Så här lägger du till en nedrullningsfält i excel 2007

Lägga till en rullgardinsmeny i ditt Excel 2007-kalkylblad kan påskynda datainmatningen genom att erbjuda användare en lista över objekt att välja mellan istället för att skriva information varje gång. När du lägger en rullgardinsmyg i en kalkylarkcell, visar cellen en pil. Du anger data genom att klicka på pilen och sedan välja önskad post. Du kan ställa in en rullgardinsmeny på bara några minuter, och förbättra dina datahastighetshastigheter.

Steg

  1. Bild med titeln Lägg till en drop down box i Excel 2007 Steg 1
1. Öppna kalkylbladet där du vill lägga till rullgardinsmenyn (ES).
  • Bild med titeln Lägg till en drop down box i Excel 2007 Steg 2
    2. Skapa en lista över objekten som ska visas i rullgardinsmenyn. Skriv in data i den ordning den kommer att visas i listan. Inmatningarna ska skrivas i en enda kolumn eller rad och bör inte innehålla några tomma celler.
  • För att skapa listan över önskade objekt på ett separat kalkylblad, klicka på fliken i kalkylbladet för att skriva in data. Skriv och markera de data som ska visas i listan. Högerklicka på det markerade sortimentet av celler och klicka på "Namnge ett intervall" Från listan som visas. Skriv namnet på intervallet i "namn" box och klicka "OK." Du kan då skydda eller dölja kalkylbladet för att förhindra att andra användare gör ändringar i listan.
  • Bild med titeln Lägg till en drop down box i Excel 2007 Steg 3
    3. Klicka på den cell du vill placera rullgardinsmenyn i.
  • Bild med titeln Lägg till en drop down box i Excel 2007 Steg 4
    4. Klicka på "Data" Fliken i Microsoft Excel 2007-bandet.
  • Bild med titeln Lägg till en drop down box i Excel 2007 Steg 5
    5. Klicka på "Datavalidering" knappen från "Dataverktyg" grupp. De "Datavalidering" Dialogrutan visas.
  • Bild med titeln Lägg till en drop down box i Excel 2007 Steg 6
    6. Klicka på "inställningar" fliken och klicka sedan på "Lista" från "Tillåta" Nedrullningslista.
  • Bild med titeln Lägg till en drop down box i Excel 2007 Steg 7
    7. Klicka på Växla-knappen i slutet av "Källa" låda. Välj listan över objekt du vill ha i rullgardinsmenyn.
  • Om du skapade ett intervallnamn, i "Källa" rutan, skriv ett lika tecken och skriv sedan namnet på intervallet.
  • Bild med titeln Lägg till en drop down box i Excel 2007 Steg 8
    8. Välj eller Rensa "Ignorera" kryssrutan, beroende på om du tillåter cellen som innehåller rullgardinsmenyn som ska lämnas tom. Se till "In-cell dropdown" kryssrutan är vald.
  • Bild med titeln Lägg till en drop down box i Excel 2007 Steg 9
    9. Klicka på "Ingångsmeddelande" fliken för att visa en meddelandebox när cellen i rullgardinsmenyn är klickad. Se till att "Visa inmatningsmeddelande när cellen är vald" kryssrutan är vald och skriv sedan "Titel:" och "Inmatningsmeddelande:" som kommer att visas i meddelandeboxen.
  • Bild med titeln Lägg till en drop down box i Excel 2007 Steg 10
    10. Klicka på "Felsökning" Fliken för att visa ett felmeddelande om ogiltiga data matas in i rullgardinsmenyn. Se till att "Visa felvarning efter att ogiltiga data anges" kryssrutan är vald. För att visa en varning eller information men inte hindra ogiltiga data från att matas in, välj antingen "Varning" eller "Information" från "Stil" Nedrullningslista. För att visa ett meddelande och förhindra att ogiltiga data anges, välj "Sluta" från "Stil" Nedrullningslista. Skriv "Titel:" och "Felmeddelande:" som du vill dyka upp.
  • Bild med titeln Lägg till en drop down box i Excel 2007 Steg 11
    11. Klick "OK" För att spara valideringskriterierna och skapa rullgardinsmenyn.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om en rullgardinsmenyn är längre än den cell som innehåller rullgardinsmenyn, ändra cellbredden för att avslöja hela texten.
  • Om du vill ta bort en rullgardinsmyg, klicka på cellen som innehåller lådan. Om du vill ta bort en rullgardinsmeny väljer du cellen med listan. Klicka på "Data" Fliken i Microsoft Excel 2007-bandet. Klicka på "Datavalidering" knappen från "Dataverktyg" grupp. Klicka på "inställningar" fliken, klicka på "Rensa alla" knappen och klicka sedan på "OK."
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande