Hur man underhåller människor

Underhållande människor är en konst. För att verkligen underhålla människor behöver du inte jonglera, berätta knock-knock-skämt, eller gör back-flips. Även om dessa saker kan fungera i små doser, är det bästa du kan göra att bli anpassad till vad folkmassan behöver och att hålla människor intresserade av vad du måste säga. Oavsett om du är underhållande gäster i ditt hem eller bara knäcker människor upp i en bar är det viktigaste att ha förtroende för att det du säger är värt att lyssna på, och att få folk att höra mer. Om du vill veta hur du underhåller människor, se steg 1 för att komma igång.

Steg

Metod 1 av 3:
Underhållande människor någonstans
  1. Bild med titeln Underhålla Människor Steg 1
1. Berätta roliga berättelser. Det kan vara knepigt att berätta en historia som kan underhålla en folkmassa och få folk att skratta. Vissa berättelser är hilariska om du berättar för en person i privat, medan andra verkligen kan vinna över en mångsidig grupp människor.Berätta inte en historia som skulle skämma bort din vän eller familjemedlemmar. Nyckeln är att hålla berättelsen kort nog för att hålla intresse, men tillräckligt länge för att ha underhållande detaljer som lämnar människor som vill ha mer. Berätta historien med charm och självförtroende, och om du kan dra av det kan du till och med reenact delar av berättelsen om att det är inblandade. Medan du inte ska spendera hela natten försöker man berätta historier för att underhålla människor, kan en eller två historier per natt verkligen göra tricket. Här är några saker att tänka på:
  • En berättelse som lätt och lekfullt gör roligt med någon som du alla vet, om det är en vän eller en lärare, kan spricka människor upp, speciellt om du vet hur man gör intryck. Men om din historia är menad i naturen, kommer folk att vara avstängda.
  • Läs publiken när du berättar historien. Om de gör ögonkontakt, inte viskar mot varandra eller spelar med sina telefoner, eller ens försiktigt nickar som du pratar, så är de förlovade och vill ha mer. Men om de byter på sina fötter, tittar på varandra, eller verkar som om de är i tandläkarens stol, bör du förmodligen sätta upp din berättelse tidigare än förväntat.
  • Bli animerad som du berättar för dina historier. Medan du inte behöver gå fram och tillbaka över rummet och gesten vildt som danskock, bör du stå upprätt, upprätthålla positivt kroppsspråk och gest ibland som du berättar för din berättelse.
  • Bygg spänning när du pratar. Människor behöver en anledning att komma till slutet av berättelsen. Om de känner att de redan vet vad som hände, så vill de inte höra slutet. I stället för att säga: "Låt mig berätta historien om den galna ex-flickvän som målade min bilrosa," du kan säga, "du kommer aldrig att tro på vad min ex gjorde för att hämnas på mig ..." då kommer publiken att vill fortsätta att lyssna på att de vill veta vad som hände nästa.
  • Bild med titeln Underhålla Människor Steg 2
    2. Skratta åt dig själv. En viktig del av att vara underhållande är att kunna skratta åt dig själv. Människor som är naturliga underhållare kan skratta åt sig själva eftersom de har förtroende att veta att de är roliga och tar inte sig för allvarligt. Om du visar att du är bekväm med att ha ett skämt på egen bekostnad och att du inte är för stolt att veta när ett skämt har fallit platt, kommer folk att känna sig mer öppna och lätta runt dig. Och hej, en av sätten att underhålla människor är att göra roligt med dig själv i en goofy, dumt eller offbeat sätt.
  • Du kan visa upp dina danskunskaper medan du vet att du har två vänstra fötter. Så länge du skrattar, kommer andra att tro att det är roligt.
  • Att ha människor skrattar på dig, kan också också få dem att binda och bli närmare varandra. Detta fungerar särskilt bra om du försöker underhålla två grupper av vänner som inte känner till varandra. De kanske inte tror att de har mycket att prata om, först, men de kommer att känna sig mer tillfreds när de alla retar dig om hur mycket du älskar din katt.
  • Det betyder inte att du måste vara självavskrivning eller ner på dig själv för att underhålla människor. Men om du är bekväm nog med dig själv att skratta åt dig själv, så kan det hjälpa dig att hålla människor underhöll.
  • Bild med titeln Underhålla Människor Steg 3
    3. Fråga frågor. Du kanske inte tror att fråga frågor är mycket underhållande, men om du vet vilka frågor som ska fråga och kan hålla en person som är engagerad, kan du hålla människor intresserade eftersom de kommer att prata om sina favoritämnen - själva. Så länge du agerar verkligen intresserad, och inte som om du är förhör, kommer de att vara glada att öppna sig för sig själva. Här är några saker du kan fråga dem om:
  • Deras husdjur
  • Deras hobbyer
  • Deras favoritband
  • Deras favoritfilmer
  • Deras minst favorit tv-program
  • Deras favorit sak att göra för att koppla av
  • Bild med titeln Underhålla Människor Steg 4
    4. Hjälpa människor att hitta ett gemensamt band. Ett annat sätt att underhålla människor är att hjälpa dem att hitta ett gemensamt band. Du kanske tror att stående med de människor du är med är ungefär som underhållande som att titta på färgtork - tills du får reda på att de är alla avid fans av bachelor. Du kan försöka prata om filmer, böcker, platser du har bott eller besökt, favoritsporter, eller andra ämnen som sannolikt kommer att starta en livlig diskussion och se vad folk tänker på de ämnen. Snart nog kommer människor att ha en mer engagerande, rolig konversation eftersom du har gett ämnet.
  • Sportlag är en bra sak att prata om, eftersom människor sannolikt kommer att få en åsikt om dem utan att känna sig så maniacally hängivna att de kommer att kämpa mot varandra om de inte gillar samma lag.
  • Undvik att få upp några kontroversiella ämnen, till exempel abort- eller pistolkontroll, eller du kommer sannolikt att starta en livlig diskussion, men inte en som kommer att vara mycket underhållande.
  • Bild med titeln Underhålla Människor Steg 5
    5. Låt andra människor prata. Du kanske tror att det bästa sättet att vara underhållande är att berätta skämt, jonglera apelsiner, gör moonwalk, eller bara göra en miljon saker för att hålla din publik engagerad, men i verkligheten måste du ta en paus varje gång i taget Låt någon annan få ett ord i. Om du försöker för hårt eller pratar 90% av tiden, så är det troligt att människor inte verkligen är underhållna. Din bästa satsning är att försöka att inte helt dominera någon konversation, men för att göra ett starkt, underhållande intryck när du har en chans att prata.
  • Se till att du inte dominerar mer än 50% av konversationen när du pratar med en person, och att du inte tar mer än 1/3 av tiden när du är med en grupp. Du vill inte lägga för mycket tryck på dig själv, och du vill inte bära på människor, heller.
  • Bild med titeln Underhålla Människor Steg 6
    6. Dansa. Ett annat sätt att underhålla människor är att visa upp några dansrörelser. Oavsett om du är en pro eller en total amatör, om du är villig att göra en dåre av dig själv, kan du definitivt vara mycket underhållande när det gäller att bryta ut dansen rörelser. Det viktigaste är att du har förtroende och att du inte oroa dig för att se ut som en goofball. Människor kommer att bli lättad och glad att du sätter dig där ute, inte förväntar dig att vara perfekt. Här är några dansrörelser som du kan träna före din stora debut:
  • Moonwalk
  • Helikoptern
  • Roboten
  • Masken
  • Kroppspop
  • Twerking
  • Bild med titeln Underhålla Människor Steg 7
    7. Få deras uppmärksamhet. Om du vill vara underhållande, måste du veta hur man håller uppmärksamhet. Även om befallande uppmärksamhet är en färdighet som kan ta tid att utvecklas, det finns några saker som du kan göra för att se till att de människor du försöker underhålla är, ja, faktiskt underhållna av dig. Här är vad du kan göra:
  • Tala i en välmodulerad röst
  • Gör ögonkontakt när du talar
  • Projektförtroende genom att stå högt och inte fidgeting
  • Vara respektfull för människor så att de lyssnar på dig
  • Bild med titeln Underhålla Människor Steg 8
    8. Om allt annat misslyckas, gå ut och gör saker. Om du känner som om det inte finns något att prata om, så kan du hitta en aktivitet att göra med att hålla människor underhöll. Ta dina vänner till en skridskoåkning, filmerna eller till ett café. Att vara i en ny miljö där intressanta saker händer stimulerar hjärnan, vilket framkallar tankar och bilder som är underhållande till dina vänner. Om du får den meningen att människor blir uttråkad eller rastlös, är det ibland det bästa du kan göra att föreslå att du byter platser.
  • Gå bowling, spela livet, eller göra något du inte har gjort eftersom du var ett barn. Detta kan få folk att skratta och kommer att hålla dem från att ta sig för allvarligt.
  • Spela ett ljust spel av basket eller volleyboll. Detta kommer att hålla människor underhöll och aktiva.
  • Gå ut i naturen. Att ta en lätt vandring eller till och med gå runt en sjö på en lokal park kan hålla människor engagerade.
  • Vem säger att du är för gammal för att gå till lekplatsen? Ha en retro dag på gungorna, apa barer och glädje-round med dina vänner.
  • Metod 2 av 3:
    Underhållande människor på din fest
    1. Bild med titeln Underhålla Människor Steg 9
    1. Se till att du inte går tom för drycker. Om du kastar en fest för vuxna, så är det här den viktigaste regeln att komma ihåg när du planerar att underhålla människor. Ingenting gör att en bra fest går syd snabbare än när gästerna inser att öl och vinförsörjning har slutat. Alkohol är ett socialt smörjmedel, och utan det kommer gästerna sannolikt att känna sig lite obekväma, eller ibland, även lite uttråkad. Alkohol som går ut är också ett tecken på att festen är över och att det är dags att gå hem, och du vill inte ge dina gäster det intrycket.
    • När du planerar hur mycket sprit för att få, bör du alltid få lite extra om du har några oväntade sista minuten gäster eller folk stanna senare än du planerat. Om kostnaden verkligen är en faktor kan du få sprit på Costco eller en annan plats som låter dig returnera den om du inte tror att du slutar dricka det senare.
  • Bild med titeln Underhålla Människor Steg 10
    2. Har tillräckligt med mat redo. När det gäller underhållande gäster behöver du inte ha den fanciest mat som finns, om du inte kastar en middagsfest. I de flesta fall har du bara tillräckligt med pizza, snacks, hamburgare eller vad händelsen kräver mer än att göra. Du kan ha en potluck så att alla bidrar med något och så du behöver inte oroa dig för att laga mat eller köpa allt. Faktum är det lättare att maten är att välja mellan, desto bättre, eftersom det inte kommer att distrahera dina gäster.
  • Även om du bara kastar en fest och det finns ingen middagskomponent, är det trevligt att få några snacks redo. Du vill inte att dina gäster ska bli hungriga och plus, att maten hjälper till att absorbera den alkohol du tjänar.
  • Bild med titeln Underhålla Människor Steg 11
    3. Sätt ut några konversationsstycken. Ett sätt att få dina gäster att prata är att få några konversationstycken så att dina gäster kan ha något att prata om. Det kan vara ett goofy foto av dig klädd som en zebra så att dina gäster kan fråga om det, ett blomsterarrangemang så exotiskt att människor måste fråga var det kom ifrån, en ny gadget du är glada över, eller heck, även Ditt Pet Kitty, Dexter, som alltid är partens liv. Även om detta inte är obligatoriskt att underhålla gäster, ha något runt som kommer att få gästerna att prata, skrattar, eller att ställa frågor kommer definitivt att hjälpa till att hålla människor underhöll.
  • Du kan till och med lämna några skvaller tidningar som ligger runt. Även om du vill att dina gäster pratar istället för att läsa, kan någon hämta en tidning och det kan leda till att gästerna skrattar (eller swooning) över Justin Beiber tillsammans, och vem vill inte ha det?
  • Bild med titeln Underhålla Människor Steg 12
    4. Skapa mingling aktiviteter. Det kan vara kul att ha några aktiviteter ut som kan hjälpa till att underhålla dina gäster och hålla festen från växande inaktuell. Även om många parter bara behöver några personer som vill prata med varandra och ha kul, kan ha några spel eller aktiviteter hjälpa människor att komma in i en rolig kärlek och lära känna varandra lite bättre. Här är några saker som du kan uttrycka för att underhålla dina gäster:
  • Jenga
  • Kort mot mänskligheten
  • Ett gammalt fotoalbum
  • Videospel
  • En skivspelare
  • Domino
  • Bild med titeln Underhålla Människor Steg 13
    5. Var en vänlig värd. Se till att dina gäster vet var du ska sätta sina skor, var du ska hänga sina rockar, var du ska sätta de drycker de tog med, och i allmänhet var allt i huset ligger. Du vill inte ha en nykomling att känna sig förlorad eller osäker på din fest. När en ny gäst kommer in, fråga om du kan få honom eller henne en drink, visa honom eller henne där badrummet är, och var bara vänliga och hjälpsamma så din gäst känns hemma.
  • Du vill inte vara påträngande, men du borde fråga din gäst om han vill ha ett mellanmål, vatten eller en annan dryck ganska strax efter att han går i dörren.
  • Se till att du inte verkar stressad eller orolig för att kasta en fest. Denna atmosfär kan förstöra en kväll, och du vill att dina gäster ska känna att du vill att de ska vara där, inte som de orsakar ett stort besvär.
  • Bild med titeln Underhålla Människor Steg 14
    6. Introducera människor till varandra. En stor del av underhållande människor ser till att de alla gillar varandra och verkligen träffas. Du vill att dina gäster ska känna sig bekväma med varandra, inte som de inte vet vem killen som har stått nära dem är eller var han är från. Du kan snabbt presentera människor och till och med säga några ord om dem så att alla vet hur gästerna är anslutna. Om du har en liten fest, med mindre än tio personer eller så, då introducerar alla till varandra kan verkligen hjälpa till att göra miljön känns vänlig och intim.
  • Du kan även ta det ett steg längre och hjälpa människor att starta en konversation genom att påpeka att de har liknande intressen. Du kan säga något som, "Jackie, har du träffat Eliza? Hon är en gymnast, för ... "
  • Du kan också berätta för folk hur du är ansluten till de personer du introducerar dem så är de orienterade lite bättre. Du kan säga, "Maria, det här är John, min vän från college. John, det här är Maria. Jag har känt henne sedan femte klassens sommarläger ... "
  • Bild med titeln Underhålla Människor Steg 15
    7. Rengör inte tills folk lämnar. En underhållande måste vara att få gästerna att känna sig välkomna till det ögonblick de går ut genom dörren. Om du börjar lägga bort rätter eller skräp eller skrubba räknare i mitten av en fest, kommer det att berätta för dina gäster att du vill att de ska lämna och att de orsakar en olägenhet. Även om du är ett snyggt freak eller bara försöker spara lite tid, är det viktigt att låta festen hända och rengöra senare så att dina gäster inte känner att de orsakar en börda.
  • Okej, så om det verkligen är slutet på natten och alla lämnar och några personer erbjuder att hjälpa till att städa upp, så är det bra. Du kanske inte vill hantera den röra på egen hand. Men det viktiga är att du inte får folk att känna sig ovälkomna genom att städa upp varje litet tomt ölglas en halvtimme efter att festen har börjat.
  • Bild med titeln Underhålla Människor Steg 16
    8. Överväga att ha ett tema. Även om ett tema inte är obligatoriskt att kasta en fest eller underhållande gäster kan det hjälpa människor att prata, skratta och i allmänhet ha en bra tid. Om det finns en naturlig semester eller tillfälle för en fest, till exempel nyårsafton, 4 juli eller Halloween, då är du, men du kan också kasta en fest som är djurtema, sporttema, baserat på din favorit Film eller TV, vampyr tema, eller som verkligen har vilket tema du tror kommer att få folk att prata, skratta eller till och med klä upp sig.
  • Att ha ett "klä upp" element till natten kan göra människor naturligt mer benägna att prata med varandra eftersom de kan prata om sina kläder eller vad som gjorde dem klä upp ett visst sätt. Det kan också leda till rolig musik eller rekvisita runt din plats, vilket också kommer att få gästerna att prata och skratta.
  • Metod 3 av 3:
    Underhållande gäster i ditt hem
    1. Bild med titeln Underhålla Människor Steg 17
    1. Vara en bra värd. Att vara en bra värd är inte en färdighet som kommer naturligt till alla. En bra värd kan vara uppmärksam på hans eller hennes gästers behov utan överväldigande dem. Du vill kunna förutse dina gästernas behov utan att gå på tårna för mycket. Du borde vara vänlig, välkomnande och hjälpsam och se till att dina gäster känner sig bokstavligen hemma (utan att tränga dig för mycket, förstås!). Här är några saker du kan göra för att vara en bra värd:
    • Ta dina gästers rockar när de går in och berätta för dem var de ska sätta sina skor.
    • Bära sitt bagage.
    • Ge dina gäster en snabb turné så att de vet var köket, badrummet och allt annat är beläget.
    • Tillmötesgående. Ge dina gäster en plats att sova, kuddar, filtar, handdukar eller något annat de kan behöva bo på ditt hem. Medan du inte vill att de ska gå över dig har du också valt att öppna ditt hem till dem.
  • Bild med titeln Underhålla Människor Steg 18
    2. Se till att deras behov är uppfyllda. En stor aspekt av att vara en bra värd till gästerna i ditt hem är att se till att deras behov är uppfyllda. Många gäster kan vara för blyg om att berätta vad de verkligen vill ha och behöver, och det är upp till dig att fråga dem så att de känner sig bekväma. Medan du inte vill ständigt irritera dem, vill du inte vara så avskild att de är rädda för att fråga, heller. Här är några saker du kan fråga dina gäster att se till att deras behov är uppfyllda:
  • Erbjuder dina gäster ett glas vatten eller en dryck. De kan vara för blyg för att be om vad de verkligen behöver.
  • Om en gammal vän kommer till stan och du både som att dela upp en flaska vin nu och igen, har du en redo att gå när din gäst kommer.
  • Se till att de inte går hungriga. Medan du inte vill vara påträngande bör du också se till att dina gäster är välmatade. De får inte erkänna att de är hungriga först, så se till att du har några matalternativ tillgängliga för varje måltidstid.
  • Håll en tallrik med snacks, som trail mix, crackers, frukt eller något annat som inte är förgänglig ut så att dina gäster har något att munch på.
  • Fråga om de behöver handdukar, schampo eller något annat för duscha. Låt dem veta vad de kan och inte kan använda.
  • Förbered rätt mat i förväg. Det gör aldrig ont för att fråga dina gäster vad de gillar till frukost, om de har allergier, eller om det finns något mellanmål älskar de absolut innan de stannar med dig, så du är beredd med något de gillar och inte fastnar Livsmedelsberg.
  • Bild med titeln Underhålla Människor Steg 19
    3. Ta dem till "Gå till" Spots. Om gästerna har kommit ut ur staden för att besöka dig, bör du noga visa dem runt om i närheten. Du kanske inte är en fan av de turistiska fläckarna i din hemstad, eller tror inte att det är mycket värt att se, men om dina gäster kom hela vägen för att besöka dig, så borde du åtminstone göra ett försök att visa dem. Ta en minut att tänka på de bästa destinationerna som människor ska se i din hemstad, oavsett om det är Frihetsgudinnan eller det berömda lilla jazzkaféet på andra sidan staden. Se till att dina gäster ser åtminstone några av dessa platser så att du kan lägga din goda värd i praktiken.
  • Okej, så om du bor på Manhattan och inte känner dig som att vänta i linje i tre timmar att gå upp i Empire State Building, kan du åtminstone styra dina gäster där och vänta det på en Starbucks intill tills gärningen är Gjort. Du vill inte lämna dem helt hängande, särskilt inte först.
  • De bästa platserna kan vara kända eller quirky restauranger, landmärken, statyer, unika butiker, havsutsikt, eller verkligen vad din hemstad är känt för.
  • Naturligtvis måste "gå till" fläckarna inte bara vara turistfällor. Ta dina gäster till dina favoritdelar av ditt hem, även om du bara går till din favoritbar eller restaurang. Visa dem vad du älskar om att bo där du bor.
  • Bild med titeln Underhålla Människor Steg 20
    4. Glöm inte att ge dem deras integritet. Även om det är viktigt att vara en bra värd, att erbjuda ditt hem och att fråga dina gäster frågor för att få en känsla av hur de känner, det är också viktigt att ge dem lite utrymme, speciellt om de bor hos dig för a några dagar. Du borde inte pråsa in på sina rum eller i det område där de sover utan att knacka eller meddela dig själv, och du borde inte planera att vara runt din gäst 24/7, om inte det är verkligen vad den andra personen vill ha. Det kan vara en liten klaustrofobisk att vara gäst i en andras hem, och du bör förstå det faktum att din gäst kanske vill vara ensam, ibland.
  • Många behöver tid att varva ner, särskilt efter en lång dag med resa eller en lång resa för att titta på landmärken eller turistplatser. Du borde ge dina gäster lite tid att dekomprimera, även om du verkligen är upphetsad att de är med dig.
  • Bild med titeln Underhålla Människor Steg 21
    5. Var inte för påträngande. Detta överensstämmer med att ge dina gäster sitt utrymme. Du vill inte vara den person som frågar en fråga så många gånger att den person du frågar är tvungen att säga ja. Om din gäst insisterar på att han verkligen inte är hungrig mer än en gång, kan du lämna honom ensam och säga att det finns en lasagne som väntar i kylskåpet om han vill ha det. Du vill inte att dina gäster ska känna att de måste säga ja när de inte är upp för något bara för att behaga dig.
  • Dina gäster kan ha en viss uppfattning om hur de vill spendera sitt besök med dig. Om du ber dem att göra något, som att gå till poolen eller en vattenpark, och de verkar verkligen inte i det, du borde inte driva det om du inte tycker att det är vad de vill ha och att de säger nej bara Eftersom det är för mycket besvär.
  • Bild med titeln Underhålla Människor Steg 22
    6. Ge dem planer för saker att göra ensamma. Om du vill underhålla dina gäster, bör du också planera för att ta en paus från, väl, underhållande. Om inte dina gäster förväntar dig att vara runt 24/7 - förutsatt att det är vad du vill göra - du borde komma med en lista över saker för dem att göra medan du är på jobbet, vilar eller bara gör din egen sak. Detta kan innefatta platser att ta tag i lunch solo eller en lista över turistattraktioner, som museer eller trädgårdar, om du bor på en plats som är full av dem.
  • Att vara förberedd för detta i förväg skulle rädda dig från att känna att du måste vara där varje sekund av dagen. Om du inte kan komma med någonting för din gäst att göra utan dig, kanske du måste hänga med honom eller henne istället för att få lite tid.
  • Bild med titeln Underhålla Människor Steg 23
    7. Fyll ditt hem med saker som kan hålla dem underhöll utan din hjälp. Det kan också hjälpa mycket att hålla ditt hem fullt av aktiviteter som dina gäster kan göra utan dig så att du inte känner dig tvungen att underhålla varje vakna andra. Om det finns barn som är involverade kan du få några videospel, markörer och papper för ritning eller handlingssiffror tillgängliga för dem. Om dina gäster är vuxna kan du få några skvaller eller fler highbrow-tidskrifter, en boxad uppsättning av en TV-show, eller ett album av foton för dina gäster att titta igenom. Att ha något som kommer att göra det underhållande för dig kan hjälpa dig i en nypa när du behöver trettio minuter för att vikas tvätt och kan inte tänka på någonting för dina gäster att göra.
  • Att ha brädspel eller andra aktiviteter som Twister eller Monopol runt kan också hjälpa dig att hitta något roligt att göra med dina gäster.
  • Tips

    Timing är allting. Ett skämt kan vara tio gånger roligare om det berättas i precis rätt ögonblick.
  • Ha på sig intressanta saker. Coola örhängen eller unika sneakers kan vara en konversationsstart, speciellt om det finns en intressant historia bakom den. Dessa saker är alltid intressanta för människor.
  • Varningar

    Försök inte för hårt! Det ser aldrig bra ut om det är uppenbart att du försöker vara rolig. Det är alltid viktigt att hitta en balans och timing i konversationen.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande