Så här kombinerar du låtar på din dator med audacity

Audacity är ett gratis ljudredigeringsprogram som kan vara ganska kraftfullt om du vet hur du får ut det mesta av sina funktioner. En av de vanligaste användningarna för Audacity går ihop med flera låtfiler tillsammans. Det här är bra för att skapa blandningar, eftersom du kan anpassa blekna mellan varje låt. När du har hang för hur Audacity fungerar kan du skapa professionella ljudblandningar i mycket lite tid.

Steg

Del 1 av 3:
Lägga till spår
  1. Bild med titeln Kombinera låtar på din dator med Audacity Steg 1
1. Hämta och installera Audacity. Audacity är ett gratis, öppet ljudredigeringsprogram. Du kan ladda ner den från audacelleam.org. Audacity-webbplatsen kommer att upptäcka operativsystemet du använder och ger rätt installatör automatiskt. Om ditt operativsystem inte detekteras korrekt klickar du på "Alla Audacity-nedladdningar" Länk och ladda ner rätt version för ditt operativsystem.
  • Kör installationsprogrammet efter att du har slutfört det och följ anvisningarna för att installera Audacity. Om du laddar ner från den officiella hemsidan, borde du inte behöva oroa dig för att installera adware.
  • Bild med titeln Kombinera låtar på din dator med hjälp av Audacity Steg 2
    2. Ladda ner och installera Lame MP3-givaren. Denna programvara krävs om du vill att Audacity ska kunna exportera den färdiga filen som en MP3.
  • Besök Lame-sidan på lam.buanzo.org / # lamewindl.
  • Ladda ner och kör rätt installationsprogram för ditt operativsystem. Om Windows varnar dig om att källan är okänd, kan du säkert fortsätta med installationen.
  • Bild med titeln Kombinera låtar på din dator med Audacity Steg 3
    3. Lansera audacity. När du börjar Audacity, kommer du att hälsas med ett tomt nytt projekt.
  • Bild med titeln Kombinera låtar på din dator med Audacity Steg 4
    4. Öppna de låtar du vill kombinera. Klick "Fil" → "Öppna" och bläddra efter den första låten som du vill gå med. Upprepa för var och en av de låtar du vill lägga till.
  • Bild med titeln Kombinera låtar på din dator med Audacity Steg 5
    5. Starta ett nytt projekt. Klick "Fil" → "Ny" Att skapa ett nytt tomt projekt. Du kommer att använda det här nya projektet för att kombinera alla filer så att originalen blir oförändrade.
  • Bild med titeln Kombinera låtar på din dator med Audacity Steg 6
    6. Kopiera den första låten. Välj fönstret som innehåller den låt du vill börja med. Tryck på CTRL + A (Windows / Linux) eller Command + A (Mac) för att välja hela låten. Du kan också klicka på "Redigera" → "Välj alla". Tryck på CTRL / Command + C för att kopiera det valda spåret, eller klicka på "Redigera" → "Kopiera".
  • Bild med titeln Kombinera låtar på din dator med Audacity Steg 7
    7. Klistra in låten i det nya projektet. Markera det tomma nya projektet och tryck på CTRL / Command + V för att klistra in det kopierade spåret. Du får se spåret visas i fönstret Audacity.
  • Bild med titeln Kombinera låtar på din dator med Audacity Steg 8
    8. Lägg till ett andra ljudspår till det nya projektet. Klick "Spår" → "Lägg till ny" → "Stereospår". Detta kommer att skapa ett andra tomt spår under den första låten du klistrade.
  • Bild med titeln Kombinera låtar på din dator med Audacity Steg 9
    9. Kopiera den andra låten. När du har skapat ditt nya ljudspår, öppna fönstret för den andra sången och upprepa valet och kopiera processen.
  • Bild med titeln Kombinera låtar på din dator med Audacity Steg 10
    10. Flytta markören till slutet av spåret i det nya projektet. Bläddra hela vägen till höger i det nya projektet för att hitta slutet på det första spåret du klistrade. Klicka på en plats i det nya tomma ljudspåret i slutet där det inte finns några vågor, vilket indikerar tystnad.
  • Bild med titeln Kombinera låtar på din dator med Audacity Steg 11
    11. Klistra in det andra spåret. När du har placerat markören i det nya ljudspåret i slutet av det första spåret, tryck Ctrl / Command + V för att klistra in den andra låten. Ditt nya projekt kommer nu att ha den första låten i toppljudspåret, och den andra låten i spåret under, startar när de första ändarna.
  • Upprepa denna process för varje extra spår som du vill kombinera, skapa ett nytt stereoljudspår för var och en. Gör fönstret fullskärm för att se projektet bättre.
  • Del 2 av 3:
    Finputsning
    1. Bild med titeln Kombinera låtar på din dator med Audacity Steg 12
    1. Infoga tystnad mellan spår. Du kan använda tystnadsgeneratorverktyget för att infoga tystnad om dina spår hoppar från en till nästa för snabbt. Placera markören på plats mellan låtar där du vill infoga tystnad.
    • Klick "Generera" → "Tystnad" För att öppna tystnadsgeneratorn.
    • Ändra värdet till den mängd tystnad du vill lägga till. Många CD-skivor sätter två sekunder av tystnad mellan spår. Klick "OK" För att generera den mängd tystnad som du ställer in på den plats du placerade markören.
  • Bild med titeln Kombinera låtar på din dator med Audacity Steg 13
    2. Lägg till blekna mellan spår. Du kan få dina låtar att blekna i varandra genom att använda korset blekna i och korsa blekna utseffekter. Dessa kommer att kräva lite experimenterande för att få det att låta rätt för dina låtar. Om du inte är nöjda med den ändring du har gjort, tryck på CTRL / Command + Z för att ångra din senaste ändring.
  • Välj den del av låten som du vill blekna ut. Använd musen för att välja de senaste sekunderna av en sång.
  • Klick "Effekter" → "Korsa blekna ut". Du får se vågorna i musikjusteringen eftersom effekten tillämpas på ditt val.
  • Klicka på PLAY-knappen för att spela upp den valda delen. Om du är missnöjd med blekna, ångra kommandot.
  • Välj början några sekunder av nästa spår. Klick "Effekter" → "Kors bleknade i".
  • Bild med titeln Kombinera låtar på din dator med hjälp av Audacity Steg 14
    3. Lyssna på hela projektet. Innan du slutför ditt projekt, ge hela saken en lyssna på att se till att det låter bra. Se till att inget är valt och klicka på PLAY-knappen för att höra det hela. Du kan sedan gå tillbaka och göra avstånd och blekande justeringar baserat på vad du hör.
  • Del 3 av 3:
    Exportera filen
    1. Bild med titeln Kombinera låtar på din dator med Audacity Steg 15
    1. Spara en kopia av ditt projekt. Klick "Fil" → "Spara projekt som" För att spara ditt nya projekt för senare redigering. Du kommer inte att kunna spela den här versionen på någonting, men det kommer att låta dig komma tillbaka och göra fler ändringar senare om du vill.
  • Bild med titeln Kombinera låtar på din dator med Audacity Steg 16
    2. Klick "Fil" → "Exportljud". Välj "MP3-filer" från "Spara som typ" rullgardinsmenyn.
  • Bild med titeln Kombinera låtar på din dator med Audacity Steg 17
    3. Klicka på .alternativ... knappen och välj en kvalitetsinställning. Högre bithastigheter kommer att resultera i bättre kvalitet men en större filstorlek. 320 kbps är det närmaste du kan komma till den ursprungliga kvaliteten på filerna.
  • Bild med titeln Kombinera låtar på din dator med Audacity Steg 18
    4. Ge den nya filen ett namn och välj var du vill exportera den till. Klicka på Spara när du är nöjd.
  • Bild med titeln Kombinera låtar på din dator med Audacity Steg 19
    5. Klick .OK När informeras om att dina spår kommer att blandas ner. Detta kollapsar i huvudsak var och en av dina extra spår så att de är alla på ett stereospår.
  • Bild med titeln Kombinera låtar på din dator med Audacity Steg 20
    6. Fyll i alla metadata som du vill spara. Du kan komma in i artister, sångnamn och mycket mer, eller lämna bara allt tomt. Klicka på OK när du är klar.
  • Bild med titeln Kombinera låtar på din dator med Audacity Steg 21
    7. Vänta på att exporten ska slutföras. Den tid det tar kommer att variera beroende på hur många låtar du kombinerar.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande