Hur man bryr sig om din mobila enhet

Har du bara fått en ny iPhone eller Samsung Galaxy S5? Läs den här artikeln för att hjälpa till att ta hand om din telefon så att du kan använda den under en längre tid!

Steg

Metod 1 av 2:
Skydda din enhet
  1. Bild med titeln Vård för din mobila enhet Steg 1
1. Köpa ett fall. Att köpa ett ärende är förmodligen en av de första sakerna du kan göra efter att ha köpt någon smartphone. Få ett fall som passar och känns bekvämt i din hand. Du rekommenderas inte att köpa fall som är skrymmande. Försök att köpa ett fall som inte bara är snyggt men kan också ge bästa skydd mot skador.
  • Bild med titeln Vård för din mobila enhet Steg 2
    2. Få ett skärmskydd. Skärmskydd är en annan viktig sak du kan överväga för din smarta telefon. Skärmskydd skyddar telefonens skärm från att bli repad. Ibland kan ett fall redan ha ett inbyggt skärmskydd (e.g. OtterBox).
  • Bild med titeln Vård för din mobila enhet Steg 3
    3. Var försiktig så att du undviker att släppa din enhet. Olyckor kan hända när som helst. Så, bli inte förvånad om du släpper din telefon en gång i taget i din livstid. Så länge du har ett ärende är det hållbart nog, du är på säker sida. Du bör vara försiktig med att undvika att släppa din enhet. Om dina händer är fulla eller du är sen att arbeta bäst för att sätta telefonen i väskan eller behåll i fickan.
  • Bild med titeln Vård för din mobila enhet Steg 4
    4. Håll det säkert från vatten. Var försiktig med oavsiktlig droppe vatten på din telefon. Var försiktig när du tar ditt te eller kaffe. Om oavsiktligt faller vissa vatten på det, ta snabbt bort batteriet, rengör vattnet och lämna det i en timme för att få det att torka innan du lägger batteriet igen.
  • Bild med titeln Vård för din mobila enhet Steg 5
    5. Gör en full laddningscykel en gång i månaden. Apple rekommenderar att du gör en full laddningscykel en gång i månaden. Detta innebär att det laddas till 100% och sedan låta det dö till 0%. Att göra detta kommer att göra batteriet leva ett hållbart och hälsosamt liv.
  • Bild med titeln Vård för din mobila enhet Steg 6
    6. Håll det rent.Att hålla din iPhone / Android smartphone skärm ren kommer att göra din telefon ser bra ut. Rengör enheten en gång i taget med en mjuk trasa. Använd inte tissuepapper eller något annat än en mjuk trasa, annars är det hög risk att skrapa speciellt på skärmen.
  • Bild med titeln Vård för din mobila enhet Steg 7
    7. Håll det med dig alla gånger. Håll telefonen med dig hela tiden. Undvik att lämna den i en butik som någon kan försöka stjäla den och springa med den. Se till att du använder Findmyiphone eller någon ekvivalent funktion / program om enheten är stulen. Android-användare Du kan använda utkik för att hitta din stulna / förlorade Android-enhet.
  • Metod 2 av 2:
    Hålla det säkert i skolan
    1. Bild med titeln Vård för din mobila enhet Steg 8
    1. Håll det i din skåp hela tiden om du kan. Skåpet är förmodligen ett av de mest säkra sätten att skydda din smarta telefon i skolan (endast mellanskolor eller högskolor).
  • Bild med titeln Vård för din mobila enhet Steg 9
    2. Håll det i fickan eller ryggsäcken. Ett annat säkert sätt sätter din telefon i din ryggsäck. Det här är förmodligen det mest rekommenderade du borde göra.
  • Bild med titeln Vård för din mobila enhet Steg 10
    3. Dra inte ut det i klassen. Att använda den i klassen uppmanar bara förverkande, och om det är konfiskerat kan du inte garantera att din lärare kommer att behandla den med samma vård som du skulle.
  • Bild med titeln Vård för din mobila enhet Steg 11
    4. Flaunt inte det. Ju mer du visar på din nya enhet, desto mer sannolikt är det att någon kommer att observera det och försöka ta det. Även om du inte är bekymrad över stöld är det också en bra idé att vara diskret att undvika en bekant som tar det från dig eller frågar att se det och sedan släppa den. Om du verkligen vill ta hand om din enhet, håll dig själv och använd det bara diskret och i lämpliga inställningar.
  • Tips

    Om telefonen inte har ett ärende har du alltid det på ett säkert ställe som dina fickor eller en väska du använder.

    Varningar

    Ta aldrig av telefonväskan. Ta bara av det om det behövs.
  • Din skärm är sårbar för att skrapa utan ett skärmskydd.
  • Om du släpper enheten från en viss höjd kan det finnas en chans att du kan skada den. Som att spricka din skärm eller få dents i telefonens kropp. Det är därför det rekommenderas starkt att du lägger på din telefon.
  • Lämna aldrig telefonen bakom som det kan vara sårbart att bli stulen. Håll alltid ett öga på det och låt det aldrig ut ur din syn.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande