Hur samlar du klistermärken

Klistermärken är roliga och quirky, och du kan hålla dem någonstans! Du kan använda dem för att dekorera anteckningsböcker, för att lägga till kegel till kort, eller att lysa upp din dagplanerare. Om du startar en klistermärke samling, leta efter klistermärken online och i lokala butiker, liksom på lokala hantverk. När din samling börjar växa, organisera dina klistermärken i bindemedel, lager eller fotoalbum med tema eller stil.

Steg

Metod 1 av 3:
Hitta roliga klistermärken
  1. Bild med titeln Samla klistermärken Steg 1
1. Besök din lokala Konst och hantverksaffär eller Big Box Store. Massor av platser bär klistermärken i paket. Din lokala Big Box Store är ett bra ställe att börja, men för ett ännu bredare urval, besök en konst och hantverk och titta i Scrapbooking Collection.
  • Kolla in urvalet regelbundet så att du kan se vilka nya klistermärken de bär. Du kan även hitta klistermärken på dollar butiker eller i dollarn av större butiker.
  • Bild med titeln Samla klistermärken Steg 2
    2. Leta efter intressanta och sällsynta klistermärken på auktionsplatser. Webbplatser som eBay kommer att ha ett brett utbud av klistermärken som du inte hittar någon annanstans, inklusive vintage klistermärken. Du kan också kunna göra poäng, speciellt om du köper klistermärken i små partier.
  • Du kan också hitta webbplatser med sektioner dedikerade bara till klistermärken, som RedBubble.
  • När du letar efter klistermärken, tänk på vad du vill ha. Du kan skriva "Fruktklistermärken" eller "Vintage klistermärken" för att få många träffar, eller begränsa det till "Strawberry Stickers" eller "Vintage Rock Band Stickers" För färre träffar.
  • Bild med titeln Samla klistermärken Steg 3
    3. Kontrollera efter konstnärliga klistermärken på lokala hantverksmässor och på handgjorda webbplatser. Om du vill ha riktigt unika klistermärken, är lokala konstnärer vägen att gå. De producerar vanligtvis bara klistermärken i små satser, så du är en av ett fåtal.
  • Du kommer också att stödja lokala konstnärer!
  • För webbplatser, utforska platser som Etsy eller till och med RedBubble, som betalar konstnären en procentandel av köpet.
  • Bild med titeln Samla klistermärken Steg 4
    4. Prova en klistermärke-of-the-month club. En klistermärke-of-the-month club är som någon prenumerationsfält. Du betalar en månadsavgift, och i gengäld skickar de ett urval av coola nya klistermärken, vanligtvis flera lakan. Det är ett bra sätt att få klistermärken utan att behöva arbeta för hårt.
  • Oroa dig inte, de har klistermärke klubbar för både vuxna och barn! En snabb sökning på Internet får dig en handfull alternativ.
  • Bild med titeln Samla klistermärken Steg 5
    5. Begär gratis varumärke klistermärken från företag. Vissa företag har helt enkelt klistermärkeformulär på deras hemsida. Du fyller i formuläret, och de skickar dig en gratis klistermärke. Vissa klistermärken kommer bara att innehålla företagets logotyper, medan andra kan innehålla en relaterad bild.
  • Prova att maila företag som inte har en form för klistermärken. Berätta för dem vem du är, och hur mycket du älskar deras varumärke. Sedan, be om en klistermärke artigt, och berätta för dem att du lägger det på något annat kommer att se mycket, till exempel din vattenflaska, telefon eller till och med din cykel eller bil. Inkludera din adress.
  • Vissa företag kan begära att du skickar ett självadresserat stämplat kuvert för att få en klistermärke.
  • Bild med titeln Samla klistermärken Steg 6
    6. Utforska Freebie Sticker-webbplatser. Vissa bloggar och webbplatser har länkar till platser du kan få gratis klistermärken från. Det kan ta lite tid att bläddra igenom dessa webbplatser, men du kan hitta gratis klistermärken på dem.
  • Prova en webbplats som https: // nikkisfreebiejeebies.com / kategori / fri-klistermärken / 30.
  • Bild med titeln Samla klistermärken Steg 7
    7. Fråga eller leta efter klistermärken i små, boutique och konstnärliga butiker. Musikbutiker, konstnärliga butiker och andra småföretag skriver ofta upp klistermärken för att främja sitt varumärke. Kolla runt registret för dem nästa gång du är i eller fråga en anställd om de bär dem.
  • Metod 2 av 3:
    Använda arrangörer för dina klistermärken
    1. Bild med titeln Samla klistermärken Steg 8
    1. Använd ett klistermärke-organiseringsbindemedel. Dessa bindemedel är gjorda speciellt för att hålla dina klistermärken. De har plasthylsor inuti för att hålla lakan av klistermärken, och du kan helt enkelt släppa dina lakan i.
    • Du kan hitta dessa bindemedel på vissa hantverksbutiker.
  • Bild med titeln Samla klistermärken Steg 9
    2. Sätt dina klistermärken i ett standardbindemedel med sidskydd. Ett annat alternativ är att helt enkelt skapa ditt eget klistermärkeorganiserande bindemedel. Du behöver bara ett vanligt bindemedel, men större kan vara bättre om du planerar att växa din samling. Köp sedan ett paket med plasthylsor som passar i bindemedel.
  • Du kan också använda mappfickor för en strängare organisatör, men du kommer att kunna se klistermärkena bättre i plastmuffarna.
  • Bild med titeln Samla klistermärken Steg 10
    3. Återkalla ett gammalt fotoalbum för en gratis lösning. Använd ett fotoalbum som har ärm, och du kan släppa dina klistermärken i ärmarna. Du kommer sannolikt att behöva ett större album så att dina lakan inte sticker ut toppen.
  • Du kan också köpa ett nytt fotoalbum.
  • Bild med titeln Samla klistermärken Steg 11
    4. Kasta dina klistermärken i behållare om du har en stor samling. Plastkorgar är ett bra sätt att organisera klistermärken eftersom de håller vattnet ute och du kan se inuti dem. Försök köpa behållare av ungefär samma storlek, och då kan du stapla upp dem tillsammans.
  • Märk utsidan av behållarna med klistermärken från samlingen eller en permanent markör så du vet vad som är inuti.
  • Om du vill organisera klistermärkena inuti behållarna, gör dividers från Cardstock och märka dem högst upp så att du enkelt kan hitta vad du behöver.
  • Bild med titeln Samla klistermärken Steg 12
    5. Skapa en klistermärke för att visa dina klistermärken. För ett alternativ, helt enkelt hålla dina klistermärken på ett träbräda eller till och med en skumkärnbräda. Då kan du flytta den runt hur du vill. Du kan också hålla klistermärkena till tunna magneter, klippa ut dem och placera dem på ett metallplåt eller kylskåp för att visa dem.
  • Du kan också släppa dina klistermärken i ärmarna och använda magneter för att fästa dem på en metallbräda om du inte vill "använda sig av" dina klistermärken eller ta bort dem från lakan.
  • Metod 3 av 3:
    Organisera dina klistermärken
    1. Bild med titeln Samla klistermärken Steg 13
    1. Kategorisera dina klistermärken med tema. Ett sätt att organisera dina klistermärken är att helt enkelt sortera dem i ärmarna med tema. Till exempel kan du ha en ärm som är alla katter och en annan som är höstklistermärken.
    • Du kan få som specifik eller så bred som du vill. Till exempel, om du har många kattklistermärken, kan du ha en ärm för svarta katter, en annan för tecknade katter och en annan för tabbies.
    • Du kan också organisera ärmarna på semester om du har många semester-teman klistermärken.
  • Bild med titeln Samla klistermärken Steg 14
    2. Stick liknande stilade klistermärken tillsammans för användning med projekt. Kanske har du många anime-stil klistermärken eller du har en samling av bara tecknade bokklistermärken. Kanske har du en samling av vissa typer av tecknade katter eller du har preppy klistermärken. Att organisera dem i dessa stilar hjälper dig att hitta rätt klistermärke för rätt projekt.
  • På samma sätt kan du organisera klistermärken av vad du använder dem för. Kanske har du några som du använder för din planerare, medan andra är för att skriva bokstäver.
  • Bild med titeln Samla klistermärken Steg 15
    3. Sätt dina favoriter i ärmarna tillsammans för att göra det enkelt att hitta dem. Du vill kunna enkelt komma åt klistermärkena du gillar det bästa. När du sätter dem i ärmarna, försök organisera dem så att dina favoriter är på framsidan av samlingen. Då behöver du inte vända igenom allt för att hitta dem.
  • Bild med titeln Samla klistermärken Steg 16
    4. Sortera dina klistermärken efter storlek så att du enkelt kan hitta små eller stora. Du hittar mycket små klistermärken och mycket stora klistermärken, så om storleken är viktig för dig, försök att organisera hur stora de är. På det sättet kan du hitta alla dina små klistermärken när du behöver lägga till något litet till en post.
  • Bild med titeln Samla klistermärken Steg 17
    5. Blanda och matcha dina konstnärliga stilar. Du behöver inte använda bara 1 organisationsstil. Du kan ha en samling av bara små klistermärken, och sedan organisera resten av dina klistermärken med tema. Alternativt kan du dela upp din samling - till exempel, om du organiserar med storlek först kan du organisera med tema inuti samlingen.
  • Tips

    Fokusera på vad du älskar. Klistermärke samlingar kan snabbt komma ur hand så försök att vara choosy om vad du får. Ta inte bara varje klistermärke du ser. Istället ta de som du verkligen gillar och vill behålla eller använda.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande