som kryper runt att skydda ett visst område, har du förmodligen hittat ett bo.
  • Bild med titeln Hitta en gul jacka Nest Steg 3
    3. Leta efter gula jackor som flyger i en rak väg. Oavsett var deras bon är belägna, kommer Wasps att flyga i en rak linje från sitt bo till sina matkällor. Stå stilla nära var du har sett de gula jackorna och titta över den del av det området som är i full sol. Leta efter några insekter som flyger snabbt med i en rak linje - de borde stå ut i den direkta solen. Fortsätt titta om du ser en - om du ser mer, ser du förmodligen dem från eller går tillbaka till sitt bo och du kan spåra boet på det sättet.
  • Bild med titeln Hitta en gul jacka Nest Steg 4
    4. Lockar de gula jackorna med mat. Om du inte kan upptäcka några gula jackor som flyger, kan du försöka locka dem med mat och sedan följa dem tillbaka till sina bon. Placera maten i en grundig maträtt nära var du tror att bonar kan vara och titta sedan på matfälla. Gula jackor bör så småningom dyka upp nära maten. När de gör, följ deras väg tillbaka till sina bon.
  • Du kan använda proteinbaserade beten, inklusive tonfisksmakad konserverad kattmat, kycklinghud, kallklipp och köttfärs.
  • På sommaren kan sockerbetor fungera bättre. Prova fruktjuice, grenadin, glass, eller lite fruktgelé.
  • Bild med titeln Hitta en gul jacka Nest Steg 5
    5. Markera bon som du hittar dem. När du hittar boet markerar du dem. Spray Målning En "X" nära platsen är bäst, eftersom du kan göra det från ett avstånd och färgen kommer så småningom att tvätta av din gård eller några byggnader.
  • Försök inte markera boet direkt - spruta den eller poking en markör flagga in i den kan störa kolonin och orsaka de gula jackorna att svärma och attackera dig.
  • Metod 2 av 2:
    Behandla en gul jacka boet
    1. Bild med titeln Hitta en gul jacka Nest Steg 6
    1. Behandla bonarna på natten. De flesta arbetare gula jackor återvänder till boet vid solnedgången, så behandling av boet efter det borde döda de mest gula jackorna som är möjliga. Planera att behandla boet ca 45 minuter efter solnedgången. Om du måste behandla under dagen, kom ihåg att du kanske måste behandla boet flera gånger.
    • När du har behandlat boet kan du lämna insekticidstoft vid ingången till boet. Det borde döda alla återvändande gula jackor som inte redan var i boet.
  • Bild med titeln Hitta en gul jacka Nest Steg 7
    2. Använd en snabb Freeze Wasp Spray på antennbon. Aerial Yellow Jacket Nests är det enklaste att upptäcka - de hänger vanligtvis från taken av hus eller garage, träd eller elektriska eller lätta poler. Stå så långt bort som möjligt, peka sprayen vid boet och mätta boet med spray. Var noga med att få nestöppningen också. Nästan ska vara helt belagd.
  • Du kan hitta dessa snabba fryssprutor i de flesta hemförbättringsbutiker, eller i "Hem" Avsnitt i din mataffär.
  • De flesta snabba fryssprutor fungerar 10 till 15 fot (3 till 5 m) bort, så du borde inte behöva en stege om du inte har hittat ett bo som är väldigt högt.
  • Bild med titeln Hitta en gul jacka Nest Steg 8
    3. Använd snabb frysspray och insekticiddamm på markbonen. En spray kommer inte helt mätta ett bo som är delvis tunnelbana, så du måste använda ett 2-delssystem. Först, spraya boet ingången och så mycket av boet som du kan se. Stänk sedan ett insekticidstoft märkt för användning på vartor vid ingången. Det borde döda några gula jackor som försöker lämna eller återvända till boet.
  • Du kan behöva vänta några minuter efter att ha sprutat boet för att använda dammet. När du sprayar boet, kan några gula jackor flyga ut ur boet, så du vill inte ha händerna någonstans nära där!
  • Bild med titeln Hitta en gul jacka Nest Steg 9
    4. Hyr ett professionellt skadedjursbolag för svåra bon. Om du hittar ett bo på ett ställe som är svårt att nå, eller du misstänker att en gul jacka boet har byggts i ett tomrum i dina väggar, ring ett professionellt skadedjursbolag. De kommer att veta hur man hittar boet och exakt hur man behandlar det för att hålla dig och ditt hem säkert.
  • Bild med titeln Hitta en gul jacka Nest steg 10
    5. Förbli lugn om du svärmer. Om du stör en gul jacka bo, kan de svärma dig. Om det händer, försök att förbli så lugnt som möjligt - om du kör eller flail kan det öka de gula jackans aggressivitet. Så lugnt som möjligt, gå bort från platsen var du var svärmad och kom in någonstans om du kan.
  • Bild med titeln Hitta en gul jacka Nest Steg 11
    6. Applicera köttfilm till en sting. Om du är stungad av a gul jacka, Gör en pasta med köttmängder och några droppar vatten. Använd en bomullsboll för att applicera pastaen till stinget. Du kan lämna pastaen på upp till 20 minuter.
  • Använd inte den här pastan nära dina ögon.
  • Om du inte har köttmängder, kan du göra en pasta med natron för att ansöka om sting.
  • Om köttet eller bakpulveret inte fungerar, håll en isbit till sting i 20 minuter.
  • Varningar

    Innan du sprayar ett bo, se till att du har en flyktväg som planeras. Vissa gula jackor kan flyga ut ur boet, och du vill inte bli stung.
  • När du söker efter markbon, var försiktig där du går. Steg på ett markbost kan agitera boet och få kolonin att svärma.
  • Om du är Stung och du har problem med att andas eller svälja på 2 timmar efter stinget, gå omedelbart till din läkare.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande