Hur man dekorerar med glasburkar

Chansen är att du har några oanvända glasburkar som sitter runt ditt hem och väntar bara på att förvandlas. Försök att återuppta dem i några nya dekorationer för att uppdatera dina vardagsrum eller hjälpa till att hålla dig organiserad! Oavsett om du bara använder en burk som en vas, målar en burk för att skapa en accentdekoration, eller använda burkar för att omorganisera alla dina baktillbehör eller kryddor, det finns ett flertal sätt att få kreativ med glasburkar.

Steg

Metod 1 av 3:
Målning och förändring av klara burkarTrött på annonser? Uppgradera till PRO
  1. Bild med titeln Dekorera med glasburkar Steg 1
1
Färgglasburkar För att göra färgglada accentbitar för dina vardagsrum. Gör dem alla samma färg, eller välj flera kompletterande färger, som mörkgrön, senap gul och grädde. När du har målat dem, låt dem torka helt och använd dem runt ditt hem. Lägg till torkade eller färska blommor för ett nytt, inbjudande utseende.
  • Du kan också försöka stenciling eller använda Kritfärger På dina burkar.
  • Bild med titeln Dekorera med glasburkar Steg 2
    2
    Wrap burkar med garn eller garn att göra färgglada, rustika dekorationer. Detta projekt är ganska enkelt - allt du behöver är en ren, tom burk och en rulle med garn eller garn. Använd varmt lim för att säkra garnet till botten av burken och sedan tråda den runt burken tills den är helt täckt. Säkra slutet av garnet med en annan prick av varmt lim, och använd sedan burkarna som accentbitar runt ditt hem.
  • För en ännu mer unik bildskärm, byt färger delväg genom gängan för att skapa olika lager av färger.
  • Bild med titeln Dekorera med glasburkar Steg 3
    3
    Sprayfärg burkar silver eller guld att dekorera för en festlig händelse. Baby duschar, bröllop duschar, examen fester och födelsedagsfester alla kräver några roliga dekorationer. Använd silver- eller guldburkarna för att hålla blommor, festfavörer, godis eller andra föremål. När evenemanget är över kan du använda burkarna själv hemma, eller ge dem bort som festfavörer.
  • Om du ska sätta något ätbart i burkarna, var försiktig med att inte få någon färg på insidan. Sprayfärg kan vara giftig om den intas.
  • Du kan till och med använda maskeringstejp för att skapa en design på burken. Lägg ner bandet, sprayfärg glaset, låt det torka och ta bort bandet för att avslöja designen.
  • Bild med titeln Dekorera med glasburkar Steg 4
    4
    Decoupage En glasburk för att dekorera den med attraktiva pappersutskärningar. Du kan göra en collage ur bilder som skärs från olika tidskrifter, eller du kan använda dekorativt klippbokspapper för att designa din burk. Du behöver Mod Podge eller ett liknande klart lim, penslar och de pappersartiklar du vill lägga på burken. Du kan lägga dina bilder antingen inuti burken eller på utsidan av burken.
  • Mod podge torkar klart, så oroa dig inte för att få det på delar på burken du inte vill ha täckt. Det skäller också ganska lätt så det är enkelt att rengöra det.
  • Om du har problem med att hålla din burk fortfarande när du arbetar, försök sätta det på en väska med torra bönor eller ris.
  • Metod 2 av 3:
    Fyllning av klara burkar med dekorativa föremålTrött på annonser? Uppgradera till PRO
    1. Bild med titeln Dekorera med glasburkar Steg 5
    1. Sätt burkar fyllda med blommor på din mantel för billig inredning. Välj färska blommor från din trädgård, eller köpa en bukett i affären för att sprida sig bland burkarna. Byt ut blommorna varje vecka eller så för att hålla saker som ser ut och luktar färska.
    • Du kan också köpa falska blommor om du inte gillar det underhåll som färska blommor kräver.
  • Bild med titeln Dekorera med glasburkar Steg 6
    2. Använd burkar till husljus och skapa en lockande ljusskärm. Använd te lampor i mindre burkar och fristående pelare ljus i större burkar. Sätt dem på sidobord, manteln, mitten av ett kök eller matsalbord, eller någon annanstans du tror kan se bra ut. Hålla liknande storlek burkar grupperade tillsammans, eller blanda och matcha för att skapa en mer nyckfull, eklektisk atmosfär.
  • Se till att ljusen har ventilation och att de inte kommer att bränna något eller fånga i brand och lämna aldrig en flamma obevakad.
  • Bild med titeln dekorera med glasburkar Steg 7
    3. Skapa en unik fotoskärm genom att sätta bilder i Mason Jars. Du kan helt enkelt sätta in fotot i burken för en lättväxlad "ram", eller du kan till och med decoupage bilden på burken för en mer permanent dekoration. Ett annat alternativ är att fylla burken med vegetabilisk olja och placera sedan din bild inuti. Vegetabilisk olja kommer inte att vrida på bilden, men det kommer att få det att se lite förstorat och retro.
  • Du kan också lägga till torkade blommor eller grönska till burkarna för ett attraktivt tillägg.
  • Bild med titeln Dekorera med glasburkar Steg 8
    4. Montera en terrarium i en glasburk om du gillar levande växter. Terrarier är bra om du gillar gröna saker men vill inte begå att ta hand om en höghållfasta anläggning. Var noga med att placera ditt terrarium någonstans det kan få en anständig mängd ljus varje dag. Lämna locket av burken så att växterna kan få frisk luft.
  • Du kan till och med göra en liten visning av terrarier i olika storlekar. Det skulle vara ett riktigt vackert tillägg till ditt vardagsrum eller sovrum!
  • Glöm inte att ge dina växter lite vatten en gång i veckan eller när marken har skrivit ut.
  • Bild med titeln dekorera med glasburkar Steg 9
    5. Göra en diy oljelampa För en gammaldags dekoration. Samla en glasburk med lock, en lampa, olivolja, en spik och en hammare. Punktera ett hål genom locket med nageln och hammaren. Tråd 6 tum (15 cm) av wick genom hålet, fyll burken 1/4 av vägen med olivolja och lägg locket på burken. Lämna ca 1 tum (2.5 cm) av vek som hänger ut ur locket och låt resten av vekstödet i olivoljan. Tänd veken och njut av din hemlagad lampa!
  • Dubbelkontrollera det flamma sätts ut innan du går hem eller går och lägger dig.
  • Metod 3 av 3:
    Använda glasburkar som dekorativ förvaringTrött på annonser? Uppgradera till PRO
    1. Bild med titeln Dekorera med glasburkar Steg 10
    1. Store korn, bönor och pasta i burkar för att skapa ett praktiskt, vackert arrangemang. Detta kommer att göra ditt skafferi eller bänkskivor se neater och renare. Dessutom är det väldigt lätt att se vad du når för när du lagar mat. För mest enhet, välj glasbehållare som är lika stora, som stora masonburkar. Om du gillar en mer eklektisk stil, mixa och matcha dina burkar.
    • Var noga med att rengöra burkarna och låt dem torka innan de torkar de torra varorna.
    • Du kan också lägga till etiketter (handskriven eller tryckt) till varje behållare för att personifiera din organisatoriska stil ännu mer.
  • Bild med titeln Dekorera med glasburkar Steg 11
    2. Håll dina bakgrunder organiserade och lättillgängliga i glasburkar. Använd annorlunda storlekar beroende på hur mycket volym som helst som du behöver lagra. Chokladchips, nötter, sockerarter, blommor, bakpulver, bakpulver och bulk kryddor kommer att se vackra och snygga när de är lagrade i glasbehållare.
  • Gör en etikett för varje behållare så att du inte av misstag blandar brödmjölet från all-purpose-mjölet!
  • Bild med titeln Dekorera med glasburkar Steg 12
    3. Lägg din kryddor I små glasburkar för att göra en attraktiv kryddskärm. Eftersom kryddor ofta köps vid olika tider och från olika ställen, de behållare de lagras i brukar inte matcha. Överför alla dina kryddor till identiska små glasburkar och märka dem alla för att uppdatera krydda rack.
  • Hitta små behållare på din lokala hemvaruhandel, på en sparsamhet, eller online.
  • För enkel märkning, använd bara en liten bit av tvättmaskin eller maskeringstejp.
  • Bild med titeln Dekorera med glasburkar Steg 13
    4. Organisera ditt badrum Essentials i glasburkar för enkel åtkomst. I stället för att lämna dina Q-tips, bomullsbollar och liknande föremål i sina ursprungliga, skrymmande behållare, överför dem ut i Mason Jars. Lämna locken eller ta bort dem - oavsett vad du känner blir lättast för din morgonrutin. Gärna lämna dina burkar på disken, eller linje ett badrumsskåp med dem för att hålla saker organiserade.
  • Du kan till och med göra en glasburk i en tvåldispenser genom att sätta in en pump i locket på en masonburk.
  • Bild med titeln Dekorera med glasburkar Steg 14
    5. Placera hantverksmaterial i glasburkar för att enkelt se vad du har tillgång till. Oavsett om du har barn eller bara älskar att göra konst och hantverk själv, det här är ett bra sätt att hålla saker som organiseras samtidigt som du skapar en attraktiv visning samtidigt. Markörer, pennor, pennor, färgpennor, kritor, raderare, klistermärken, pom poms, pärlor, glitter, penslar, googly ögon, paljetter, sax och linjaler kan alla grupperas i sina egna burkar och visas på en hylla eller på ett tillägg tabell.
  • Om du har barn, få dem att skilja sina leveranser efter grupp. De kommer att njuta av att organisera saker och ta ägande av sitt eget utrymme.
  • Bild med titeln dekorera med glasburkar Steg 15
    6. Få ditt skrivbord i tiptopform genom att sätta kontorsmaterial i glasburkar. Pennor och pennor, häftklamrar, pappersklipp, bindemedelsklämmor, bläckpatroner, tackor, tejp och en myriad av andra tillbehör kan hitta nya bostäder i glasburkar istället för att röra dina skrivbordslådor eller sprida sig över ytan av ditt skrivbord. Sätt de mest använda objekten på skrivbordet och lagra de andra objekten i en garderob eller på en närliggande hylla.
  • Du kan till och med lima burkens lock till undersidan av en hylla så att burkarna är tillgängliga utan att ta upp något skrivbord.
  • Bild med titeln Dekorera med glasburkar Steg 16
    7. Skapa samlingar genom att gruppera liknande objekt i burkar. Knappar, skal, sömnadsmaterial, leksak figurer, klistermärken och andra små föremål ser bra ut när de är lagrade i en glasburk med lock. Plus det ger dig en plats att sätta några av de föremål som ofta blir skjutna till baksidan av en låda.
  • I stället för att försöka behålla en skräpslåda, organisera innehållet i små glasbehållare och lägga upp dem på en hylla.
  • Bild med titeln dekorera med glasburkar Steg 17
    8. Använd glasburkar i garaget eller arbetsrum för nötter, bultar och skruvar. Organisera ditt hemreparationsmaterial så att du alltid kan hitta det du letar efter. Märk varje burk med storlek eller beskrivning av vad som är inuti så att du inte behöver slösa tid på att leta efter något när du verkligen behöver det.
  • Var försiktig när du gör detta för att inte av misstag skrapa eller skära dig själv. Du kanske till och med vill bära handskar för att hålla händerna rena.
  • Tips

    Det finns ett obegränsat antal sätt du kan dekorera med glasburkar. Använd din kreativitet för att komma med något unikt, eller expandera på någon annans design.
  • Om du har en burk som har en klibbig etikett, Försök använda vit vinäger och diskmedel för att rengöra det.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande