Hur man eliminerar lukt från en bil luftkonditionering

Om det finns en udda, möglig lukt som sparkar in så snart du vänder din luftkonditionering, behöver du inte stänga näsan och bära den. Mer sannolikt än inte, har du byggt upp lite mögel och mögel tack vare fukt i ditt AC-system. Denna fukt inträffar naturligt, och är en del av bilen, men om den lämnas för länge kan det skapa mögel. När luftpumpar förbi förångaren och in i bilen, plockar den upp mögelsporer, som matar på fukten. Lyckligtvis är de lätta att rengöra, och din bil kommer att lukta bra som ny.

Notera: Denna artikel behandlar AC-lukt, som är mögliga, mögel dofter (som gamla strumpor, våta hundar, etc.) För att bränna eller kemiskt luktar, ta din bil till en återförsäljare omedelbart.

Steg

Metod 1 av 2:
Avlägsna AC-lukt
  1. Bild med titeln Eliminera lukt från en bil luftkonditionering steg 1
1. Köp en mögel och mögelkämpande desinfektionsmedel aerosolspray, som en specialkanal renare. Specialsprutor kan vara den bästa satsningen för allvarliga lukt, men för mindre problem (eller för att hålla sig före potentiella luktar) kan du använda en oändlig desinfektionsmedel som lysol.
  • Bild med titeln Eliminera lukt från en bil luftkonditionering Steg 2
    2. Alternativt, gör din egen helt naturliga spray med ättika och vatten. Blanda en del vit vinäger med tre delar vatten, lägg det i en gammal sprayflaska eller lösningsmedelssprayer. Medan vinäger inte är den trevligaste lukten, kommer det att bekämpa mögelet naturligt och det kommer att blekna snabbt.
  • Kasta in saften från en halv citron för att få en något fräschare och längre varaktig doft.
  • Bild med titeln Eliminera lukt från en bil luftkonditionering Steg 3
    3. Vänd bilen, fläkten och AC hela vägen. Flicka båda växlar till OFF-läge och se till att bilen inte körs.
  • Bild med titeln Eliminera lukt från en bil luftkonditionering steg 4
    4. Spraya ditt desinfektionsmedel i varje enkla ventil. Se till att du får i backseats och slå ventilerna på fötterna, som ofta pumpar mest luft. Det finns också ventiler på instrumentbrädan, och vanligtvis en på pekningen på bakre vindrutan.
  • Håll dörrarna stängda som du gör det här. Du vill att rengöringsvätskan ska komma i systemet.
  • Bild med titeln Eliminera lukt från en bil luftkonditionering steg 5
    5. Vänd bilen och AC till Max Power, full sprängfläkt. Detta kommer att börja cirkulera luft runt systemet för dig, få din rengöringslösning runt AC-systemet. Håll det på det här "Max" inställning först för att sparka systemet i redskap.
  • Bild med titeln Eliminera lukt från en bil luftkonditionering Steg 6
    6. Hitta din återcirkulationsventil och spraya in i det generöst, med AC-enheten. Du hittar din återcirkulationsventil genom att kolla din manual. Det är ofta på förarsidan, nära konsolen eller i bagageutrymmet. Den lilla knappen med pilar som pekar på en cirkel berättar att bilen slutar ta luften från utsidan och istället återvinna luften från insidan. Tryck på den här knappen om du har den, spraya sedan ner den här ventilen för att se till att din rengöringsvätska bor i systemet.
  • Bild med titeln Eliminera lukt från en bil luftkonditionering Steg 7
    7. Byt AC från "max" till full fläktläge. Du vill blåser mer luft, inte kylning mer luft. Detta bör förhindra att ytterligare fukt kommer in.
  • Bild med titeln Eliminera lukt från en bil luftkonditionering Steg 8
    8
    För allvarliga problem, lyft huven, byt ut kabinluftfiltret och spraya alla inloppsledningarna. Om du har otäcka lukt som kommer från bilen och inget sätt att stoppa dem, ta tag i din bruksanvisning och lyfta huven. AC-systemet är tillbaka mot vindrutan, under plastristen och filtret där (olika modeller har olika metoder - du måste kolla din manual) och ta bort filtret, rengöring och ersättning vid behov.
  • Medan det, spraya hela apparaten med din rengöring aerosol för att slåss och döda någon mögel eller mögel.
  • Bild med titeln Eliminera lukt från en bil luftkonditionering Steg 9
    9. Kör bilen, dörrarna öppna, med AC OFF och fläktarna på sin hel i fem minuter. Detta är din sista "torkar ut," och det kommer att förhindra mögel och mögel från att återställa dina gamla lukt.
  • Bild med titeln Eliminera lukt från en bil luftkonditionering steg 10
    10. Ta bilen till din återförsäljare om lukten kvarstår. Om lukten fortfarande inte kommer att gå, ignorera inte det. Det blir inte bättre på egen hand. Ta det till återförsäljaren för att se till att lukten inte är orsaken till något allvarligare och att hantera problemet innan det blir värre än bara en dålig lukt.
  • Metod 2 av 2:
    Förhindra AC-lukt
    1. Bild med titeln Eliminera lukt från en bil luftkonditionering Steg 11
    1. Stäng av din AC 4-5 minuter innan du stoppar bilen. Detta ger förångaren tid att torka av överskott av fukt (tangent för mögel / mögeltillväxt) med hjälp av den varma luften från motorn. Ingen fukt betyder ingen mögel, vilket betyder ingen lukt!
  • Bild med titeln Eliminera lukt från en bil luftkonditionering steg 12
    2. Håll fansen på hög när bilen stängs av. Med AC OFF, håll fansen sprängning för att se till att mycket luft träffar förångaren och tar bort mögel, fukt eller mögelsporer från att ta rot.
  • Obs! Det här är ett sätt att förhindra ytterligare tillväxt. Det kommer sannolikt inte att hjälpa till att ta bort den faktiska lukten om det redan är där.
  • Bild med titeln Eliminera lukt från en bil luftkonditionering Steg 13
    3. Blast fansen på höga, dörrar öppna, en gång om året på en varm, torr dag. Detta kan förhindra att alla mögel någonsin får fotfäste. Kom ihåg att AC, inte fläkten, skapar fukten som spänner mögel. Fläkten kommer bara att värma upp den från den heta bilmotorn (förhoppningsvis döda den) och ta bort den från AC-förångaren.
  • Bild med titeln Eliminera lukt från en bil luftkonditionering steg 14
    4. Spraya ner kanalerna med desinfektionsmedel var 3-6 månader om du bor i ett varmt fuktigt område. Varma, våta miljöer är paradis för mögel och mögel. Dessutom är ju mer du använder din AC, desto mer sannolikt är det att växa smutsigt. Håll dig ovanpå problemet med vanliga rengöringar, som noteras ovan.
  • Tips

    Var noga med att få varje ventilation som du är ren för de bästa resultaten. Kontrollera varje säte, bindestrecket och till och med stammen.
  • Samma teknik kan användas på en vägg AC-enhet som har utvecklat en lukt medan den stängdes av i några dagar.En kortsiktig lösning för att tidigt över dig före en noggrannare rengöring.
  • Varningar

    Persistenta eller oigenkännliga luktar, om de finns mer än 1-2 dagar, bör kontrolleras av en mekaniker.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande