Hur man köper en marsvin

Marsvin kan göra bra husdjur för ansvariga ägare. Innan du köper en marsvin, se till att du förstår det åtagande som krävs och har tillräckliga leveranser redo innan du tar ditt nya husdjur hem. För att starta, bör du förstå var du ska köpa din marsvin från och se till att du tar hem ett hälsosamt och säkert husdjur. Den här artikeln kommer att lära dig Do`s och don`ts av att köpa din nya marsvin.

Steg

Del 1 av 3:
Beslutar var du ska köpa din marsvin
  1. Bild med titeln Köp en marsvin Steg 1
1. Överväga djuraffärer. På många sätt är en djuraffär den mest bekväma vägen för att köpa en marsvin. Du kan välja och ta med dig din marsvin samma dag utan väntan och krångel du kan stöta på med en räddning. Dock har djuraffärer också ett antal nackdelar och många marsvinägare råder mot att använda dem. Du kan sluta med ett ohälsosamt och dåligt beteende husdjur.
  • En nackdel med husdjursaffärer, eller varuhus som säljer marsvin och andra små burdjur, är att arbetare är ofta inte knowledgable om husdjursbehov. Marsvin kan hållas i dåliga förhållanden och arbetstagare kan inte kunna svara på grundläggande frågor om att ta hand om ditt nya husdjur. Pet Store marsvin är också ofta felaktiga när det gäller ras och kön, så du vet inte exakt vad du får.
  • En mer tillförlitlig djurbutikväg skulle vara välkända återförsäljare som en lokal djuraffär med ett solidt rykte. I dessa typer av butiker har arbetarna i allmänhet kunskap om marsvinsvård. Det finns vanligtvis mer av en process för adoption och du får information om marsvin hälsa, vård, underhåll och socialisering. Priserna varierar beroende på säsong, men Guineas går vanligtvis för $ 30 till $ 60.
  • Förstå att husdjursbutiker inte nödvändigtvis bör vara ditt första alternativ. De är berömda för att sälja felaktigt omhändertagna för marsvin och det finns gott om rapporter om kunder som köper gravida eller blandade sexiga marsvin medan de är helt omedvetna. De flesta tenderar att sälja utrustning som inte är lämpliga för marsvin också! Begränsa från att köpa från en djuraffär om du inte vet att de har ett gott rykte.
  • Bild med titeln Köp en marsvin Steg 2
    2. Tänk på en räddning. Guinea Pig Rescues hjälper till att återhämta marsvin som har övergivits av tidigare ägare. Rädda tenderar att vara mer engagerade i att hitta kvalitetshem för sina husdjur, så du lär dig hur du bryr dig om din marsvin om du går igenom en räddning.
  • Webbplatser som Petfinder.com kan hjälpa dig att hitta marsvin i behov av nya bostäder i ditt område. Dessutom tar många djurskydd med marsvin och andra exotiska husdjur. Kolla skydd i ditt område för att se om de tar marsvin och om några är tillgängliga för adoption.
  • Att anta från räddning är en process och det nödvändiga arbetet varierar från skydd till skydd. Generellt finns det någon form av applikation där du verifierar att du är engagerad i att ge ett kärleksfullt, säkert hem för ditt nya husdjur. Du kan behöva lägga ner referenser. Om så är fallet, välj andra husägare som du har PET-satt för tidigare eller personer som har tagit hand om dina djur i det förflutna. Sådana människor kan bekräfta att du är en ansvarig husdjursägare.
  • Räddar kan i allmänhet vara betrodda med tanke på att arbetarna är mestadels volontärer som sätter sin energi och tid för att höja misshandlade marsvin tillbaka till hälsa och hitta dem kärleksfulla hem. Du kan lita på att de kommer hem med en marsvin som du vet är frisk och du kan lämna övertygelse om att du inte har blivit felaktigt.
  • Bild med titeln Köp en marsvin Steg 3
    3. Fråga runt. Ett annat sätt att hitta en marsvin är genom att fråga andra marsvinägare. De kommer att kunna ge dig en inblick på den rutt de tog.
  • Om du känner någon med en marsvin, fråga honom var han fick hans och huruvida han skulle rekommendera skydd eller husdjursaffären till dig.
  • Fråga vänner som äger marsvin för att låta dig veta om någon av deras honor har barn. Du kanske kan anta från en vän, men kom ihåg att du måste lägga lite extra pengar för vaccinationer och, om du väljer, spaying eller neutering.
  • Du kan också fråga din veterinär för råd. Hon kanske kan peka dig i riktning mot reflekterbara uppfödare eller kvalitetsräddningar.
  • 4. Hitta en ansedd uppfödare. En kunnig uppfödare med många års erfarenhet och expertis odlar generellt marsvin med en stark blodlinje och friska gener. Att köpa din marsvin genom en uppfödare kan vara dyrare, eftersom de mest välrenommerade uppfödarna bara odlar renrasiga marsvin för shower eller som en hobby. Forskning registrerade uppfödare runt ditt område. Undvik bakgård uppfödare som är oregistrerade och uppfödas för vinst.
  • För att identifiera en välrenommerad uppfödare, be om rekommendationer från en exotisk veterinär eller sök online Guinea Pig Breeding Forums. Du kan också besöka Cavy Shows för att lära dig mer om uppfödare i ditt område.
  • Hitta en uppfödare som är passionerad och omtänksam om avel och bryr sig verkligen om de välfärden av sina marsvin. En bra uppfödare är inte bara i verksamheten för att tjäna pengar eller vinst - de säljer vanligtvis inte sina marsvin till den första personen som visar med kontanter i handen. En bra uppfödare är en som är personligen involverad i varje försäljning.
  • Kontrollera avelsanläggningen när du anländer. Om marsvinarna inte är tillräckligt omhändertagna, är det troligt att du har att göra med en bakgård uppfödare och kan riskera att säljas ett sjuk eller ohälsosamt husdjur. Fråga massor av frågor när du anländer.
  • Del 2 av 3:
    Förberedelser för åtagandet
    1. Bild med titeln Köp en marsvin Steg 4
    1. Förstå grunderna i marsvinsvård. Innan du köper en marsvin, bekanta dig med den typ av vård som marsvin behöver. Du vill se till att du har tid och pengar att verkligen begå ditt husdjur innan du köper.
    • Marsvin är sociala djur. Medan det inte är omöjligt att Gör en marsvin glad utan en burkamrat, Det kan vara svårt. Marsvin trivs när de har en burkamrat och många räddningar kommer att vilja att du ska anta ett par tillsammans. Överväg att köpa två marsvin för att se till att ditt husdjur inte är ensam. Men du bör se till att inga två män, eller en man och kvinna ska placeras tillsammans eftersom det redan finns för många oönskade marsvin i världen. Se till att inga två manliga marsvin är tillsammans eter om inte de är relaterade eller åtminstone en är neutraliserad.
    • Marsvin lever om 6 år. Vet hur gammal din marsvin är när du köper honom och hur länge du kan förvänta dig att leva. Du behöver veta att du kan begå till marsvin för den tiden.
    • Se till att du har tillgång till en veterinär med den nödvändiga upplevelsen för att behandla din marsvin. Marsvin anses ofta exotiska husdjur, vilket betyder inte att alla veterinärer är villiga att ta dem som patent. Hitta en bra veterinär innan du köper en marsvin.
    • Många människor köper marsvin som antar att de är mer av ett estetiskt engagemang och att, mycket som fisk, är nöjda med att vandra runt obevakad. Detta är inte fallet. Marsvin behöver tid ut ur sin bur att springa och utforska och vilja leka med sina människor. Din marsvin behöver uppmärksamhet och vård varje dag. Om du får en långhårig marsvin, kommer åtagandet att bli ännu större som daglig grooming är nödvändig.
    • Om du har katter, ompröva en marsvin. Katter kommer att se din marsvin som byte. Om du har katter, se till att det finns ett utrymme du kan hålla din marsvinens bur som är utom räckhåll. Men lägg aldrig en marsvinbur utanför. Marsvin tolererar inte den kalla brunnen.
  • Bild med titeln Köp en marsvin Steg 5
    2. Köp marsvin mat. Innan du köper din marsvin, se till att du har tillräckliga leveranser. Börja med att välja ett bra märke av mat för ditt husdjur.
  • Guinea grismat säljs högst sällskapsdjur. Du bör välja en diet som är speciellt gjord för marsvin som du vill se till att de får tillräcklig näring från deras kost. Förutom deras husdjursaffär måste marsvin också äta grönsaker och några frukter som en daglig måltid.
  • Vitamin C-tillskott är viktiga för marsvin som de inte kan lagra eller tillverka vitamin C på egen hand. Lägg till C-vitamin till deras vatten varje dag för att se till att de får rätt vitaminer i deras kost.
  • Bild med titeln Köp en marsvin Steg 6
    3. Få en bur och lämpliga leveranser. Din marsvin behöver en bur som marsvin kan inte lämnas ut i ett hem oövervänt.
  • Du kan hitta en bur på en djuraffär. Återigen, gå till en välkänd återförsäljare som Petco eller PET smart eller en referabel lokal verksamhet. Du vill se till att arbetstagare kan svara på eventuella frågor du kan ha.
  • Din marsvinens hem ska vara väl ventilerade och tillräckligt stora för att lagra en matskål, vattenflaska och sängkläder. Det finns ingen setstorlek för en marsvinbur, men vet att större är i allmänhet bättre. Detta är speciellt fallet om du har två eller flera marsvin, eftersom territorstvister är mindre benägna i en större bur.
  • Att ha ett sängkläder är också viktigt. Marsvin bör ha tillgång till hö eller gräs till burrow i och marsvin säkra sängar kan köpas högst sällskapsdjur. Se till att du anger ett specifikt område av buret för sömn.
  • Bild med titeln Köp en marsvin Steg 7
    4. Köp en vattenflaska och skål. Du behöver en vattenflaska och skål för att lagra din marsvin mat.
  • Din marsvin behöver en vattenflaska, inte bara en skål för att lagra vatten. Detta beror på att marsvin kan vara lite röriga och du vill se till att deras vatten är fri från skräp och mat. Du kan köpa en vattenskål för att fästa på en bur eller kista på en djuraffär. Faktum är att vissa lådor kommer med en vattenflaska som redan är ansluten.
  • Matskålar kan också köpas på husdjursaffärer. Se till att det varumärke du får är marsvin säkert. Om du är förvirrad, fråga din veterinär.
  • Bild med titeln Köp en marsvin Steg 8
    5. Hitta rätt leksaker. Marsvin gillar att spela, så se till att du har en mängd leksaker tillgängliga för ditt husdjur innan du flyttar dem till ditt hem.
  • Döljiga hus är ett alternativ, som är små hus av trä eller kartong som kan placeras i en marsvinens bur. De kan köpas online eller du kan göra ditt eget hinny hus med kartong. I allmänhet borde du ha ett dammigt hus för antalet marsvin i en kista. Detta minskar striderna.
  • Små bollar kan köpas på husdjursbutiker, vilka marsvin älskar att kasta och jaga. Det är säkrare att köpa en leksak som är speciellt marknadsförd för marsvin, eftersom materialet som används i andra husdjursleksaker kanske inte är marsvin säkert.
  • Guinea grisar älskar också att tugga. Hushållsartiklar, som pappershandduk eller toalettpapper, kan placeras i sin bur för underhållning.
  • Del 3 av 3:
    Välja din marsvin
    1. Bild med titeln Köp en marsvin Steg 9
    1. Besluta om kön. Innan du gör ditt val, bestäm om du vill ha en man eller kvinna.
    • Om du köper marsvin i par, rekommenderas att du får två av samma kön. Två män eller två honor tenderar att klara sig bättre än marsvin av det motsatta könet och det finns ingen risk för oavsiktlig avel. Om du är ny på marsvin, är det bäst att gå med den säkrare rutten och välja samma kardade par.
    • Män kan vara territoriella. Om du får två män, välj en större bur för att minska spänningen över territoriet
    • Men när som helst du har ett par marsvin, var noga med att duplicera saker som hudar och skålar så att det inte finns några spänningar över resurser när du först tar med dina marsvin hem.
    • Vissa platser kommer att vägra att sälja blandade könen eftersom marsvin ständigt odlar och slutar inte! Suggor har en 20% dödlighet under graviditeten. Det är mycket frowned på att odla eftersom det kan vara farligt för sågen och puparna också.
  • Bild med titeln Köp en marsvin Steg 10
    2. Välj en ras. Marsvin kommer i en mängd olika raser och korsraser. Få en allmän känsla av vilken typ av marsvin du letar efter innan du gör valet.
  • Longhaired marsvin, som peruanska eller Shetlands, behöver daglig grooming för att upprätthålla en snygg, snyggfria kappa. Om du gillar utseendet på en längre haired marsvin, kom ihåg det extra engagemanget. Du kommer också att behöva ibland få din marsvin trimmad, så se till att du hittar en groomer.
  • Om du får en marsvin från en räddning, kommer du förmodligen att hamna med någon form av crossbreed. Fråga arbetarna på räddning om egenskaperna i varje ras Din Guinea Pigs anor är bestående av att se till att marsvinens personlighet matchar med dina behov och önskemål som husdjursägare.
  • Bild med titeln Köp en marsvin Steg 11
    3. Se till att din valda marsvin är frisk. När du tittar på potentiella marsvin, vet du hur man känner igen god hälsa.
  • Friska marsvin kör runt på alla fyra. Var försiktig med tröga marsvin, speciellt de med flakig hud och skalliga fläckar.
  • Marsvin bör ha slät, stadig andning och ögonen och öronen ska vara tydliga, ljusa och fria från urladdning.
  • Känna marsvinens kropp för att se till att det är plump och fri från några ovanliga klumpar eller svullnad.
  • Tips

    När du tar med din marsvin hem, kan han gömma sig i några dagar eller beter sig nervöst. Det här är normalt. Det tar tid för din marsvin att justera. Ge honom det utrymme han behöver förrän han lugnar ner.
  • Håll dig borta från djuraffärsburar. Dessa är för dyra för sin storlek, och även de största tillgängliga som marknadsförs som "Lämplig för två marsvin" är inte lämpliga för ens en. Välj en C & C-bur, som är mer arbete att ställa in men mycket billigare och bättre för deras hälsa / välbefinnande.
  • Varningar

    Köp aldrig en marsvin ett träningshjul. Guinea grisar gör inte bra med hjul och kan bli skadade om de fångas in i ekrarna.
  • Marsvin brukar göra bättre med en burkamrat. Det rekommenderas att köpa dem i par, eftersom marsvin kan bli deprimerade och utveckla hälsoproblem om de lever i ensamhet.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande