Hur man ändrar och ersätter öronstips

Om du har förlorat eller skadat det mjuka gummistycket på spetsen av dina öronproppar, oroa dig inte. Ändra dessa tips är bland en av de enklaste reparationerna som du någonsin kommer att göra när det gäller elektronisk utrustning. Faktum är att den svåraste delen troligen kommer att hitta rätt ersättning. Om du inte enkelt kan hitta en ny uppsättning tips för dina specifika hörlurar, ring tillverkarens kundsupport och be dem att skicka ut en ny uppsättning. Högst bör det inte ta mer än $ 10 och 5 minuter av din tid för att ändra dessa tips ut.

Steg

Metod 1 av 3:
Borttagning
  1. Bild med titeln Ändra öronproppstips Steg 6
1. Grip det mjuka spetsen på det första öronproppen. Håll baksidan av öronproppen med din nondominerande hand för att hålla den fortfarande. Knippa toppen av öronproppen med ditt pekfinger och tumme. Om du kan känna en liten bit hård plast under, så är det kontakten som håller ditt öronpipa på plats.
  • Denna process är identisk för gummi, skum och silikon öronproppstips. Det är också detsamma över alla större varumärke. Det enda undantaget här är Apple, som har några unika mönster som gör det lite trickigare.
  • För äppelhörproppar behöver du vanligtvis greppa spetsen vid basen där den ansluter till föraren, vilket är den hårdare delen av öronpropparna som producerar ljud.
  • Bild med titeln Ändra öronproppstips Steg 7
    2. Tug försiktigt på öronproppen för att försöka dra ut det. Håll öronproppens spets och dra långsamt öronproppen bort från kontakten. Den stora majoriteten av tiden kommer öronproppen att dra ut. Om det inte kommer ut, fortsätt inte att dra på den. Du är osannolikt att skada någonting, men det är bättre att bara spela det säkert.
  • Om dina gamla öronproppar inte är skadade och du bara flyttar upp eller ner en storlek, behåll de gamla som ett akutbyte om något händer med dina nya tips eller du inte gillar det sätt de känner.
  • Du kan höra en liten pop när du tar av äpple-tips - det här är helt normalt, så oroa dig inte för det. Sony, Samsung, Beats, Bose, och alla andra stora märke gör tips som bara ska glida direkt.
  • Bild med titeln Ändra öronproppstips Steg 8
    3. Vrid och dra avloppet om det inte kommer rakt ut. Om öronproppen inte glider direkt när du bygger på det, försök att rotera öronproppen moturs medan du drar bort det från kontakten. Om dra rakt ut fungerade inte, det borde göra tricket. Vissa hörlurar har tråden där spetsen fäster på kontakten, men ibland är det bara lite gunk på kontakten och roterar spetsen kommer att lossa upp det.
  • Du kan springa in i detta ibland med högre Sony och Bose hörlurar. Även då glider de ibland bort sedan tipsen är typ av formbar och flexibel.
  • Om det inte fungerar, se online, eller se din bruksanvisning. Att dra rakt ut eller vrida och dra bör arbeta för i princip varje varumärke där ute, men det kan finnas några unika instruktioner om du har ett obskyrligt varumärke.
  • Bild med titeln Ändra öronproppstips Steg 9
    4. Använd samma process för att ta bort det andra öronproppen. Men det första öronproppen kom av, använd samma process för att ta bort det andra öronproppen. Om du drog den första rakt, dra den andra spetsen på samma sätt. Om du var tvungen att vrida den första, vrida den andra spetsen av.
  • Detta är ett bra tillfälle att rengöra kontakterna. Torka bara försiktigt med en torr pappershandduk för att ta bort öronvax eller fett.
  • Metod 2 av 3:
    Ersättning
    1. Bild med titeln Ändra öronproppstips Steg 10
    1. Kontrollera efter en "L" eller "R" på de nya tipsen innan du börjar. Ta dina nya tips ut ur förpackningen. Innan du återställer dem, inspektera alla delar av spetsen för att leta efter en "L", för vänster eller "R", för höger. Om du hittar någon av dessa bokstäver, är dina öronproppar inte identiska, och de går på en viss sida. För dessa tips måste du sätta "L" -spetsen på öronproppen med en "L" på den och vice versa.
    • Denna process är identisk oavsett materialet. Gummi, skum och silikon tips är alla installerade på samma sätt.
    • Om det inte finns några "l" eller "r" etiketter och dina tips ser identiska, spelar det ingen roll vilket tips som går på vilket öronbud. Detta är fallet för den stora majoriteten av öronproppar där ute. Du brukar bara se en L eller R på heath-öronproppar.
  • Bild med titeln Ändra öronproppstips Steg 11
    2. Skjut det nya spetsen över kontakten som sticker ut ur öronproppen. Insidan av öronproppen är det en matchande slits för kontakten. Håll öronproppen i din icke dominerande hand och det nya tipset i din dominerande hand så den del som glider i ditt öra pekar bort från föraren. Lina spåret på spetsen upp med kontakten och tryck försiktigt ner den. Det här är vanligtvis lika enkelt som det låter.
  • Med några tips hjälper det att klämma det lite medan du gör det för att få platsen på kontakten.
  • Om du var tvungen att vrida det gamla öronbudet, kan du behöva rotera öronproppen försiktigt när du trycker ner det.
  • För äppelhörproppar, se inuti spetsen för två ovaler. När du hittat dem, titta på kontakten för två matchande ovaler. Du måste radera dessa ovaler för att ansluta de nya öronpropparna.
  • Bild med titeln Change Earbud Tips Steg 12
    3. Skjut det nya spetsen längs hela vägen för att slutföra ersätta det. Vanligtvis kan du bara trycka på spetsen ner hela vägen. Om det fastnar alls, var det bara lite när du trycker ner det. När spetsen är spola med föraren (den runda, hårda delen av öronproppen), är du klar! Upprepa denna process med den andra öronproppen.
  • Apple Earbuds kommer att klicka när de är helt på plats, men de flesta öronproppar kommer inte att göra något ljud.
  • Metod 3 av 3:
    Alternativ för ersättningar
    1. Bild med titeln Ändra öronproppstips Steg 1
    1. Hitta ersättnings Earputips för ditt specifika varumärke och modell. Earput tips är inte universella. Du måste hitta ett par ersättnings tips för ditt varumärke så att de matchar din specifika modell. Medan du självklart känner till ditt varumärke, sök i ditt varumärkes hemsida för att hitta det specifika namnet på dina hörlurar. Sedan, se online för ersättnings tips som matchar dina öronproppar.
    • Det är alltid säkrare att köpa tips för Apple Earbuds från Apple, Sony Earbuds från Sony, och så vidare.
    • Om du inte hittar dem online, ring bolagets kundsupportnummer och fråga var du kan hitta ersättningar.
  • Bild med titeln Ändra öronproppstips Steg 2
    2. Dra upp ett kompatibilitetsdiagram för att hitta eftermarknadstips för ditt varumärke. Du kan hitta kompatibla ersättnings tips gjorda av ett företag andra den som gjorde dina öronproppar om du letar efter något annat. När du tittar på ett annat företags tips, kontakta deras kompatibilitetsdiagram för att se till att ditt varumärke och modellnummer är listade.
  • Tillverkare publicerar ofta dessa diagram på nätet på deras hemsida. Earput tips är inte utbytbara, så din specifika modell måste vara listad så kompatibel för dem att arbeta.
  • Den främsta anledningen till att du vill göra det här är om du vill ha öronstips som görs av ett specifikt material och den ursprungliga tillverkaren gör inte tips i det materialet.
  • Bild med titeln Change Earbud Tips Steg 3
    3. Välj skumbytestips om du prioriterar komfort och sund klarhet. Skum kommer lätt att fylla din öronkanal, som kommer att hålla ut gott och hjälpa dig att fokusera på vad du lyssnar på. Skum tenderar dock att absorbera öronvax och dessa tips kan vara svåra att rengöra.
  • Om du köper Earbud tips från ett annat företag än tillverkaren är ditt huvudsakliga övervägande efter kompatibilitet det material som de är gjorda av.
  • 4. Välj gummi om du vill ha hållbart, hårdare tips för dina öronproppar. Många människor gillar inte gummi tips eftersom de tenderar att vara minst bekväma. Men om du vill ha super hållbara earbud tips och du föredrar ett hårdare material, kan gummi-tips vara för dig. De är också ganska lätta att rengöra!
  • 5. Välj silikon tips för ett populärt, lätt att rengöra alternativ. Silikon är hands-down det mest populära alternativet. Silikontips är lätta att rengöra och de brukar vara länge, även om de inte är så länge som gummitips. Den främsta nackdelen är att de inte gör ett bra jobb att hålla omgivande ljud ut.
  • Det finns flänsade silikon tips där ute som har en inbyggd läpp för att hålla ut utomhusljudet.
  • Silikon är också en inert kemikalie. Det betyder att det inte kommer att irritera din hud.
  • Bild med titeln Ändra öronproppstips Steg 4
    6. Köp samma exakta tips om du var nöjd med hur de passar. Om dina tips är sönderdelade eller riktigt smutsiga men du gillade hur de passar, köp samma exakta tips från tillverkaren. Ersättnings tips kostar sällan mer än $ 4-10, så det borde inte vara för dyrt. Om du inte hittar exakt samma tips online, ring deras kundsupportnummer och be om att köpa dem via telefon.
  • Om dina tips är bara lite smutsiga, kanske du kan rengöra dem att föra dem tillbaka till livet. Om så är fallet får du inte ersätta dem alls!
  • Bild med titeln Ändra öronproppstips Steg 5
    7. Gå upp en storlek om dina tidigare tips alltid föll ut. De flesta tillverkare gör olika spetsstorlekar för sina hörlurar. För en bekväm passform bör öronpropparna helt täcka din öronkanal utan att lägga något tryck på öronen. Om dina öronproppar alltid faller ut, köp tips som är något större än din tidigare uppsättning.
  • Du kan mäta storleken på dina öronproppar om du vill hitta dimensioner för ersättningsstorlekarna, men det är vanligtvis bara lättare att gå av av känsla.
  • De flesta företag använder den lilla medellånga stora skalan för spetsstorlekar. Medium Tips är nästan alltid standardstorleken när du köper en helt ny uppsättning öronproppar.
  • 8. Flytta ner en storlek om dina gamla tips gjorde öronen skadad. Om dina gamla öronproppar skadar dina öron när du bar dem under en längre tid, köp mindre ersättnings tips. Mindre tips gör det mycket lättare för spetsen att sitta inuti din öronkanal utan att lägga ett ton tryck på öronen.
  • Om du vill ha större eller mindre tips, men tillverkaren gör inte olika storlekar, kan du behöva köpa eftermarknaden öronprodukter gjorda av ett annat företag.
  • Tips

    Hur du bär dina öronproppar är en hel del. Du borde inte bara sylla dem där inne. Försök försiktigt att ta bort din öronlock medan du sätter in varje öronpropp för att glida dem i öronen bekvämt.
  • Det finns anpassade earbud tips du kan köpa. Detta innebär ofta att du fyller örat med en kitt och skickar det till en tillverkare för att få anpassade tips för dina öron. Detta kan vara typ av dyrt, men det är en bra idé om du vill ha något unikt och bekvämt!
  • Varningar

    Bär dina öronproppar för länge kan faktiskt öka risken för öroninfektioner. Överhöriga hörlurar är bättre för dig om du tenderar att lyssna på musik eller podcaster hela dagen.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande