Hur man ser ut som en smart tjej i skolan

Den här guiden kommer att täcka huvudsakligen fysiskt utseende plus tips och råd om hur man agerar i skolan. En smart tjej kan ha världen på fötterna om hon arbetar hårt för sina mål. Denna artikel förutsätter att du redan är en smart tjej och vill att världen ska känna det, men för fler tips om att öka din faktiska intelligens, se de relaterade artiklarna.Så är du redo att skilja dig från resten av tjejerna genom att vända sig till en smart tjej även av ditt utseende?

Steg

  1. Bildtiteln visas som en smart tjej i skolan steg 1
1. Föreställa dig själv som "smart tjej". Observera andra brainyflickor försiktigt. Vad tycker du om dem? Vad tycker du om dem? Gör en lista över fördelarna och nackdelarna innan du överväger förändringen.
  • Bildtiteln visas som en smart tjej i skolan Steg 2
    2. Skär ditt hår till en medellängd. Studier har visat att medellängden hår uppfattas som intelligent. Om ditt hår är medellängden, kan du snyggt fläta det, bära den ner och naturligt eller lägga den i en snygging bulle. Om du föredrar att hålla det länge, det är okej, men du bör se till att det är rent och snyggt. Oavsett din stil, se till att den inte tar för lång tid att hantera. Du kommer att vilja spendera mer tid att lära och mindre tid som står framför spegeln. Håll det naturligt att titta och undvika överdriven hårprodukt (inklusive färgämne, förutom i en naturlig färg). Ett litet läderhuvudband är också bra.
  • Bildtiteln visas som en smart tjej i skolan Steg 3
    3
    Klä sig intelligent. Bomullskjortor, t-shirts med namnen på museer eller med universitetslogotyper på dem, vanliga och skräddarsydda pants, knä och över knäskyttarna och rena, snyggt, rent och förnuftiga läderskor / sandaler är alla trevliga. Navy Blue, plaids och Brown ser också bra ut, men gör det inte varje dag. Undvik trender och prickiga kläder. Klä sig blygsamt. Visa inte för mycket hud.
  • Bildtiteln visas som en smart tjej i skolan steg 4
    4. Håll din smink ren och inte överdriven eller utarbetad. Ingen glitter eller glans. Imitera smink av kvinnor i staturen. Leta efter inspiration från modewebbplatser som adresserar smink för att arbeta kvinnor, och använd endast smink i den delen. Du behöver inte bära någon smink om du inte vill. Undvik överdrivna piercingar.
  • Bildtiteln visas som en smart tjej i skolan steg 5
    5. Använd glasögon om du behöver dem. Ibland gör det att människor verkar mer intelligenta, särskilt rektangel och rundade ramar. Håll dem rena. Tjocka ramar är speciellt bra. Men om du inte behöver dem, var inte pretentiös.
  • Bildtiteln visas som en smart tjej i skolan steg 6
    6. Bär dessa objekt: En praktisk ryggsäck av rimlig storlek, en bra bok att läsa, en adressbok för att sätta dina vänners telefonnummer i, anteckningsböcker för dina olika behov, skolpapper, några pennor med bra raderare, några bollpunktspennor, en handhållen manuell penna Sharpener som inte behöver användas över en papperskorgen, några bra konstutsläpp, några bra suddgummi och en studie / dagsplanerare.
  • Bilden titeln visas som en smart tjej i skolan steg 7
    7
    Imponera dina lärare. Börja med att studera mycket hårt och fortsätt försöka höja dina betyg. Fråga dina lärare vad du kan göra för extra kredit. Dina lärare i gymnasiet kommer att skriva rekommendationer för dig för college. Kom ihåg det! Bli en "do-er" i skolan vilket betyder att vinna vetenskapsmässan, springa för kontor eller organisera skolans dans. Skriv bra artiklar för skoltidningen.
  • Bildtiteln visas som en smart tjej i skolan steg 8
    8. Show entusiasm om skolan. Många tonåringar visar, eller låtsas ha, en mycket negativ eller uttråkad attityd om gymnasiet och arbetar hårt. De tycker att det är "Häftigt" att vara likgiltig. Vara motsatt. Om du inte tar glädje i skolan, varför slösa din tid? Du är där för att lära dig.
  • Bildtiteln visas som en smart tjej i skolan Steg 9
    9. Bygga en "läxa grotta" För dig själv hemma. Håll alla dina arbeten / böcker / tillbehör på ett ställe, tillsammans med ett skrivbord och ett starkt skrivbordsljus. Insistera på lugn och ro från andra familjemedlemmar. Om det är för högt hemma, studera på det offentliga biblioteket. Att organisera ditt skolarbete och listor hjälper dig, inte bara i skolan, men i livet.
  • Bildtiteln visas som en smart tjej i skolan steg 10
    10. Med din rektors behörighet, starta ett projekt i din skola. Försök att samla in pengar och medvetenhet för värdiga orsaker som "Stoppa hunger i Afrika" eller "Bota barndomscancer". Du kommer också att känna dig som en bättre person för det.
  • Bildtiteln visas som en smart tjej i skolan Steg 11
    11. Träna så mycket du kan. Det kommer att ge dig mycket nödvändigt fokus och göra dig mer avslappnad. Ät proteinkällor: äggvita, tonfisk, kyckling, kraftstänger, etc. Prova för en bra lagsport som fotboll eller något du tycker om. Få bra på det och njut av det. Delta i sportläger på sommaren i minst 2 veckor. Försök att jogga, långsamt bygga upp till 5 kilometer (3 miles) per dag för att hjälpa din uthållighet. Kör också trappor om du kan bygga upp dina benmuskler. En stor nytta är hur tunn du kommer att stanna eller bli och du kommer att må bra om dig själv. Även träning på ett gym kan bygga styrka och självförtroende.
  • Bildtiteln visas som en smart tjej i skolan steg 12
    12
    Hitta en smart kvinna för en förebild. Fråga om hon vill "mentor" du under skolan.
  • Bildtiteln visas som en smart tjej i skolan steg 13
    13
    Uppsatta mål. Det är mycket lättare att få saker gjort om du tydligt överväger dig själv exakt vad det är som du behöver göra.
  • Bildtiteln visas som en smart tjej i skolan steg 14
    14
    Jobba hårt att komma in i en bra college. Collegeintag visar på gymnasiet du åkte till, dina transkript (betyg och SAT-poäng), dina lärare / rådgivare rekommendationer och vad du berättar för dem i dina uppsatser om dig själv. Avsluta högskolans applikationer tidigt när du är senior.
  • Bildtiteln visas som en smart tjej i skolan steg 15
    15. Bredda dina hobbyer. Upptäck intressanta saker att göra med dina nära vänner och när du är själv. Försök att välja en musik, en sport, ett hantverk och allt annat du älskar.
  • Bilden titeln visas som en smart tjej i skolan steg 16
    16
    Practice Time Management. Det kommer att lämna dig mer utrymme för skojs skull. Ta reda på var du förlorar för mycket tid i din dag och fixar den.
  • Bildtiteln visas som en smart tjej i skolan Steg 17
    17
    Utveckla poise. Arbeta för att bli stadig och självsäker. Försök att vissa har lugn. Giggling, skvaller och osäkerhet gör att du ser dum ut. Öva att stanna lugnt under tryck och vara bekvämt i en mängd olika inställningar.
  • Bilden titeln visas som en smart tjej i skolan steg 18
    18. Alltid har ditt brevpapper ut i lektioner. Ha din planerare ut, lägg sedan ditt penna fall på toppen framför dig. Få din linjal och penna / penna ut, redo att lära sig.
  • Bildtiteln visas som en smart tjej i skolan Steg 19
    19. Svar på frågor 3 gånger om dagen, inte genom att bli plockad, genom volontärarbete. Lärare kommer att tro att du verkligen försöker och det kan vara de få märkena du måste flytta från en B till en.
  • Tips

    Försök alltid ditt bästa att bli märkta men inte för uppmärksamhet att få. Ta massor av anteckningar i klassen och lyssna på dina lärare. Ibland måste du gå ut ur din väg för att få ett särskilt erkännande i skolan. Var den första som avslutar dina klassprojekt. Ser inte bara smart ut men vara smart. Vinn några utmärkelser och beröm från skollärarna. Ställ in mål för att förbättra dina betyg men stressa inte för mycket!
  • Börja skriva hela tiden. Allt du vill skriva är bra. De flesta gymnasier och högskolor belönar mycket bra uppsatser. De kan till och med läsa din historia högt till klassen!
  • Var mer konkurrenskraftig. Försök att se vad som gör andra personer, och försök att få din ens bara lite högre än deras.
  • Vad du än gör, var dig själv. Det finns inget smart om att låtsas vara någon du är bara inte. Stick med ditt utseende - det är bara ledsen att någon försöker vara smart och nästa dag går helt tillbaka till att vara "en av de vackra tjejerna". Du kommer helt att förlora respekt.
  • Prova en "smart" Aktivitet, till exempel The Forensics (tal och debatt) laget på din skola. Forskning för dina händelser, vare sig det är extemporane talande, oratory, eller en viss debatt stil, är ett roligt och beroendeframkallande sätt att lära sig nya saker. Andra saker du kan göra: handledning, Gemenskapstjänst, och kanske politisk kampanjarbete (speciellt nu).
  • Gå aldrig av i skolan. Var seriös, men också vara vänlig och prata tyst under klassen om någon pratar med dig (men var noga med att hålla dina konversationer korta).
  • Arbeta på skoltidningen. Se till att du alltid har en efter skolaktivitet varje dag. Team Sports och något välgörenhetsarbete ser bra ut på en högskolans applikation.
  • Gör något av väggen som du aldrig har försökt bara för dig själv - lära dig att spela trombonen, ridning eller bo i ett annat land i 8 veckor under ditt seniorår. Kolla in alla möjligheter och hålla ett öppet sinne.
  • Om du försöker använda en större vokabulär, se till att du faktiskt förstår vad du säger. Annars verkar du som en falsk och alla kommer att skratta åt dig. Försök att lära ett nytt ord från ordlistan varje dag.
  • Skörda belöningarna att vara a "smart" flicka. Gör en "prestation" vägg i ditt rum. Placera papper som får A, skolutmärkelser, lagmedaljer, troféer, allt som du har för att arbeta hårt och uppnå. Det kommer att växa över tiden och du kan se tillbaka med stolthet i hur bra du gör.
  • Fokusera på dina studier och spendera tid i skolan med studenter som har manners och etikett.
  • Fråga folk vad deras betyg är och verkar mycket oroade över din. Smarta tjejer är besatta av goda betyg eftersom de vill gå till ett bra universitet som Stanford, Dartmouth, Williams, George Washington University och kanske till och med några Ivy League-skolor som Harvard eller Yale.
  • Skaffa vänner av alla slag och bara slappna av! Du är en tonåring, trots allt, så få det mesta av det.
  • Arbeta för att upptäcka dina lustar och intressen i livet. Det är så viktigt!Sök ut erfarenheter som får dig att växa som en person. Ta små risker (2 av dem) varje vecka. Titta noga på hur du kan skapa en mer idealisk värld. Om någon gör roligt med dig bara ignorera dem Även om det är svårt.
  • Alltid Använd rätt engelska. Ordspråk "Nej, jag har inte en penna" låter slarvig och uneducated.
  • Om du har en mobiltelefon och du skriver folk, försök att använda som lite "texting slang" som möjligt.
  • Medan du är på det, försök att berika ditt sinne. Ta din läsning ett steg längre. Om du gillar att läsa lite trashy, fiktiva böcker om starka tjejer och kvinnor, läs en bok om modern feminism. Titta på eller lyssna på nyheterna så mycket som möjligt. Intryck av intelligens är byggd över tiden, så ju oftare kan du erbjuda lite insikt eller fakta du får från högre nivå läsning eller bara vet om världen runt dig, det smartare som du kommer att verka.
  • Ha en bok med dig hela tiden - igen, inte något trashigt. De är bra konversationsstartare. Titta i klassikens avsnitt i bokhandeln. Ha en SAT-testbok att studera och bära den runt. SAT testguider bör studeras allvarligt eftersom du behöver höga poäng för college.
  • Men det här skulle vara ett exempel på att ha ett öppet sinne - inte alla de kvinnor som skriver, säger, mataffären Romance romaner faktiskt tycka om Sådana romaner (även om många gör!) men försöker bara göra ändar träffas. Försök alltid att titta på den stora bilden.
  • Utveckla stark etik och övertygelser.Fråga allt och förbli nyfiken. Utveckla en kärlek till social aktivism. Älskar du något av ditt lands främsta politiska partier? Varför? Är du pro / con pistol kontroll eller dödsstraffet? Varför? Du kommer behöva skriva uppsatser att komma in i college så börja tänka / ifrågasätta vad dina värderingar är. Gör din egen forskning. Det är också bra att vara kunnig om aktuella händelser och politik.
  • Yoga är ett bra sätt att lindra någon stress. De säljer cd-skivor eller du kan ta en klass.
  • Varningar

    För att göra detta måste du vara stabil och konsekvent. Ditt beteende och ditt språk ska vara mjukare och inte aggressivt.
  • En stor avstängning av att hänga runt smarta människor är att de riskerar att bli "vet-it-alls" och bragging för mycket om sig själva. Håll det tydligt för det obnoxiska beteendet och flyga lågt under radaren. Skryta aldrig om dina höga testresultat eller utmärkelser. Överraska människor när de inte visste att du hade det i dig! Vänta tills de hör om det från din mamma, bästa vän eller lärare.
  • När du går till en fest dricker du inte. Alkohol förstör hjärnceller för att inte tala om din lever. Många barn som är under tryck eller stress från skoldryck för att glömma sina problem. Var inte en folkmassa, eftersom det får dig att se och agera dum och du kan göra saker du kommer ångra. Ta inte av ditt målorienterat spår. Bättre än, bara drick soda istället, eftersom alkohol är hemskt för dig, för att inte tala om olaglig om du är en minderårig.
  • Det är svårt om du är blyg men smarta barn frågar sina lärare frågor. Det kan vara extra svårt att fråga en lärare en fråga om ämnet att han eller hon är undervisning - speciellt om, i din kultur, a) flickor är avskräckta från att ställa frågor, och / eller b) ställa frågor innebär att läraren inte " t vet vad han / hon gör - men prova det ändå. Lyssna sedan mycket noga på svaret.
  • Låt inte den dag som College Admissions-kontor släpper ut sina resultat gör dig för upprörd. Tävlingen dessa dagar för att komma in i vissa universitet är nästan omöjlig ... nästan. Ta inte det personligen!
  • Det kommer att finnas människor och händelser som verkar, eller aktivt försöka, för att stoppa dig i dina mål och drömmar. Om du vill ha det dåligt, kommer du att bli framgångsrik.
  • En typisk dag med en smart tjej är hård. Du kanske har AP eller ära klasser att studera för, då en sportspraxis eller en klubbsession. Under sommaren försök simma och cykla för att bygga din fysiska uthållighet. Övning hjälper hjärnans funktion bättre.
  • Om du känner dig bränd och är allvarligt olycklig, fråga dina föräldrar om du kan ta hela sommaren.
  • Om dina föräldrar börjar pressa dig om betyg och liknande, berätta för dem att du arbetar på dig själv och visa förbättring. Om de är besatta om dig och allt du gör i skolan kan du ha ett problem, speciellt om de inte kommer tillbaka. Berätta för dem mycket snyggt och försiktigt att de behöver få en ny hobby förutom dig. Leende på dem och ge dem en kram. Du är inte bara smart och härlig (inifrån och ut) utan också en dam. Kom ihåg det.
  • Alltid gör dina läxor och vända allt i tid. Det är ganska mycket en given att smarta tjejer är ansvariga för deadlines och det här är avgörande för din bild av intelligens.
  • Saker du behöver

    • Olika pennor och pennor
    • Ryggsäck
    • bok
    • Planerare
    • Adressbok
    • Raderare
    • Handhållen penna skärmsläckare
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande