Hur man torkar silikon snabbt

Silikon är ett populärt lim och tätningsmedel med ett brett utbud av användningsområden runt hemmet. Oavsett om du använder den för reparationer eller för professionella ändamål, kommer det att få jobbet gjort. Silikon är perfekt för bilreparationer, underhåll runt huset och byggnadsarbetet. Om du behöver limet eller tätningsmedlet att torka snabbt, det finns några saker du kan göra för att påskynda processen.

Steg

Metod 1 av 2:
Påskynda torkningsprocessen
  1. Bild med titeln torr silikon snabbt steg 1
1. Applicera en torkkatalysator för att accelerera processen. Du kan köpa ett rör av katalysator för mindre än $ 10 på din lokala maskinvaru- eller hemförbättringsbutik. För att använda katalysatorn, pressa ut en dab av den från röret och applicera det direkt på silikonhäftande. Katalysatorn härdar silikonet genom att avlägsna vatten från föreningen och öka limets renhet.
  • Du kan använda 2 dabs av katalysatorn för att påskynda torkningsprocessen ännu mer.
  • Bild med titeln torr silikon snabbt steg 2
    2. Skrapa överflödigt lim med en kittkniv. Om skiktet av lim är för tjockt kommer det att ta mer tid att torka. Genom att skrapa bort något ytterligare lim tillåter du att luften kommer till limet och förkorta torkningstiden.
  • Om du inte har en kittkniv, kan du använda en smörkniv för att bli av med det överflödiga limet.
  • Detsamma gäller för tätningsmedel. Ju mer tätningsmedel du har, ju längre det tar att bota. Ta bort extra tätningsmedel med en kittkniv.
  • Bild med titeln torr silikon snabbt steg 3
    3. Öppna fönster nära limet för att ventilera rummet ordentligt. Ditt lim måste torka i rumstemperaturförhållanden och i ett välventilerat område. Öppna fönstren och dörrarna runt limet för att säkerställa att det finns gott om luft som kommer in och ut ur rummet.
  • Det finns en missuppfattning att den hetare rummet är, desto snabbare kommer limet att torka. Verkligheten är att fuktigheten stoppar torkningsprocessen, så håll alltid rummet väl ventilerat.
  • Visste du? Torkning och härdning är helt olika saker. Torkning är den ursprungliga, snabba processen där fukt och vatten avdunstar. Härdning är mycket långsammare och hänvisar till de kemiska förändringar som äger rum efter silikon blir utsatt för syre. Din silikon kommer att vara ett fullt fungerande tätningsmedel om det bara torkas - du behöver inte nödvändigtvis vänta på att det ska bota.

  • Bild med titeln torr silikon snabbt steg 4
    4. Använd ett fläkt för att torka limet. Placera fläkten ca 3 meter (0.91 m) från limet. Om du använder en fläkt, behåll den med en medium inställning, snarare än hög hastighet. Håll fläkten med limet i ca 1 timme.
  • Du kan också använda en hårtork för att verkligen påskynda processen. Men var noga med att hålla hårtorkaren med låg eller måttlig temperatur och håll dig minst 1 ft (0.30 m) bort från limet när det torkar det. Om du använder hög värme kan det faktiskt få silikonen att ta längre tid att bota.
  • Använd bara hårtork i mellan 5-10 minuter.
  • Metod 2 av 2:
    Köpa och bevara snabbtorkande silikon
    1. Bild med titeln torr silikon snabbt steg 5
    1. Köp speciellt limtemperaturlim om du arbetar på vintern. Silikonbaserade lim fryser inte i kallt väder, så du kan använda dem även om temperaturen sjunker. Dessa lim torkar snabbare i kalla eller fuktiga miljöer, vilket gör dem extremt mångsidiga.
    • Du kan också köpa lågtemperatur tätningsmedel, men var försiktig med att använda den i mycket extremt förkylning. Lågtemperatur tätningsmedel håller upp mellan 32-40 ° F (0-4 ° C) grader, men tätningsmedlet kommer vanligtvis inte att bota väl under frysning.
  • Bild med titeln torr silikon snabbt steg 6
    2. Köp lim som har en "snabb torkning" -märke på flaskan. De flesta märken har en snabbtorkande version av sin produkt tillsammans med den vanliga versionen. Vissa produkter annonserar att limet torkar snabbt annorlunda än andra, så en flaska kan vara den snabba torkningsorten även om det inte säger den specifika frasen. Leta efter beskrivningar som "30-minuters vattenklar" om du inte kan hitta "snabb torkning".
  • En annan beskrivning Produkten kan ha är "Instant Adhesive".
  • Snabbtorkande silikon tätningsmedel är också tillgängligt. Det kostar inte riktigt mer än någon annan Silicone Caulk, så det är ett bra alternativ om du har bråttom.
  • Bild med titeln Torr Silicone Fast Steg 7
    3. Se till att limet inte löper ut genom att kontrollera utgångsdatumet. Om röret är föråldrat, tar limet längre att torka. Om limet tar längre tid att torka än det står på röret, är det troligt att det har gått förbi sin hållbarhet. Tätningsmedel är dock bra i ca 12 månader.
  • Många lim säger att de kommer med en livstidsgaranti. Det här är inte fel, för utgått lim kommer fortfarande att torka, men det tar mycket längre tid än du vill göra det.
  • Bild med titeln torr silikon snabbt steg 8
    4. Undvik att lagra ditt lim i extrema temperaturer. Den optimala temperaturen för lagring av ditt lim är 68 ° F (20 ° C). Lyckligtvis kan du lagra den i ett brett spektrum av temperaturer. Så länge temperaturen är mellan 59-80 ° F (15-27 ° C), ska ditt lim vara i god form.
  • Håll inte limet i ditt garage under sommaren. Om detta händer blir limet tjockt och klumpigt och kommer inte att torka snabbt.
  • Dricks: För att förlänga hållbarheten hos ett stort rör av silikon tätningsmedel, placera en plastpåse över röret och sedan skruva på munstycket på röret.

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande