Hur blockerar du ljud på natten

Om du bor på en upptagen gata, eller ditt hem har tunna väggar, eller du har en partner som snarkar, kan du ha mycket ljud som stör dig på natten och hålla dig upp.Att förlora sömn på grund av buller kan vara extremt frustrerande, och brist på sömn kan till och med påverka din hälsa.Oavsett om bullret invaderar ditt hus från de yttre eller tunna väggarna, gör att dina grannar verkar extra bullriga, det finns flera sätt att hjälpa till att minska, och till och med blockera, ljud på natten.

Steg

Metod 1 av 2:
Ändra ditt sovrum
  1. Bild med titeln blockera ljud på natten Steg 1
1. Ordna om möblerna i ditt rum.Ibland flyttar möblerna runt i ditt nuvarande rum avsevärt minska bullerföroreningar på natten.Du vill se till att det finns stora, tjocka föremål som blockerar eller skiljer dig från vad som orsakar det mest ljud.Till exempel:
  • Lägg en tjock bokhylla mot en vägg du delar med en bullriga granne för att hjälpa muffel bullret.Ju fler böcker du placerar på dessa hyllor desto mer ljud kommer det att muffla!
  • Om ditt sovrum delar en vägg med en bullriga granns vardagsrum, flytta din säng till sidan av rummet som är längst bort från källan till bullret.
  • Flytta din säng för att vara långt ifrån några fönster för att minska mängden ljud du hör från gatan.
  • Bild med titeln Block ut ljud på natten Steg 2
    2. Installera akustiska plattor.Akustiska plattor används oftast i inspelningsstudior och teatrar för att absorbera och diffusa ljud - men du kan också använda den här tekniken för att hjälpa till att blockera ljud på natten också.Tillgänglig online eller från många hårdvaruaffärer, akustiska plattor finns i olika former och färger och när det är installerat kan man ofta se ut som väggkonst.
  • Du kan permanent använda akustiska plattor om du är en husägare eller tillfälligt om du är en hyresgäst.Sätt dessa på väggarna där ljudkällan kommer ifrån, och plattorna kommer att absorbera och diffusa bruset för att blockera ljud på natten.
  • Om du inte hittar akustiska plattor eller inte gillar deras utseende, försök att hänga ett tjockt tapet eller matta på väggen för en liknande effekt.
  • Du kan också hänga akustiska plattor eller tjocka gobelänger från taket för att blockera ljud från ovan.
  • Bild med titeln Block ut ljud på natten Steg 3
    3. Ljudisolera dina fönster.Om de höga ljuden kommer från utsidan är det bästa sättet att blockera ljud på natten för att se till att dina fönster är isolerade.Om du väljer att installera nya dubbelsidiga fönster till ditt hem, kan det här vara en dyr lösning. Men det finns andra mer kostnadseffektiva sätt att få liknande resultat:
  • Försegla eventuella luckor eller sprickor i fönstren med ett isolerande skum från din lokala hårdvaruaffär.Detta skum kommer inte att skada de befintliga ramarna eller vindrutorna, men det kommer att stoppa ljudet från att komma in i ditt sovrum genom dessa sprickor.
  • Häng tjocka gardiner eller ljudisolerade gardiner på alla fönster i ditt sovrum.Den tjocka tyget av dessa gardiner kommer att skapa en buffert för att effektivt minska mängden yttre buller som kommer in i ditt sovrum på natten.
  • Bild med titeln Block ut ljud på natten Steg 4
    4. Isolera golvet.Om de förekommande ljuden kommer under dig, är ett bra alternativ för att blockera det här att isolera golvet, vilket gör skiktet mellan ditt golv och deras ljud tjockare.Om du hyr lägenheten eller hemmet kan detta göras genom att lägga ner tjocka mattor eller mattor, eller till och med installera ny, tjock matta om din hyresvärd håller med.
  • Om du äger utrymme men inte gillar utseendet på mattan, kan du också installera isolera under basskivorna på dina trägolv.Cork är den bästa typen av isolerande golvmaterial, men det finns också andra alternativ för isolering av baseboards, inklusive glasfiberinsatser och akustiskt nominella golvplattor.
  • För att verkligen blockera låter från nedan, dubbla upp på golvisolering genom att isolera dina trägolv och sätta ner tjocka mattor.
  • Bild med titeln blockera ljud på natten steg 5
    5. Flytta platsen för ditt sovrum.Ibland förstärks ljuden på natten helt enkelt på grund av var ditt sovrum ligger i huset eller lägenheten.Om ditt sovrum är ett rum som ligger på huvudvägen på gatan eller bredvid ett rum där det finns ett skrikande spädbarn, kan byte av rum hjälpa till att blockera mycket ljud på natten.
  • Omklädningsrum är inte alltid ett alternativ om du inte har ett annat rum att byta till, men om det är en möjlighet, försök att stanna några nätter i ett möjligt nytt rum för att se om ljudnivåerna är reducerade nog för att du ska få lite sova.
  • Metod 2 av 2:
    Hantera en bullriga miljö
    1. Bild med titeln blockera ljud på natten Steg 6
    1. Bära öronproppar.Öronproppar är ett effektivt sätt att hjälpa till att blockera yttre ljud medan du sover eftersom de mufflar och minskar distraherande utanför ljud.Öronproppar kan vara lite obekväma först tills du blir van vid att ha på sig dem. Det finns många olika sorters öronproppar, men enkla öronproppar är tillgängliga på de flesta lokala apotek.
    • Leta efter öronproppar som är klassade NRR 33, vilket innebär att de minskar bullret i ett rum med 33 decibel, eftersom denna minskning bör ge tillräckligt med lättnad för de flesta ljud.
    • Var noga med att tvätta händerna innan du sätter i öronpropparna och byt ut öronpropparna eller rengör dem enligt produktinstruktioner.
    • Öronproppar är mest effektiva när de bärs ordentligt.För bästa resultat, rulla öronproppen i en tunn cylinder, tryck den i örat och håll den där tills den expanderar för att fylla din öronkanal.
    • Medan öronproppar är en säker lösning för att blockera ut ljud, kommer de med vissa risker. Tvinga aldrig öronproppen djupt i ditt öra.Du vill enkelt ta bort öronproppen genom att dra utåt och vridning.Att sätta dem för djupt i öronkanalen kan orsaka tryck som kan brista ditt trumhinna.
    • En annan oro med öronproppar är att blockering av ljud betyder att du kanske inte hör ett rökdetektorlarm, en inbrott eller din väckarklocka.
  • Bild med titeln Block ut ljud på natten Steg 7
    2. Täcka upp bullret med vitt brus.Det kan tyckas konstigt att täcka upp distraherande ljud med Mer buller, men viss typ av bakgrundsljud, som vitt brus, gör det mindre troligt att du kommer att märka utanför ljud. Buller blir alltid ett problem när det är för högt eller för tyst. Det är därför du inte hör kranen droppande i ditt hus under dagtid (eftersom det finns tillräckligt med annat ljud för att maskera det), men på natten är det det enda du hör.Vitt brus är en typ av konstant ljud som inte har en igenkännlig varians eller tempo så att du inte märker att du hörs någonting alls.Du kan köpa vita ljudmaskiner, använd specifika appar som låter dig spela alla slags bakgrundsljud som Noisli, eller använd objekt runt ditt hem.Några populära vita ljudljud innehåller:
  • En fläkt
  • Fallande regn
  • Ocean Waves kraschar
  • Bild med titeln Block ut ljud på natten Steg 8
    3. Spela något distraherande.Om vitt brus inte fungerar för dig, det finns andra typer av ljud du kan använda för att hjälpa till att blockera ljud på natten.Vitt ljud är en aspekt av "färger" av buller, som inkluderar andra färggrupper av ljud.Blått ljud är en mer nyckfull version av vitt brus, inklusive ljud som fåglar som chirping eller barn skrattar.Rosa buller innehåller varma, echoing toner som ljudet ett conch skal gör när du blåser in i den.Många människor hittar också omgivande musik eller de mumlande ljuden av människor som pratar runt dem tröstande, så du kan också försöka lämna din tv eller radio på tyst när du försöker somna för att se om det hjälper.
  • Eftersom du lämnar TV: n eller radio på hela natten kan du störa naturliga sömnmönster, rekommenderas att du slår på en timer för att automatiskt stänga av enheten efter en viss tid.
  • Om du kan, vrid ljusstyrkan ner på din TV så att ljuset från TV: n inte stör din sömn.
  • När du väljer omgivande musik, försök först att lyssna på det under dagen för att se om det slappnar av dig innan du försöker ut som ett sovhjälpmedel.
  • Bild med titeln Block ut ljud på natten Steg 9
    4. Investera i högteknologiska ljuddämpningsprodukter.Om bullret på natten är så bra att enkla vitt ljud eller öronproppar är ineffektiva, kan det vara en bra idé att investera i fler högteknologiska produkter för att blockera ut ljud.Det finns ett brett utbud av produkter tillgängliga online, så gör lite forskning för att ta reda på vad som kommer att fungera bäst för dina behov. Tänk på att dessa högteknologiska produkter också kan vara dyra, men investeringen kan vara värt det för dig för en god natts sömn.Några av de vanligaste bullerskyddsprodukterna inkluderar:
  • Högteknologiska öronproppar som innehåller ett litet akustiskt chip som tillåter tysta ljud att passera genom, men blockerar höga ljud utanför en uppsättning decibelnivå.Det här är bra för människor som fortfarande vill kunna höra om deras barn kräver att de eller deras partner talar med dem men vill blockera ljudet av honkingbilar eller byggnadsarbete.
  • Buller-avbryta hörlurar som använder mikrofoner för att upptäcka mönstren av omgivande ljud och skapa en "anti-buller" -signal för att avbryta dessa ljud.Detta fungerar bra för konstanta, lågfrekventa ljud som på ett flygplan, men är inte nödvändigtvis det bästa valet för ljud som orsakar plötsliga Decibel Spikes.
  • Earpieces som arbetar mycket som en öronpropp genom att blockera utanför buller, men det inkluderar också en liten högtalare inuti för att kanalisera vita ljud eller omgivande musik direkt i öronen.Denna produkt är utmärkt för personer som vill helt blockera utanför buller, men som också hittar vita ljudet lugnande.
  • Bild med titeln blockera ljud på natten steg 10
    5. Prova mindfulness-based buller reducation tekniker.För vissa människor, blockerar det distraherande ljud på natten så enkelt som att hantera erfarenheten istället för att reagera på det med frustration och desperation.Liknande avkopplingstekniker som används hela dagen, som är uppmärksam på bullret och din reaktion på den, och sedan förändrar denna reaktion kan det ofta hjälpa människor att få en god natts sömn.Målet med detta är att minska hur mycket du tillåter dig att vara upprörd av buller på natten, vilket kan göras på flera sätt:
  • Koncentrera dig på din andning och ta långsamt, djupa andetag i näsan och ut din mun.Fokusera på hur ditt membran och lungor fyller med luft och lyssnar bara på ljudet av din egen andning.
  • Försök med att fokusera på helt avkopplande varje del av din kropp, en kroppsdel ​​åt gången.Börja med dina fötter, arbeta dig upp på benen, torso, utåt till armarna och fingrarna, och sedan nacken och ansiktet.
  • Försök att anta en ny inställning till bullret.Förlåt den som eller vad som gör bullret, och påminna dig om att du kommer att bli van vid det med tiden.
  • Tips

    Kom ihåg att lämpliga ljudnivåer är en tvåvägsgata.Var noga med att du också försöker inte göra för mycket ljud på natten!
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande