Hur man kodar ett videospel

Att skapa ett videospel är ett stort företag, men slutresultatet kan vara det mest spännande kodningsprojektet du någonsin har slutfört. Du kommer att lära dig de flesta av de verktyg som passar din programmeringsnivå, så antar inte att börja från början är det bästa alternativet. Välj ett programmeringsspråk, en integrerad utvecklingsmiljö och / eller spelprogramvara som du kan börja räkna ut inom femton minuter att öppna den eller läsa handledningen.

Steg

Del 1 av 2:
Välja en motor
  1. Bild med titeln kod ett videospel Steg 1
1. Lär dig om spelmotorer. De flesta videospel görs med hjälp av en specialiserad motor som låter dig "skript" händelser, karaktärer och så vidare utan att behöva koda var och en från början. Att skapa en full spelmotor från början kan ta år, så de flesta oberoende utvecklare använder en befintlig motor. Du behöver bara följa något av följande steg i det här avsnittet, beroende på hur bekväm du är med programmering och hur mycket tid du vill spendera på de små detaljerna.
  • Bild med titeln kod ett videospel Steg 2
    2. Tänk på enkla spelprogramvara. Dessa verktyg kräver mycket lite programmeringskunskap, så de kanske inte är för dig om du är intresserad av de kodande aspekterna av speltillverkning. Å andra sidan kan ett enkelt dykhöga tillvägagångssätt lära dig mycket om ditt spel, och låta dig tweak på högkonceptet innan du går vidare till en större prototyp. Här är flera gratis alternativ:
  • För mobila spel, försök mit app uppfinnare eller spel sallad
  • För webbläsarspel, försök skrapa, eller den mer seriösa versionen snap! Avsedd som ett inledande programverktyg
  • För äventyrsspel, använd Visionaire.
  • Om du vill ha ett drag-och-släpp program med möjlighet att dyka till kodning också, prova den fria versionen av gamemaker
  • Bild med titeln kod ett videospel Steg 3
    3. Prova mer professionella utvecklingsgränssnitt. Detta är ett bra alternativ för att få händerna smutsiga, få spelkodningsupplevelse utan att behöva börja helt från början. Många professionella oberoende spelutvecklare börjar på denna nivå. Medan det finns många motorer och integrerade utvecklingsmiljöer (Ides) är följande gratis och relativt lätt att lära sig:
  • För mobila spel: Projektanarki
  • För 3D-spel på någon plattform: Enighet
  • För mer avancerade kodare: LWJGL (baserat i Java), SFML (baserat i C ++)
  • Bild med titeln kod ett videospel Steg 4
    4. Välj ett verktyg för att bygga din egen motor. Om du redan har någon programmeringskunskap och är död på att bygga din egen motor, här är några ställen att komma igång. Om det här är ditt första försök, behöver du troligen handledning
  • ActionScript låter dig göra en flashbaserad motor. Det här är ett bra ställe att börja för mellanliggande programmerare.
  • Java är relativt enkelt att lära. Du behöver en Java Development Kit (JDK), plus Eclipse eller en annan integrerad utvecklingsmiljö (IDE) för Java. Om du inte är säker på hur du kommer igång.
  • Om du redan känner till ett programmeringsspråk (särskilt ett C-språk eller Python), leta efter en IDE för det språket. Det ska innehålla en kompilator och möjligheten att enkelt arbeta med grafik, ljud och annan kod i samma projekt.
  • Bild med titeln kod ett videospel Steg 5
    5. Bygg din egen motor. Om du är upp till utmaningen och valde ett av de avancerade verktygen i föregående steg, kommer du sannolikt att behöva hitta ett handledning, ett hjälpforum eller en erfaren spelutvecklare för råd som är specifika för ditt språk. Om du inte är säker på var du ska börja eller vad du ska fråga om, här är några grundläggande komponenter som du behöver bygga tidigt på:
  • En klient-side-server, som tolkar användarinmatning och bearbetar resultatet. Gör ingångssystemet som svarar korrekt innan du lägger allvarligt arbete i grafik och gameplay. (Försök undersöka "Action lyssnare" Om du är fast.)
  • AI för andra tecken, så de reagerar på användarens handlingar. För ett enklare projekt, har du bara tecknen att flytta och agera i en uppsättning väg.
  • Möjlighet att göra grafik (sätt samman och skicka instruktioner till grafikkortet).
  • En spelslinga som går ständigt medan spelet är utfört. Detta bör ta användarinmatning, bearbeta det, bearbeta andra spellogik (som fiendens rörelse, bakgrundsanimering och utlösta händelser), beräkna vad som behöver dras (visas på skärmen) och skicka informationen till grafikkortet. Kör det här minst 30 gånger per sekund (30 fps) om ditt system kan hantera det.
  • Del 2 av 2:
    Utforma spelet
    1. Bild med titeln kod ett videospel Steg 6
    1. Spik ner ditt koncept först. Spendera en bra tid spikar ner vad ditt spel är Innan du rör en rad kod. Vilken genre är det? Är det 2d eller 3d? Framsteg spelaren i spelet genom att lösa pussel, följa / skapa historien, slåss mot fiender och / eller utforska? Ju fler frågor du svarar och desto mer detaljer du ger dina idéer, desto mer tid sparar du på lång sikt. Om du bestämmer dig för att göra en stor förändring efter att du redan har börjat coding, kan förändringen ta många gånger längre att implementera.
    • Pare detta ner till något sätt, hur enklare än din ursprungliga idé. En liten prototyp som utforskar hur ditt spel fungerar och ger ett par nivåer att spela är en utmärkt start. När det är klart kan du använda den som en grund för att expandera till ett helt spel, eller införliva det du lärde dig i ett nytt projekt.
  • Bild med titeln kod ett videospel Steg 7
    2. Arbeta på stegen nedan i vilken ordning som helst. Vid denna tidpunkt finns det veckor eller månader av hårt men givande arbete framför dig. Medan ett team av människor i allmänhet kommer att dela upp uppgifterna nedan och arbeta med dem samtidigt, måste en individ bestämma vilken uppgift som är lättast att börja med eller viktigast i varje steg. Läs igenom alla steg nedan och börja med den uppgift som överklagar dig mest.
  • Bild med titeln kod ett videospel Steg 8
    3. Samla eller skapa konsttillgångar. Om du inte gör på textbasspel, behöver du 2D-bilder, och eventuellt 3D-modeller och texturer (mönster du ansöker om modellerna). Musik och ljudeffekter du kan fördröja tills det är lite senare i processen, men de rekommenderas starkt om du planerar att publicera ditt spel. Enkla ikoner, användargränssnitt, och teckensnitt är lägsta prioritet när ditt spel är ungt, men lite ansträngning här kan förbättra spelarens erfarenhet.
  • Det finns många platser att hitta gratis eller billiga arts tillgångar online. Prova Denna lista på Mainchool.com.
  • Att anställa en konstnär kommer att göra en stor skillnad. Om du inte har råd att, samla tillgångarna själv och visa resultatet till konstnärliga vänner eller skicka det till spelutveckling eller konstforum online för råd.
  • Bild med titeln kod ett videospel Steg 9
    4. Arbeta på historia eller framstegsbågsdesign. Mycket av detta kommer att skrivas som planeringsdokument utanför spelkoden själv, även om ett berättelsebaserat spel kan behöva inkludera förgreningsdialogträd. Även ett spel utan en traditionell historia borde ha en känsla av progression som du behöver planera runt. En plattformsplattform kan innebära en serie rörelse och vapenuppgraderingar, medan ett pusselspel kan lägga till fler funktioner som det ramper upp komplexiteten och svårigheten hos pusselarna.
  • Bild med titeln kod ett videospel Steg 10
    5. Arbeta på nivå design. Börja med en liten, enkel nivå eller ett område. Fokusera på att bygga vägen Spelaren tar igenom nivån, lägg sedan till sidovägar (tillval), mer detaljerad grafik och tweak svårigheten (t.ex. genom att justera plattformshöjder eller flytta fiender runt).
  • Använd ljuskällor och objektdroppar för att styra spelaren till nästa plats i området. Använd skuggor för att avskräcka spelare från att komma in i dödsändar eller besvärliga vägar, och använd fiender för båda ändamålen (beroende på hur spelet lär dig att kringgå fiender). Ett väldesignat område gör att spelaren känner att han fattar sina egna beslut eller utforskar, men guidar honom längs den mest raka vägen med subtila ledtrådar.
  • Bild med titeln kod ett videospel Steg 11
    6. Tweak och optimera grafiken. Det här är inte nödvändigt om du använder enkel spelprogramvara. Om du är villig att dyka in i den djupare änden av grafiksystem, kan du börja med att skapa skuggor och partikeleffekter, eller gå igenom grafikkoden och ta bort uppgifter som är onödiga för ditt spel. Eftersom grafik är nästan alltid den chokepunkt som bestämmer bearbetningshastigheten, går även ett 2D-spel vanligtvis genom betydande optimeringstweak och omskrivning för att minimera bördan på grafikkortet och processorn.
  • Bild med titeln kod ett videospel Steg 12
    7. Få feedback från playtesters. När du har en enkel nivå eller en prototyp av gameplay, har dina vänner att spela spelet och erbjuda feedback. Ta reda på vad folk tycker är roligt, och vad frustrerar dem. Senare i processen, när spelet är mer polerat, kan feedback från främlingar eller bekanta vara en utmärkt källa till ärliga råd, eftersom de är mindre investerade i din framgång eller uppmuntrar dig.
  • Spelare är inte utbildade för att erbjuda feedback från en utvecklarens perspektiv. Om spelare inte tycker om en aspekt av spelet, är det vanligtvis något om det som kan förbättras... Men de specifika förslag som spelarna gör är ofta inte användbara. Fråga dem väldigt specifika frågor för att upptäcka de exakta funktionerna som stör dem.
  • Community Q & A

    Sök
    Lägg till ny fråga
    • Fråga
      När du gör videospel professionellt, skapar du spelet och designerna på egen hand?
      Samhällsansvar
      Samhällsansvar
      Historierna om "Minecraft" och "Terraria" Båda visar exempel på ensamutvecklare eller utvecklare i små grupper som gör spel, då får ett större lag efter sitt spel lockat uppmärksamhet. Känn dig fri att koda ett spel på egen hand, men kom alltid ihåg att det finns spelutvecklare och kodare som skulle gärna hjälpa till.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte till hjälp 15helpful 71
    • Fråga
      Finns det några förslag på kodning av ett mobilt videospel?
      Samhällsansvar
      Samhällsansvar
      Använd en spelmotor. Det är generellt svårare att koda det själv eftersom mobila spel helt enkelt fungerar annorlunda än dataspel. I vissa fall kan du helt enkelt installera ett spel som gör app, men enighet, som kräver att en dator installeras, kan förmodligen användas för vissa mobiltelefoner.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte till hjälp 14helpful 38
    • Fråga
      Vad händer om jag ändrar koden i ett videospel?
      Samhällsansvar
      Samhällsansvar
      Det beror på. Om du inte har någon aning om vad du gör, kommer det förmodligen att krascha spelet eller värre. Om du helt enkelt ändrar några få siffror och vet vad du gör, kommer spelet att ändras på något sätt. Till exempel kan spelaren ha mer HP eller hoppa högre. Men om du har lite någon erfarenhet av kodning, bör du bara ändra variabler, texturer och strängar, vilket är osannolikt att det är klart att röra upp ditt spel.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte hjälpsam 20helpful 37
    Se fler svar

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande