Hur man binder med din katt

Bonding med en katt kan vara en givande men utmanande upplevelse. Katter, medan tämjt, har fortfarande en begränsad förståelse för mänskligt beteende. Att kommunicera kärlek mot din katt kan därför vara svårt. Men många ägare kan bilda hälsosamt, lyckligt förhållande med sina katter. Om du förstår din kattens kroppsspråk, respektera hennes gränser och ge henne tillgivenhet på hennes termer du borde kunna bilda en solid bindning med din kattvän.

Steg

Del 1 av 3:
Lär känna din katt
  1. Bild med titeln Bond med din kattsteg 1
1. Lär dig kattkroppsspråk. För att binda med din katt måste du kunna läsa hennes känslor. Det första steget är att lära sig grunderna för kattkroppsspråk.
  • En självsäker katt rör sig med ögonen breda, lite välbågade, huvudet framåt och svans upprätt. Om du märker att din katt går på det här sättet, är hon troligt i gott humör och det skulle nu vara en bra tid att interagera med henne.
  • När avslappnad, kommer en katt att sträcka sig på hennes sida eller tillbaka. Hennes öron kommer att vara upp, whiskers hålls till sidan, och hennes tassar kan böjas i tillfredsställelse. Hon är förmodligen tillgänglig vid dessa tider, men var försiktig med petting. Katter positionerar sig på ett något exponerat sätt när det är avslappnat och kan tolka fysisk kontakt som ett försök attack.
  • Om din katt har puffat upp sin päls, bågade ryggen, platta hennes öron och dilaterade sina elever medan de swishing hennes svans uppträder aggressivt. Oavsett anledning känner hon sig hotad och behöver utrymme. Försök inte att interagera med din katt tills hon lugnar ner.
  • När din katt är orolig, kommer hon att försöka se små genom att hänga ner och förpacka hennes svans runt henne. Hennes extremiteter kommer att vara redo att springa om det behövs med sina elever förstorade och hennes öron hålls sidledes. Du bör inte röra din katt om hon uppträder så här - hon är nervös och behöver utrymme.
  • När en katt är defensiv, kommer hennes öron att vara platta, hennes tänder kan visas, och hon kommer att rullas på ena sidan som visar hennes tassar och klor. En katt är sannolikt att lasa ut när man engagerar sig i detta beteende och du måste ge henne utrymme att svalna. Hon är sannolikt att skrapa dig om hon uppträder aggressivt.
  • Bild med titeln Bond med din kattsteg 2
    2. Använd dina ögon för att förmedla att du inte är ett hot. Katter kommunicerar med människor genom ögonkontakt. Tyvärr inser många människor inte detta och ofta felaktigt skrämmande katter genom att stirra. Vet hur man visar din katt dina avsikter är vänliga.
  • Ett vanligt klagomål om katter är att de dras till dem som inte tycker om dem. Människor som inte gillar katter tenderar att ignorera dem. Eftersom katter hatar direktstjärnor (som det är en utvisning av ett hot), känns katten mindre hotad och kommer att närma sig att utforska
  • Ligga ner nära din katt när hon är avkopplande. Titta på henne tills hon ser tillbaka och när hon gör, stäng långsamt dina ögon och öppna dem sedan några gånger. Vänta på att din katt gör detsamma.
  • Om din katt vänder sig bort är det här ett gott tecken. Det betyder att hon inte ser dig som hot och känns inte nödvändigt att skrämma dig. Om hon inte vänder sig, bryter blicken så att hon inte tror att du försöker utmana henne. Det kan ta flera försök till en långsam blinkning innan din katt är bekväm nog att titta bort efter ögonkontakt.
  • Bild med titeln Bond med din katt Steg 3
    3. Få en känsla av din katt personlighet. Till skillnad från hundar är katter inte särskilt beroende av människor. Medan ett förhållande med en ägare kan vara en viktig aspekt av din katts liv, är det inte intensivt eftersom det kan vara med en hund. Katter varierar i den mängd socialisering de behöver. För att binda med din katt måste du förstå hennes personlighet.
  • Vissa katter är mycket tillgivna och vill ofta vara nära sin ägare. Andra katter kan dock spendera timmar om dagen i en gömställe. Tryck inte på din katt för att interagera med dig om hon inte vill. Katter är mycket oberoende och deras personligheter är inte föremål för förändring.
  • På samma sätt varierar önskad fysisk aktivitet mellan katter. Vissa katter älskar att spela och längta med aktivitet ofta medan andra visar ointressen i leksaker. Än en gång trycker du inte på det. Medan vissa beteenden, som repor och biting, kan utbildas ut ur en katt är grunden för en kattens personlighet ganska konsekventa över tiden. Men du borde driva din katt för att få 5 till 10 minuters träning en dag för att upprätthålla en hälsosam vikt.
  • Del 2 av 3:
    Etablering av kontakt med din katt
    1. Låt katten komma till dig. Du borde aldrig älska en katt utan en inbjudan. Katter svarar inte bra på detta och kan tolka det som ett avfront mot deras personliga utrymme. Katter måste ta ledningen när det gäller social interaktion.
    • Låt din katt bjuda in dig. När hon är redo att interagera med dig, kommer hon att meddela dig genom att visa vissa beteenden. Hon kan gnugga mot dig eller gnugga hennes kind på dig med hennes svans höll upprätt. Katter har doftkörtlar i kinderna och sidor, och gnuggar dessa områden mot dig betyder att de är doftmarkering. Detta är ett tecken på kärlek och kamratskap och betyder att din katt är redo att interagera med dig.
    • Om din katt närmar sig, håll ut din hand för att se om hon är intresserad av kontakt. Låt henne sniffa din hand innan du försöker röra henne.
    • Testa inte gränserna. Om du bara sitter i samma rum med en katt tillräckligt länge, kommer hon till dig när hon är redo. För tidig kontakt kan orsaka sin stress och resultera i ett stort bakslag av din bindning med henne.
  • 2. Förstå din kattens svar på kontakt. När din katt är öppen för att bli petted, måste du se till att hon är avslappnad och glad. Katter kommer att förmedla komfort eller obehag genom kroppsspråk. Se till att du förstår vad din katt försöker kommunicera.
  • Katter, till skillnad från hundar, snurra inte eller vänta sina svansar när det är lyckligt. Om din katt vaggar sin svans när du slockas, gör du något fel. Du borde älska henne i ett annat område eller ändra pettingens riktning eller tryck.
  • Katter förmodar nöje och lita på olika sätt. Din katt kan kneda sina klor in och ut ur ett mjukt objekt eller till och med dina kläder. Katter slickar ibland och försiktigt nip för att visa kärlek. Hon kan stöta på huvudet mot dig eller doftmärke med kinderna och sidan.
  • 3. Undvik petting din kattens mage. Ibland kan din katt rulla över på hennes mage. Medan vissa katter kan njuta av eller åtminstone tolerera att vara berörda på magen, gillar de flesta katter inte människor att ha kontakt med sin underbelly. Om du interagerar med en katt vet du inte bra, är det bäst att fel på sidan av försiktighet.
  • Katter utsätter sina mage av olika skäl. När i ett ansikte med en annan katt, exponering av magen är ett hot. Din katt är poising sina ryggklor för försvar, vilket innebär att hon är avsikt att attackera.
  • En katt kan dock också visa hennes mage för att förmedla förtroende. En kattens mage är känslig, eftersom många värdefulla organ ligger i magen. Visar magen kommunicerar din katt litar på dig och känns säker nog i sin miljö för att avslöja ett utsatt område. Detta är emellertid inte en inbjudan till kontakt.
  • Många katter går på försvaret när magen är rörd och kan instinktivt klo och attackera. Det är bäst att undvika att röra området, särskilt när man hanterar en katt som du inte vet väldigt bra.
  • 4. Borsta din katt. Många katter njuter av känslan av att vara borstat, som det liknar att bli knuten och skapar känslor. Säkerhet och komfort. Borstning är också frisk eftersom det hjälper en kattens kappa som är fri från skräp och hudflingor samtidigt som de uppmuntrar blodcirkulationen.
  • Med en kort hårkatt, använd en metallkam. Flytta från huvud till svans i riktning mot kattens päls. Koncentrera sig på en sektion i taget och borsta hela kroppen, inklusive hennes bröst och buk.
  • För en långhårig katt, kanske du behöver brudgummen oftare som päls kan bli trassig. Du bör börja med buken och borsta uppåt mot din katthals. När du borstar svansen och baksidan, gör en del och borsta ut pälsen på båda sidor. Om det finns några knutar finns det kattskyddade de-tanglers och pulver som du kan köpa på en djuraffär.
  • När du är grooming är det inte en dålig idé att kontrollera din katt hud. Titta på stötar, blåmärken eller repor, speciellt om du har en utomhuskatt. Leta efter loppor och fästingar. Du kan ibland se bevisning av loppor, om inte lopporna själva, av de små blodiga scabs loppor lämnar bakom sig.
  • Del 3 av 3:
    Bindning på andra sätt
    1. Spela med din katt dagligen. Att leka med din katt är ett annat bra sätt att binda. Din katt kommer att lära sig att associera dig med positiva stunder som är mer benägna att vara tillgiven och vänlig mot dig.
    • Fågelspel är spel som involverar dangling en fjädrad leksak i luften och tillåter din katt att jaga och hoppa på leksaken. Detta simulerar jaktinstinkter från det vilda och är ett bra sätt att träna och underhålla din katt.
    • Vissa leksaker är laced med catnip, en ört som simulerar spänning i en katt. Catnip laced möss, kaniner och bollar är en bra investering om du har en katt som är ointresserad i att spela.
    • Tidig morgon och sent på natten är den bästa tiden att spela. Det här är tiderna på dagen när en katt har den mest energi och leker med din katt på natten kan uppmuntra henne att sova. Du kanske inte har tid att spela under dessa timmar, men du kan alltid köpa dina katt små leksaker hon kan leka med på egen hand.
    • 5 till 10 minuters dagligt spel rekommenderas för att hålla katten frisk och med en bra vikt.
    • Om du är osäker på vilken typ av leksak som ska komma till din katt, kom ihåg att katter är särskilt lockade till små, rörliga föremål när du spelar.
  • 2. Lär dem grundläggande tricks. Katter är träna med tid och tålamod. De är inte lika motiverade av beröm som hundar och försöker inte behaga ägare så lätt, men kan utbildas med lite tid och tålamod.Att lära sig en kattrick är ett bra sätt att stärka ditt band.
  • Använd behandlar, men bara behandlar din katt gillar. Det finns många olika typer av kattmatar och katter kan vara något picky om mat. Du kanske måste experimentera med olika märken innan du hittar en behandling Din katt är villig att arbeta för. Köp en mängd olika katt behandlar som stormarknad eller djuraffär och se vilken typ din katt föredrar.
  • Börja med att leta efter specifika beteenden du vill att din katt ska kunna utföra på kommando. När du ser din katt som utför dessa beteenden, ange namnet på tricket, berömma katten och följa upp med en behandling. Till exempel, säg att du älskar det när din katt står upp på hennes bakben och vill att hon ska göra det som svar på kommandot "Be." När du ser din katt som står upp, säg "Be," Beröm katten och ge henne en behandling. Så småningom kommer hon att göra sambandet mellan kommandot och beteendet.
  • När katten börjar utföra beteendet på kommando, övning. Du vill stärka anslutningen mellan kommandot och tricket. Försök bara att lära ett kommando i taget och begränsa övningar till 10 till 15 minuter.
  • Använd en klick, en liten enhet som gör ett klickljud när en knapp trycks in. Använd detta när du använder godis för att förstärka beteendet. Så småningom kan du skära ner på godis. Du vill att din katt ska lära sig att utföra utan konstant förväntan på mat som en belöning.
  • När ett kommando är behärskat, flytta till en annan. Du kan lära din katt att sitta, ligga ner, stanna, prata och ännu mer komplext kommando. Vissa katter kan till exempel läras hur man går på en koppel. Få kreativitet.
  • 3. Håll din katt bekväm i ditt hem. Katter är mer benägna att binda med dig om de känner sig bekväma. Se till att du ger din katt med ett varmt, kärleksfullt hem så hon kommer att känna sig trygg och säker.
  • Om du har ett extra rum, gör det kattrummet. Sätt hennes leksaker, kullkorg, mat, vatten och säng i det här rummet och låt henne komma in och ut som hon vill. Om du inte kan ägna ett enkelrum till din katt, se åtminstone en viss del av ditt hem, till exempel ett hörn eller garderob, är ett kattvänligt område.
  • Katter tycker om att ha platser att dölja. Det betyder inte nödvändigtvis att de är rädda. De kanske bara vill ha lite ensam. Du kan köpa dem en Kitty Condo eller göra din egen lägenhet med kartonglådor och kanaltape.
  • Bild med titeln Bond med din kattsteg 11
    4. Lätt din katt i några övergångar. Katter gör inte bra med förändring. Om du måste göra någon anpassning till din levande situation, gör det gradvis.
  • Om du har en ny person att flytta in med dig, låt dem träffa din katt några gånger innan du gör flytten. Se till att din katt är bekväm med den nya personen och att de respekterar och förstår kattens gränser.
  • Om du flyttar in med någon annan eller byte av platser, ta katten för att besöka det nya hemmet vid några tillfällen om möjligt.
  • Introduktioner till nya husdjur ska vara långsamma. Separera din katt från nya husdjur initialt, bara tillåta interaktion genom en dörr. Efter en vecka med dörrspel, tillåta övervakad ansikte mot ansikte interaktion. Om det finns några kamp, ​​håll dig lugn. Övergångar kan vara svåra och det kan ta några veckor innan relationer stabiliseras.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Du kan prata i en lugnande röst när du petting och leker med din katt. Detta förmedlar du inte ett hot och lär din katt att associera din röst med positiva erfarenheter.
  • Pratar eller någon annan form av verbal kommunikation är ett bra sätt för din katt att lära känna dig. Medan du petting honom / hon försöker prata eller sjunga lätt till dem, kommer det att hjälpa till att koppla av och lugna dem till var de är bekvämare runt dig.
  • Godis och livsmedel är ett bra sätt att uppmana en katt ut ur hennes skal. Medan du inte borde överfeed, vilket ger en välsmakande behandling kan locka en katt ut ur att gömma sig och uppmuntra henne att interagera med dig.
  • Om du tar din katt stirrar på dig, kolla på ögonen och blinkar långsamt dina ögon. Detta kallas en kattkyss. Det är ett tecken på att vara vänlig.
  • Varningar

    Katter svarar inte bra på scolding eller disciplin. Skäll aldrig en katt och slår inte en katt, eftersom det kan leda till att din katt blir skitsko och rädd för dig.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande