Så här köper du en ny dator

Valet i PC-typer och stilar har exploderat i början av 21-talet, och att köpa en ny dator är en annan upplevelse än det var för ett decennium sedan. Datorer brukade vara skrivbord eller bärbara datorer, per tid, men datorvärlden har förändrats dramatiskt med den ökande populariteten hos tabletter, pekskärmsbärbara datorer och hybridenheter och nästan varje datortillverkare ger dig nu ett val mellan hybridtabletter, konvertibla bärbara datorer, eller stationära datorer och till synes alla möjliga kombinationer däremellan - och ibland i flera färger, även. Som ett resultat har du många vinklar att tänka på när du forskar på din nya dator och sedan hitta den du vill ha till ett rimligt pris.

Steg

Del 1 av 2:
Att räkna ut vad du vill ha
  1. Bild med titeln Köp en ny dator Steg 1
1. Tänk på vad ditt köp är för. Är det för hemmabruk, arbete, spel eller jämn konst? Arbetsdatorer har olika användningsområden och olika behov, från kontantregister till avancerade datorer som kan utföra realtids 3D-animeringar.
  • Kreativitet och tabletter går definitivt för artister, särskilt när det gäller Apple och Windows-enheter - Konstnärer kan nu använda högdrivna tabletter med olika typer av stylus för konst, framförallt Microsofts digitala penna för yta Pro och Apples digitala penna för iPad och iPad Pro- Det finns även digitala penslar av olika storlekar och typer. Med en Windows-maskin kan du arbeta i den fullständiga versionen av Adobes Creative Suite-program, medan med Apples IOS-enheter också har en rik mängd appar att välja mellan.
  • För high-end-spelare kan val vara mer begränsade, Windows eller Linux är de bästa valen här, med Windows i synnerhet att få de flesta spelen och ibland få ett givet spel först. Dells Alienware-division specialiserar sig på bärbara datorer och stationära datorer som ser futuristiska och är tillräckligt hög för att hantera de mest processorer- och minnesintensiva spelen, men som en spelare kan det vara bättre att bygga din egen.
  • Bild med titeln Köp en ny dator Steg 2
    2. Bestäm om din grundläggande stil. Du har valet mellan skrivbord, bärbar dator, tablett eller hybrid. Hybrid-datorer kan vara clamshell eller andra modeller av bärbara datorer som kan omvandlas till tabletter, som Lenovos yoga eller ytboken från Microsoft. Var säker, du kan också få vanliga bärbara datorer och stationära maskiner, också - dessa äldre stil-datorer är mycket billigare än de brukade vara om du inte är knuten på snygga nya funktioner som pekskärmar, inbyggda kameror, fingeravtrycksläsare och till och med ansiktsigenkänning Logga in programvara - varav du inte behöver - en pekskärm är inte oerhört användbar på en skrivbordsmonitor, till exempel.
  • Bild med titeln Köp en ny dator Steg 3
    3. Besluta om ditt operativsystem. Mac OS X körs bara på Macs (eller Windows via Hackintosh, men den rättsliga statusen för detta är ifrågasättande), medan med Windows har du många fler val av hårdvaruproducenter och konfigurationer. Detta beror på att Windows stöder en stor mängd modern hårdvara. Några uppgifter om att veta om dina olika val är:
  • När du överväger Mac eller MacBook, vet att Apples OS X är baserat på FreeBSD-varianten av UNIX, och som sådant är ett stabilt, smidigt operativsystem inte benäget att var som helst nära mängden virus eller "glitch" som gör Windows så kända för att vara buggy och osäker. Apple gör enkla att använda men kraftfulla MAC-stationära och MacBook-bärbara datorer. Till skillnad från Windows finns det ingen Mac-tablett tillgänglig, exakt: iPad och iPad Pro Run iOS, inte OS X, och så kan du inte använda Mac-appar på iPad eller iPad Pro.
  • Windows-datorer och tablettdatorer är de vanligaste datorerna som används för hem och företag. Från Microsofts yta Pro tabletter och ytbok bärbara datorer / tabletthybrider till liknande anordningar från HP, Dell, Lenovo och andra Windows PC-tillverkare, är dessa enheter alla backade av den mängd Windows-programvara som finns tillgänglig på marknaden.
  • Googles Chromebook är i huvudsak en Internet-terminal som kör Internetbaserade appar, till exempel Gmail och Google Docs och driver operativsystemet Open Source Chrome som är baserat på Linux. Chromebooks - och Chromeboxes, deras skrivbordsekvivalent - är vanligtvis mindre än $ 1000 - och i vissa fall mindre än 200 kronor.
  • Linux är ett gratis operativsystem med öppen källkod som ger dig tillgång till centrum eller kärnan i operativsystemet. Du kan installera Linux på nästan alla Windows eller Mac-dator, och Linux är grunden för både Googles Chrome och Android-operativsystem. Det finns en mängd gratis appar som är tillgängliga för Linux och många olika versioner, kallad "smak" av Linux trogen, av Linux att välja mellan.
  • Bild med titeln Köp en ny dator Steg 4
    4. Tänk på vilken programvara du vill ha. För det första, om du vill att din dator ska vara en tablett, erbjuder Apple iPad och iPad Pro, men som tidigare nämnts kommer iPad inte att fungera med MAC-program som du kan ha, till exempel den fullständiga versionen av Microsoft Office för Mac. Windows-tabletter erbjuder den fullständiga versionen av Office och rikedom av Windows-applikationer på marknaden i tablettformulär. Men IOS-enheter (iPhones, iPods och iPads använder iOS-operativsystemet) har en mängd appar i iTunes Store och Android-enheter har också ett brett urval av appar i Google Play Store.
  • Bild med titeln Köp en ny dator Steg 5
    5. Bestäm ditt prisklass. De flesta av de nyare, mer kraftfulla datorerna kostar bra över $ 1000 till $ 2000-sortimentet. Kom ihåg dock att med en stationär dator i synnerhet och i mycket mindre grad med bärbara datorer kan du välja att uppgradera maskinen senare och så behöver inte spendera en förmögenhet omedelbart så länge du får ett system som kan vara Uppgraderad senare. Tänk också på att den mer kraftfulla en enhet är, den sannolikare som är att kosta mer, om du vill ha en spelnivåmaskin i handen med massor av RAM och en kraftfull processor, betalar du mer för Det.
  • Bild med titeln Köp en ny dator Steg 6
    6. Bestäm om du vill ha en begagnad eller ny dator. Detta har mycket att göra med ditt prisklass-du kan spara en betydande summa pengar som köper något om året eller så gammal, särskilt så fort som tekniken rör sig i dagens värld, men om du vill ha helt ny med en garanti kommer du betala mer.
  • Bild med titeln Köp en ny dator Steg 7
    7. Bestäm vilka alternativ du gör och inte vill, speciellt om du har möjlighet att anpassa ditt köp. Behöver inte en stor skärm? Betala inte för en. Behöver mycket slumpmässigt åtkomstminne (RAM) men inte för mycket bearbetningseffekt? Du bestämmer. Spela runt med inköpsverktyg på din favorit tillverkarens webbplats (E.g. Lenovo.com, hp.com mm.) För att se vilka olika alternativen kostar och tar bort de behöver du inte se hur mycket du kan spara mot din pocketbook eller mot funktioner som du vill böja upp, till exempel processorns kraft, RAM eller vad som helst.
  • Om du vill anpassa ditt köp kan du verkligen inte göra det som köper en begagnad dator om du inte köper renoverad utrustning från tillverkaren.
  • Vissa mobila enheter är i synnerhet inte särskilt anpassningsbara, till exempel iPad Pro, Android-tabletter, chromebooks eller Windows-tabletter, men du har vanligtvis flera konfigurationer att välja mellan på olika prispunkter.
  • Del 2 av 2:
    Undersöker ditt köp
    1. Bild med titeln Köp en ny dator Steg 8
    1. Tänk på var du ska köpa din dator. Om du vill ha helt ny utrustning med en garanti, vill du gå med en tillverkare eller en detaljhandel, medan om du inte har något emot det, kan erbjudandet eller craigslist vara dina första val. På så sätt kan du hitta vad du vill ha lokalt och undvika fraktkostnader och väntetid.
    • Du kan använda funktionen Craigslist-sökning för att isolera vissa modeller du vill ha. Att söka efter "Lenovo" i sökrutan kommer att filtrera bort alla annonser som inte innehåller ordet "Lenovo", till exempel. Du kan hitta datorer i "Datorer" eller "Electronics" under "Till salu" på huvudcraigslistsidan eller mycket mer sällan i "gratis" avsnittet också under "Till salu."
  • Bild med titeln Köp en ny dator Steg 9
    2. Forskning Begagnade maskiner och tidigare modeller. Leta efter maskiner du är intresserad av eBay och på webbplatser som Toptenreviews och ConseRePorts. Inte bara får du en bra prisvisning av vad din modell går för, du kan få feedback och historia på tidigare modeller för att hjälpa dig att bestämma om den nyare modellen potentiellt kommer att ha liknande problem som den gamla.
    Expertips
    Gonzalo martinez

    Gonzalo martinez

    Dator- och telefonreparation Specialistgonzalo Martinez är presidenten för Clevertech, ett tekniskt reparationsföretag i San Jose, Kalifornien grundades 2014. Clevertech LLC är specialiserat på att reparera Apple-produkter. Clevertech driver miljöansvar genom återvinning av aluminium, displayenheter och mikrokomponenterna på moderkort för att återanvända för framtida reparationer. I genomsnitt sparar de 2 kg - 3 lbs mer elektroniskt avfall dagligen än den genomsnittliga datorns reparationsbutik.
    Gonzalo martinez
    Gonzalo martinez
    Dator- och telefonreparationsspecialist

    Macs har ett högt återförsäljningsvärde. Gonzalo Martinez, Clevertechs president, säger: "Du kan vanligtvis hitta Ny och används Macs när du handlar. Macs är bra eftersom återförsäljningsvärde stannar ganska högt, vilket inte alltid är sant för datorer. Om du ska använda, borde du se upp För återkallelser."

  • Bild med titeln Köp en ny dator Steg 10
    3. Kontrollera priserna på din valda dator på Internet. Sök på tillverkarens webbplats, på eBay, Target och andra detaljhandelsinrättningar, och utnyttja alla standardförsäljningsdagar du kan dra nytta av, till exempel svart fredag ​​i november.
  • Bild med titeln Köp en ny dator Steg 11
    4. Köp och njut av din dator. Med allt detta arbete förtjänar du det!
  • Community Q & A

    Sök
    Lägg till ny fråga
    • Fråga
      Hur mycket kostar en dator för en genomsnittlig gamer?
      Samhällsansvar
      Samhällsansvar
      I allmänhet varierar kostnaden för en ny dator för en genomsnittlig gamer mellan $ 700 till $ 1500 beroende på maskinens typ och specifikationer.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte till hjälp 1Hjälp 23
    • Fråga
      Föreslå en bärbar dator som skulle vara bra för kontorsapplikationer, betygspapper, surfa på Internet, titta på YouTube-videor och e-post. Vänligen föreslå mängden RAM, hastighetsprocessorn och storleken på hårddisken.
      Samhällsansvar
      Samhällsansvar
      4 GB RAM är mer än tillräckligt för kontorsarbete och surfar på internet, 800 GB lagringsutrymme (om du inte har massor av papper och applikationer, överväga att köpa en extern hårddisk) och en Intel Core i5 är bra.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte till hjälp 13helpful 41
    • Fråga
      Hur finansierar jag min nya dator?
      Samhällsansvar
      Samhällsansvar
      Vissa butiker har intern finansiering. Kontrollera med den butik du köper från. Om butiken inte gör det kan du lägga den på kreditkort och betala det i månaden eller du kan spara och betala det i sin helhet.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte hjälpsam 3helpful 11
    Se fler svar

    Varningar

    Fyll inte på att köpa värdelösa funktioner, en sådan kortläsare om du inte har några kort eller en webbkamera om din dator kommer med en kamera.
  • För det mesta kommer datorförsäljare att försöka arbeta med dig några erbjudanden och få dig att köpa extra programvara du kan tyckas använda men kommer inte att använda alls. Chansen är att affären kan innehålla en massa programvara som Microsoft Office och Anti-Virus-programvara. Bestämma själv vad du gör eller inte behöver, men var medveten om att ibland erbjudanden kan vara bra också.
  • Om du planerar att uppgradera hårdvara, var noga med att tillverkaren tillåter det. Till exempel kan vissa Dell-datorer endast uppgraderas med hjälp av Dell-delar, medan de flesta HP-datorer tillåter tredje parts delar. Dessutom är bärbara datorer i allmänhet inte uppgraderbara i hög grad.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande