Hur man konsoliderar i excel

Microsoft Office Excel levereras med flera funktioner för att anpassa tabeller och diagram fulla av viktiga data. Med det konsoliderade verktyget kan du kombinera och sammanfatta data från flera filer eller lakan.Thistaaches du hur man konsoliderar data från olika filer eller kalkylblad i Excel.

Steg

  1. Bild med titeln Konsolidera i Excel Steg 1
1. Öppna de kalkylblad du vill konsolidera.När du öppnar Microsoft Excel kan du klicka på de senaste filerna du har arbetat på på framsidan.Om du inte ser de filer du vill konsolidera, klicka på Öppna i sidofältet till vänster.Klicka sedan Bläddra.Navigera till de filer du vill konsolidera och öppna dem.
  • Bild med titeln Konsolidera i Excel Steg 2
    2. Se till att data i varje kalkylblad är listat i ett konsekvent format.Se till att etiketterna på varje kalkylblad anges i ett konsekvent format.Om du till exempel har det datum som anges i den övre raden och den produkt som anges i den vänstra kolumnen, se till att det här är samma format för varje kalkylblad.Se till att raderna och kolumnerna är på samma plats för varje kalkylblad.Ta bort alla tomma rader eller kolumner i kalkylbladet.
  • Bild med titeln Konsolidera i Excel Steg 3
    3. Öppna en ny Excel-fil eller ett ark.Detta kommer att bli det masterkalkylblad som kommer att innehålla all den konsoliderade informationen.Om du konsoliderar data från olika filer, klicka på Fil och då Ny För att öppna ett nytt kalkylblad.Om du konsoliderar lakan från samma fil klickar du på Plus-ikonen (+) till höger om alla ark i nedre vänstra hörnet för att skapa ett nytt ark i filen.
  • Bild med titeln Konsolidera i Excel Steg 4
    4. Klicka på den cell som du vill ha de konsoliderade raderna och / eller kolumnerna för att starta.Klicka på raden och / eller kolumnen som överensstämmer med var tabellerna finns i de andra kalkylbladen.
  • Bild med titeln Konsolidera i Excel Steg 5
    5. Klick Data.Det är i menyraden på toppen av Excel.Detta visar datapanelen längst upp på sidan.
  • Bild med titeln Konsolidera i Excel Steg 6
    6. Klicka på Konsolidera ikon.Det är ikonen som liknar två ark med en blå pil mellan dem som pekar på ett blått tredje arket.Detta öppnar konsolidera menyn.
  • På äldre version av Excel liknar ikonen en kolumn av celler med en blå pil som pekar på en ny cell.
  • Bild med titeln Konsolidera i Excel Steg 7
    7. Välj en funktion.Använd rullgardinsmenyn nedan "Fungera" För att välja den metod som data kommer att konsolideras.Om du till exempel vill lägga till all data tillsammans, välj Belopp.Du kan också välja Räkna, Genomsnitt, Min, Max och andra funktioner.
  • Bild med titeln Konsolidera i Excel Steg 8
    8. Välj en referenskälla.Detta är det första kalkylbladet som du vill konsolidera.Om du vill konsolidera lakan i samma fil klickar du på pilikonen till höger om fältet nedan "Referenser".Om du vill konsolidera data från en separat fil, klicka på Bläddra och välj sedan en fil med data som du vill konsolidera och klicka Öppna.
  • Bild med titeln Konsolidera i Excel Steg 9
    9. Markera de data du vill konsolidera.Om du konsoliderar data från ett separat ark i samma fil, klicka och dra för att markera data och etiketter som du vill konsolidera.Om du konsoliderar information från en separat fil, öppen eller klicka på den filen och klicka och dra för att markera de data och etiketter du vill konsolidera.Detta visar fil- eller arknamnet följt av ett utropstecken följt av raden och kolumnområdet i kolumnen Referenser (till exempel:"Q1salessheet!$ A $ 2: $ F $ 5").
  • Bild med titeln Konsolidera i Excel steg 10
    10. Klick Lägg till.Det är till höger om "Alla referenser" listrutan.Detta lägger till referensen och det område du väljer till listan över referenser.Upprepa steg 6 till 10 för alla ark och filer du vill konsolidera.
  • Bild med titeln Konsolidera i Excel Steg 11
    11. Välj rad eller kolumn för etiketterna.Klicka på en eller båda kryssrutorna bredvid "Översta raden" och / eller "Vänster kolumn" För att välja vilken rad eller kolumn som innehåller etiketterna.
  • Om du inte kontrollerar BOOX, kommer Excel att konsolidera alla celler i samma position.
  • Bild med titeln Konsolidera i Excel steg 12
    12. Klicka på kryssrutan
    Bild med titeln windows10regchecked.jpg
    bredvid "Skapa länkar till källor" (frivillig).Genom att kolla det här alternativet uppdateras den konsoliderade data automatiskt om en av källreferenserna uppdateras.
  • Bild med titeln Konsolidera i Excel steg 13
    13. Klick Ok.Detta lägger till den konsoliderade data till huvudkalkylbladet.Du kan se källdata från den konsoliderade data genom att klicka på plusikoner (+) till vänster om cellnumren på vänster sida.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande