Hur man väljer en mobiltelefon

Att välja en mobiltelefon kan känna sig överväldigande med tanke på det stora utbudet av alternativ. Om du behöver välja en mobiltelefon, sluta och överväga flera faktorer innan du går framåt. Först utvärdera dina personliga behov. När och var ska du använda din telefon? Behöver du en smart telefon, eller kan du få med något mer grundläggande? Sedan, titta på speciella egenskaper. Beroende på hur du planerar att använda din telefon, kanske du vill ha saker som en högkvalitativ kamera eller fast skärmupplösning. Slutligen väljer du rätt bärare baserat på din budget och behov.

Steg

Del 1 av 3:
Bedömning av dina behov
  1. Bild med titeln Välj en mobiltelefon Steg 1
1. Bestäm mellan analoga, digitala eller dubbla telefoner. Mobiltelefoner kommer i olika lägen. Den typ av läge du vill ha beror på hur du planerar att använda din telefon.
  • Analoga telefoner sänder signaler i hela luften kontinuerligt. Ett brett utbud av telefoner, från handhållna telefoner till större telefoner, kommer i analogt läge. Om du vill spara pengar genom att välja en äldre mobiltelefon, gå till en mobiltelefon som kommer i analogt läge.
  • Digitala telefoner ger mer säkerhet. Avlyssning och nummer-stjälning hindras via kryptering, så du kanske vill ha en telefon i digitalt läge om du planerar att gå online med din telefon. Digitala telefoner har i allmänhet tydligare röstöverföring och ljud. Batterilivslängden är också längre.
  • De flesta nyare telefoner är dubbelt läge, vilket innebär att de kan bytas från analogt läge till digitalt läge. Dessa kan vara bra om du planerar att använda din telefon på olika platser. När signalen är för svag för att gå digitala, byter dubbla telefoner automatiskt till analogt läge.
  • Bild med titeln Välj en mobiltelefon Steg 2
    2. Utforska olika operativsystem. Det finns i huvudsak fyra olika typer av mobiloperativsystem: Android, IOS, BlackBerry och Windows. Den typ av operativsystem du väljer beror på dina personliga behov av mobiltelefonen.
  • Android är ett av de mest använda operativsystemen. Det är lätt att anpassa, så om du är teknisk-kunnig kan du föredra en Android. Den största nackdelen är att designen uppdateras ofta, vilket kan påverka användbarheten.
  • Blackberries är bra om du föredrar ett fysiskt tangentbord. Blackberries tenderar dock att springa långsammare än andra operativsystem. Om du inte planerar att använda din telefon för mycket bortom grunderna, kanske det inte är ett problem. Om du planerar att gå online mycket, kanske du vill ha ett annat operativsystem.
  • Apple iPhones körs på ett operativsystem som heter iOS. Om du äger andra Apple-enheter, kommer en iOS-telefon att vara mest fördelaktig för dig. Medan IOS-telefoner är mindre anpassningsbara än Androids, tenderar de att vara mer användarvänliga och har de mest populära appar.
  • Windows-telefoner är relativt nya, men är något mer mångsidiga än vanliga smarta telefoner. Displayen innebär att flytta grafik och infographics, vilket kan vara till hjälp om du använder din telefon professionellt mycket.
  • Bild med titeln Välj en mobiltelefon Steg 3
    3. Titta på olika mönster. Du håller din mobiltelefon mycket hela dagen. Därför är det en bra idé att gå till en design som känns bekväm i din hand. Mobiltelefoner kommer i en mängd olika former, från fyrkantiga former till cirkulära former. Välj en form du känner dig bekväm.
  • För att få en känsla av olika mobiltelefonformer, gör ett stopp vid en elektronikbutik. Experimentera med att hålla en mängd olika mobiltelefoner.
  • Det är lätt att glömma en mobiltelefon är ett fysiskt föremål. När du kommer att använda din telefon mycket, se till att du hittar en design du är bekväm med och hantering.
  • Bild med titeln Välj en mobiltelefon Steg 4
    4. Bestäm om du vill ha en smart telefon, meddelandekort eller en grundläggande telefon. Mobiltelefoner finns i tre typer: Smartphones, Messaging Phones och Basic Phones. Den typ du behöver beror på hur du planerar att använda din telefon.
  • En smart telefon är den mest avancerade formen av telefon. Förutom att ringa och texting kan du komma åt Internet, ladda ner appar, ta bilder och ladda upp musik. En smart telefon är i huvudsak en mini-dator. Om du planerar att använda telefonen för ett brett utbud av aktiviteter, är det smarta telefonen det bästa alternativet för dig.
  • En meddelandekonto kan du ringa och skicka meddelanden. Det har i allmänhet inte tillgång till internet, även om vissa låter dig skicka e-post. En meddelandekort är ett steg under en smart telefon. Det är en bra mellan om du letar efter en telefon som möjliggör grundläggande kommunikation men behöver inte de extra funktionerna i en smart telefon.
  • En grundläggande telefon gör att du bara kan ringa. Om du inte planerar att använda din mobiltelefon för något annat än telefonsamtal, kan du förmodligen få med en grundläggande telefon. Det blir billigare och mindre överväldigande att använda än en smart telefon.
  • Bild med titeln Välj en mobiltelefon Steg 5
    5. Tänk på vilken typ av batteri du behöver. Hur länge planerar du att använda din telefon? Om du ska ta din telefon med dig på långa arbetsdagar, kommer du sannolikt att ha ett högdrivet batteri. Leta efter en telefon med en lång batterilivslängd över en med en kort batterilivslängd. Men om du inte använder din telefon mycket, kan du förmodligen få med ett kortare batteri livslängd. När du utforskar telefonalternativ, se till att du kontrollerar hur länge varje telefons batteri varar.
  • Batterilivslängden blir värre med tiden. Hålla detta i åtanke. Även om du känner att du kan få med ett till två timmars batteri, kanske du vill gå för en lite längre batterilivslängd.
  • Del 2 av 3:
    Välja funktioner
    1. Bild med titeln Välj en mobiltelefon Steg 6
    1. Tänk på hur ofta du använder kameran. Planerar du att ta många bilder på din telefon? Om du är en Instagram Junkie kanske du vill investera i en högre kvalitet kamera. Om du inte planerar att ta för många bilder, kan kamerakvaliteten inte vara lika stor av en oro.
    • För de flesta smarta telefoner kommer kamerakvaliteten att vara 8 megapixlar. Fler megapixlar kan producera bilder med högre kvalitet, men det här är inte den enda faktorn du bör tänka på när det gäller fotokvalitet. Se till att kameran har en blixt. Annars kommer bilder tagna inuti eller på natten att komma ut suddig.
    • När du handlar för mobiltelefoner är det en bra idé att ta några bilder i affären. Detta ger dig en känsla av huruvida bildkvaliteten är tillräckligtelig för dina behov.
    Expertips
    Mobil känguru

    Mobil känguru

    Computer & Phone Repair SpecialistsMobile Kangaroo är en fullservice reparation och Apple auktoriserad tjänsteleverantör med huvudkontor i Mountain View, CA. Mobile Kangaroo har reparerat elektroniska enheter som datorer, telefoner och tabletter, i över 16 år, med platser i över 20 städer.
    Mobil känguru
    Mobil känguru
    Dator- och telefonreparationsspecialister

    För en förbättrad kamera och andra funktioner som ansiktsskydd, gå till en iPhone X eller senare. Oavsett vilken telefon du väljer, försök att inkludera ett fall och skärmskydd i din budget för att hålla det säkert.

  • Bild med titeln Välj en mobiltelefon Steg 7
    2. Titta på dina personuppgifter. Telefoner Få tillgång till data på olika sätt. Hur du planerar att använda din telefon kan hjälpa dig att bestämma vilken typ av dataplan du behöver.
  • Om du reser utomlands mycket, kolla in en moto X ren upplaga. Den är kompatibel med datatyper som finns i både USA och delar av Europa.
  • 4G och LTE-data tenderar att tillhandahålla de snabbaste data för smarta telefoner. Om du letar efter en grundläggande smart telefon, bör alla dina behov uppfyllas med en 4g- eller LTE-datatyp. Men räkningar kan bli höga med dessa planer. Vissa telefoner ger Wi-Fi endast dataplaner, där du kan ringa och skicka meddelanden när du är anslutna till Wi-Fi. Detta kan vara frustrerande om du behöver använda din telefon i ett område utan Wi-Fi, men det kan spara pengar.
  • Bild med titeln Välj en mobiltelefon Steg 8
    3. Bestäm vilken skärmstorlek du vill ha. Planerar du att använda vår telefon för att titta på många filmer eller tv-program? Om så är fallet kanske du vill ha en större skärm. Smart telefoner blir i allmänhet större med varje ny generation. Att få den senaste typen av smart telefon ger dig den största skärmen.
  • Om du inte planerar att använda telefonen för att titta på filmer, betyder skärmstorlek mindre. Tänk på att spara lite pengar och välja en mindre skärm.
  • Bild med titeln Välj en mobiltelefon Steg 9
    4. Ta reda på den högra skärmupplösningen. Du bör också tänka på skärmupplösning om du planerar att använda din telefon för att titta på TV och filmer. En högre upplösning kommer att ge bättre kvalitetsbilder och videoklipp. Som med storlek, välj hög upplösning om du tittar på filmer och videor på din telefon är viktigt för dig. Om det inte är viktigt, spara dina pengar och välja en lägre upplösning.
  • Del 3 av 3:
    Välja en bärare
    1. Bild med titeln Välj en mobiltelefon Steg 10
    1. Hitta rimliga priser för samtal, text och data. Bärare tar betalt för tre grundläggande tjänster: text, prata och data. När du väljer din smarta telefon, se till att du hittar rimliga priser för alla tre typer av tjänster.
    • De flesta moderna mobiltelefonanvändare pratar inte om sina telefoner så mycket. Betala för så några minuter som möjligt när det gäller att prata. Men om du planerar att prata på din telefon mycket, var öppen för att betala mer. Du bör också se upp för extra avgifter med avseende på natt och helg timmar.
    • Du borde hitta en textplan som tar ut $ 10 per månad eller mindre för textning. Något mer betyder att du är överbetalning. Texting kostar mobiltelefonleverantörer ingenting, så låt inte sugas till att betala orimliga textning avgifter.
  • Bild med titeln Välj en mobiltelefon Steg 11
    2. Titta på roamingavgifter. Roaming avgifter kan skicka din månadsräkning upp. När du bestämmer dig för en leverantör, kolla på en karta över din täckning. Se vilka områden som kvalificerar sig som "roaming." Om du ofta hittar dessa områden, hitta en annan plan.
  • Bild med titeln Välj en mobiltelefon Steg 12
    3. Välj leverantörer som erbjuder gratis försök. Det är en bra idé att testa någon ny plan innan du begår. Om en leverantör erbjuder en månadslång försök, ta det. Du kan försöka den planen i en månad och se vad din faktura skulle se ut. Om du bestämmer dig för att du inte tycker om den här planen, kan du backa ut utan straff.
  • Läs det fina utskriften på något kontrakt, dock. Vissa gratis försök kommer inte automatiskt att avbryta i en månad.
  • Bild med titeln Välj en mobiltelefon Steg 13
    4. Titta på extra avgifter. Avgifter och tillägg kan ta hänsyn till en extra $ 10 till $ 20 varje månad. Även om det inte är mycket pengar, lägger den över tiden. Det är värt att hitta en plan med begränsade extra avgifter. Med alla planer du tittar på, kontrollera avsnittet Ytterligare avgifter. Leta efter en plan med mindre avgifter.
  • Bild med titeln Välj en mobiltelefon Steg 14
    5. Ta reda på den genomsnittliga kontraktslängden. Du kanske vill avbryta ditt kontrakt vid någon tidpunkt. Du kan hitta dig är missnöjd med en leverantör och vill ha en förändring. Vissa leverantörer tvingar dig att underteckna ett år till tvåårsavtal. Detta kan vara för mycket av ett åtagande. Se om du kan hitta en leverantör som erbjuder ett kontrakt i 6 månader eller mindre.
  • Du bör också titta på hur du avbryter ditt kontrakt. Vissa företag kan ha dyr avbokningsavgifter, eller får inte låta dig tillbaka av ett kontrakt alls.
  • Tips

    Läs recensioner av mobiltelefoner och mobiltelefonplaner online. De erfarenheterna andra konsumenter har haft med en viss typ av telefon kan hjälpa dig att fatta ditt beslut.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande