Hur man bryr sig om ansiktet på vintern

Ansiktshud är känslig och känslig men tar ganska ett slag när det gäller exponering för väder, kemikalier och förorening. Vintertiden är särskilt hård mot huden i kalla klimat, eftersom huden tenderar att förlora fukt. Det finns flera sätt att förbereda sig för vinterns effekter på ansiktshud, liksom att hantera vinterns hudvård.

Steg

Metod 1 av 4:
Förberedelser för vintern
  1. Bild med titeln Vård för ansiktet i vinter Steg 1
1. Hydrat. Frisk, fuktad, och smidig ansikts hud är omöjlig under varje månad på året utan ordentlig kroppshydrering. Genom att ta hand om hudens hydreringsbehov under hela året kommer du att komma in i vintern med din hud vid sitt optimala tillstånd.
  • Hydratisering börjar från insidan ut. Våra kroppar består huvudsakligen av vatten, och vi måste ta in en stor mängd vatten varje dag för att fylla på vad vi förlorar genom svett, avfall och energi.
  • Du kan beräkna ditt vattenbehov genom att ta din vikt i pund och dela det med två. Det numret, i ounces, är hur mycket vatten du behöver för en dag när du arbetar inomhus och mestadels stillasittande. Till exempel, om du väger 120 pund, behöver du 60 uns vätskor (detta inkluderar vattnet som finns i livsmedel och andra drycker). Öka mängden vatten om du kommer att göra ansträngande arbete eller motion, eller om det är varmt nog för att få dig att svettas.
  • Bild med titeln Vård för ansiktet i vinter Steg 2
    2. Skydda din hud. Använda solskyddsmedel varje dag under hela året, särskilt i de soligaste månaderna, hjälper till att skydda din hud från solskador, vilket i sin tur ger dig den bästa chansen till en frisk hud som går på vintern.
  • På dagar när du inte planerar att spendera mycket tid utomhus, använd en SPF 15 eller 30 solskyddsmedel som en del av din dagliga hudvårdsrutin, särskilt på ditt ansikte. Använd en SPF 50 om du kommer att vara utomhus i mer än en timme.
  • Om du inte är säker på vilken nivå av SPF som ska användas, kom ihåg att SPF-nummer berättar hur många minuter du kan vara i direkt sol utan att bränna. Om ingen solskyddsmedel betyder att du kan vara utomhus en minut utan solskador, en SPF på 15 betyder att du har 15 minuter innan du skulle ha solskador.
  • Vissa sminkprodukter som foundation eller tonad fuktkräm innehåller solskyddsmedel, men det tunna skiktet som vanligtvis tillämpas ger inte tillräckligt med täckning på egen hand. Var säker på att du applicerar solskyddsmedel innan du applicerar smink. För att undvika ett oljigt eller kaked utseende, låt solskyddet suga in i några minuter innan du lägger till smink.
  • Bild med titeln Vård för ansiktet i vinter Steg 3
    3. Ät en hälsosam kost. Din huds hälsa beror på en mängd olika faktorer, varav en är den kost som du konsumerar. Att äta rätt balans mellan näringsämnen under året kan hjälpa till att hålla din hud på sin hälsosamma som du leder till vintern.
  • Var noga med att din kost är hög i Omega-3s och DHA, som du kan få från att äta oljig fisk som tonfisk eller lax. Om du inte äter mycket fisk, komplettera med DHA-kapslar.
  • Ät mat som innehåller andra friska oljor, som nötter, olivolja, kokosnötter och kokosnötolja och smör. Undvik stekt mat, mättade fetter och livsmedel som innehåller stora mängder socker, vilket kan orsaka kaos på hudens hälsa och utseende.
  • Ät mat som innehåller selen. Selen är ett mineral, och forskning tyder på att det skyddar din hud från solskador som orsakas av fria radikaler. Vissa livsmedel som är höga i selen inkluderar Brasilien nötter, räkor, lamm och knapps svamp. Du kan också ta ett selentillskott, tillgängligt på de flesta apotek och hälsokostaffärer.
  • Var noga med att din diet innehåller antioxidanter, som också kan minska skador på huden. Färgglada frukter och grönsaker som bär, paprika och betor är höga i antioxidanter.
  • Metod 2 av 4:
    Omsorg för ditt ansikte på vintern
    1. Bild med titeln Vård för ansiktet på vintern Steg 4
    1. Justera din ansikts tvättteknik. Det kan ta lite rättegång och fel att lära sig vad som fungerar bäst för din hudtyp, men i allmänhet borde du aldrig använda en hård tvål på din ansiktshud, särskilt inte på vintern.
    • Välj en mild rengöring som är alkoholfri och innehåller inte sulfater (en ingrediens som sträcker lipiderna från din hud, vilket reducerar dess skyddsbarriär).På vintern när huden är på sin mest sårbara är det en bra idé att använda en formel för känslig hud, även om du normalt inte överväger din hudkänsliga.
    • Om ansiktssåpet du väljer lämnar din hud tätt, torr eller med en "skinande ren" känsla, hitta en annan. Det är tecken på att din hud avlägsnas av sitt skyddande skikt av naturligt förekommande oljor och lipider.
    • De bästa milda tvålen gäller mer som en tunn fuktkräm (utan skum och i ett krämigt skikt). Prova Cetaphil, Olay Face Wash för känslig hud, eller Burt`s Bees Sensitive Facial Cleanser.
    • Om du inte har akne eller andra hudproblem, är det tillräckligt med en liten bit av kokosnötolja för att rengöra huden. Det är väldigt mildt och har ytterligare fördel att fuktar din hud. Att använda, ta en liten mängd kokosnötolja i fingrarna (kokosnötolja är fast vid temperaturer under 72 ° F eller 22 ° C, men smälter på kontakt med din hud). Gnugga in i din ansiktshud och ta försiktigt med en varm, fuktig tvättduk eller vävnad. Gnid inte kraftigt, som det kan irritera din hud. Kokosolja har den extra fördelen att vara ett utmärkt sätt att ta bort smink.
    • På morgonen, om du inte har mycket fet hud eller akne som behöver behandlas, överväga att använda inget annat än vatten för att tvätta ansiktet. Tvål Ta bort naturliga skyddsoljor som lämnar din hud sårbar för att chapping, och morgonhud är inte smutsig eftersom du har sovit på en ren kudde hela natten utan smink på.
  • Bild med titeln Vård för ansiktet i vinter Steg 5
    2. Hitta rätt fuktkräm. Detta kommer att variera beroende på din hudtyp, men i allmänhet är tyngre krämer bäst för de torra, kalla vintermånaderna.
  • Din varma väderfuktighetskräm är osannolikt att det är effektivt under vintermånaderna. Många människor som använder en lätt fuktkräm på våren och sommaren behöver en tyngre kräm eller salva för vintern.
  • Var inte rädd för att använda oljor på ditt ansikte. För år sedan trodde många människor att oljor i ansiktsprodukter skulle orsaka akne, men nya produkter som innehåller oljor som Jojoba, Sweet Almond, Primrose, Avokado, Argan eller Kokosolja har vrickit den här logiken på huvudet. Leta efter en salva eller grädde som är "oljebaserad" hellre än "vattenbaserad" För den bästa vinterns fuktighet.
  • Om du har känslig hud, leta efter produkter som är markerade "doftfri," Som doft kan orsaka irritation, klåda och torra fläckar.
  • Bild med titeln Vård för ansiktet på vintern Steg 6
    3. Tänk på en tyngre fuktkräm för nattanvändning. Natt är en bra tid för att låta din hud vila och absorbera extra fukt för att förbereda sig för den kommande dagen. Dessutom kan inomhusvärmare orsaka mycket torrhet i ansiktet över natten, så en tyngre fuktkräm kan avvärja det.
  • Tänk på en oljebehandling som ren arganolja, eller en nattändningsmask, som är väsentligen en tung kräm.
  • Medan de flesta nattläge krämer inte kommer att skada din kuddväska, kan de som är oljebaserade lämna en fläck, så överväga att sova med en handduk som är insvept runt din örngott eller använda en örngott som du inte har något emot färgning.
  • Bild med titeln Vård för ansiktet i vinter Steg 7
    4. Undvik överdrivna ansiktsbehandlingar. Medan du kan njuta av spa-behandlingar under resten av året är mindre ofta mer under vintern, när huden är känsligare för kemikalier och nötning.
  • Skal, masker och scrubs som används under vintermånaderna kan helt enkelt irritera redan komprometterad vinterhud. Använd dem minimalt, eller inte alls.
  • Skrubbar, i synnerhet, kan vara skadligt för ytan av huden. Undvik de som innehåller skrämmande partiklar (som de som är gjorda av valnötskal) såväl som de som innehåller plastmikrokar, som inte sönderdelar och utgör ett hot mot vilda djur när de tvättar ner av dräneringen. Om du använder en skrubb, använd en mild som innehåller exfoliating partiklar av natriumbikarbonat (det vill säga bakpulver), som kommer att upplösas när du tvättar den ner i avloppet. Olays pro-X-märke är en du kan försöka.
  • Var säker på om du använder en toner som den är alkoholfri, eftersom alkohol är mycket torkad mot huden.
  • Bild med titeln Vård för ansiktet i vinter Steg 8
    5. Glöm inte dina läppar. Läpparna är mer känsliga och tenderar att bli chapped på grund av uttorkning, hårda vintervindar och torr luft. Förhindra dessa problem med rätt försiktighetsåtgärder.
  • Använd läppbalsam varje dag för att förhindra att chapping, särskilt de formulerade med vitamin E och bivax.Om du kommer att vara utomhus alls, speciellt under timmarna på klockan 10 -3 på västra halvklotet (när solen är på topp) eller när det finns snö på marken, var noga med att använda en läppbalsam med SPF 15 eller högre.
  • På natten, använd en tjockare läppbehandling. En hemlagad blandning av sheasmör och kokosnötolja (smält i mikrovågsugn) är överkomlig och effektiv. Blanda det med lite söt orange eterisk olja, och du har också en stor hemlagad semestergåva!
  • Undvika "matt" läppstift som de tenderar att torka ut huden (såväl som accentuera varje torr fling och rynka). Generellt tenderar glänsande eller glänsande läppstift att vara mest hydratisering, även om du kanske måste prova några märken för att hitta en som fungerar bra för dig. Om du vill prova den matt läppstift trenden, var noga med att försiktigt exfoliera och fuktar dina läppar först (en mjuk tandborste med lite kokosnötolja på det fungerar bra för det här).
  • Viktigast: Lick inte dina läppar. Även om många människor gör det, ökar det irritation genom att torka dina läppar längre eftersom din saliv avdunstar. Använd läppbalsam om du känner uppmaningen att slicka dina läppar.
  • Metod 3 av 4:
    Justera din miljö
    1. Bild med titeln Vård för ansiktet i vinter Steg 9
    1. Undvik varma duschar och bad. Medan det kan vara frestande att njuta av en varm dusch eller bad i de kalla vintermånaderna, kommer det att ta bort hela kroppens fuktighets hud och lämna den sårbar för torrhet och chapping.
    • Varma duschar kommer att spara energi och bevara den naturliga fukten på ditt ansikte och kropp.
    • Förutom att titta på temperaturen, håll din dusch eller bad snabbt. Ju längre du är i vattnet av någon temperatur, desto mer av dina naturliga oljor kommer du att tvätta bort.
  • Bild med titeln Vård för ansiktet i vintersteget 10
    2. Anpassa dina klimatkontrollinställningar i ditt hem. Torr, kall vinterluft kräver förändringar i ditt bostadsyta för att skydda din hud mot skador.
  • Håll termostaten nere. Användning av centralvärme är särskilt dålig för huden, eftersom det kan orsaka det att dehydrera som resulterar i klåda och torra fläckar. Om du har ett radiatorvärmesystem, använd det istället.
  • Slå på luftfuktaren. Torr vinterluft orsakar torr vinterhud, så koppla ihop luftfuktaren för att lägga till fukt tillbaka till luften, vilket kommer att absorberas av din hud.
  • Bild med titeln Vård för ansiktet i vinter Steg 11
    3. Undvik miljöfaror. Förutom att justera hur du bor i ditt eget hem kan du undvika andra faror hjälpa till att skydda din ansiktshud genom vintermånaderna.
  • Vinterluft tenderar att fälla kemisk luftförorening nära marken, vilket gör smog mer av ett problem under de kalla månaderna. Smogförorening i luften vänder sig till fria radikaler, vilka forskare tror kan skada det yttre skiktet i huden och orsaka för tidig åldrande. Försök att minimera den tid du spenderar utomhus i pendlingstäder och andra områden med höga luftföroreningar.
  • Se upp för vinter solbränna. Många har glömt att tillämpa sin solskyddsmedel under vintermånaderna, men solskador och solbränna är lika mycket oro under de kalla månaderna som under de heta månaderna. Under vintern kommer du sannolikt att täcka hela kroppen för att hålla sig varm, men nacken och ansiktet är fortfarande utsatta för det mesta. Detta kan leda till ökad risk för hudcancer om du inte kommer ihåg att applicera din solskyddsmedel dagligen.
  • Metod 4 av 4:
    Behandla vinterhudsfrågor
    1. Bild med titeln Vård för ansiktet på vintern Steg 12
    1. Öka dina fuktighetsnivåer. Även om du redan har ökat tjockleken på din typiska fuktkräm för vintermånaderna, kan du hitta delväg genom säsongen att även en tjock grädde inte räcker för att förhindra att din hud känner sig tätt eller kliande. Det är en bra indikation på att du behöver öka krämens tyngd eller tjocklek.
    • De marknadsföringsvillkor som används på ansiktsfuktighetsgivare kan ge dig en aning om den nivå av hydrering de tillhandahåller. Även om det inte finns några branschövergripande föreskrifter om användningen av villkoren, märkta produkter "serum," "lotion," "grädde," eller "olja," tenderar att innehålla ökande mängder olja. Det vill säga ett serum är mestadels vattenbaserad, en lotion innehåller mestadels vatten med lite olja, en kräm innehåller mer olja och en ansiktsolja tenderar att vara mestadels olja, även om det ofta innehåller andra ingredienser också.
    • Du kan använda mer än en produkt för extra fuktighet - bara var noga med att börja med den produkt som är mer vattenbaserad först, så det kan absorbera i din hud innan den applicerar nästa produkt.
  • Bild med titeln Vård för ansiktet på vintern Steg 13
    2. Behandla allvarligt chapped läppar. Även om du har varit flitig i att applicera läppbalsam hela vintern, kan extrema miljöförhållanden som vintersol och vind och torr inomhusluft fortfarande resultera i fläckig, peeling, eller till och med knäckt och blödande läppar. Behandling av dem kan hålla problemet att eskalera och förhindra framtida problem.
  • Prova en medicinerad läppbalsam som Carmex eller Blistex. Dessa medicinerade balmer innehåller ingredienser som kamfer som en smärtstillande dimetikon för att behandla torrhet och en solskyddsmedel för att förhindra ytterligare problem.
  • Om dina läppar fortsätter att vara irriterad trots att du använder LIP-balm regelbundet, anser att du kanske är allergisk mot Balms själva. Många människor upplever irritation med naturliga och växtbaserade oljor i sina läppprodukter (som bivax och sheasmör). Försök använda en petroleumbaserad fuktkräm, som vaselin eller aquafor, som kommer att ge ett skyddsskikt till din hud.
  • Bild med titeln Vård för ansiktet i vinter steg 14
    3. Se en hudläkare eller estetiker. Dessa specialister kommer att kunna diagnostisera dina hudvårdsbehov och ge en personlig plan för behandling genom vintermånaderna, med hänsyn till ditt områdes väder.
  • Om du har allvarliga vinterhudproblem som eksem eller psoriasis, kan du behöva en steroid recept, som endast är tillgänglig från en läkare.
  • En öm, torr eller irriterad lapp på ditt ansikte eller läpp som inte kommer att läka trots fortsatt behandling kan vara en indikation på ett underliggande problem, inklusive hudcancer. Var noga med att besöka en hudläkare och har sådana frågor bedömda för att utesluta risken för cancer.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Kom ihåg att prisvärda hudvårdsprodukter fungerar lika bra som dyra, men det kan ta rättegång och fel för att hitta de som fungerar bäst för dina speciella hudvårdsbehov.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande