Hur man bryr sig om latexkläder

Latex är typ av ett konstigt material för kläder - även om det är en naturlig form av gummi, kan du oavsiktligt skada det. Lyckligtvis, så länge du är mild med föremålen och du lagrar dem ordentligt, kan dina latexkläder vara i åratal! Läs de vanligaste frågorna om att ta hand om latex för att lära dig enkla dos och don`ts.

Steg

Fråga 1 av 6:
Hur kan jag tvätta latexkläder?
  1. Bild med titeln Vård för latexkläder Steg 1
1. Dondera latexen i tvålvatten för att ta bort svett och smörjmedel. Fyll en skål eller djup handfat med varmt vatten och lägg till 1 sprut av flytande diskmedel. Swish dina händer i vattnet tills det sätter och tryck dina latexkläder i det. Virvla kläderna runt tills de blötlägger våt.
  • Disken tvål hjälper till att ta bort talk, svett och smörjmedel som du kanske har använt för att glida latexkläderna på.
  • De flesta latexkläder tillverkare försiktighet mot att tvätta latex i tvättmaskinen, men andra säger att det är bra så länge du sätter in den inre latexen i en tvättväska och använder maskinens handtvätt.
  • 2. Skölj latexen i varmt vatten för att ta bort tvålen. Töm diskbänken eller dumpa ut din skål med tvålvatten och skölj det. Fyll sedan skålen eller sjunka med färskt varmt vatten och swish kläderna runt igen så tvålen sköljer sig.
  • Du kan skölja kläderna en gång om de fortfarande känner sig slick efter bara 1 sköljning.
  • Fråga 2 av 6:
    Hur torkar jag säkert latexkläder?
    1. Använd fingrarna för att torka bort överskott av vatten och låt kläderna lufttorka. Lyft kläderna ur vattnet och håll dem över ett handfat eller skål. Krama latexen från toppen ner till botten så det mesta av vattnet dränerar. Sedan lägg kläderna platt på en torr handduk eller på en torkstångsställ.
    • Om du använder klädtorkningsstället, kom ihåg att kläderna kommer att fortsätta droppa, så du kanske vill ställa in racket på en handduk.
    • Vänta tills latexen är helt torr innan du lagrar kläderna.
  • 2. Undvik att torka kläderna i en torktumlare och använd inte ett järn. Om du har bråttom för att torka dina latexkläder, kan du bli frestad att kasta den i en torktumlare, men inte! Om du använder en torktumlare eller stryk, kan du smälta latexen så det säkras ihop. Du kommer också att försvaga latexen så den bär ut snabbare.
  • Skicka inte latexkläder till kemtvätten eftersom kemtvätt är också grov på materialet.
  • Fråga 3 av 6:
    Hur håller du latexkläder från att hålla fast vid sig själv?
    1. Gnugga majsstärkelse eller talkpulver över hela latexplagget. När din latexkläder är helt torr, lägg den platt och strö cornstarch eller talkpulver jämnt över hela ytan. Använd dina torra händer för att gnugga pulvret över plagget. Vrid sedan den över och strö den andra sidan. Var medveten om att myndigheter som FDA testar talkumpulver för asbest, som har kopplats till cancer när det är inandat.
    • Om du inte har majsstärkelse eller inte vill använda talkumpulver, prova Baking Soda eller Tapioca Starch.
    • Glöm inte att strö pulver inuti plagget också. Det kan vara lättast att vända kläderna inuti innan du sprinklar mer talkpulver över dem.
    Fråga 4 av 6:
    Vad kan jag använda för att skina latex?
    1. Gnugga silikon smörjmedel eller latex polera över ytan för att få en bra glans. Om du använder en squeeze gel, Squirt en myntstorlek på fingrarna och gnugga produkten till latexen. Om du använder en spray, spritz latexen och gnid sedan latexen tills den är glänsande.
    • Polska dina latexkläder när du är redo att bära dem. Om du hellre skulle lagra dem, behåll dem belagda med talkumpulver.
    • Använd inte ett oljebaserat smörjmedel för att polera silikonen eftersom det kan bryta ner latexen.
  • 2. Torka en luddfri trasa över latexen om du vill ha en buffed look. Om du inte går till ett super glänsande utseende, gnugga en torr luddfri trasa över den polerade latexen för att ta av några av glansen. Fortsätt gnugga i en cirkulär rörelse tills latexen är som matt som du vill.
  • Fråga 5 av 6:
    Hur ska jag lagra latexkläder?
    1. Sätt talade kläder i en väska eller plagg väska och lagra dem på en torr plats. Låt dina latexkläder torka helt, gnugga talkumpulver på dem och lägg dem i en ren plastpåse eller en plaggpåse. Du kan hålla på väskan i ett skåp eller låda tills du är redo att bära din latex.
    • Håll påsen med latexkläderna bort från värmare eller fuktiga utrymmen för att skydda latexen.
    • Lämna inte latexen i direkt solljus, eftersom UV-strålarna kommer att missfärga latexen och göra det sönderfaller snabbare.
    Fråga 6 av 6:
    Hur kan jag skydda latex från skador?
    1. Bild med titeln Vård för latexkläder Steg 6
    1. Häng dina latexkläder så att de inte bildar veck medan de är lagrade. Poppa dina torra kläder på en trä- eller plasthängare så det hänger snyggt. Ställ sedan hängaren med kläderna i en plagg väska eller stor plastpåse innan du hänger den i garderoben. Din latex kommer inte att skynda eller hålla ihop om du hänger det istället för att lägga den.
    • Häng inte färgglada latex bredvid andra färgglada latex på samma hängare eller färgerna kan blöda om de är för nära.
  • 2. Håll kläderna bort från direkt solljus och värme. Även om du kan bära latexkläder ut på en varm, solig dag, vill du inte avslöja latexen till dessa förhållanden under en längre tid. Detta beror på att latexen kan blekna och börja bryta ner. Eftersom latex brinner verkligen lätt, bör du också hålla den borta från öppna flammor eller eld.
  • Du bör också hålla latexkläder borta från olja och fett eftersom dessa kan bryta ner latex.
  • Tips

    Varningar

    Studier tyder på att talkpulver som innehåller asbest kan orsaka cancer. Mer forskning görs för att avgöra om asbestfritt talcumpulver har samma risker.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande