Hur man skapar en tidslinje i excel

Excel är inte tungt på grafiken, men det finns fortfarande flera sätt att skapa en tidslinje. Om du har Excel 2013 eller senare kan du även skapa den automatiskt från ett svängbord. Tidigare versioner måste förlita sig på SmartArt, mallar eller bara ordna kalkylarkceller.

Steg

Metod 1 av 3:
Använda SmartArt (Excel 2007 eller senare)
  1. Bild med titeln Skapa en tidslinje i Excel Steg 1
1. Skapa ett nytt kalkylblad. SmartArt skapar en ny grafisk layout för att du ska lägga till data. Det omvandlar inte dina befintliga data, så skapa ett nytt tomt kalkylblad för din tidslinje.
  • Bild med titeln Skapa en tidslinje i Excel Steg 2
    2. Öppna SmartArt-menyn. Beroende på din version av Excel, klicka antingen på SmartArt-fliken i Ribbon-menyn, eller klicka på fliken Infoga, sedan smartart-knappen. Det här alternativet är tillgängligt i Excel 2007 eller senare.
  • Bild med titeln Skapa en tidslinje i Excel Steg 3
    3. Välj tidslinjen från undermenyn Process. Klicka på Processen i SmartArt Ribbon-menyn, i den grafiska gruppen Infoga Smart Art. I rullgardinsmenyn som visas, välj Grundläggande tidslinje (en höger-motstående pil).
  • Du kan anpassa olika andra processgrafik som ska användas som tidslinje. För att se namnet på varje grafik, flytta markören över ikonen och vänta tills svängtexten visas.
  • Bild med titeln Skapa en tidslinje i Excel Steg 4
    4. Lägg till fler evenemang. Som standard börjar du bara med några händelser. För att lägga till mer, välj tidslinjen. En textpanel ska visas till vänster om grafiken. Klicka på knappen + längst upp i textpanelen för att lägga till en ny tidslinjehändelse.
  • För att förstora tidslinjen utan att lägga till nya händelser, klicka på tidslinjen för att visa en rutan. Dra höger eller vänster sida av lådan utåt.
  • Bild med titeln Skapa en tidslinje i Excel Steg 5
    5. Redigera din tidslinje. Skriv in textpanelen för att lägga till poster. Du kan också kopiera-klistra in data i tidslinjen och ha Excel gissning på hur man ordnar det. Vanligtvis kommer du att sluta med varje kolumn av data som en enda tidslinje.
  • Metod 2 av 3:
    Använda Pivot Table Analysis (Excel 2013 eller senare)
    1. Bild med titeln Skapa en tidslinje i Excel Steg 6
    1. Öppna kalkylbladet som har en Pivotbord. För att automatiskt generera en tidslinje måste dina data organiseras i ett svängbord. Du behöver också Pivot-tabellen Analysy-menyn, som introducerades i Excel 2013.
  • Bild med titeln Skapa en tidslinje i Excel Steg 7
    2. Klicka någonstans i pivotbordet. Detta öppnar "Pivot Tabell Tools" i toppbandet.
  • Bild med titeln Skapa en tidslinje i Excel Steg 8
    3. Klicka på "Analysera". Detta öppnar ett band med alternativ för att manipulera data i tabellen.
  • Bild med titeln Skapa en tidslinje i Excel Steg 9
    4. Klicka på "Infoga tidslinje".En dialogruta kommer att dyka upp visar fält som motsvarar ett datumformat. Observera att datum som anges som text inte kommer att erkännas.
  • Bild med titeln Skapa en tidslinje i Excel Steg 10
    5. Välj det aktuella fältet och klicka på OK. En ny låda som låter dig navigera genom din tidslinje visas.
  • Bild med titeln Skapa en tidslinje i Excel Steg 11
    6. Välj hur data kommer att filtreras. Beroende på tillgänglig information kan du välja hur data kommer att filtreras. (Antingen efter månader, år eller kvartaler).
  • Bild med titeln Skapa en tidslinje i Excel Steg 12
    7. Undersök månatliga data. När du klickar på en månad i tidslinjekontrollboxen visar pivotbordet data som gäller den speciella månaden ensam.
  • Bild med titeln Skapa en tidslinje i Excel Steg 13
    8. Bredda ditt val. Du kan utöka ditt val genom att klicka och dra sidorna på reglaget.
  • Metod 3 av 3:
    Använda ett grundläggande kalkylblad (vilken version som helst)
    1. Bild med titeln Skapa en tidslinje i Excel Steg 14
    1. Överväg att ladda ner en mall. Medan det inte är nödvändigt, kommer en mall att spara dig lite arbete genom att ställa in tidslinjestrukturen för dig. Du kan kontrollera om du redan har en tidslinjerad mall genom att surfa alternativ i filen → Ny eller fil → Ny från mallkommandon. Annars söker du online för användarskapade tidslinjemallar. Om du inte vill använda en mall, fortsätt vidare till nästa steg.
    • Om din tidslinje spårar framstegen i ett multi-grenat projekt, överväga att leta efter "Ganttdiagram" mallar istället.
  • Bild med titeln Skapa en tidslinje i Excel Steg 15
    2. Starta din egen tidslinje från vanliga celler. Du kan ställa in en grundläggande tidslinje med ett vanligt tomt kalkylblad. Skriv datum för din tidslinje i en rad, fördela dem med tomma celler ungefär i proportion till tiden mellan dem.
  • Bild med titeln Skapa en tidslinje i Excel Steg 16
    3. Skriv dina tidslinjeposter. I cellen direkt ovanför eller under varje datum, skriv en beskrivning av händelsen som hände på det datumet. Oroa dig inte om det ser slarvigt ut.
  • Alternerande beskrivningar ovanför och under datumet tenderar att göra de mest läsbara tidslinjerna.
  • Bild med titeln Skapa en tidslinje i Excel Steg 17
    4. Vinkla beskrivningarna. Välj raden som innehåller dina beskrivningar. Klicka på fliken Hem i Ribbon-menyn och leta efter orienteringsknappen under anpassningsgruppen. (I vissa versioner ser orienteringsknappen ut som bokstäverna ABC.) Klicka på den här knappen och välj ett av de vinklade textalternativen. Den roterade texten ska göra dina beskrivningar som passar tidslinjen.
  • Om du använder Excel 2003 eller tidigare, högerklicka på de valda cellerna. Välj formatceller, sedan fliken Justering. Skriv in det antal grader du vill att texten ska rotera och klicka sedan på OK.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om du inte är nöjd med dessa alternativ, prova PowerPoint, som har fler grafiska alternativ.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande