Hur man väljer ett auto transportföretag

Om du vill flytta en eller flera bilar från ett område till ett annat, kan du välja att anställa ett auto transportföretag. Men om du aldrig har anställt ett auto transportföretag innan, kanske du inte vet hur man väljer den bästa och hur man undviker scammers. Vi lär dig hur du forskar ett företags tjänster, priser och tillförlitlighet, så du kan göra ett intelligent beslut och välja ett auto transportföretag som passar dina behov.

Steg

Metod 1 av 3:
Forskningsföretag
  1. Bild med titeln Välj ett Auto Transport Company Steg 01
1. Gör en lista över de företag som erbjuder de specifika tjänsterna du behöver. Först, gör en lista över de tjänster du behöver från ett auto transportföretag, sedan forskar lokala företag online för att hitta de som utför dessa tjänster. Det skulle vara slöseri med tid att försöka kontakta ett företag som inte utför den tjänst som du behöver från den.
  • Du kan till exempel föredra bifogad auto transport istället för öppen transport. I så fall skulle du vilja se till att du bara överväger företag som specifikt erbjöd sluten auto transport.
  • Några andra tjänster du behöver inkluderar terminal-till-terminal service, dörr till dörr, eller korsa internationella gränser.
  • Bild med titeln Välj ett Auto Transport Company Steg 02
    2. Kontrollera kundbetyg och recensioner för företag du överväger. Titta på online recensioner och betyg som publiceras till Business Review webbplatser inklusive https: // bbb.org /. Fråga vänner och familj för sina åsikter av företagen, om de har tidigare erfarenhet av dem. Ta bort företag som verkar opålitliga eller lågkvalitativa från listan.
  • Leta efter negativa eller kritiska recensioner av varje företag och jämföra dem med de positiva recensionerna. Det här är ett bra sätt att mäta om kunderna i företaget tenderar att vara nöjda med sina tjänster.
  • Observera att BBB verifierar alla kundrecensioner innan du publicerar dem genom att kontakta kunden och företaget för att bekräfta att det fanns en transaktion mellan de två. Andra platser kan inte verifiera sina recensioner, vilket kanske inte ger en korrekt bild av kundtillfredsställelse / missnöje.
  • Bild med titeln Välj ett Auto Transport Company Steg 03
    3. Använd inte ett företag som ber om en banköverföring. Pålitliga, legitima auto transportföretag begär nästan alltid om betalning i form av en check eller kreditkort. Om ett företag föredrar att du betalar dem med en banköverföring, är det en större chans att det är ett otillförlitligt företag.
  • Observera att om ett företag accepterar trådöverföringar men föredrar att du betalar med kreditkort eller check, är företaget förmodligen legitimt. Din huvudsakliga oro bör vara de företag som insisterar på trådöverföringar.
  • Bild med titeln Välj ett Auto Transport Company Steg 04
    4. Leta efter stavning och grammatikfel på företagets hemsida. Äkta företag som kör pålitliga företag tenderar att ta mer om att undvika dessa typer av misstag på deras webbplatser. Massor av stavning och grammatikfel indikerar ofta att webbplatsen sattes upp snabbt av ett falskt eller oförskämt företag.
  • Bild med titeln Välj ett Auto Transport Company Steg 05
    5. Kontrollera ett giltigt motorfordonummer om du är i USA. Du.S. Transportdepartementet reglerar alla auto transportföretag som är verksamma i USA och kräver att varje företag har ett MC-nummer. Ett företag som inte har detta nummer är nästan definitivt ett bedrägligt företag.
  • Om ett företag är legitimt, kommer det att göra det här numret tillgängligt på sin webbplats eller kommer att ge det när det ställs. Falska företag kommer antingen att gömma detta nummer eller ge en falsk.
  • För att verifiera ett företags MC-nummer, gå till Institutionen för transportens federala motorfordonssäkerhetsadministrationens elektroniska rekordwebbplats.
  • Metod 2 av 3:
    Fråga om politik och tjänster
    1. Bild med titeln Välj ett Auto Transport Company Steg 06
    1. Ta reda på vilka bäraralternativ som företaget erbjuder. Ett företag kan transportera din bil på en öppen bärare, en multi-bärare eller en sluten bärare. Öppna och multi-bärare är de billigaste, men de lämnar din bil utsätts för elementen. Slutna bärare är bäst för lyxbilar som du vill behålla skyddad.
    • Nästan varje auto transportföretag kommer att erbjuda öppen transportörstransport. Men du kan behöva söka lite mer om du föredrar att använda ett företag som erbjuder sluten transport.
  • Bild med titeln Välj ett Auto Transport Company Steg 07
    2. Fråga om företaget erbjuder några försäkringsplaner. Om din personliga bilförsäkring inte på ett adekvat sätt täcker din bil under transport, kan du behöva köpa försäkring från företaget själv.
  • Gör aldrig affärer med ett företag som inte kan försäkra din bil medan den transporteras. Om något händer med bilen kanske du inte kan få någon form av ersättning.
  • Om företaget erbjuder försäkring för din bil, var noga med att be om bevis på denna försäkring för att se till att det inte är en bluff. Legitima företag är lagligt skyldiga att tillhandahålla försäkringsbevis på begäran.
  • Bild med titeln Välj ett Auto Transport Company Steg 08
    3. Fråga om betalningsarrangemang. Vissa företag kräver att du betalar det fulla priset på frakt din bil, medan andra kommer att erbjuda dig möjlighet att betala i avbetalningar. Om du inte är bekväm med eller inte villig att betala hela priset i förväg, var noga med att fråga om företaget erbjuder betalningsplaner för sina kunder.
  • En typisk betalningsplan kan kräva att du skickar regelbundna betalningar till företaget varje månad under en tidsperiod (E.g., 6 månader).
  • Observera att vissa företag kan debitera dig en avgift för att betala i avbetalningar snarare än i ett klumpsumma.
  • Bild med titeln Välj ett Auto Transport Company Steg 09
    4. Undersök företagets avbokningsregler. Fråga om det finns en tidsfrist, varefter du måste betala en avgift för att avbryta din bokning. Om du behöver behålla lite flexibilitet i ditt schema, låt företagets kundtjänstrepresentant veta och fråga vilka alternativ de tillhandahåller för att avbryta eller omplacera din bokning.
  • Till exempel kan ett företag straffa dig för att avbryta en bokning men låta dig omplacera din bokning utan kostnad.
  • Om företaget erbjuder dig en unik avbokningsregler eller någon annan specialtjänst, var noga med att få villkoren för denna policy eller tjänst.
  • Metod 3 av 3:
    Jämföra prisnoteringar
    1. Bild med titeln Välj ett Auto Transport Company Steg 10
    1. Ring eller besök webbplatsen för att få ett citat. De flesta Auto Transport Company webbplatser kommer att ha en knapp på toppen av hemsidan som säger "Få citat" eller "Begär Citat."Det är nästan alltid fritt att begära ett offert, så oroa dig inte för att behöva begå sig till företaget bara för att du begär ett offert.
    • Du kan också ringa företagets kundservice telefonnummer för att få ett citat. Detta telefonnummer ligger också på bolagets hemsida och dess kampanjmaterial (E.g., flygblad).
  • Bild med titeln Välj ett Auto Transport Company Steg 11
    2. Få citat från flera företag med bra recensioner. Kontakta var och en av de företag du har bestämt för att vara pålitlig och fråga hur mycket de skulle debitera för att transportera din bil. Var noga med att ge dem alla detaljer angående din bil och hur du vill att de ska transportera den.
  • Du måste tillhandahålla make och modell av din bil, liksom fraktplatserna och datumen.
  • Godkänn inte några erbjudanden omedelbart - bara få citat från alla de företag du överväger så att du kan jämföra erbjudandenen till varandra.
  • Bild med titeln Välj ett Auto Transport Company Steg 12
    3. Undvik att bosätta sig för det billigaste alternativet. Även om du kanske tror det lägsta priset kommer att ge dig det bästa, överraskar dessa företag ofta kunder med dolda avgifter nerför linjen. Ofta ger företaget med det nedre citatet lägre kvalitet.
  • Det är normalt att se citat inom 100 kronor av varandra.Något lägre kan vara ett bete och byta eller ha dolda avgifter.
  • Dolda avgifter kan innehålla kostnaden för försäkring eller serviceavgift.
  • Bild med titeln Välj ett Auto Transport Company Steg 13
    4. Bestäm vilket företag som är bäst för din speciella situation. När du har samlat information om varje företags tjänster, rykte och pris, är du nu i bästa möjliga ställning att välja rätt företag för dig. Om du fortfarande inte är säker på vilket företag du ska gå med, kontakta företagen igen för att fråga några långvariga frågor du fortfarande har.
  • Tips

    Läs kontraktet helt innan du loggar. Det kan finnas dolda avgifter listade i det lilla trycket.
  • Var ärlig med det företag du bokar med avseende på personliga saker du har i ditt fordon. Lastbilar är viktiga och vägs i varje stat de reser över. De kan debiteras stora böter i varje stat för att vara överviktig. Dessutom kommer de flesta företag inte att försäkra eventuella föremål inuti fordonet.
  • Tvätta din bil innan du har transporterats. Smuts och damm kan göra ett bra jobb med att dölja repor och bucklor.
  • Varningar

    Även om du bokar med ett välrenommerat företag, finns det många faktorer som kan orsaka förseningar, såsom dåligt väder, mekaniska problem och vägkonstruktioner för flera bilbärare.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande