Hur man köper den bästa tv-monteringen för ditt utrymme och budget

Montering av din plattskärms-TV på en väggfäste är ett utmärkt sätt att frigöra utrymme i ditt vardagsrum eller var du än tittar på TV. Men om du aldrig köpt en tidigare, kan du välja ett TV-montering vara lite skrämmande först. Vi har sammanställt den här praktiska dandyartikeln av några av de vanliga frågorna första gången TV-monteringsköpare frågar. Naturligtvis har vi gett svaren på frågorna också!

Steg

Fråga 1 av 7:
Vilken stil av TV-montering ska jag köpa?
  1. Bild med titeln Köp ett TV-monteringssteg 1
1. Välj en platt monter om du vill montera din TV-spola mot en vägg. Plana fästen, även kända som fasta fästen, låter dig inte justera positionen på en TV när den är monterad. De håller din TV närmare väggen än någon annan typ av montering, vilket är bra om du vill hänga din TV riktigt snyggt.
  • Om du tittar på TV från olika positioner eller vill hänga det mycket högre än ögonnivå, kanske ett platt monteras inte det bästa alternativet.
  • Även om plana fästen inte låter dig justera TV: n medan du tittar på det, tillåter de vanligtvis en sida till sidoförflyttning, så du kan få din TV perfekt centrerad.
  • Fasta fästen tenderar också att vara den billigaste och enklaste att installera sorten, så håll det i åtanke om du bara vill ha en grundläggande lösning för att sätta din TV på en vägg.
  • 2. Välj ett lutningsfäste om du vill fixa din TV högre än ögonnivå. Dessa typer av fästen låter dig justera vinkeln på en TVs skärm upp eller ner med ca 5-15 grader. De är ett bra alternativ om du vill hänga din TV lite högre än din synfält på en vägg, så du kan bara luta skärmen ner något för att göra det bekvämare att titta på.
  • Tilting Mounts är också praktiska eftersom du kan justera skärmen för att undvika bländning från fönster eller lampor.
  • Liksom platta fästen, låter de flesta lutningsfästen glida din TV lite från ena sidan till den andra för att centrera den. Observera att skärmen inte vänder sida till sida alls.
  • Tilting Mounts tenderar att göra din TV sticka ut lite längre från väggen, jämfört med fasta fästen, men det övergripande utseendet är ganska lik det som du får med en platt monter.
  • 3. Få ett artikulerande mount om du vill ha ett komplett utbud av rörelse för din TV. Fullmotionsfästen gör att du kan dra din TV ut från väggen, vinkla den från sida till sida och luta den upp och ner. Denna stil av TV-montering är super, om du vill hänga en TV i ett rum där du tittar på det från olika positioner eller om du vill sätta din TV i ett hörn.
  • Observera att denna stil av Mount har en TV längre bort från en vägg än någon annan typ av konsol, vilket möjliggör hela rörelsen.
  • Artikulerande tv-fästen tenderar också att vara den dyraste typen du kan köpa, men det finns också billiga sorter.
  • Fråga 2 av 7:
    Hur vet jag om ett TV-montering kommer att stödja min TV?
    1. Bild med titeln Köp ett TV-monteringssteg 4
    1. Kontrollera förpackningen av fästet för att se vilken storlek och vikt den är betygsatt för. Alla TV-monteringar listar tydligt den maximala skärmstorleken och vikt som de kan stödja. De har vanligtvis också en lägsta storlek listad. Se alltid till att du får ett berg som är stort och starkt nog för din TV, så du riskerar inte att skada din vägg och tv.
    • Om du inte vet hur stor din TV är eller hur mycket den väger, kolla bruksanvisningen. Om du inte har bruksanvisningen kan du leta upp make och modell av TV online för att hitta en digital manual.
    • Du kan också ta reda på storleken på din TVs skärm genom att mäta den diagonalt från ett övre hörn till ett motsatt bottenhörn.
    Fråga 3 av 7:
    Gör alla TV-väggfästen alla TV-apparater?
    1. Bild med titeln Köp ett TV-monteringssteg 5
    1. De flesta TV-apparater och fästen använder VESA-monteringsstandarderna. VESA är akronym för Video Electronics Standards Association. Du kan hitta din TV: s VESA-standardmonteringsdimension i bruksanvisningen eller genom att mäta avståndet mellan monteringshålen på baksidan, både horisontellt och vertikalt, i millimeter. Kontrollera sedan förpackningen för TV-fästen för att hitta sina VESA-mätningar.
    • Detta borde inte vara för mycket av ett problem, eftersom om en TV-montering är klassad för en viss storlek på en TV, ska de båda använda samma VESA-monteringsstandarder.
  • 2. Universal TV-fästen kan anpassas för att passa alla TV. Om din TV inte följer VESA-monteringsstandarderna eller du är inte säker på det, få ett universellt TV-montering. Justera fästet vertikalt och horisontellt för att anpassa sig till monteringshålen på baksidan av din TV.
  • Kom ihåg att du fortfarande måste se till att Universal Mount är betygsatt för storleken och vikten av tv du har.
  • Fråga 4 av 7:
    Är tv-monterade kompatibla med gips?
    1. Bild med titeln Köp ett TV-monteringssteg 7
    1. Så länge du kan montera konsolen på 1-2 studs i väggen. Använd en studfinder för att lokalisera dubbarna i väggen där du vill montera en TV för att se till att du kan hänga det säkert. Om det inte finns några dubbar där du vill sätta på TV: n, välj en annan plats eller inte använda en TV-montering. Undvik att använda gipsförankringar för att fixa en TV-fästbeslag till en vägg eftersom de kan dra ut av TV: ns vikt över tiden.
    • Om du vill hänga en TV på en vägg som inte är gips, som en murmur, kan du använda murförankringar för att hålla fästet på plats.
    Fråga 5 av 7:
    Kan jag få någon att montera min TV för mig?
    1. Bild med titeln Köp ett TV-monteringssteg 8
    1. Vissa återförsäljare erbjuder TV-monteringstjänster med inköp. Du kanske kan hitta en BIG-BOX-återförsäljare som kan hänga din TV för dig gratis med inköp av en ny TV och ett berg. Eller kanske du kan betala dem en avgift för att göra det om du redan har en TV. Ring upp några olika återförsäljare i ditt område och fråga om de erbjuder denna tjänst för att ta reda på det.
    • Det här kan vara ett bra alternativ om du köper en ny smart TV för första gången och är inte bekant med hur de fungerar eftersom teknikerna kommer att ställa in allt och få dig igång med att använda den nya tekniken.
  • 2. Licensierade elektriker erbjuder vanligtvis också TV-monteringstjänster. Du kan anställa en professionell elektriker för att komma på din TV på en vägg om du inte vill göra det själv. En fördel att välja att anställa någon att göra det för dig är att de kommer att kunna hjälpa till att dölja sladdar och skapa en snygg look efter hela din TV-inställning.
  • Om du vill dölja sladdar inuti en vägg, till exempel, kommer en licensierad elektriker att veta hur man gör det säkert och med minimala hål.
  • Fråga 6 av 7:
    Var kan jag köpa en TV-väggmontering?
    1. Bild med titeln Köp ett TV-monteringssteg 10
    1. Vid någon Big-box butik som säljer TV och annan elektronik. Du kan hitta ett brett utbud av TV-fästen och tillbehör på din lokala Big-box-återförsäljare. En fördel med att shoppa för ett väggmontering på en tegel och mortel butik är att du kan fråga anställda om eventuella tvivel du kan ha och få rekommendationer från dem.
    • Till exempel, i Förenta staterna, säljare som bästa köp, Walmart, Target och Costco säljer TV-monteringar.
  • 2. Du kan också köpa en TV-montering på nätet. Du kanske kan hitta en ännu bättre affär på en TV-montering genom att köpa online. Kontrollera några olika stora detaljhandelsplatser för TV-monteringar och läs kunden för att hitta några bra alternativ.
  • Du kan också kontrollera webbplatser för BIG-BOX-återförsäljare om de endast har en online-försäljning på TV-fästen som de inte har i sina fysiska butiker.
  • Fråga 7 av 7:
    Hur mycket kostar tv-montering?
    1. Bild med titeln Köp ett TV-monteringssteg 12
    1. Förvänta dig att spendera var som helst från $ 30- $ 120 för en genomsnittlig TV-montering. Priset varierar beroende på vilken stil du väljer och hur stor av en TV är monteringen för. Big-box-återförsäljare erbjuder många modeller att välja mellan, så du är säker på att hitta något som passar dina behov och budget. Det finns en ännu större sort i stilar och priser online.
    • Till exempel kan ett grundläggande tiltfäste bara kosta dig cirka $ 30 USD, medan ett högkvalitativt monteras kan kosta mer än $ 100 USD. Det sägs att det finns ett brett utbud av prispunkter för varje stil av mount.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande