Hur man bryr sig om en pet-råtta

Råttor har kallats "Låga underhållshundar" På grund av sin tilltalande blandning av intelligens och lojalitet. Medan inget husdjur verkligen kan övervägas "lågt underhåll," råttor är verkligen mycket lättare att ta hand om. En väl socialiserad, glad råtta gör för en vänlig, söt, nyfikna, intelligenta och interaktiva husdjur. Dessa underhållande varelser gör stora husdjur, men om du överväger att få ett husdjur råtta, gör dina läxor först. Omsorgsfullt för varje husdjur, oavsett storlek, är viktigt.

Steg

Del 1 av 4:
Besluta att hålla råttor
  1. Bild med titeln Vård för ett PET-råtta steg 1
1. Tänk på åtagandet. Råttor bor i ca 2-3 år eller mer, så se framåt och var säker på att du kan ta hand om husdjuret över den här tiden.
  • Tänk på den tid och engagemang det tar att ta hand om ett annat levande djur. Detta innebär att buret är ren, regelbunden utfodring och hantering, och om husdjuret blir sjuk, tar honom till veterinären.
  • Kom ihåg att du måste hitta någon att ta hand om dina råttor när du går på semester eller ut ur staden. Många råttägare kan vittna om att det är väldigt svårt att hitta någon som är bekväm nog att ta hand om och hantera råttor (många människor kan vara squeamish) så försök, om du kan, för att ställa upp minst 3 eller 4 potentiella kandidater som är villiga att Titta på dina råttor om du behöver lämna staden. Djuraffärer erbjuder ibland att ta hand om husdjur.
  • Bild med titeln Vård för ett Pet Rat Steg 2
    2. Tänk på dina andra djur. Om du redan äger andra husdjur, särskilt katter, tänker du på huruvida de husdjur du redan bryr dig om kommer att kunna leva harmoniskt med råttor. Forskning om hur man presenterar ett nytt husdjur, eller håll buret på en hög hyllan eller i ett slutet rum kan andra djur inte komma in i. Det är troligtvis den bästa idén att hålla dina råttor och andra djur separerade.
  • Katter kan vara ett särskilt problem. De byter på gnagare, inklusive råttor, och så kan du sluta oavsiktligt reta katterna och skrämmande eller äventyra råttorna.
  • Bild med titeln Vård för ett Pet Rat Steg 3
    3. Tillbringa lite tid med råttor. Innan du bestämmer dig för att köpa råttor, besök någon som redan har en. Det finns funktioner i detta djur som vissa människor hittar obehagligt, så det är en bra idé att se till att du faktiskt kommer att njuta av att ta hand om dem innan du får någon. Det finns många variationer av råttor, inklusive svansfri, furlöshet och miniatyr. Men var medveten om att några av dessa sorter är utsatta för olika problem och hälsoproblem.
  • Husdjurs råttor som hålls i rena förhållanden har inte en stark lukt, men de har en liten lukt som inte alla gillar. Innan du får din egen PET-råtta, se till att du är bekväm med lukten eller hitta ett bra sängkläder för att absorbera det. Kom ihåg att skadliga kemikalier och tallskavlar är dåliga för råttor - hartarna kan irritera sina lungor.
  • På samma sätt finner vissa människor den skrämmande verkan av en råtta störning. Lilla klor kan kittla! Rattie-svansar kan också vara lite konstiga först. Försök hantera en råtta för att se till att du är bekväm med djurets sätt och anatomi.
  • Var noga med att ha en bra bur som är tillräckligt stor, luftig och säker. Trådburar är att föredra för akvarier, eftersom de tillåter bättre luftflöde. Får inte akvarier eller dina råttor kommer att få andningsinfektioner och sannolikt dö. Se till att golvet inte är tråd eller din råtta kan eventuellt få humlefoot. Om du använder Wire plocka en bur med baravstånd mellan 1/2 tum och 3/4 tum.
  • Bild med titeln Vård för ett PET-råtta steg 4
    4. Tänk på risken för cancer. Tyvärr är cancer ett vanligt problem i husdjurs råttor, och det kan tyvärr förkorta sitt liv. Även om inte alla råttor utvecklar tumörer är det något att vara medveten om som en prospektiv råttahållare. Andra problem kan uppstå, inklusive kvalster och andningsinfektion.
  • Fråga dig själv om du har råd med kostnaden för operation om din råtta utvecklar en klump som behöver borttagning. Om svaret är nej, är du beredd att euthanize ett älskat husdjur i relativt ung ålder för att förhindra lidande? Om det inte är något du kan hantera, kan råttor inte vara rätt husdjur för dig. Det viktigaste är ansvaret.
  • Bild med titeln Vård för ett Pet Rat Steg 5
    5. Välj rätt antal råttor. Råttor är sociala varelser som njuter av varandras företag och bor i kolonier i naturen. Det är högt, "i hög grad" rekommenderade att du köper mer än en, och det är bäst om du köper dem samtidigt.
  • En råtta behöver nästan konstant interaktion för att förhindra tristess, så det är bäst att få två eller flera råttor. Oavsett hur mycket tid du spenderar med dem kommer de fortfarande att vara ensamma, så få en annan om du eventuellt kan. Dina råttor kommer tacka dig.
  • Det bättre alternativet är att anta mer än en råtta, så att de kan hålla varandra företag. Om du bestämmer dig för mer än en råtta är det lämpligt att få dina råttor från samma plats samtidigt för att minska problem med karantän eller introducera dem. Råtta introduktioner kan vara svåra, speciellt med territoriella, intakta hanrotter.
  • Tänk på att två råttor inte är på allt mer arbete än en. Faktum är att du kommer att upptäcka att det är lättare att ta hand om två eller tre råttor eftersom de alla är lyckligare med varandra att leka med. Skillnader i mängden mat och sängkläder som du behöver använda är marginella och knappast märkbara. Den enda riktiga utmaningen att få mer än en råtta försöker passa dem alla på axlarna när du går runt med dem!
  • På samma sätt, om du väljer flera råttor, får djur av samma kön, eller du kan hitta att du har etablerat en avelskoloni. Uppfödningsrotter är inte tillrådligt om du inte är en uppfödare och vet exakt vad du gör - det finns så många råttor utan hem att det är mycket bättre att inte uppfödas. Antagande är att föredra för avel.
  • Vissa veterinärer kommer att nöja råttor, så om du oväntat tycker att du har en man och en kvinna, kan du prata med din veterinär om möjligheten att ha den manliga som neutraliseras. Tänk på att råttor inte brukar designa eftersom anestesi är särskilt riskabelt för dem.
  • Bild med titeln Vård för ett Pet Rat Steg 6
    6. Förvärva dina råttor. När det är möjligt är adoption bäst, eftersom det finns så många råttor där ute som behöver hem. Råttor är bäst förvärvade från en uppfödare eller räddare. De har en mer intim kunskap om råttorna i sin omsorg och kan hjälpa dig att hitta rätt djur eller djur för dig. Det är bäst att köpa dem från en pålitlig uppfödare eller räddare som husdjursbutik kan ibland ha mer hälsoproblem, vilket gör det dyrare på lång sikt.
  • Fortsätt alltid grundligt rescuers / uppfödare innan du väljer ditt husdjur, för att se till att de håller sina djur i humana och friska förhållanden.
  • Husdjursutrymmen är vanligtvis från "mill" och lite övervägande tas för sin hälsa. Om du bestämmer dig för att köpa från en djuraffär, undvik råttor med följande problem: röd urladdning runt ögon och näsa, bullriga andning, öppna sår, slöhet, molniga ögon, tråkig kappa eller rinnande avföring.
  • Manliga och kvinnliga råttor kan blandas i husdjursutrymmet, en av de många anledningarna till att du inte ska anta från en kedjebutik. Även om du bara köper en eller två råttor i början, några veckor på vägen kan du hitta dig mer råttor än vad du förhandlat för om en av dem är en kvinna, så var noga med att det är det föredragna kön som du vill ha. Det är okej att bestämma att inte äga en råtta!
  • Del 2 av 4:
    Skapa ett bra hem för råttor
    1. Bild med titeln Vård för ett PET-råtta steg 7
    1. Köp rätt bur. Köp en stor bur med solid metallgolv, eftersom råttor kan tugga genom plast, nivåer och ramper. Trådgolv, om inte ordentligt rengjorts, kan orsaka humlefoot. Om du inte är erfaren med Wire Floor Ware, raka bort burar med trådhyllor. 2 råttor behöver en bur som mäter minst 18 x 28 x 31. Råttor kan inte vara inrymd i tankar på grund av ammoniakuppbyggnaden.
    • För varje råtta bör det finnas minst två kvadratmeter, men två och en halv kvadratmeter eller mer är bättre.
    • Barenavståndet bör inte vara mer än 3/4 tum för en fullvuxen råtta, och högst 1/2 tum för spädbarn. Om utrymmena mellan stavar är större än det kan kycklingtråd användas för att stänga luckorna. Barerna själva bör vara pulverlackerade för att undvika råtta urin som korroderar staplarna. Råttor är utmärkta hoppare och klättrare och borde kunna utföra sin akrobatik i sin bur utan att flyga genom staplarna.
    • Ett alternativ är en perspex eller plasthus, som en rotastakbur. Dessa har vanligtvis en färgad bas (som hjälper råttan att känna sig säkrare) och tydliga väggar så att du kan se dina husdjur. De är utformade för att vara sammankopplade med andra enheter så att du kan bygga en komplex och intressant råttstad för dina husdjur. Råttorna kan också begränsas till ett område medan du rengör de andra bilagorna. Rengöring perspex eller plast är lätt på grund av de platta ytorna (i stället för alla nooks och crannies i kycklingtråd eller metallstänger).
  • Bild med titeln Vård för ett PET-råtta steg 8
    2. Lägg till mat och vattenrätter. Ställ in ett område för dina råttor att äta och dricka, vilket ger antingen separata skålar för mat och vatten eller en sipperflaska. Ge alltid mer än en mat och vattenkälla för flera råttor för att förhindra resursbevakning.
  • Sipperflaskor är ett bra alternativ eftersom vattnet hålls rent i flaskan och sipperen är fäst vid buret, vilket förhindrar att det slås över av lekfulla råttor. Glas fungerar bäst eftersom råttorna inte kan tugga igenom det.
  • Du kan också sprida matning (mata utan en skål genom att sprida mat genom buret och substratet) för att avskräcka selektiv matning och ge extra anrikning.
  • Bild med titeln Vård för ett PET-råtta steg 9
    3. Lägg till rätt sängkläder. Botten av buret ska fodras med ett mjukt, absorberande material.
  • Använd träbakande sängkläder som finns på en husdjursaffär för din bur sängkläder. Se till att spärrarna är ugntorkade och damm extraherade. Var noga med att du inte använder tall eller cedar spån, Det är emellertid inte ugntorkat, eftersom rökarna från spånarna blandas med råtta urin kan vara dödlig för dina husdjur. Tall och cedar som inte är ugntorkat och damm extraheras är dammiga och innehåller oljor som kan orsaka irritation och andningssvårigheter. Sådana sängmaterial bör undvikas. Ett exempel på säkra tallskåp är Bedmax. Många hästbädd är säkra på råttor eftersom hästar har också känsliga andningssystem.Fleece eller handdukar är okej, särskilt för att täcka trådplattformar, men du måste tvätta dem två eller flera gånger i veckan, beroende på hur många råttor du har. Fleece absorberar inte ammoniak mycket bra och det tillåter inte att råttorna engagerar sig i deras naturliga foderbeteenden, så det är inte idealiskt som huvudsubstratet. Du kan också köpa pappersspån, men det är dyrt och luktar. Tidningen är ett bra alternativ och mycket bra för miljön, men bläcket kan fläcka ljusfärgade råttor. Hö är dammig och luktar verkligen dåligt när det blandas med urin också.
  • Ett annat bra alternativ är Carefresh, ett återvunnet cellulosa-sängkläder i många husdjursaffärer, eller återvunnet tidningsbädd som gårdagens nyheter. Använd inte din pappersförstörare och bara strimla ditt eget papper, men - en del av bläcket kan potentiellt orsaka sjukdom hos råttor.
  • Bild med titeln Vård för ett PET-råtta steg 10
    4. Ge ett boet. Det är ett naturligt beteende för att en råtta vill att gömma sig vid sårbara tider, som när den sover. För detta ändamål ge ett bo eller sovrum för dina husdjur.
  • Du kan antingen köpa de typiska plasthus som vanligen finns i husdjursbutiker, eller du kan få korgbollar som har ingångshål. Dessa närmare efterliknar vad en råtta skulle välja i det vilda.
  • Bild med titeln Vård för ett Pet Rat Steg 11
    5. Tänk på en råtta toalett. Precis som hundar tycker inte om att de sover och äta kvarter, och du kan använda detta till din fördel genom att tillhandahålla en råtta toalett.
  • Råtta toaletter är små plastlådor med ett ingångshål eller öppna hörnlådor. Du kan placera Aspen-spån, tidning eller carefresh en tum tjock i botten av råtta toaletten.
  • Placera toaletten i motsatt hörn till boet och matskålarna. De flesta råttor tränar snabbt vad lådan är för och är glada att ha en plats att gå och hålla resten av sitt boende rena. För bästa resultat, vänta och se om dina råttor väljer ett hörn av buret att "gå," innan du placerar kullboxen. Men inte alla råttor är ganska så snygga, så bara placera det i kan också fungera.
  • Råtta toaletter gör också rengöring av sina burar enklare, för varje par dagar kan du helt enkelt tömma toaletten, desinficera det med ett spray desinfektionsmedel som är giftfri med små husdjur (ättika fungerar bra) och fyll på det med råtta kullar.
  • Bild med titeln Vård för ett PET-råtta steg 12
    6. Köp leksaker för dina råttor. Komplettera din bur med leksaker, hängmattor och platser att dölja.
  • Råttor älskar att vara upptagna och kommer att leka med leksaker medan du är borta.
  • Toalettpapper rullar, små fyllda katt leksaker, ping-pong bollar, hängmattor... Råttor älskar att spela, och allt kommer att räcka för att underhålla dem. Hitta små prydnader (inte för lite, men dina råttor kan svälja eller kväva på dem) runt huset för att dekorera och göra deras bur som ett hem.
  • Lägg inte saker som garn eller sträng för leksaker - de kan kväva dina råttor. Använd sunt förnuft när du väljer leksaker och se till att dina råttor kommer att vara säkra med föremålet i buret.
  • Del 3 av 4:
    Hålla råttor friska
    1. Bild med titeln Vård för ett PET-råtta steg 13
    1. Håll dina råttor matade och hydratiserade. Kontrollera deras mat och vatten minst två gånger om dagen. Skålar blir lätt knackade eller sängkläder sparkade in i vattnet, så du måste vara vaksam.
    • Om du använder en sipperflaska måste du fortfarande uppdatera vattnet dagligen och kom ihåg att desinficera sippermunstycket minst två gånger i veckan.
    • Erbjuda din råtta ca 12 ml.4FL oz) (ca två heaping teskedar) per dag med en sammansatt gnagare, såsom Oxbow Regal Rat, Mazuri eller Harlan Teklab-block som kan köpas i bulk online. Dessa är överlägsna fröblandade dieter eftersom ingredienserna är sammansatta och råttan kan inte selektivt äta de läckra (och ofta mindre friska) delar och lämna blidbitarna i skålen.
    • Att mata en blandad diet kan vara bra för råttor eftersom det ger en ytterligare källa till anrikning. Du kan förhindra selektiv utfodring genom att väga maten för att säkerställa att du matar dem rätt mängd. Spridningsmatning hjälper också till att avskräcka selektiv matning.
    • Komplettera sin sammansatta kost med färska livsmedel som färsk frukt och grönsaker. Råttor har mycket liknande kostbehov för människor, och de kan äta nästan vad som helst. Hitta en lista över livsmedel som råttor kan inte äta och allt annat är troligt bra. Råttor kan till och med ha choklad! Att ge dina råttor en bit frukt eller till och med bara några bord rester en eller två gånger om dagen är perfekt för att hålla dem glada och friska.
    • Var medveten om att råttor har en söt tand och är också särskilt förtjust i ost. Men sötsaker kan orsaka tandförfall och feta livsmedel kommer att få en råtta att gå ner i vikt och bli överviktiga, så de är bäst undvikna.
  • Bild med titeln Vård för ett PET-råtta steg 14
    2. Håll buret rent. Dagligen "spot-checks" Hjälp att upprätthålla en ren bur, och veckovisa färdigheter kommer att säkerställa friska råttor.
  • För platsrengöring av sängkläder, köp en liten plast- eller metallskopa, som liknar de som säljs för rengöring av kattskräpbrickor. Använd detta för att skopa ut smutsiga sängkläder och kassera det i en förseglad plastpåse. Ta bort sängkläder som är våta, färgade eller luktar.
  • Minst en gång i veckan, gör en total djup ren. Sätt råttan i en separat låda eller ett säkert spelområde för att hålla honom borta från rengöringsprodukterna. Helt töm buret och kassera den gamla sängkläderna. Tvätta allt annat i tvålvinägervatten, skölj noggrant och torrt. Det är bäst att hålla en separat svamp, skål och handduk speciellt för att rengöra råttans föremål.
  • Med en disponibel trasa torka över alla ytor av buret. Skölj med vatten och torka. Nu är du redo att sätta i rena sängkläder och ersätta armaturer och tillbehör.
  • Hårda kemikalier som blekmedel kan skada ett råttans känsliga andningssystem om inandning, så undvik att använda sådana rengöringsmedel på din råttans hem. Pet-friendly desinfektionsmedel som Nil-lukt fungerar bra, eller du kan köpa desinfektionsmedel som är säkra för husdjur från en djuraffär eller veterinärklinik.
  • Bild med titeln Vård för ett PET-råtta steg 15
    3. Upprätthålla en hälsosam temperatur. Lämna inte dina råttor utsatta för extrema temperaturförändringar eller utkast. Råttor bör hållas mellan 65 och 75 grader Fahrenheit.
  • Om det är en särskilt varm dag, ge dina råttor lite coolt, grunt vatten (ungefär en halv tum) för att spela på en kall dag, ge extra sängkläder så att råttorna kan snuggla ner och hålla varma.
  • Bild med titeln Vård för ett Pet Rat Steg 16
    4. Titta på tecken på sjukdom. Omsorg för en råtta inkluderar att söka veterinärmedvetande om det blir sjuk. Tecken att titta på är brist på aptit, ökad törst, röd urin, rinnande avföring, viktminskning, snabb eller squeaky andning och rostfärgad urladdning från ögonen eller näsan.
  • Kontrollera din råtta en gång i veckan för närvaro av hudklumpar eller stötar.
  • På samma sätt, varje gång du hanterar råttan, tittar på huden och ser till att det inte finns några röda, inflammerade fläckar och att det inte skrapar överdrivet.
  • Råttor kan hämta hudparasiter från deras sängkläder, så var på utkik efter tecken på hudirritation eller scabbing.
  • Bild med titeln Vård för ett PET-råtta steg 17
    5. Ta din råtta till en veterinär. Om du misstänker att din råtta är sjuk, ta den till veterinären så snart som möjligt.
  • Det är bättre att planera och hitta en veterinär som används för att behandla gnagare innan du får råttor, eller åtminstone medan dina nya husdjur är friska.
  • Fråga husdjursaffärer eller medarbetare för att se vilken veterinär som de rekommenderar. Du kan också söka onlineforum som är relevanta för ditt husdjur och be om rekommendationer. De flesta människor är glada att dela sina goda (och dåliga) erfarenheter med Rodent Healthcare.
  • Telefon din valda veterinärklinik. Fråga vilken veterinär som är mest bekväma att se pocket husdjur och om de har ett särskilt intresse för råttor.
  • En annan bra fråga att fråga är om veterinären håller gnagare själv. Det finns inget som att äga ett husdjur för att hjälpa till med att förstå en annan ägares oro.
  • Del 4 av 4:
    Hålla råttor glada
    1. Bild med titeln Vård för ett PET-råtta steg 18
    1. Se till att dina råttor har god synlighet. Håll råttburet i ett område där du ofta är närvarande och råttorna kan titta på vad som händer runt dem. Detta kommer att förhindra känslor av isolering.
  • Bild med titeln Vård för ett Pet Rat Steg 19
    2. Tillbringa tid med dina råttor. Ju mer uppmärksamhet du ger, desto mer bunden, aktiv, hälsosam och vänlig kommer din råtta att vara. En enda råtta är en ensam råtta, och detta kan orsaka beteendemässiga problem. Om inte din råtta är aggressiv, är de bäst inte ensam. Även om de är aggressiva, kan patientens kärlek och uppmärksamhet föra dem runt.
  • Hantera råttorna dagligen, helst två till tre gånger om dagen i tio minuter eller mer.
  • Råttor älskar att lära sig och lösa problem, så överväga att inrätta små hinderkurser som innehåller dolda godis för att mentalt stimulera dina råttor.
  • Bild med titeln Vård för ett PET-råtta steg 20
    3. Lär dem tricks. Lär tricks genom att starta långsam, givande och förstärkning med godis och beröm om det görs korrekt.
  • Råttor är mycket intelligenta och kan lära sig många knep, som att hoppa genom en hoop, snurra i en cirkel, stå upp, och till och med ge ett handskakning, allt på talat kommando.
  • Straffa inte din råtta för misslyckande. Råttor förstår inte negativa straff, och kommer bara att förvirra råttan. Istället ge dem en behandling när de gör det rätt.
  • Om dina råtta biter, ge honom inte en fast kran och a "Nej." Istället, squeak som en råtta skulle och dra bort. Så småningom kommer din råtta att förstå.
  • Glöm inte att varje råtta har sin egen personlighet, vilket innebär att en råtta kan lära sig annorlunda än andra. Varje specifik metod för undervisning kan fungera för en råtta, men får inte för en annan.
  • Nyckeln till framgångsrik utbildning är att vara beständig och har massor av korta träningssessioner fyllda med godis.
  • Bild med titeln Vård för ett Pet Rat Steg 21
    4. Ta ut dem. Råttor njuter av en förändring av landskap och en chans att sträcka sina ben och utforska. Råttor ska tas ut minst en timme per dag. Du kan låta dem vandra runt på axeln eller någonstans i ditt hus där det inte kommer att bli ett problem.
  • Om du tar dina råttor ute, är en sele en bra idé så att du har viss kontroll om råttan blir rädd.
  • Det finns många råtta webbplatser, forum och andra online-samhällen att gå med med andra råtta älskare om du vill prata med likasinnade människor och dela.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Välj aldrig en råtta upp med sin svans.
  • Kvinnliga råttor tenderar att vara mer aktiva. Om du vill att din råtta ska sitta på knäet för petting sessioner, få en manlig.
  • En glad och nöjd råtta kommer "brux" Genom att chippa sina tänder tillsammans. Ibland buggar deras ögon lite när de gör det, men oroa dig inte! Det här är precis som en katt som purrar.
  • Träning En råtta för att komma på kommando är lätt och användbart. De kan utbildas med positiv förstärkning med matbelöningar. Detta kan användas för att hitta saknade råttor och är något som en ägare ska ta sig tid att göra.
  • Manliga råttor tenderar att vara mer illaluktande.
  • Om du vill att din råtta ska sova på natten och spela under dagen, lägg vad de sover i eller på insidan av sin bur bara på natten innan du går och lägger dig själv. Se till att din råtta inte blir obekväma och om han / hon börjar bli upprörd, lägg tillbaka sängen i buret.
  • Att spela med det kommer det att få det mer aktivt.
  • Kvinnliga råttor är mycket älskvärda och intelligenta att ge tillgivenhet till sina ägare.
  • Råttor gillar att dölja, så en liten låda tillåter din råtta en plats att sova och dölja.
  • Försök att inte tvätta allt i buret samtidigt. När allt rengörs på en gång kommer råttorna att öka sin doftmarkering och de kommer att lukta ännu mer.
  • Om du inte ger din råtta minst en timmes spel varje dag, kommer råttan ogillar dig och blir lätt sjuk. Var säker på att du ger det spara saker att spela med så det blir inte ont och att du spelar med det snyggt.
  • Se till att din råtta har gott om utrymme. Den minsta rekommenderade burstorleken av SPCA är 2`X2`X2 `.
  • Råttor njuter av många olika fröktaffärer. Både smaken och utmaningen att få det ur skalet. Du kan köpa dem i en blandning eller få solrosfrön, pumpa frön, etc. individuellt. Du vill se till att bli osaltad och bara mata dem som behandlar.
  • Få din råtta ung och hantera dem mycket. De älskar att hänga på din axel och spela spel som går från hand-till-hand, som om du skulle lära en fågel att gå upp Du kan också undervisa steg upp till en husdjurskåtta.Råttor är smarta och krava interaktion.
  • Försök att ge dina råttor vinkorks. De älskar att strimla och tugga dem upp!
  • En råtta tänder växer kontinuerligt, så få ett ojmålat trä eller annat som föremålet för dem att tugga på. Detta förhindrar att tänderna växer in i taket i munnen.
  • En medelstor låda som en för ost-smaksatta eller andra kakor är billigt i affären och ger tillräckligt med lock för råttor att gömma sig, sitta på och tugga på.
  • Om du har en trådbunden bur, sätt lite fleece eller tidning över kartong ovanpå var och en av nivåerna. Detta kommer att förhindra att dina lilla kompisar får humlefoot.
  • Håll aldrig din råtta i en tank! Även med ett skärmslock eller inget lock alls, finns det en hög uppbyggnad av ammoniak som kan vara skadlig för dina råttor.
  • Olja hjulet, om det är metall - det här kommer att göra det tyst när din råtta har en snurr!
  • Ge din råtta något att tugga på, till exempel en toalettpappersrulle. De älskar att använda de tuggade bitarna i deras bo.
  • Att binda med dina råttor när du först får dem, kan du sitta i ditt badkar och låt dem spela där med dig, det kommer att ha mycket roligt och du kan läsa eller göra läxor.
  • En bra metod för rengöringsburar för att ta bort lukten är att använda en sprayflaska med vit vinäger och en sprayflaska peroxid.Först, spraya ättika på buret, sedan peroxiden och torka av med en pappershandduk.Detta kommer att ta bort lukt och desinficera buret billigt.
  • Använd en glasvattenflaska, inte en plast, eftersom de kommer att tugga det.
  • Varningar

    Mata inte en råtta genom sina burstänger. Att mata dem genom buret kan få dem att associera allt ute med mat. De kan försöka bita vad som händer med att borsta buret inklusive människor, kläder eller andra husdjur.
  • Om du får en albino råtta (vit med röda ögon) var noga med att hålla den borta från solen. Solens starka strålar är skadliga för albinos och kan skada sina ögon.
  • Om du inte vill att dina honor ska bli gravid, behåll inte män och kvinnor i samma bur tillsammans om inte hanen är neutraliserad.
  • Välj aldrig en råtta med sin svans, även om du behöver ta det i en nödsituation. Det orsakar råttor extrem smärta och obehag.
  • Råttor är mycket smart och kan komma i mellanslag som du inte skulle tro att de skulle kunna. Håll ett nära öga på dem när de är ute. De gillar att hoppa av saker också.
  • Att ha ett hjul som är för litet kan orsaka permanent skada på din råtta. Den minsta rekommenderade diametern för ett hjul är 14-16 tum för vuxna och 12 tum för spädbarn eller mycket små honor.
  • Råttor kan vara mycket blygsamma, eller aggressiva när du först tar dem hem (det här är särskilt sant för husdjursutrymmen). Var tålmodig när du hanterar dem.
  • Råttor tugga på allt! Håll sladdar, skor, kläder och andra saker du inte vill tuggas ut ur deras sätt när de är ute av deras bur. Och bort från utsidan av buret.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande