Hur uppmuntrar din nya katt att komma ut ur gömningen

Nya katter tar lite tid att vänja sig vid omgivningen och kommer att spendera mycket tid att gömma sig medan de acclimerar. Låt din katt bli bekväm med sitt nya hem på egen hand, vilket kan ta någonstans mellan två veckor och två månader. Hjälpa det att vänja sig vid din närvaro genom att sitta nära sin gömställe och prata med det. Om du behöver det för att dölja vid en viss tid, som för en veterinärutnämning, försök att koaxera det med godis, leksaker eller spruta Feliway för att slappna av det. När du tar en ny katt hem, behåll det i ett rum för att uppmuntra det att acclimate snabbare. Var noga med att könsäker sitt utrymme för att hålla det från att fånga sig i farliga gömställen.

Steg

Metod 1 av 3:
Bygga ett tillförlitligt förhållande
  1. Bild med titeln uppmuntra din nya katt att komma ut ur gömningssteget 1
1. Ge din katt tid att vänja sig på sitt nya hem. Det bästa sättet att göra din katt bekväm nog att komma ur gömning är att ge det tid att anpassa sig till sin nya omgivning. De flesta katter tar ett par veckor att acklimatisera, men det kan ta en månad eller två. Under den här tiden, försök att inte tvinga katten att komma ut ur sin gömställe.
  • Undvik att jaga eller plocka upp din katt, speciellt under denna första tidsram.
  • Ha tålamod. Om din katt inte visar intresse när du använder dessa tekniker, ge det utrymme och försök igen senare.
  • Bild med titeln uppmuntra din nya katt att komma ut ur gömningssteget 2
    2. Sitta nära sin gömställe och prata med det. Medan din nya katt anpassar sig till sitt nya hem, vill du få det van vid din närvaro. Om det gömmer sig, sitta nära dess gömställe och prata mjukt till det. Detta kommer att hjälpa till att få det vanligt och ljud och ljud.
  • Försök sitta med det i intervall på cirka 20 minuter några gånger om dagen.
  • Bild med titeln uppmuntra din nya katt att komma ut ur gömningssteget 3
    3. Tryck på näsan med fingertoppen. Om det kommer att gömma, håll din hand ut med en fingertopp förlängd. Låt det närma dig och lukta dig själv. När det gör, tryck försiktigt din fingertopp till näsan för att säga hej.
  • Katter hälsar varandra genom att röra näsor, och du kan simulera detta genom att använda din fingertopp.
  • Bild med titeln uppmuntra din nya katt att komma ut ur gömningssteget 4
    4. Erbjuda din katt godis. Sitta lugnt nära din Kitty`s giding spot och erbjuda det en behandling, som en mager bit kyckling eller en butiksköpt behandla. Om det kommer ut för att ta behandlingen, belöna den med en annan.
  • Bild med titeln uppmuntra din nya katt att komma ut ur gömningssteget 5
    5. Undvik ögonkontakt och högt ljud. Din katt kommer att vara lite stressad under sin acklimationsperiod. När du talar med det, var noga med att tala mjukt och undvik att göra massor av buller runt det. Försök att inte göra direkt ögonkontakt, eftersom din katt kommer att tolka detta som en konfrontation.
  • Att minska din nya katts stress hjälper det att bli tillräckligt bekväm att komma ut ur gömningen.
  • Metod 2 av 3:
    Få din katt att komma ut i bråttom
    1. Bild med titeln uppmuntra din nya katt att komma ut ur gömningssteget 6
    1. Ge dig gott om tid för att få din katt i en bärare. Du kommer sannolikt att behöva minst 20 eller 30 minuter för att få din katt ut ur gömning och bekväm nog att komma in i en bärare. Om möjligt, arbeta detta i ditt schema så att du kan undvika att kämpa med det och tvinga det i en bärare.
    • Försök hålla bäraren i sitt utrymme hela tiden och placera maten inuti bäraren så att katten kommer att associera den med goda saker.
  • Bild med titeln uppmuntra din nya katt att komma ut ur gömningssteget 7
    2. Erbjuda godis och leksaker. Om du behöver göra en veterinärutnämning eller på annat sätt få din katt att gömma sig i bråttom, försök att koaxera det med husdjursbehandlingar eller en bit av konserverad tonfisk. Du kan också använda en chase leksak, som en fjäder på en sträng, för att hjälpa det att glömma sin rädsla eller blyghet.
  • Fortsätt spela med det i 10 till 15 minuter. Om du behöver ta det i en bärare, försök att placera godis i bäraren och undvik att tvinga den i bäraren om inte absolut nödvändigt.
  • Bild med titeln uppmuntra din nya katt att komma ut ur gömningssteget 8
    3. Försök spruta Feliway. Feliway innehåller syntetiska feromoner som kan hjälpa till att lugna din katt. Spraya det runt din kattens gömställe för att uppmuntra det att komma ut ur gömningen. Det kommer att slappna av din katt och få den att undersöka doften.
  • Spraya inte Feliway precis framför din katt. Det kan skryta din katt, vilket gör det ännu mindre villigt att komma ut ur gömningen.
  • När det är avslappnad, kommer det förmodligen att gnugga mot dig och strökas. Du borde ge det lite kärleksfullt efter att ha sprutat Feliway istället för att försöka skynda in det i bäraren.
  • Metod 3 av 3:
    Håll din gömd katt säker
    1. Bild med titeln uppmuntra din nya katt att komma ut ur gömningssteget 9
    1. Håll din katt i ett rum när du först tar med det hem. Din katt kommer att ha en hårdare tid att acklimata om det är gratis att utforska hela ditt hem. Istället, håll den i ditt sovrum eller ett litet, tyst rum i minst de första två veckorna efter att ha tagit det hem.
    • Rummet ska ha en dörr som stängs och borde vara fri från fottrafik. Försök att hålla din katt bort från andra människor eller djur medan det blir van vid ditt hem.
  • Bild med titeln uppmuntra din nya katt att komma ut ur gömningssteget 10
    2. Göra farliga gömningsfläckar otillgängliga. Att hålla din katt i ett rum kommer att minska sannolikheten för att det blir fångat i farliga gömställen, men du borde fortfarande ta dig tid till kattbeständigt sitt rum. Se till att HVAC-kanaler är säkra, välj ett utrymme som inte har en öppen spis, och se till att den inte kan knacka över några möbler eller föremål.
  • Försök att hålla dina lådor stängd, håll den borta från apparater som brickor eller torktumlare, och håll din garderobsdörr stängt om du vill hålla den av gränserna.
  • Bild med titeln uppmuntra din nya katt att komma ut ur gömningssteget 11
    3. Låt din katt ut ur sitt rum på natten när den blir acklimatiserad. När din katt är bekväm med att komma ut för att utforska sitt rum, kan du börja introducera det till resten av ditt hem. Eftersom katter är nattliga, börja med att lämna dörren till sitt rum öppet på natten. Om det är tillbaka i sitt rum på morgonen, stäng dörren för att undvika överväldigande det.
  • Om du inte hittar din katt efter att du har låt det utforska huset, sätt ut en ny burk med kattmat eller godis och ge det lite tid att komma ut ur gömningen. Om det har en favoritleksak som gör ljud, ge leksaken en skaka för att få din katt uppmärksamhet.
  • Var säker på att kattbeständigt innan du låter din katt utforska resten av ditt hus. Stäng dörrarna för att begränsa det område som din katt kan utforska och potentiellt gömma sig. Håll en säker skärm (eller i en nypa en bit av plywood) över alla eldstäder, se till att din tvättmaskin och torktörrar är stängda och kolla på lösa HVAC-kanaler.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande