Hur man klär sig modern vintage

Modern vintage är en modetrend som blandar vintage-styled kläder med high-street kläder. Djärva utskrifter, höga midjabottnar och collared skjortor är alla delar av det som gör det här moderna utseende som är inspirerat. Att uppnå ett modernt vintageutseende kan verka överväldigande om du inte vet var du ska börja, men med några häftiga vintagebitar parade med föremål som redan finns i din garderob blir du en modern vintage guru på nolltid.

Steg

Metod 1 av 4:
Välja kläder och tillbehör
  1. Bild med titeln Klänning Modern Vintage Steg 1
1. Gravitate mot vanliga vita eller färgglada tryckta blusar. En vanlig vit bomullsblus är en viktig del till en modern vintage garderob. Det är grundläggande nog att klä upp eller klä sig, beroende på ditt humör och miljö. Omvänt gör blusar med höga utskrifter bra vintage uttalande bitar, men bara om du har tillräckligt med vanliga moderna kläder för att tona utskrifterna ner.
  • Layer enkla vita vintageblusar med färgglada moderna cardigans, eller ta det djärva vintageutskriften och tona ner den med en solid färgad jacka.
  • Bild med titeln Klänning Modern Vintage Steg 2
    2. Välj höga midjabyxor och shorts över låghusbottnar. High-waist bottnar lägger till en vintage signatur till någon outfit. Klippet är ofta mycket smickrande på någon kroppstyp eftersom det förlänger höfterna och midjan, och kan parras med nästan alla moderna eller vintageplatta.
  • Par med hög midja shorts eller byxor med en enkel vit collared blus för att skapa ett enkelt dagsutseende.
  • Bild med titeln Klänning Modern Vintage Steg 3
    3. Leta efter hög midja swing kjolar och skjorta-midja klänningar för en mer feminin känsla. När du plockar ut klänningar och kjolar, försök och hitta de som kommer att falla runt din fotled eller kalv, och det sitter högt i midjan. Denna stil var mycket populär på 1940-talet och 1950-talet, och kommer att vara lätt att klä upp eller klä sig med moderna tillbehör.
  • Swing kjolar kan enkelt kopplas med en tryckt t-shirt och skjorta-midja klänningar ser bra ut när de är lagrade med en modern cardigan eller läderjacka.
  • Bild med titeln Klänning Modern Vintage Steg 4
    4. Glida på klackar med rundade tår eller grundläggande laced skor. Många moderna skor har lite vintageinspirerade accenter. Klackar med rundade tår och skor med vita snören påminner om vintage utseende. Att sätta på ett par av dessa, eller till och med läderloafartyg, kommer att lägga till både moderna och vintage beröring till en outfit.
  • Färgglada klackar med en rundad tå kan enkelt modernisera en vintageklänning eller kjol. Para det med tillbehör som matchar klackarna för att ytterligare knyta ihop utseendet.
  • Rem på vissa sandaler med din hög midja shorts och en tryckt T-shirt för en stor sommartid look.
  • Bild med titeln Klänning Modern Vintage Steg 5
    5. Få en blandning av vintage och moderna smycken. Pärlor och gyllene eller rustik lookets är bra vintage tillbehör att ha. Mest sannolikt kommer du dock att behöva mer moderna tillbehör än vintage för att hjälpa till att föra moderna accenter i en outfit. Dina moderna smycken bör hjälpa till att accentuera en specifik färg i vintage stycket du har på dig.
  • Edgy geometriska halsband, örhängen eller armband kommer att lägga till moderna detaljer till någon vintage outfit.
  • Metod 2 av 4:
    Montering av det moderna vintaget utseendet
    1. Bild med titeln Klänning Modern Vintage Steg 6
    1. Välj ett dramatiskt eller nyckfullt vintage för att klä sig runt. Att använda flera högljudda vintagebitar kan enkelt drunkna ut några moderna saker som du lägger till. Tänk på att du vill blanda vintage och moderna för outfiten.
    • Så om du vill bära den faux-leopardrock som har hängt i din garderob, para det med enkla svarta kläder och tillbehör för att balansera outfiten.
    • Lägga till denim till något djärvt vintageobjekt markerar automatiskt utrustningen och gör det att se det moderna. Så om du snubblar över en vintage färgglada blus eller tröja, och du inte vet vad modernt stycke för att para det med, bara lägg till en denim kjol, ett par jeans, eller en denimjacka för att tona ner vintage stycket.
  • Bild med titeln Klänning Modern Vintage Steg 7
    2. Blanda objekt från olika årtionden. Det här är kanske det enklaste sättet att få dina vintagebitar att se aktuella. Stickning till ett decennium för inspiration kommer att begränsa dina alternativ drastiskt.
  • Så istället för att fokusera dina ansträngningar på att återställa en swing-look från 1940-talet eller 1950-talet, koppla den höga midjan swing kjol med en gungande t-shirt eller läderjacka från 1970-talet.
  • Bild med titeln klänning modern vintage steg 8
    3. Spruce upp era-specifika kläder med kontrasterande färger och textilier. Om ditt mål är att bära en vintage outfit från en specifik era, försök sedan modernisera det med pops av färg eller kontrasterande textilier. Dessa tillägg kommer att ta en ERA-specifik outfit och göra det mer avsiktligt samtida.
  • Prova att para den skjorta-midjan klänningen med popping färgade klackar eller läder sandaler och flouncy hatt.
  • Bild med titeln Klänning Modern Vintage Steg 9
    4. Blanda vintage bitar med moderna häften. Om du bara börjar bygga din moderna vintage garderob, kanske det bästa stället att börja är genom att titta i din garderob för att se vilka moderna stapelstycken du äger. Jeans, vanliga penna kjolar, cardigans, knapp-up toppar och spaghetti strapped tröjor, är bara några moderna häftklammer som kommer att påmaka mycket av vintage kläder du hittar.
  • Ta din vanliga penna kjol och koppla det med en färgstark blommig 1980-talsblus för att skapa ett uttalande kontorsutseende.
  • Om du vill bära den fina vita edwardiska blusen, koppla sedan det med en enkel zip-up tröja och jeans, eller höga midja shorts och moderna mönstrade tights. Detta kommer att bidra till att sänka blusen och fortfarande behålla sin vintage överklagande.
  • Bild med titeln Klänning Modern Vintage Steg 10
    5. Lager kontrasterande vintage föremål för att modernisera dem. Ibland kan lägga lager till en utseende lyfta en outfit från ett decennium och släppa den i en annan. Layering objekt kommer att uppmuntra dig att experimentera med parning av objekt från olika årtionden för att skapa ett modernt vintage utseende som bäst representerar dig.
  • Kanske tänka på att lägga den överstora vintage tröjan med en collared-blouse. Lägg till ett par monterade mörka tvättböcker eller kjol, och du har nu en modern vintage dagtidsutseende.
  • Bild med titeln Klänning Modern Vintage Steg 11
    6. Separata vintage kostymer och skapa flera outfits. Om du handlar på en sparsamhet, kommer du sannolikt att komma över en mängd olika vintage kostymer. Medan dessa kan se daterat, skiljer de kostymstycken och parar dem med moderna blusar eller denimbottnar enkelt kan skapa ett livligt modernt vintageutseende.
  • Vintage formell klädsel kan ofta innehålla höga eller mångfärgade utskrifter, så försök att para de här bitarna med moderna casual bitar för att hjälpa tonen down.
  • Bild med titeln Klänning Modern Vintage Steg 12
    7. Koppla på outfit med moderna tillbehör. Att accentuera din vintage kläder med moderna tillbehör är ett bra sätt att markera outfiten och hålla det från att se ut som en kostym. Använd moderna påsar, solglasögon och skor som höga klackar, chunky sandaler eller oxford stilar, för att dra vintage look i moderna tider.
  • Försök att plocka en färg som är central för en vintage bit du har på dig och använd moderna tillbehör för att få fram den färgen. Detta kommer att hjälpa till att binda i årgången med det moderna, och göra den övergripande outfiten ser mer sammanhängande.
  • Om din outfit redan har mycket färg i den, samtidigt kontakta utseendet med svarta tillbehör.
  • Bild med titeln Klänning Modern Vintage Steg 13
    8. Håll experimentera och hänvisa till vintage bilder för inspiration. När du har samlat några vintage bitar, ha kul att experimentera med olika moderna vintage utseende. Om du behöver mer inspiration, kan du alltid vända dig till gamla bilder och tidskrifter för att se hur olika objekt kan parras.
  • Metod 3 av 4:
    Hitta vintage kläder
    1. Bild med titeln Klänning Modern Vintage Steg 14
    1. Leta efter vintage kläder på din lokala sparsamhetsbutik. Sparsamhetsbutiker är bra ställen att hitta vintage kläder till ett bra pris. Du kan behöva sikt genom dussintals högar, men om du hittar det gyllene objektet utan att tömma din plånbok, kommer det att vara väl värt ansträngningen.
    • Om du har problem med att hitta vintagebitar som går med din estetik, försök också att titta på vintagekläderna från ett DIY-perspektiv. Bara för att en vintage klänning eller skjorta är överdimensionerad eller formlös, betyder inte att du inte kan få kreativ och koppla objektet med ett modernt bälte eller trimma objektet för att passa din storlek och estetiska.
    • Ibland kan du lägga till eller byta ut drabknappar på en blus eller klänning upp på objektet och modernisera det.
  • Bild med titeln Klänning Modern Vintage Steg 15
    2. Kontrollera lokala avdelningar för vintageinspirerade stilar. Du kanske inte behöver gå till en specialiserad vintagebutik för att hitta vintage-ser kläder. Nuvarande designers mimar ofta gamla stilar. En blandning av dessa stilar kan ofta ses i full swingklänningskjolar, skjorta-midja klänningar, halter-toppklänningar och lagrade klänningar.
  • Nya kläder som är vintage inspirerade kommer också ofta att finnas tillgängliga i flera storlekar, och kommer att vara billigare än äkta vintage kläder.
  • Bild med titeln Klänning Modern Vintage Steg 16
    3. Handla på specialiserade vintageaffärer antingen online eller personligen. Det finns butiker som specialiserar sig på äkta vintagekläder. Så om du jagar efter en viss bit, och har ingen tur att hitta det på sparsamhetsaffärer eller varuhus, försök sedan titta på vintagebutiker. Bara vet att äkta vintage kläder kan vara dyr.
  • Metod 4 av 4:
    Styling ditt hår och smink
    1. Bild med titeln Klänning Modern Vintage Steg 17
    1. Lägg till lager till kort hår för att skapa en edgy-looking bob. Om du vill förmedla en frisyr från 1920-talet och du har kort hår, försök sedan för en modernt stylad Bob. Bobs var mycket populära frisyrer på 1920-talet, men istället för att klippa det helt och hållet, lägg till några lager för att modernisera utseendet.
  • Bild med titeln Klänning Modern Vintage Steg 18
    2. Tousle långt hår för att skapa strandvågor. Lös, vågigt, långt hår var väldigt populärt på 1940-talet, och kan enkelt översätta till en modern frisyr. Så om du vill behålla dina långa lås, lägg bara till lite volymizer eller curling cream för att ge ditt hår lite vintage-ser dimension.
  • Bild med titeln Klänning Modern Vintage Steg 19
    3. Stil ditt hår i en toppknut eller ballerina bulle. Om du vill ha en upp-göra med ditt moderna vintageutseende, testa sedan några av de mer moderna frisyrerna. En enkel toppknut Eller snygg ballerina bun kommer att hjälpa till att modernisera ditt övergripande utseende, och också ge den elegans.
  • Bild med titeln Klänning Modern Vintage Steg 20
    4. Håll din smink samtida. Du kommer att vilja markera ditt vintage utseende med moderna accenter. Med hjälp av moderna smokey ögon för ett kvällsutseende, eller naturlig smink för ett dagtid, är det ett enkelt sätt att uppnå detta.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande