Hur man frågar någon att vara din brudtärna

Att välja en brudtärna är en viktig del av din bröllopsplaneringsprocess. Du kanske inte vill bara fråga dem personligen, men fråga dem på ett roligt, kreativt sätt. Du kan be någon att vara din brudtärna på något kreativt sätt du kan tänka på. Att fråga någon, börja med att noggrant välja dina brudtärna, gör en crafty gåva som poppar frågan, eller håll en speciell träff för att fråga alla på en gång.

Steg

Metod 1 av 3:
Välja din brudtärna
  1. Bild med titeln Be någon att vara ditt brudtärna steg 1
1. Gör en lista över möjliga val. Innan du går och fråga de första som popar in i ditt huvud, ta dig tid att tänka på vem du vill fråga. Prata med din fiance om dina val. Tänk på var bröllopet kommer att hållas och om alla kan delta, speciellt om det är ett destinationsbröllop. Gör sedan en lista över personer du vill fråga. Ta reda på om varje person passar bra in i ditt bröllop.
  • Prata med din fiance om hur många människor som kommer att vara i deras bröllopsfest. Bestäm sedan om du vill att numret ska matcha.
  • Bilden med titeln Be någon att vara ditt brudtärna steg 2
    2. Undvik skyldighetsfältet. Vissa människor känner sig skyldiga att fråga vissa människor av många anledningar när de gifter sig. Detta kan orsaka stress för bruden, brudgummen och bröllopsfestet. Känner inte att du måste fråga någon. Det är trots allt ditt bröllop.
  • Till exempel behöver du inte fråga någon vars bröllop du var för år sedan. Du behöver inte fråga folks syskon eller gamla college rumskamrater. Fråga folk du verkligen vill vara din brudtärna.
  • Bilden med titeln Be någon att vara ditt brudtärna steg 3
    3. Bryta med könsstereotyper. Bara för att du är en brud betyder inte att ditt brudparti måste vara alla kvinnor. Om du är närmare männen i ditt liv, har brudsmän i stället för brudtärna. Detta är ditt bröllop, så du vill göra din brudfest hur du vill ha det.
  • Till exempel, om du vill ha din bror i din brudfest, eller din bästa vän är en man, fråga dem.
  • Oroa dig inte för att matcha samma antal män och kvinnor i brud- och brudgummarknaderna. Har de människor du verkligen bryr dig om med dig, oavsett om något följer traditionella regler.
  • Bilden med titeln Be någon att vara ditt brudtärna steg 4
    4. Fråga vänner du kan lita på. Att vara en brudtärna är ett stort ansvar, och de måste vara där för dig när saker blir stressiga. Välj vänner som har fastnat av dig under en lång tid, som alltid har varit lojal, eller vem du vet att du kan lita på.
  • Var försiktig med nyare vänner, speciellt om du inte har varit vänner för mycket lång. Du kanske inte vet om du kan lita på dem än.
  • Bilden med titeln Be någon att vara ditt brudtärna steg 5
    5. Fråga människor som stöder ditt äktenskap. Även om du kan vara nära med någon, om de inte gillar din fiance eller stödja ditt äktenskap, fråga dem inte att vara i din brudfest. Istället fråga vänner som kommer att stödja dig och vara glad för dig på din stora dag.
  • Bilden med titeln Be någon att vara ditt brudtärna steg 6
    6. Avstå från att vara upprörd om någon säger nej. Vissa människor kanske inte har tid eller pengar att vara en brudtärna, eller de kanske inte vill ha så mycket uppmärksamhet. Oavsett orsaken, blir inte upprörd om någon minskar att vara i ditt bröllop.
  • Om någon avvisar, kan du säga, "Jag förstår fullständigt. Tack för att jag fick veta! Jag hoppas att du fortfarande kommer till bröllopet!"
  • Metod 2 av 3:
    Göra hantverk för att fråga dina brudtärna
    1. Bilden med titeln Be någon att vara ditt brudtärna steg 7
    1. Skapa ett häftigt sätt att fråga. Det finns många sätt att be någon att vara din brudtärna. Om du är bra på att göra hantverk, eller bara vill skapa ett speciellt, unikt sätt att fråga dina brudtärna, försök skapa ett konstnärligt förslag.
    • Till exempel kan du placera din fråga eller fras i en förmögenhetskaka. Dekorera Fortune Cookie med vit choklad och metalliska sprinkles.
    • Ta flaskor vin, champagne eller mousserande cider och bifoga etiketter som frågar om de skulle vara dina brudtärna. Du kan också placera etiketter på ljus i färgerna på ditt bröllop eller i dofter som påminner dig om brudtärna.
    Expertips
    Minoti Mehta

    Minoti Mehta

    Event & Wedding Plannerminoti Mehta är grundaren av Vermilion bröllop och evenemang, en evenemangs- och bröllopsplaneringsbyggnad baserad i San Francisco, Kalifornien. Minoti växte upp i evenemanget och bröllopsplaneringsutrymme och har över fem års evenemangsplanering. Hon har blivit inbjuden att delta som en delegat vid fem exklusiva evenemangsplanerare konferenser, inklusive Destination Wedding Planners kongress och planerare Xtraordinaire och har blivit känd som ett av de bästa bröllops- och evenemangsplanerna i San Francisco Bay-området. Minotis arbete har presenterats på NDTV Indien, Love Stories TV, Maharani bröllop och Wedwise Indien. Vermilion Weddings & Events tilldelades också WeddingWires parets valutdelning 2018. Minoti har en BS i Hospitality Management och Redovisning från University of San Francisco.
    Minoti Mehta
    Minoti Mehta
    Event & Wedding Planner

    Vår expert samtycker till: Det finns så många roliga sätt att du kan fråga dina vänner att vara en brudtärna i ditt bröllop. Vanligtvis är de gjort som en avslöjad låda, så du är i grund och botten föreslår dina brudtärna. Du kan till exempel inkludera lyxiga självvårdsprodukter som en trevlig mantel, ljus, champagne och ögonmaskor.

  • Bilden med titeln Be någon att vara ditt brudtärna steg 8
    2. Skicka dem ett vackert kort. Du kanske vill överraska dina framtida brudtärna med ett kort i sin brevlåda eller skickas till sitt arbete. Utsidan av kortet kan ställa frågan, medan insidan kan innehålla en personlig anteckning från dig.
  • Du kan välja att skapa egna kort från Cardstock. Du kan skriva ut designer från ett datorprogram, eller du kan dekorera kortet med hand med band, glitter, blomblad eller andra dekorationer.
  • Vissa företag säljer kort som är inriktade på att fråga någon att vara din brudtärna.
  • Bild med titeln Be någon att vara ditt brudtärna steg 9
    3. Skapa en klippbok. Sätt ihop en klippbok med foton med roliga tider du har haft med dina potentiella brudtärna under din vänskap. Om du inte vill göra en hel klippbok, gör du bara ett fotoalbum. På den sista sidan kan du ställa frågan.
  • Om du har MEMENTOS, kan du lägga till kopior till varje klippbok. Detta kan inkludera film eller konsertbiljetter, kvitton eller anteckningar.
  • Bilden med titeln Be någon att vara ditt brudtärna steg 10
    4. Gör dem bildramar. Gå till en hantverksbutik och köpa ramar för varje brudtärna. Dekorera ramen med deras namn. Du kan också rita något på ramen om du är konstnärlig, måla något med en stencil, eller lägg till dekorativa accenter. Längst upp, skriv "brudtärna."
  • Glöm inte att lägga till bilden på insidan.
  • Bild med titeln Be någon att vara ditt brudtärna steg 11
    5. Köp dem smycken. Smycken är aldrig dåligt att be någon att vara din brudtärna. Du kan köpa dem ringar, armband eller halsband som har bågar eftersom du knyter knuten. Om du redan känner till temat för ditt bröllop kan du välja smycken i designen av ditt bröllopstema.
  • Många online-säljare säljer brudtärna-teman smycken på webbplatser som Etsy.
  • Metod 3 av 3:
    Hitta sätt att fråga personligen
    1. Bilden med titeln Be någon att vara ditt brudtärna steg 12
    1. Organisera en speciell dag. I stället för att ge dina potentiella brudtärna en materiell gåva, ta dem lite bra och fråga dem där. Du kan planera en speciell teman överraskning eller gåva, eller bara använda möjligheten att ha alla tillsammans att fråga.
    • Till exempel kan du gå till en spa dag och behandla alla till en speciell gåva, som en pedikyr och fråga dem då. Du kan ge dem alla matchande klädnader som säger "brudtärna" på dem.
  • Bilden med titeln Be någon att vara ditt brudtärna steg 13
    2. Behandla alla till en måltid. Bjud in alla dina brudtärna för att träffas för brunch, lunch eller middag, din behandling. Medan alla är tillsammans kan du be dem vara dina brudtärna.
  • Tänk på platskort som säger "brudtärna" på dem som du kan sitta vid varje persons säte innan du anländer.
  • Bilden med titeln Be någon att vara ditt brudtärna steg 14
    3. Ha en kaffe, te eller glassfest. Bjud in alla till ditt hem för en rolig fest. Beroende på din smak kan du ha en kaffebar, en tefest, eller en glass sundae bar. Låt alla göra sina egna läckra godis och äta speciellt gjorda efterrätter innan du frågar dem.
  • Bild med titeln Be någon att vara ditt brudtärna steg 15
    4. Dekorera kakor eller muffins. Om du gillar att laga mat, kanske du vill fråga dina potentiella brudtärna med mat. Kasta ett förlovningsfest eller bara bjuda in dem och förbered en kaka eller muffin för varje kvinna.
  • Du kan dekorera kakorna med ordet "brudtärna" eller frågan.
  • Överväga att sätta flaggor i de muffins som säger "brudtärna" eller frågar frågan.
  • Bilden med titeln Be någon att vara ditt brudtärna steg 16
    5. Fråga dem individuellt. Om du vill hålla det enkelt, överväga att fråga den lyckliga damen i person. Du kan bjuda in dem till ditt hem, besöka dem, eller träffa middag eller kaffe. Komma ikapp och njut av att spendera tid med varandra innan du frågar.
  • Håll det enkelt genom att säga något som, "Jag har något väldigt viktigt att fråga dig. Vill du vara min brudtärna?"
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande