Hur man dekorerar en masonburk

Dekorera en Mason Jar är ett roligt hantverksprojekt som låter dig utforma utseendet och bestämma användningen av din burk. Gör-det-personers kan använda olika material och hitta många kreativa sätt att dekorera en masonburk. Oavsett om du väljer att måla, pryda, wrap, decoupage eller mosaik din masonburk, är du säker på att sluta med ett användbart och unikt DIY-projekt!

Steg

Metod 1 av 4:
Måla en masonburk
  1. Bild med titeln Dekorera en Mason Jar Steg 1
1. Välj den bästa storleken och formen Mason Jar för ditt projekt. Tänk på vad du tänker använda din burk för en gång den är dekorerad. Masonburkar finns i olika storlekar, former och jämn färger, så det är viktigt för dig att välja rätt typ för ditt specifika projekt.
  • Om du planerar att använda din burk som en blomma vas, kommer du sannolikt att du vill välja en större storlek burk. Om du ska använda din burk för toalettartiklar eller sminklager, kanske du vill välja en liten och kort masonburk.
  • Om din masonburk är gammal eller verkar vara smutsig, se till att du rengör det med diskmedel och varmt vatten. Lufttorka helt eller torrt med en pappershandduk eller trasa innan du applicerar någon färg.
  • Masonburkar säljs på de flesta hantverksbutiker, livsmedelsbutiker, och några hemförbättringsbutiker, så det ska vara lätt för dig att hitta den storlek och form du vill använda för ditt projekt.
  • Bild med titeln Dekorera en Mason Jar Steg 2
    2. Bestäm om du vill måla insidan eller utanför Masonburken. Måla utsidan för mer kontroll över hur färgen appliceras, och att enkelt tillåta dig att skapa mönster. Att måla insidan, å andra sidan, kan det vara användbart eftersom det inte kommer att beröras så mycket, så färgen slits inte så fort.
  • Om du använder burken för att lagra mat, hudvård eller levande föremål, rensa bort att måla insidan. Färg kan innehålla giftiga kemikalier som kan äventyra de föremål som lagras.
  • Bild med titeln Dekorera en Mason Jar Steg 3
    3. Välj din färg. Välj en sprayfärg för snabb och enkel applikation, eller välj en penselfärg för att skapa mer detaljerade mönster. Oavsett vilken färg du bestämmer dig för att använda, se till att den är lämplig för glasytor så att den kommer att hålla fast och inte lätt gnugga.
  • Välj en metallsprayfärg för att dekorera din masonburk och skapa en slående och sofistikerad blomma vas eller förvaringsbehållare.
  • Välj en glitterspray eller penselfärg och lägg till ett tefljus för att skapa ett festligt ljust ljus du kan lämna ut hela året.
  • Använd tavlanfärg för att vända din masonburk till köksförvaring eller en rolig aktivitet för barn.
  • För en antikvant kvicksilverglas Titta, välj en spegelsprayfärg och förbered lite vit vinäger i en tom sprayflaska.
  • 4. Täck din arbetsyta för att skydda ytorna under burken och omkring dig. Använd tidningen eller tarp för att täcka ett brett område om du använder sprayfärg. Om du använder penselfärg kan du använda ett mindre skyddsmedel för dina ytor, t.ex. kartong eller pappershanddukar, eftersom du kan vara mer exakt med applikationen. Oavsett vilken typ av färg du använder, fungerar alltid i ett välventilerat område för att förhindra skador från röken.
  • Om du använder sprayfärg, försök att ställa in ditt arbetsutrymme ute eller i ett garage, eftersom resterande spray kommer sannolikt att sträcka sig längre än du tänker.
  • Bild med titeln Dekorera en Mason Jar Steg 5
    5. Ta bort locket och täcka alla områden du inte vill ha målat. Vänd masonburken över för att måla upp och ner om du målar utsidan av din burk. Detta kommer att förhindra att den återstående färgen faller i öppningen. Om du målar insidan av din masonburk, täcka det övre ytan av burken med maskeringstejp för att förhindra att den lyser målningen från att markera den.
  • Om du skapar en design på din masonburk, använd målarens tejp för att maska ​​av de områden som du inte vill ha målat.
  • 6. Spraya eller borsta-på 1 färgfärg jämnt över burken. Flytta masonburken runt eller flytta runt burken när du sprayar eller borstar på färgen för att säkerställa att du täcker hela ytan.
  • Om du använder penselfärg, försök att applicera en ljusbeläggning först för att undvika droppande eller överförd. När färgen är torr, använd ytterligare lager som behövs för att täcka helt.
  • Om du använder sprayfärg, se till att du följer riktningarna på flaskan och skaka väl innan du målar. Placera sprayflaskan flera inches bort från din burk för att säkerställa att färgen appliceras jämnt.
  • Bild med titeln Dekorera en Mason Jar Steg 7
    7. Lämna masonburken för att torka. Kontrollera instruktionerna på etiketten på din färgbehållare för förväntade torkningstider.Torkningstiden varierar beroende på vilken typ av färg du använde och hur många kappor du applicerade. Se till att burken är helt torr innan du lägger till några lagrings- eller inredningsartiklar.
  • Metod 2 av 4:
    Skapa en mosaikdesign
    1. Bild med titeln Dekorera en Mason Jar Steg 8
    1. Välj ditt mosaikmaterial. Tänk på vad du planerar att använda din masonburk för, och vilken typ av utseende och dekorativ känsla du går för. Du kan mosaik en masonburk med många olika små dekorativa material, inklusive snäckskal, glas, sjöglas, speglar eller brutna plattor. Dessa objekt kan köpas i små eller förkroppsliga, mosaik-färdiga formulär på de flesta hantverksbutiker, eller du kan göra dem själv.
    • Om du vill skapa en lugnande, strandig ljushållare, till exempel, snäckskal eller havsglas, skulle båda vara bra alternativ för ditt mosaikmaterial. Om du går för en mer funky, böhmisk vibe med din masonburk, kan brutna kakel vara en bättre satsning.
    • För att skapa egna mosaikmaterial, släpp eller kasta glaset, spegeln eller kakel På marken, bryta dem på en hård yta med en hammare, eller använd glasskärare för mer exakt formade bitar. Se till att du bär skyddsglasögon och skyddshandskar, täck hela ditt arbetsutrymme och vakuum i området väldigt bra när du är klar.
  • Bild med titeln Dekorera en Mason Jar Steg 9
    2. Besluta om din mosaikdesign. Sprid ut dina mosaikstycken på en plan yta och prova olika arrangemang för att hjälpa dig att bestämma placeringen av mosaikstyckena. Du kanske vill spåra din Masonburk med en penna på ett papper så att du kan bestämma exakt hur många mosaikstycken du behöver för varje sida av burken. För att replikera din exakta design, ta bort mosaikstyckena från ditt arrangemang en efter en, placera var och en i motsvarande plats på den aktuella burken.
  • 3. Lim dina mosaikstycken till masonburken. Applicera en liten till medium droppe eller mosaiklim på baksidan av en mosaikstycke. Tryck försiktigt på limsidan till den plats du vill ha den på masonburken. Håll mosaikstycket på plats i några sekunder, fortsätt sedan till lim nästa bit. Upprepa denna process tills du har mosaik-ed hela masonburken, eller tills du har slutfört ditt önskade mönster.
  • Se till att din masonburk är ren och torr innan du börjar lima på dina mosaikstycken.
  • Bild med titeln Dekorera en Mason Jar Steg 11
    4. Vänta 5 till 6 timmar för limet att bota. Låt limhärdet i 5 till 6 timmar, eller kontrollera etiketten på limbehållaren för att bestämma den exakta härdningstiden. Medan ett mosaiklim brukar ta ca 5 minuter att ställa nog att dina bitar ska känna sig ordentligt fastsatta på Masonburken, tar det i allmänhet flera timmar för limet att helt bota. Du kan bli frestad att fortsätta tidigare, men det är viktigt att du väntar tills limet har botat innan du börjar grouting.
  • Grouting innan ditt lim har botat kan orsaka att dina mosaikstycken skiftas eller faller, vilket tvingar dig att återfyra ​​dessa bitar och vänta ytterligare 5 till 6 timmar för det återupptagna limet att bota.
  • 5. Smear grout på din mosaik. Använd dina händer eller en liten hantverkskniv, täcka alla mosaik-ed-områdena på din masonburk med grout. Oroa dig inte för att täcka upp dina mosaikstycken - du kommer att tvätta dessa senare. Se till att du använder tillräckligt med grout för att komma in i alla sprickor. Låt injekteringen sitta i 20 till 30 minuter, eller den tid som anges på etiketten.
  • De flesta hantverksbutiker säljer mosaikputs som är förblandad och redo att användas. Om du inte köper en förblandad injektering, blanda din mosaikgång genom att följa anvisningarna på etiketten.
  • Om du tillämpar grout med händerna, kanske du vill bära handskar, eftersom mosaikpulten kan vara svårt att ta bort från huden.
  • Om du vill lägga till en extra pop färg till din mosaicked mason burk, överväga Lägga till färg till din grout Innan du applicerar den på din Mason Jar.
  • 6. Torka bort överflödig injektering. Använd en lätt dämpad svamp eller pappershandduk, torka in grout från mosaikstyckena med hjälp av medeltrycket. När du är klar, låt din mosaicked masonburk torr i 24 timmar.
  • Om dina mosaikstycken fortfarande ser lite dimmiga från grouten när du är klar, vänta 30 minuter och upprepa den här processen igen för att se till att de är rena och tydliga.
  • 7. Applicera ett tunt lager av mosaikförseglare. Använd en pensel för att måla över hela flaskan med ett tunt lager av mosaikförseglare. Detta skyddar injekteringen och mosaikstyckena från damm och fukt och ger ditt projekt en fin glans.
  • Låt mosaikförseglaren torka enligt instruktionerna på etiketten, och då är du redo att använda din unikt dekorerade masonburk!
  • Metod 3 av 4:
    Förpackning av en masonburk med tyg, band eller sträng
    1. Bild med titeln Dekorera en Mason Jar Steg 15
    1. Adhere burlap till din masonburk för en rustik vibe. Mäta runt omkretsen av den tjockaste delen din masonburk och från topp till botten. Använda tygaxor, skär tyget i en remsa ca 1 tum (2.5 cm) längre än omkretsen av din masonburk för att säkerställa tyget wraps hela vägen, och ca 1 tum (2.5 cm) till 3 tum (7.6 cm) mindre än höjden på din burk. Använd en het limpistol för att applicera lim till remsan av burlap och hålla den till masonbursen genom att förpacka det och håller den på plats tills tyget är säkert.
    • Om du vill täcka mer av din masonburk, klippa tyget bredare för att passa din smak. Om du vill att mer av burken ska visa, klippa tygremsan tunnare.
    • Du kan också använda garn eller sträng för att hålla burlap till din Mason Jar. För att göra detta, skära en bit av garn eller sträng ungefär dubbelt så länge som omkretsen av burken. Wrap burlap runt masonburken, följt av garnet eller strängen ovanpå tyget i mitten. Säkra med en knut eller båge.
  • Bild med titeln Dekorera en Mason Jar Steg 16
    2. Lägg till en doily eller spets för en stuga-klar förvaringsburk eller blomma vas. Använd den doily eller spets efter eget val, börja med att lägga tyget platt på en skyddad yta. Använd ett limpistol, applicera ett tunt lager av lim jämnt över alla kanter och det mesta av tyget. Försiktigt, plocka upp tyget och placera det där du vill ha den på din masonburk. Håll det på plats i minst 30 sekunder för att säkerställa att den är ordentligt på plats. Låt det torka enligt instruktionerna för ditt lim.
  • Se till att du använder en doily eller spets som är lämpligt storlek för din masonburk. I allmänhet är den bästa storleken en som täcker burken helt utan att behöva skäras. Doilies och spetsväv är mycket känsliga, så det är bäst att skära så lite som möjligt för att undvika unraveling.
  • Medan det rekommenderas att du använder en het limpistol för att säkert klibba tyg till din masonburk, kan du också använda ett hantverkslim som är lämpligt för glas. Applicera försiktigt med en liten pensel.
  • Bild med titeln Dekorera en Mason Jar Steg 17
    3. Wrap med sträng, band eller garn för en snabb och enkel masonburk dekoration. Mäta omkretsen av den del av masonburken som du vill pryda (det här kan vara nacken på masonburken, delen nedanför där locket skruvar på, eller burken, den tjockaste delen av burken). Skär din sträng, band eller tvinga ungefär dubbelt så länge som den omkrets du mätt. Wrap runt burken och säkra tätt med en dekorativ knut eller båge.
  • Du kanske vill trimma din sträng, band eller garn efter att du har säkrat det runt masonburken om det är för mycket överskott.
  • Om du vill ha en rustik bondgårdsvibe men vill ha ett tjockare alternativ, överväg att skära en 1 tum (2.5 cm) till 2 tum (5.1 cm) remsa av burlap eller spets för att använda istället för sträng, band eller garn.
  • Metod 4 av 4:
    Dekorera en masonburk med decoupage
    1. Bild med titeln Dekorera en Mason Jar Steg 18
    1. Rengör och torka din masonburk. Använd diskmedel och vatten för att rengöra grundligt. Lämna ut till lufttorka eller klappa helt med en handduk. Mod Podge är ett relativt starkt lim som fungerar bra med glas, men bara om glaset är helt torrt.
  • Bild med titeln Dekorera en Mason Jar Steg 19
    2. Välj dina decoupage material. Välj ett vanligt decoupagematerial, inklusive tidningssidor, omslagspapper, kartor, grafpapper eller personliga fotografier som skrivs ut på papper, eller få kreativ med en ny idé.Nästan någon pappersprodukt kommer att fungera för ett Mason Jar Decoupage Project, så du har många alternativ för dina decoupage material.
  • Vad du än väljer, se till att du har tillräckligt med material för att täcka hela din masonburk, eller så mycket av din burk som du vill decoupage.
  • 3. Måla masonburken med en jämn kappa med mod podge. Med en färgborste, doppa borsten i modpodgen och applicera omedelbart på burken. Om du vill täcka hela burken i decoupage, vill du också måla insidan av nacken i burken så att du kan vika ditt material över toppen och klibbar det till insidan av nacken för att täcka fälgen av burk.
  • 4. Applicera ditt decoupage material till masonburken. Börja använda dina material till masonburken omedelbart så att modpodgen inte börjar torka. När materialet är säkert runt burken, tryck på papperet runt nacken, se till att du följer materialet i alla sprickor.
  • Om du tillämpar ett stort papper, linda materialet hela vägen runt masonburken, tryck hårt så att det klibbar på glaset. Om du använder flera mindre papper, placera varje bit där du vill ha den på burken och tryck ner det.
  • Använd sax, skära några slitsar runt allt överskott av material på toppen och botten så att det viks ner lätt. Vika eventuellt överskott av material över toppen och botten och tryck för att säkra.
  • 5. Applicera en kappa med mod podge jämnt över masonburken. När ditt material är på plats och säkert vidhäftat till masonburken, applicera en annan kappa med mod podge över utsidan av allt papper. Låt modig podge torr enligt instruktionerna.
  • Bild med titeln Dekorera en Mason Jar Steg 23
    6. Trim bort eventuellt överflödigt papper. När MOD-podgen är helt torr, använd saxen bort vilket överskjutande papper som hänger över eller ligger inte platt. Om du inte kan klippa tillräckligt nära för att trimma så rent som du vill, kan du lägga till ett annat lager av mod podge för att säkra några envisa bitar på plats. Låt några touch-ups torra helt före användning.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Använd alltid skyddsglasögon och handskar när du arbetar med glas eller andra skarpa material.

    Saker du behöver

    Måla en masonburk

    • Masonburk
    • Kartong eller tarp
    • Sprayfärg
    • Maskeringstejp (om du gör en design)

    Skapa en mosaikdesign

    • Masonburk
    • Mosaikmaterial (som snäckskal, stenar, havsglas eller brutna plattor)
    • Mosaiklim
    • Mosaiksång
    • Groutförseglare
    • Glasskärare eller hammare (om du skapar de små mosaikmaterialen från ett större objekt)
    • Svamp

    Förpackning av en masonburk med tyg, band eller sträng

    • Masonburk
    • Doily eller spets tyg
    • Pensel
    • Burlap tyg
    • Hot lim och varm limpistol
    • Tyg sax

    Dekorera en masonburk med decoupage

    • Masonburk
    • Val av papper
    • Sax
    • Mod podge
    • Pensel
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande