Hur man bryr sig om inomhuskatter

Din katt behöver inte gå ut för att vara lycklig. En av nycklarna för att hålla din inomhus katt mycket glad och uppfylld ger det en underhållning och stimulering regelbundet. Förutom motion och mental stimulering behöver din inomhuskatt en säker miljö för att bo i, mat och vatten och regelbunden grooming och hälso- och sjukvård. Om du kan ge alla dessa saker för din katt är det troligt att leva ett gott och hälsosamt liv inomhus.

Steg

Del 1 av 4:
Håll din katt säker
  1. Bild med titeln Vård för inomhuskatter Steg 1
1. Skapa en kattsäker miljö. En inomhuskatt får det egna nöjen, vilket ofta innebär att utforska hemmet och leka med allt som fångar sitt öga. Det är viktigt att du kolla runt ditt hus från a "kattöga" synvinkel och leta efter saker som det kan skada sig själv och se till att de är säkra.
  • Var medveten om att katter kan hoppa upp på alla typer av ytor. Bara för att en yta är midjehöjd, eller till och med huvudhöjd, betyder inte att din katt inte grundligt utforskar den.
  • Sätt bort saker som kommer att vara attraktivt för en katt. Till exempel, tinsel, shoelaces, ull, sträng, sytillbehör är alla attraktiva för katter. Om det är länge, tunt och orm som då kommer katten att vilja leka med den. Se till att dessa är alla ritade bort, för om katten undersöker med sin mun och svälja en bit ull kunde katten sluta med en seriös tarmobstruktion som kräver operation för att rätta till det.
  • Katter och ljus blandar inte. Katter älskar att hoppa upp, så även att sätta ett ljus på en hög hylla betyder inte att det är säkert. I värsta fallet kommer katten inte att veta att det är där, slå det över och orsaka ett husbrand.
  • Bild med titeln Vård för inomhuskatter Steg 2
    2. Håll toxiner utom räckhåll för din katt. Se alltid till att rengöringsmedel och andra kemikalier är låsta av skadans sätt. Det finns många kemikalier vi använder i våra hem som är allvarligt giftiga för katter.
  • Till exempel innehåller många vanliga golvrengöringsmedel bensalkoniumklorid. Denna kemikalie kan orsaka brännskador på känslig vävnad, såsom tungan eller fodret av en katt. Om en katt går över ett golv som fortfarande är våt med renare, och sedan lickar sina tassar för att rengöra dem, kan det utveckla otäcka tunga sår som hindrar det från att äta.
  • Bild med titeln Vård för inomhuskatter Steg 3
    3. Ta reda på om dina husplantor kan vara giftiga för din katt. Många husplantor är giftiga eller potentiellt dödliga mot katter. Faktum är att liljor inte har plats i en katthushåll, eftersom pollen är extremt giftig och orsakar allvarligt njursvikt. Andra växter att undvika inkluderar azaleor, hortensior, poinsettias, påskliljor och mistelten. Det här är inte en uttömmande lista så kontrollera alltid om dina växter är kattvänliga innan du tar dem in i ditt hus.
  • Del 2 av 4:
    Tillhandahålla din kattens grundläggande behov
    1. Bild med titeln Vård för inomhuskatter Steg 4
    1. Ge en kullkorg för din katt, som du borde städa dagligen. Katter som integritet när på toaletten. Placera brickan i ett lugnt område där katten inte kommer att störas eller skrämd av ett plötsligt ljud (t.ex. en tvättmaskin i ett tvättstuga). Om du har flera katter, var medveten om att du behöver ett bricka för varje katt. Det är till och med en bra idé att ha ett extra. Således om du har fem katter borde du ha sex brickor.
    • Håll brickorna rena så att de är trevliga ställen för din kattunge att besöka. Det betyder daglig pooper scooping och spot rengöring, och en veckovis komplett ren av brickorna.
  • Bild med titeln Vård för inomhuskatter Steg 5
    2. Ge mat och vatten. Var medveten om att inomhus katter är benägna att vika vinst. För att förhindra detta, mäta maten och ge det belopp som rekommenderas på paketet. Om din katt sätter upp (dess revben blir svårare att hitta), minska dess dagliga ersättning.
  • Håll färskvatten till hands hela tiden! Det här är väldigt viktigt.
  • Överväga att mata livsmedel gjorda för "inomhus-" eller "steriliserad" katter, eftersom dessa är något reducerade i kalorier för att ta hänsyn till kattens livsstil.
  • Det är en bra idé att ge katten ett utlopp för jaktbeteende genom att använda pusselmatare så att Kitty fungerar för sin kvällsmat. Dessa är tillgängliga online och genom de flesta husdjursaffärer.
  • Bild med titeln Vård för inomhuskatter Steg 6
    3. Ge din katt sin egen speciella plats för att få lite ensam tid. Det är viktigt att katten har ett litet utrymme, även om det faktiskt sover med dig på natten. Detta lilla utrymme kan vara en kattbädd, eller ett kattträd som katten kan curl upp inuti.
  • Bild med titeln Vård för inomhuskatter Steg 7
    4. Ge ett repor på din katt. Skrapa är en del av normalt kattbeteende. När det repor katten deponerar små mängder doft, som låter andra katter vet att det har hävdat att territoriet. Om du inte ger ett repor, kommer katten att hitta sin egen och det kan mycket väl vara din bästa soffa.
  • Titta på din katt för att se om det repor horisontellt (längs mattan) eller vertikalt (upp soffan). Ge din katt med ett skraplat som är antingen platt (horisontellt) eller vertikalt för att matcha sin naturliga repor.
  • Se till att posten är längre än katten är och förankrar det ordentligt, så det rör sig inte när katten repor. Placera inlägget nära en ingång eller utgång, eftersom det är där katter gillar att deponera deras doft.
  • Lägg också ett inlägg nära kattens säng, eftersom katter gillar att klia när de stiger upp efter att ha sovit.
  • Del 3 av 4:
    Ger din katt psykisk stimulans och motion
    1. Bild med titeln Vård för inomhuskatter Steg 8
    1. Se till att din katt får tillräcklig träning. Spela med din katt regelbundet. Se till att du har regelbundna spel sessioner, flera gånger om dagen. Katter är sprinters snarare än maraton löpare så tre eller fyra, 5 - 10 minuters sessioner är bättre än en engång 20 minuters session av lek.
    • Få en liten fjäderstav, några leksaksmus, eller till och med bara en sträng (de blir aldrig trött på det). Skaka trollen runt vid kattens höjd, inte din. Kasta musen och titta på katten brottas med den. Håll ena änden av strängen och antingen springa runt huset med det, eller bara vrid det runt.
  • Bild med titeln Vård för inomhuskatter Steg 9
    2. Antag inte att din katt inte vill spela, bara för att den också har napping. Katter är jägare, vilket innebär att de har perioder av inaktivitet som interspersed med jaktaktivitet. Eftersom katter gillar att sova som inte betyder att de inte behöver den mentala stimulansen med doftande en mus, stalking och fånga det skulle ge.
  • Många beteendemässiga problem som hussprutning, repor eller aggression till andra husdjur orsakas på grund av tristess eller frustration. Så var noga med att ge massor av intressanta saker för din katt att leka med.
  • Bild med titeln Vård för inomhuskatter Steg 10
    3. Ge din katt en vy över utsidan. Se till att den har en hög abborre med en fönstervy. Detta gör det möjligt för katten att bli underhållen av sevärdheterna utomhus och att uppfylla kattén måste vara högt upp, eftersom katter är naturligt trädklättrare.
  • Om du bor i en lägenhet, se till att balkongen är katt säker och katten kan inte falla från en balkongskena. Du kan överväga att caging i ett område på balkongen så att katten kan utse över grannskapet men utan risk för skada.
  • På samma sätt, se till att alla öppnade fönster är escape-bevis. Kontrollera skärmarna för att se till att de är säkra och inte skadade, så katten kan inte glida ut när du inte letar efter.
  • Bild med titeln Vård för inomhuskatter Steg 11
    4. Bond med din katt genom att träna den. Det är inte bara hundar som dra nytta av lydnadsträning. Prova Clicker Training Din katt, som ger vital mental stimulans för din kattvän, och hjälper också det att binda med dig. Denna utbildning görs på samma sätt som hundar, men var bara tålmodig med katten och var medveten om att du behöver hitta en behandling som verkligen motiverar katten att följa kommandon.
  • Bild med titeln Vård för inomhuskatter Steg 12
    5. Ge dina katt saker att ockupera sig medan du är borta. Lämna ut leksaker för din katt att leka med när det inte kan leka med dig. Du kan lämna ut leksaksmus eller catnip, men du kan också lämna ut saker som är mindre förväntade, men säkra för din katt. Försök lägga ut en papperspåse eller en kartong för din katt att utforska och leka med.
  • Bild med titeln Vård för inomhuskatter Steg 13
    6. Njut av tiden med din katt! Ge det mycket kärlek och uppmärksamhet, om dina katter önskar det. Du har ungefär 20 år framför dig med din katt, så gör det bästa av det genom att bygga ett band av ömsesidigt tillgivenhet.
  • Del 4 av 4:
    Ta hand om hälsan hos din katt
    1. Bild med titeln Vård för inomhuskatter Steg 14
    1. Brudgummen din katt ibland. Inomhuskatter behöver sina naglar klippning oftare, eftersom de inte bär dem ner. Antingen har din veterinär tech eller katt groomer skära dem, eller fråga dem att visa dig hur man gör det. Klippa tipsen en gång i månaden.
    • Borsta också din katt varhelst det låter dig. Det kan till och med rulla runt och låta dig borsta sin furig mage om det är i ett riktigt tillgivna humör! Borsta din katt är vanligtvis inte nödvändig för att hålla kattens kappa i gott skick (katter brukar brudga sig själva) men det är ett bra sätt att bilda ett band med ditt husdjur. Detta är också en chans för dig att inspektera din katts kappa och dess kropp för potentiella hälsofrågor.
    • Leta efter svarta prickar eller saker som rör sig i kattens päls. Separera pälsen och titta på den exponerade huden. Om du ser saker som rör sig eller massor av små svarta prickar (loppfekor), få ​​det en lopp och fästkrage, en spray, pulver eller ta katten till veterinären för att få förslag om behandling.
    • Ibland som katter blir äldre kan de inte längre brudga sina rockar helt. De förlorar flexibilitet, vilket gör det omöjligt för dem att nå hela sin kappa. Om så är fallet med din katt, kan du behöva göra mer regelbunden grooming för att hålla kattens kappa frisk.
  • Bild med titeln Vård för inomhuskatter Steg 15
    2. Neuter din inomhuskatt. Unneutered djur är mycket mer territoriella och kommer sannolikt att markera sitt territorium (ditt hem!) med urin eller avföring. De är också mer benägna att locka strålar till huset, vilket i sin tur kan låta din katt känna sig hotad eller bekymrad av andra katter i gården.
  • Bild med titeln Vård för inomhuskatter Steg 16
    3. Få din katt vaccinerad. Även om katten inte går ut, borde du fortfarande få det vaccinerat. Några virusinfektioner, som Fintine Distemper, orsakas av hårda virus som kan gå in på dina skor. Också om din katt glider ut en mörk natt, eftersom dess immunsystem aldrig har blivit utsatt för utomhusbuggar, är det en större risk för att det fångar sjukdom.
  • Katter som inte jagar eller går utomhus kräver fortfarande maskning två gånger om året. Detta beror på att de är födda med maskar som de förvärvade från sin mor, och masken ägg ligger vilande i kroppsvävnad som kläcker över husdjurets livstid.
  • Bild med titeln Vård för inomhuskatter Steg 17
    4. Glöm inte loppkontrollen. Medan risken för att förvärva loppor är lägre med en inomhuskatt, om ditt husdjur hämtar en lopp än du är skyldig att ha en befolkningsexplosion. Det finns många utmärkta säkra och effektiva loppor för användning på en katt. Ha en chatt med din veterinär att upptäcka vilket är den bästa produkten för att möta dina behov och din kattens behov.
  • Bild med titeln Vård för inomhuskatter Steg 18
    5. Få din katt micro-chipped. Detta är en liten mikrochip som implanteras under scruffens hud. När chipet skannas skickar det ett unikt nummer som är registrerat på en databas med dina uppgifter. Skulle din katt fly, ger chipet ett idiotiskt sätt att rädda att det är ägt och återförenar de två.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Saker du behöver

    • Kattmat
    • Två skålar (för mat och vatten), företrädesvis keramiskt eller rostfritt stål
    • Kullkorg och kull
    • Skrapa efter
    • Leksaker, som leksaksmus, en fjäderstav eller sträng
    • Grooming Supplies, till exempel en pensel (inte plast) och en lopp- / tickkrage / spray
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande