Hur man bygger en såghäst

Ett av de mest användbara verktygen som en snickare kan ha i ett byggprojekt är ett bra par såghästar (eller sågar, som de ibland kallas).Du kan bygga din egen uppsättning om du har en cirkelsåg, måttband, en vinkelplats och en hammare och naglar.

Steg

1. Få ett par lämpliga brädor för ditt projekt.2x6 nominell sydlig gul tall användes för hästarna i illustrationerna, och var rippade ner, eller delas för att göra den färdiga produkten lättare, men 2x4 (ingen rippning) med lodgepole eller vit tall eller gran kommer också att fungera.För hästar som ska lämnas utomhus i vädret kan det vara värt att köpa timmer som behandlas för att motstå rot och insekter.
  • 2. Ställ in ett arbetsbord eller annan yta för att mäta och skära timret på.Eftersom du bygger såghästarna kan det antas att du inte redan har en uppsättning, men om du självklart använder dem.
  • 3
    Rippa timret i hälften om du använder 2x6 brädor och de har inte stora knutar eller måste stödja en stor vikt.Detta kommer att minska den totala vikten och mängden timmer som krävs med hälften (jämfört med 2x6). För att använda full storlek 2x4s, hoppa över det här steget.
  • 4. Mät längden på benen till en bekväm arbetshöjd.För en typisk 6 fot (1.8m) lång arbetare, 34-36 tum (.86-.91m) handlar om rätt, för kortare individer, kan du behöva justera höjden. Det föreslås att du bygger dina hästar lite långa, eftersom benen kan trimmas när de är färdiga för att passa användaren.
  • 5. Klippa en avfasning på det första benet när du skär den i längd.För en bra spridning På hästens ben bör en vinkel på ca 65 grader från kvadratlinjen eller 25 grader från styrelsens kant fungera snyggt - de vinklar gör och bör totalt 90 grader.Du kommer att vilja notera, du skär den här avfyrningen till den smala kanten på ditt brädor, så du kan hitta att du måste markera både topp och botten och recut igenom från botten för att få hela vägen genom brädet.Dessa nedskärningar måste vara platta (och raka), så de kommer att passa mot toppskivan flush och tätt.
  • 6. Skär tillbaka eller toppkammaren på din häst, som kommer att vara torget i båda ändarna, ca 42-48 tum (107-122 cm) lång.Gör ett Mark en tum eller så från varje ände, och dra en fyrkantig linje för att bestämma var du ska fästa benen på båda sidor.
  • 7. Lägg bakbräda på en plan yta, oavsett om ett arbetsbord, på ett jämnt golv, eller till och med på bakluckans bakluckor.Placera ditt första ben på det fyrkantiga märket som gjorts tidigare och spik det så att avfasen är tätt fast mot kanten på toppbrädet.Blunting Poängen på naglarna kommer att minska sannolikheten av att träet kommer att dela upp när det är spikat och använder en 8d (8 penny) Spik för detta kommer att ge tillräcklig hållkraft utan att passera genom båda bitarna.
  • 8. Spik båda benen på ena sidan av toppbrädet, vrid sedan monteringen över.Spik de andra två benen mitt emot det första paret.Du kan använda större naglar nu, eftersom om poängprojektet genom, kommer de att gå in på baksidan av det första paret och öka styrkan i denna gemensamma.
  • 9. Stå dina partiellt monterade hästar upprätt och mäta ner från botten av toppkortet ca 8 tum (20cm) och använda en kort bräda, skribera den för att vara en horisontell spridare Att passa mellan benen.Vinklarna på dessa hängslen bör vara ungefär grader 115 topp och 65 botten till totalt 180 grader, men det är bättre att skripa alla hängslen i läge. Använd din skriven brace som ett mönster för att markera tre extra bitar, se till att du har två för varje sawhorse.
  • 65 graders vinkel kallas "25 från kvadrat" Eftersom du kan hitta en 65 vinkel genom att markera "25 av från 90" Använd ett verktyg som heter 90 grader "Raftervinkeltorget," eller "hastighet" eller liknande instrument.
  • 10. Spika dina hängslen på plats, med två 12d naglar i varje ände, går först genom benet och in i stagens slutkorn.

    ~ Spika hängslen på varje par ben noga, se till att de placerar benen så att hästen står platt och rak på nivå mark.~ Spikar dessa hängslen ur positionen betyder att hästen kommer att wobble och vara ostadig.~ Håll hästen upprätt och rakt medan spikning är värt ansträngningen.
  • 11. Vänd hästen tillbaka på sin toppbräda, och prop den på plats eller har någon att hålla den.Skär en annan bräda ca 18 tum (46 cm) lång, med en 45 graders vinkel på ena änden som diagonalstödet.Håll det vinklade änden mot spridningsstödet och skripa den andra änden där den skär Top Board och skär sedan detta märke.Använd den här delen för ditt mönster och för ett par hästar, skära 3 mer.
  • 12. Spika dessa hängslen på plats, med slutskärningen på en 45 graders vinkel som slog in i spridningsstödet och spikas igenom från stagan i ändkornet och den skriven slutade till undersidan av toppbrädet.Detta kommer att spikas över kornet i botten av toppbräda, så använd naglar som är tillräckligt stora för att få en bra bit, åtminstone 12d och trubbigt ändarna för att förhindra att träet splittras.
  • 13. Kontrollera dina hästar för att se till att benen är lika långa och passar marken jämnt. Om inte, kan du trimma benen som är långa, se till att toppbrädet är parallellt med marken.
  • 14. Färdiga.
  • Tips

    När sågträ på dina hästar, ställer du in sågen till rätt djup att göra dem mycket längre.
  • Att lägga en extra 2x4 platt ovanpå hästen ger dig ett "offer" trä, som du kan ersätta när det blir tuggat av din såg.
  • De "A" Formade sågar för raka handsågar är vanligtvis bara 20-24" hög, så att användaren kan knäböja på brädorna skärs. Justera höjden enligt vad som känns rätt till dig, med tanke på längden på sågen.
  • I stället för att använda timmer för hängslen, kanske du vill använda plywoodskärning i en triangelform och skruvas i benens ytterändar.
  • Rippning (i halv) 2x6 timmerger dig tillräcklig styrka för de flesta jobb, utan vikten av nominella 2x4s, men för en mer hållbar häst kanske du vill använda den bredare brädet för toppen.
  • Varningar

    Ögonskydd rekommenderas när sågning av timmer och körspikar.

    Saker du behöver

    • En cirkelsåg, måttband, vinkeltorg (eller hastighets kvadrat), hammare och naglar.
    • Timber av din preferens.Hästarna i de illustrationer krävde 2-10 fot 2x6 brädor, som rippades till 2 3/4 tum bred, vilket gav 40 fot (12.2 m) av timmer.
    • Ca 5- 8 fot 2x4 brädor skulle fungera (eller 10-42 till 48 tums styrelser kommer att fungera).
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande