Hur man bryr sig om en caterpillar

Caterpillars gör stora, lätta husdjur för både barn och vuxna. Så länge du ger dem tillräckligt med att äta, behöver de relativt lite ansträngning att ta hand om. Och den bästa delen? Du får titta på de lilla crittersna ihop i en invecklad kokong eller chrysalis, sedan magiskt uppstår dagar eller veckor senare som en vacker fjäril eller moth. Vad kan vara mer givande än det? Fortsätt läsa för att lära dig hur du verkligen bryr dig om en caterpillar och omvandla den till en fjäril.

Steg

Del 1 av 4:
Hitta Caterpillars
  1. Bild med titeln Vård för en Caterpillar Steg 1
1. Välj rätt tid på året. Den bästa tiden att gå Caterpillarjakt är under våren och sommaren, eftersom det är när majoriteten av moths och fjärilar kommer att lägga sina ägg. Men några arter - som den ullbjörnkåpor - framträder på hösten. Vinter är den enda tiden på året när Caterpillars inte kan hittas.
  • I det vilda har Caterpillar vanligtvis en överlevnadskurs 2%, vilket innebär att för varje 100 ägg en kvinnlig fjäril eller moth lägger bara två kommer att överleva till mognad.Detta beror på det stora antalet rovdjur som listar larver som en matkälla. Därför, genom att hålla Caterpillar som ett husdjur, ger du det en mycket större chans att överleva.
  • Var medveten om att hösten larver kommer sannolikt att pupera för hela vintern, så du måste vänta mycket längre för moth eller fjäril att dyka upp än med vår- eller sommarfjärilar, som vanligtvis uppstår inom 2 till 3 veckor.
  • Bild med titeln Vård för en Caterpillar Steg 2
    2. Leta efter caterpillars på värdväxter.Det bästa stället att söka efter Caterpillars är på sina värdväxter, eftersom Caterpillars kommer vanligtvis att hålla sig nära deras matkälla. Om du inte är picky om den typ av caterpillar du vill ta hand om, kan du kontrollera bladen av någon växt i din trädgård eller på parken. Men om du letar efter specifika larver / fjärilar / moths måste du rikta specifika växter. Några av de vanligaste är följande:
  • Caterpillars av monarkfjärilar finns oftast på Milkweed Plant.
  • Caterpillars av Spicebush Swallowtails finns oftast på SpiceBush.
  • Caterpillars av Zebra Swallowtails finns oftast på tassens tassens löv.
  • Caterpillars av svarta swallowtails finns oftast på örter som persilja, dill och fänkål.
  • Caterpillars of Luna Moths finns oftast på bladen av valnöt och söta gummiträd.
  • Caterpillars av Cecropia Moths, Viceroy fjärilar och rödspotted lila fjärilar finns oftast på löv av körsbärsträd.
  • Bild med titeln Vård för en Caterpillar Steg 3
    3. Beställ specifika arter av Caterpillar online. Om det finns en mycket specifik typ av caterpillar, fjäril eller moth du vill ta hand om, eller om du har svårt att hitta Caterpillar utanför, finns det alltid möjlighet att beställa Caterpillars från specialleverantör eller köpa Butterfly Kits online.
  • Du kan köpa larver eller beställa dem i deras larver, innan de ens har kläckt. Om du bara är intresserad av fjärilarna eller moths, kan du beställa poppar - då är allt du behöver göra att vänta på att de ska dyka upp.
  • Några av de vanligaste caterpillarna är monarker, som är tillgängliga för att beställa på Monarkur.org, och målade lady caterpillars. De målade damen caterpillars är särskilt lätta att behålla, eftersom de levereras med ett tillväxtmedium som bibehåller dem tills de publerar, vilket eliminerar behovet av att hitta sin värdfabrik.
  • Bild med titeln Vård för ett Caterpillar steg 4
    4. Hantera larver med försiktighet. När du har hittat en Caterpillar är det väldigt viktigt att du hanterar det med rätt metod. Om du försöker hämta en larv, kan den klara sig på ytan som står på med anmärkningsvärd styrka och om du fortsätter att dra kan du skada det eller till och med dra av benen.
  • Det bästa sättet att hämta och transportera en larv är att ta ett pappersark eller ett blad och placera det framför larven. Ge sedan larven lite nudge på baksidan. Caterpillar kommer sedan att gå framåt på bladet eller papperet, för att undvika din beröring. Du kan sedan bära caterpillar runt på sin tillfälliga abborre.
  • Bara se till att inte släppa loppet - släppa dem från en höjd av ännu några tum kan döda dem.
  • Om du behöver hantera Caterpillar är det bäst att tvätta händerna först. Caterpillars är mycket bräckliga och kan hämta bakteriella infektioner från mänsklig hud.
  • Vissa larver har prickiga hår eller spikar som kan irritera eller ens sticka din hud. Därför är det bäst att undvika att röra dessa typer av larver med dina nakna händer.
  • Del 2 av 4:
    Bostadsladdar
    1. Bild med titeln Vård för en Caterpillar Steg 5
    1. Håll din larv i en lämplig behållare. Caterpillars behöver inte vara inrymda i alltför fint - en ren en-gallonburk eller en liten tanktank är perfekt.Dessa kommer att vara lätta att rengöra och låter dig enkelt se din Caterpillar.
    • Täck behållaren med en bit ostklaff eller nät och säkra med ett gummiband. Detta tillåter rätt ventilation. Skicka inte bara hål i ett skruvlock (som vissa webbplatser rekommenderar) eftersom larverna kan försöka fly genom dessa hål och skada sig på de skarpa kanterna.
    • Om du befinner dig mer än en Caterpillar, se till att varje Caterpillar har cirka tre gånger det är kroppsstorlek i extra utrymme för att flytta runt i.Detta kommer att förhindra överbeläggning.
  • Bild med titeln Vård för en Caterpillar Steg 6
    2. Linje basen av behållaren med pappershandduk eller jord. Det är en bra idé att radera botten av din Caterpillar hem med lite pappershandduk eller tissuepapper. Detta kommer att suga upp eventuella överskott av fukt och fånga några caterpillar-droppings (känd som frass). Du kan då enkelt rengöra behållaren genom att piska ut det smutsiga papperet och ersätta det med färska saker.
  • Du bör dock bara radera din Caterpillar-behållare med pappershanddukar om du vet att du har en art av caterpillar som pupar över marken.
  • Om du har en art av caterpillar som pupar under jord (eller om du inte är säker på vilka arter det är) ska du radera behållarens botten med ett två-tums lager av jord eller sand. På så sätt har Caterpillar något att begrava in.
  • Jorden eller sanden ska vara något fuktig - men inte tillräckligt fuktig för att det orsakar kondens på behållarens sidor. Caterpillars är ganska känsliga för fuktighet.
  • Bild med titeln Vård för ett Caterpillar steg 7
    3. Placera ett par pinnar i behållaren. Det är en bra idé att placera ett par pinnar inuti Caterpillars hem, av ett antal anledningar:
  • För det första kommer Caterpillar att ha något att klättra på, vilket det kan behöva göra för att nå det mat.
  • För det andra kan Caterpillar välja att poppa hängande från pinnen. Som ett resultat bör du se till att pinnen är i en säker position och inte i fara för att falla över.
  • För det tredje, när fjärilen eller mothen kommer från pupaen behöver det någonstans att hänga upp och ner för att sprida och torka sina vingar.
  • Bild med titeln Vård för ett Caterpillar steg 8
    4. Håll behållaren fuktig. De flesta larver föredrar en lite fuktig miljö. Det bästa sättet att uppnå detta är att dimma behållaren med en sprayflaska vatten varje så ofta.
  • Du måste dock vara försiktig så att behållaren är tillräckligt, eftersom för mycket fukt kan uppmuntra tillväxten av mögel inuti behållaren och på Caterpillar själv.
  • Del 3 av 4:
    Feeding Caterpillars
    1. Bild med titeln Vård för ett Caterpillar steg 9
    1. Hitta Caterpillar`s värdfabrik. En Caterpillar jobb är bara att äta och äta och äta, så den viktigaste delen av att ta hand om en caterpillar är att ge en konstant utbud av färsk mat.
    • Det första att göra är att ge caterpillar med några löv från växten eller trädet som du hittade det, eftersom det finns en bra chans att detta är dess värdfabrik.
    • Observera caterpillar noggrant för att se om de äter de löv du har gett. Om det gör - grattis - har du funnit din Caterpillar`s värdfabrik! Nu behöver du inte göra din larver med en ny leverans av dessa löv tills det poppar.
  • Bild med titeln Vård för ett Caterpillar steg 10
    2. Om du inte vet vad värdväxeln är, experimentera med olika typer av löv. Caterpillars är mycket kräsna ätare och varje art har ett begränsat antal växter är det villigt att äta. Faktum är att de flesta larver kommer att svälta ihjäl innan de äter fel mat. Så om Caterpillar vägrar bladen från anläggningen hittade du det, eller du hittade Caterpillar någon annanstans än på en växt, måste du upptäcka rätt matkälla genom en process av försök och fel.
  • Det bästa att göra i den här situationen är att samla ett urval av olika typer av löv från den plats där du hittade Caterpillar och satte dem i sin behållare. Då observera caterpillar noggrant för att se om det äter någon av dem. Om det gör det kan du ta bort de andra typerna av löv och helt enkelt fortsätta att ge det vinnande bladet.
  • Om du har problem med att hitta en växt som Caterpillar kommer att äta, kan det vara en bra idé att konsultera en fältguide som Peterson första guide till Caterpillars, eller Caterpillars of Eastern Forests. Dessa guider kommer att matcha caterpillar-arter med sin favoriserade matkälla, vilket sparar dig mycket tid.
  • Om du inte kan få händerna på dessa fältguider, prova några av de vanligaste caterpillar-matkällorna, enligt följande: Körsbär, ek, pil, alder, poppel, äpple och björk. Försök också att tillhandahålla blommorna såväl som bladen, som vissa larver föredrar den här delen av växten.
  • Om du helt enkelt inte kan hitta den typ av växt som din larv tycker om att äta, kan det vara bäst att släppa den på samma plats där du hittade den. Åtminstone då kommer det att ha lite chans att hitta sin egen matkälla, annars kommer det förmodligen att svälta.
  • Bild med titeln Vård för ett Caterpillar steg 11
    3. Håll bladen fräscha. Caterpillars äter inte gamla eller torkade ut löv, så det är väldigt viktigt att du ger dem en konstant utbud av färska, gröna blad. Hur ofta du behöver ge nya löv beror på växtarten - vissa kommer att vara upp till en vecka, medan andra måste bytas ut varje dag.
  • Ett bra sätt att förlänga livsmedelsförsörjningens liv är att placera det i en glasburk med vatten i Caterpillar hem.Vattnet kommer att hålla bladen fräscha och gröna längre.
  • Men ibland kan caterpillars falla av bladen i glasburken och drunkna. För att förhindra detta, saker bomullsull eller pappershandduk runt lövens stjälkar. Detta kommer att hålla din Caterpillar säker.
  • Alternativt kan du köpa blommiga rör mycket billigt från en blomsterhandlare för att placera bladen i. Dessa har mycket smala brims, vilket minskar chansen att din larver kommer att falla i.
  • När du ger din larv med nya löv, se till att ta bort de gamla, torkade ut. Se också till att hålla resten av behållaren ren, ta bort eventuella caterpillar-droppings eller andra skräp.
  • En sak att vara medveten om är möjligheten att spindlar eller andra rovdjur kan gömma sig bland bladen. Om de är, kan de äta din larver när bladen är placerade i behållaren, vilket är det sista du vill ha! Därför bör du se till att undersöka alla löv och grenar noggrant innan de placeras i behållaren.
  • Bild med titeln Vård för ett Caterpillar steg 12
    4. Oroa dig inte för att ge ditt Caterpillar vatten. Caterpillars behöver inte dricka - de får all den hydrering de behöver från sin mat.
  • Men om din larv händer att se lite uttorkad, eller om du vill höja fuktnivåerna i behållaren, försök skölja bladen i vatten och placera dem i behållaren utan att torka dem.
  • Dropparna av vatten som förblir på bladen kommer att ge någon nödvändig fuktighet.
  • Del 4 av 4:
    Vänder larver till fjärilar
    1. Bild med titeln Vård för ett Caterpillar Steg 13
    1. Oroa dig inte om din larver slutar äta eller blir trögt. Oroa dig inte för mycket om din larver plötsligt slutar att äta, blir trög eller börjar ändra färg - det är förmodligen bara att förbereda sig för att molta eller pupinera, så det här är helt normalt beteende.
    • Caterpillar kan också bli mer aktiv än vanligt, rör sig om sin behållare kontinuerligt. Om så är fallet, är det förmodligen bara ute efter ett bra ställe att pupinera.
    • Tyvärr kan dessa beteenden också vara tecken på att Caterpillar är sjuk, så du bör avstå från att hantera den vid denna tidpunkt. Vänta bara med att se om det framgångsrikt poppar.
    • Om du håller flera larver och en av dem dör, ta bort den döda caterpillar från behållaren omedelbart. Detta kommer att förhindra att någon sjukdom sprider sig.
  • Bild med titeln Vård för ett Caterpillar steg 14
    2. Se till att poppan hänger över marken. När caterpillar är klar kommer den att pupinera, så börjar processen att vända sig till en moth eller fjäril. Moth Caterpillars kommer att begrava i jorden för att göra en cocoon, medan fjäril caterpillars med omsluta sig i en chrysalis, hängande över marken.
  • Medan de underjordiska kokonger inte behöver någon uppmärksamhet, kan du behöva flytta eller åter hänga chrysalis om den är i en olämplig plats eller av det faller från sin ursprungliga hängande plats.
  • Om du tror att Chrysalis är för hårt en plats för den framväxande fjärilen för att sprida sina vingar, kan det vara bäst att flytta den. Hantera Chrysalis mycket försiktigt och häng det från en pinne eller fäst den på behållarens sida.
  • Du kan göra det genom att tränga en strängsträng genom chrysalisens spetsiga ände, eller genom att hålla en liten stift genom den och hänga den från en lämplig plats.
  • Bild med titeln Vård för ett Caterpillar steg 15
    3. Rengör behållaren och håll den fuktig. När pankan har bildats, bör du städa ut caterpillarbehållaren, ta bort gammal mat eller avfall. Även om pupan fortfarande är levande, behöver den inte mat eller vatten.
  • Lämna några pinnar i behållaren vid rengöring. Dessa kommer att vara nödvändiga när fjärilen eller mothen kommer fram, eftersom det kommer att använda pinnen som en abborre medan den sprider sina vingar. Om fjärilen eller moth inte har något att backa, kommer de vingarna inte att bilda och det kommer att dö.
  • Försök också hålla behållaren fuktig genom att kontrollera det varje par dagar. Om behållaren är för torr kommer pankan att torka ut, men om det är för fuktig kan pankan gå möglig. Båda dessa saker kan förhindra att fjärilen / mothen kommer fram.
  • Om jorden i botten av behållaren känns väldigt torr, dimma den med lite vatten. Om du ser någon kondensbildning på behållarens sidor, torka av det.
  • Kontakta en Caterpillar / Butterfly-guide för att hitta exakta instruktioner om optimal temperatur och fuktighet för dina arter av pupa.
  • Bild med titeln Vård för ett Caterpillar steg 16
    4. Vänta på att poppan blir mörk eller klar. Nu är allt som är kvar att göra vänta! Vissa fjärilar och moths kommer att dyka upp efter så lite som åtta dagar, medan andra kan ta flera månader eller till och med år.
  • Om du fångade din larv på hösten, är chansen att spendera vintermånaderna i sin valpa och uppstår bara på våren - den här processen är känd som "övervintring".
  • Några telltale tecken på att en fjäril blir redo att dyka upp från chrysalis är Chrysalis som vrider mörkare i färg, eller till och med blir klar.
  • Håll ett nära öga på Chrysalis från den här punkten, eftersom fjärilar kan dyka upp från deras valpa om några sekunder och du vill inte missa det!
  • Eftersom mothkokonger är underjordiska, kommer du inte att kunna observera några förändringar.
  • Om chrysalis blir en mycket mörk färg, kan det vara en indikation på att poppan är död. Testa det genom att försiktigt böja pupa runt bukregionen - om det är böjd är det en bra indikation på att poppan är död.
  • Bild med titeln Vård för en Caterpillar Steg 17
    5. Släpp fjärilen. När fjärilen eller mothen har blivit magiskt uppstod från sin pupa, kommer den att krypa upp en pinne och hänga upp och ner tills dess vingar torkar ut och utvecklas. Detta är en mycket viktig process och kan ta flera timmar.
  • När fjärilen eller mothen börjar fladda sina vingar och börjar flappa runt buret är det dags att släppa den. Dessa varelser gillar inte att vara begränsade och de kan skada sina vingar om de ständigt slår dem mot behållarens sidor och försöker fly.
  • Ta behållaren ute, till den plats där du ursprungligen hittade Caterpillar, öppna locket och låt din fjäril lyckligt flyga bort.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Se till att du vet ungefär vilken typ av caterpillar du ser efter så att du kan vara försiktig om den kunde bita eller sticka dig!
  • Om din Caterpillar stannar inuti, håll den i ett coolt rum nära ett fönster.
  • Ge caterpillars gott om frisk luft i vilken typ av bostad du använder.
  • Sätta två eller flera larver i behållaren så den första larven är inte ensam.
  • Håll dem i en behållare mer än tre gånger sin egen storlek.
  • Håll inte din Caterpillar livsmiljö nära en AC.
  • Du kan hitta en caterpillar i skurkar av träd och under stockar eller stenar, och du hittar dem på trottoarer och på din parkeringsplats.
  • Varningar

    Hantera inte dem felaktigt eftersom vissa larver kommer att bita eller sticka om de inte hålls ordentligt.
  • Var försiktig med vad du matar det. Vissa växter som äts av vissa slag kommer att gifta andra.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande