Hur man bryr sig om abyssinian marsvin

Med sina tuftade lager och spunky personligheter gör Abyssinian marsvin utmärkta följeslagare. Medan de är lätta att ta hand om, är de lite högre underhåll än andra marsvinraser. De är sociala och har mycket energi, så din Abby behöver en stor bur och massor av lektid. De är benägna att fetma-relaterade sjukdomar, så en välbalanserad diet är avgörande. Medan din Abby kommer att hantera det mesta av sin grooming, borstar den varannan dagens bindning och förhindrar tangles.

Steg

Metod 1 av 4:
Tillhandahålla det bästa livsmiljön
  1. Bild med titeln Vård för Abyssinian marsvin Steg 1
1. Hus din abyssinian i största möjliga bur. House ditt husdjur i den största buret som ditt bostadsyta och budget kan ta emot. Abyssinierna är kända för sin höga energi, så de behöver gott om utrymme för motion. En bra storlek för en marsvin är ca 7 kvadratmeter (0.65 kvadratmeter), eller 30 med 36 tum (76 med 91 cm).
  • Många burar som annonseras för marsvin är cirka 2 kvadratmeter, vilket är för litet för en aktiv abyssinsk.
  • Använd inte ett glas akvarium eller en bur med en trådbotten. Glas akvarier tillåter inte tillräckligt med luftflöde, och trådbottnar kan skada en marsvinens fötter och ben.
  • Bild med titeln Vård för Abyssinian marsvin Steg 2
    2. Täck botten av buret med mjukt sängkläder. Kommersiella papper sängkläder är populärt och kontrollerar lukt. Medan det inte kontrollerar lukt är Timothy Hay ett bra alternativ, eftersom marsvin älskar att tunnel genom och äta den. För det bästa av båda världarna, använd papper sängkläder för basskiktet och hö för toppen.
  • Håll dig borta från träspån, halm och kattskräp, som varje orsakar skador eller hälsoproblem.
  • Bild med titeln Vård för Abyssinian marsvin Steg 3
    3. Placera ett dölj område i sin bur. Ett mörkt dölj område kommer att erbjuda din marsvin en plats att vila och hjälpa till att förhindra stress. Du kan hitta en dölj box online eller på din lokala djuraffär. Du kan också bara använda en kartong, en blomkruka eller ett stort PVC-rör.
  • Om du har mer än en marsvin, se till att varje djur har sin egen gömställe.
  • Bild med titeln Vård för Abyssinian marsvin Steg 4
    4. Håll buret borta från utkast och direkt värmekällor. Liksom alla marsvin, är abyssinerna benägna att överhettas, så håll buret bort från eldstäder, solstråle fönster och andra källor till direkt värme. De föredrar temperaturer mellan 65 och 75 grader Fahrenheit (18 till 24 grader Celsius), så håll buret bort från ouppvärmda, döda områden,.
  • Abyssinians är särskilt sociala och gillar att vara runt sina ägare, så familjerummet är en bra bur plats. Men de har känslig hörsel, så håll buret bort från tv-apparater, högtalare och andra källor till högt ljud.
  • Metod 2 av 4:
    Matar din abyssinska
    1. Bild med titeln Vård för Abyssinian marsvin Steg 5
    1. Håll rent vatten i sin bur hela tiden. Din Abby ska alltid ha tillgång till rent färskt vatten i en skål eller stoppad flaskbehållare. Det kommer förmodligen att leka och sitta i en vattenskål, så du måste byta vattnet flera gånger om dagen.
    • En stoppad flaska behöver inte ändras så ofta. Dess tipp ska vara metall så att din Abby inte kan tugga igenom den.
  • Bild med titeln Vård för Abyssinian marsvin Steg 6
    2. Ge en konstant tillförsel av gräshö. Timoteus, Orchard eller Brome Hay är den viktigaste delen av ditt husdjurs diet. Hay ger fibern en marsvin behöver och hjälper till att bära ner tänderna.
  • Gå till gräshö istället för Legume Hay, som alfalfa, som innehåller för mycket protein och kalcium och kan leda till fetma.
  • Bild med titeln Vård för Abyssinian marsvin Steg 7
    3. Foder dina Abby Guinea Pig Pellets i Moderation. Marsvinpellets ger nödvändiga vitaminer och mineraler, men en konstant tillförsel kan leda till fetma. Abyssinierna är benägna att fetma-relaterade sjukdomar, såsom diabetes, så du bör bara ge en liten daglig del.
  • En bra delstorlek är 1/8 kopp (30 ml) pellets per 2 pund (0.9 kg) vikt.
  • Bild med titeln Vård för Abyssinian marsvin Steg 8
    4. Ge en liten del av färska frukter eller grönsaker. Tvättade frukter eller grönsaker kommer att hålla din marsvin diet väl avrundad och hjälp förhindra att det blir uttråkad med maten. Bra val inkluderar Kale, senap och collardgrönsaker, druvor, kiwis och apelsiner. Servera 1/2 till 1 kopp (120 till 240 ml) varje dag och ta bort oätande portioner inom några timmar för att förhindra bakteriell tillväxt.
  • Marsvin gillar vanligtvis inte kall mat, så ge det frukter och grönsaker vid rumstemperatur.
  • Foder inte ditt Pet Icebergsalat, nötter eller frön med skal, mejeriprodukter och godis.
  • Bild med titeln Vård för Abyssinian marsvin Steg 9
    5. Se till att det blir tillräckligt med vitamin C. Liksom alla andra raser, måste Abyssinian marsvin konsumera mycket vitamin C. Matning IT-pellets förstärkt med vitamin C och dagliga portioner av färska frukter och grönsaker kommer att hjälpa till att möta sina näringsbehov.
  • Du kan också köpa tuggbara vitamin C-tabletter för marsvin eller tillskott som löser upp i vatten.
  • Metod 3 av 4:
    Håll rengöring och grooming rutiner
    1. Bild med titeln Vård för Abyssinian marsvin Steg 10
    1. Ge buret a Daglig spotrengöring. Överför ditt husdjur till en extra bur eller säker plats, sedan skopa ut droppings, ta bort uneaten mat och byt ut smutsiga sängkläder. Tvätta mat och vattenbehållare med varmt, tvålvatten och skölj dem väl innan de fyller på dem.
    • När du gör din dagliga platsrengöring, kontrollera efter potentiella faror och skada på buret. Kontrollera droppings för tecken på sjukdom, som diarré.
    • Använd latex- eller gummihandskar, använd rengöringsmedel endast för burrengöring och tvätta händerna när du är klar.
  • Bild med titeln Vård för Abyssinian marsvin Steg 11
    2. Ge buret en veckovis djupt rengöring. Ta allt ur buret och kasta bort alla gamla sängkläder. Rengör buret med varmt, tvålvatten och använd en skrubbplatta eller gammal tandborste för att ta bort några envisa insättningar från staplarna och golvet. Använd en butiksköpt desinfektionsmedel eller en mild bleklösning för att sanera bur, leksaker och mat och vattenbehållare.
  • Skölj buret och tillbehören noggrant med varmt vatten efter desinficering av dem.
  • Låt allt torka helt och lägg sedan till färskt sängkläder och sätt tillbaka buret.
  • Bild med titeln Vård för Abyssinian marsvin Steg 12
    3. Borsta din abyssinska varannan dag. Medan de anses vara korthåriga marsvin, har Abyssinierna en unik tufted kappa som kräver lite underhåll. Använd en mjuk borste eller tandborste för att brudga ditt husdjur för att förhindra tangles. Borsta utåt från centrum av de tuftade rosetterna på axlarna, rygg och bakkvart.
  • Var särskilt uppmärksam på bakre änden, vilket är särskilt benäget att matta och komprimerade droppings. Om din marsvin har en tendens att få mattad päls på baksidan, trima pälsen kortare i det området. Du kan göra det själv eller fråga din veterinär som hjälper dig.
  • Bild med titeln Vård för Abyssinian marsvin Steg 13
    4. Bada din marsvin bara när det är nödvändigt. Abyssinians hanterar de flesta av sina grooming själva, och de föredrar sin egen doft till rengöringsprodukter. Men ditt husdjur kommer inte vara lyckligt om den vackra kappan blir rörig eller klibbig, så ett tillfälligt bad kan vara nödvändigt.
  • Fyll ett bassäng med ungefär en tum (två till tre cm) varmt vatten och placera din marsvin i bassängen. Ge det en minut att justera och älska det och erbjuda godis så det vet att det är säkert.
  • Blöt sin päls med dina händer, men var försiktig så att det undviker ansiktet och öronen. Massera det försiktigt med schampo märkt för marsvin, skölj sedan bort alla tvålrester med rinnande varmt vatten.
  • Handduk torka din marsvin och borsta sin päls för att förhindra mattning.
  • Metod 4 av 4:
    Spelar med ditt husdjur
    1. Bild med titeln Vård för Abyssinian marsvin Steg 14
    1. Ge dina Pet Chew Leksaker och Chew Sticks. Liksom andra marsvinraser, behöver abyssinierna tugga för att bära ner tänderna, vilket växer ständigt. Chew pinnar och tuggoleksaker, kartonglådor, pappershanddukrullar och obehandlat trä eller korg är alla bra alternativ.
    • Håll säkerhetskopior praktiskt så att du kan ersätta förstörda leksaker när det behövs.
  • Bild med titeln Vård för Abyssinian marsvin Steg 15
    2. Låt din marsvin leka utanför sin bur under tillsyn. Alla marsvin är sociala djur, men abyssinians älskar att vara med sina ägare Ännu mer än andra raser. Förutom att möta sina sociala behov kommer dagligen ut ur burtiden att ge din aktiva Abby-övning. Övervaka alltid ditt husdjur noga när det är ur buret, och se till att rummet är säkert och marsvinskyddat.
  • Medan de är sociala, gillar abyssinerna vanligtvis inte att hållas eller cuddled. Håll detta i åtanke när små barn interagerar med din Abby.
  • Undvik träningshjul och bollar. De är båda dåliga för en marsvinens rygg, och en boll kan leda till värmeslag.
  • Bild med titeln Vård för Abyssinian marsvin Steg 16
    3. Se till att ut ur burspelet är Guinea Pig-bevis. Abyssinierna är notoriskt olyckliga, så du måste se till att det inte kan komma in i några problem under burspeltiden. Håll det borta från elkablar, mattor eller andra föremål som kan fresta det att tugga. Se till att det inte kan komma under soffor eller sängar, i ventiler eller andra ställen där det kan gå vilse.
  • Håll andra husdjur borta under burtid och övervaka barn när de interagerar med din marsvin.
  • Bild med titeln Vård för Abyssinian marsvin Steg 17
    4. Få din Abyssinian en följeslagare. Din Super Social Abby kommer att bli lyckligare om den har en lekkamrat, speciellt om du inte kan spendera mycket kvalitetstid med det. Omsorg för flera marsvin är inte för mycket mer krävande än att äga bara en. Det viktigaste är att ge en tillräckligt stor inneslutning.
  • Tro det eller inte, det är olagligt att äga bara en marsvin i Schweiz!
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande