Hur man färgar färgat svart hår rött utan blekmedel

Om du färgade ditt hår svart och vill gå röd, måste du ta bort färgen först. Detta beror på att färgämnet bara lägger till färg - det lyfter inte färg. Det enklaste sättet att göra detta är med bleka, Men om du inte vill använda det måste du först använda en färgavlägsnande produkt först. Det finns några saker du kan göra innan processen för att göra det enklare, till exempel tvätt med ett klargörande schampo.

Steg

Del 1 av 3:
Fading den svarta färgen
  1. Bild med titeln färgad färgad svart hår röd utan blekmedel steg 1
1. Fråga en professionell rådgivning på en salong. Ibland kan du ta bort färgämne hemma med hjälp av ett kit eller hemma. Andra gånger är det bäst att få det gjort professionellt på en salong. En professionell frisör eller stylist kommer att kunna utvärdera ditt hår och berätta om du kan ta bort färgen själv eller om det skulle vara bättre för en stylist att göra det för dig med professionella leveranser.
  • Till exempel, om du har bräckligt hår och ingen erfarenhet, men din stylist specialiserar sig på det här, skulle det vara en bra idé att låta din stylist göra det för dig.
  • Vissa stylister kommer att berätta för dig att få det gjort professionellt för att få mer affärer. Var inte rädd att be om en andra åsikt.
  • Bild med titeln färgad färgad svart hår röd utan blekmedel steg 2
    2. Tvätta håret med ett klargörande schampo för att blekna färgämnet. Det mindre färgämnet du måste arbeta med, desto lättare är färgborttagningsprocessen, oavsett om du gör det själv eller har det gjort professionellt. Om du inte kan hitta ett klargörande schampo, överväga att använda något som innehåller sulfater istället.
  • Sulfater är hårda rengöringsmedel som är kända för att blekna hårfärg. De kan få ditt hår att känna sig torr efteråt, så var noga med att följa upp med en sulfatfri balsam.
  • Bild med titeln färgad färgad svart hår röd utan blekmedel steg 3
    3. Tvätta håret med varmt vatten för att ytterligare bleka färgämnet. Du borde fortfarande göra det tillsammans med det förtydligande schampo. Det finns inget behov av att bränna dig själv, men bara använda den varmaste temperaturen du kan stå.
  • Varmt vatten får håret att öppna och bli mer porösa. Detta gör det möjligt för färgämnet att komma ut i viss utsträckning.
  • Detta kan bli håret Frizzy. Överväg att använda en bra balsam och skölj med kallt vatten efteråt.
  • Bild med titeln färgad färgad svart hår röd utan blekmedel steg 4
    4. Bära en djup konditioneringsmask över natten, skölj sedan ut det. Inte bara är det här underbart för ditt hår, men det kan hjälpa färgämnet blekna ännu tidigare. Applicera en djup konditioneringsmask i ditt hår, täck sedan håret med duschkap. Vik huvudet med en handduk, lämna den på över natten. Skölj den djupa balsam ut nästa morgon.
  • Sköljning av djupkonditioneringsmasken ut den följande morgonen är nyckeln eftersom det tar lite av färgämnet med det.
  • Var medveten om att detta inte kommer att lätta färgämnet eller göra det att blekna helt. Det kommer helt enkelt att påskynda processen upp och göra borttagningsprocessen enklare.
  • Undvik att lämna en proteinmask på över natten eftersom det här kan göra ditt hår skört och leda till brott. Se till att masken är märkt som "fuktgivande" eller "hydratisering", inte "förstärkning."
  • Bild med titeln färgad färgad svart hår röd utan blekmedel steg 5
    5. Ge färgämnet några veckor för att blekna lite på egen hand. Du måste tvätta håret några gånger med varmt vatten och klargöra schampo innan du märker en skillnad. Spendera tid utanför i solen kan också hjälpa till att blekna färgämnet naturligt. Gör inte allt på en dag, men - sprida det ut över en vecka eller så.
  • Att göra allt på en dag är en dålig idé eftersom det kommer att förstöra ditt hår och få det att bli torrt, krusigt och skört.
  • Återigen kommer detta inte att ta bort färgämnet helt. Det kommer bara att göra det snabbare och lättare att ta bort.
  • Del 2 av 3:
    Ta bort resten av den svarta färgen
    1. Bild med titeln färgad färgad svart hår röd utan blekmedel steg 6
    1. Få färgen borttagen professionellt på en salong, om det behövs. Salonger har speciella färgavlägsnande produkter som du inte kan komma i en butik. Formeln ändras beroende på vilken färg du börjar med och vilken färg du vill få. Det ändras också beroende på hårtyp och den typ av färg som du använde: permanent, halv permanent mm.
    • I vissa fall kommer en färgborttagare inte tillräckligt och din stylist måste använda blekmedel.
    • Detta kan bli mycket dyrt, och kan kosta dig någonstans mellan $ 200 och $ 600.
  • Bild med titeln färgad färgad svart hår röd utan blekmedel steg 7
    2. Få ett färgborttagningssats om du vill göra det själv. Var medveten om att en hemma på $ 15 inte har samma kvalitet som en $ 200-process som görs på en professionell salong. Det finns också en chans att du kan skada ditt hår. Du kan hitta dessa kit i välutrustade skönhetsbutiker.
  • Kontrollera ingrediensmärket för att säkerställa att den inte innehåller blekmedel. Var medveten om att vissa kemikalier kan vara lika skadliga för ditt hår som blekmedel. I vissa fall kan de vara mer skadliga.
  • De flesta färgborttagare tar inte bort svart färgämne helt. Det betyder att du kanske inte kan färga ditt hår ett ljus, jordgubbrött efter - du kan behöva bosätta sig för en mörkare nyans.
  • Läs recensionerna. Vissa färgborttagare kan ta bort färgen bra, men när du går för att färga ditt hår, kanske det inte kommer ut den rätta färgen.
  • Bild med titeln färgad färgad svart hår röd utan blekmedel steg 8
    3. Applicera färgborttagaren enligt instruktionerna, skölj sedan ut det. Varje varumärke är lite annorlunda, men i de flesta fall måste du blanda 2 produkter tillsammans. Applicera produkten i ditt hår, gnid det ordentligt och lämna det på den rekommenderade tiden innan du sköljer ut det. Återigen, hur länge du lämnar removeren beror på varumärket - det kan vara 20 minuter, eller det kan vara 60 minuter.
  • Förpackning av ditt hår i plast och applicering av värme kan vara till hjälp för att bryta upp färgämnet, men endast om den produkt du använder rekommenderar det här. Kontrollera paketet för eventuella indikationer på att använda värme.
  • Bild med titeln färgad färgad svart hår röd utan blekmedel steg 9
    4. Upprepa processen, om det behövs. Ibland är en enda behandling inte tillräckligt och ditt hår re-oxiderar. Om det händer, och om ditt hår inte känner sig torrt eller sprött, bara upprepa färgborttagningsprocessen. Detta görs bäst omedelbart efter den första behandlingen. Om du behöver göra en tredje behandling, vänta tills den följande dagen.
  • En färgborttagare kommer inte att bleka ditt hår, så förvänta dig inte att ditt hår blir blond.
  • Om ditt hår är naturligt blont, att färgborttagaren inte kan ta ut färgämnet helt. Du kan sluta med mörkt blont eller ljusbrunt hår.
  • Bild med titeln färgad färgad svart hår röd utan blekmedel steg 10
    5. Applicera en djup konditioneringsmask över natten. Använd nog av masken för att mätta ditt hår. Tuck ditt hår under en duschlock, sedan linda en handduk runt locket. Gå och lägg dig, skölj sedan masken ut den följande morgonen. Låt ditt hår lufttorka.
  • Undvik att använda en hårtork, eftersom det kan skada ditt hår. Om du måste använda en hårtork, applicera en värmeskyddare och använd en lågvärmeinställning.
  • Bild med titeln färgad färgad svart hår röd utan blekmedel steg 11
    6. Följ upp med ett proteinfyllmedel för att minska skador. Det här är inte absolut nödvändigt, men det kommer att hjälpa till att göra ditt hår starkare. Applicera produkten enligt anvisningarna på förpackningen. Lämna det på för den rekommenderade tiden, vanligtvis ca 20 minuter, skölj sedan ut det.
  • Varje varumärke är lite annorlunda, så om instruktionerna berättar att du gör något annat, följ dessa instruktioner.
  • Bild med titeln färgad färgad svart hår röd utan blekmedel steg 12
    7. Vänta några dagar eller veckor, beroende på hur friskt ditt hår känns. Medan hårfärg är inte lika hård som andra behandlingar (jag.e. blekning), det är fortfarande skadligt för ditt hår. Om ditt hår känns torrt eller sprött efter färgborttagningsprocessen, skulle det vara en bra idé att vänta några dagar eller veckor. När ditt hår känns starkt igen kan du färga det utan att skada det så mycket.
  • Del 3 av 3:
    Färga ditt hår rött
    1. Bild med titeln färgad färgad svart hår röd utan blekmedel steg 13
    1. Bestäm om du faktiskt behöver färga ditt hår rött. När du försöker ta bort svart färgämne, blir det ibland den här rödaktiga, brassiga färgen. Om det här är den röda skuggan som du går, är du klar och behöver inte färga ditt hår! Om det inte är den nyans som du gör för, läs sedan på att lära dig hur.
    • Var medveten om att den brassiga färgen kan påverka det slutliga resultatet. Det kommer att göra den slutliga färgen ser ljusare ut med gyllene undertoner.
    • Även om färgen är nära vad du vill uppnå kan du fortfarande vilja täcka den med en halv-permanent glans som är en nyans eller två tändare än din hårfärg.
  • Bild med titeln färgad färgad svart hår röd utan blekmedel steg 14
    2. Välj ett färgämne 1 till 2 nyanser lättare än din önskade färg. Att strippa färgen från ditt hår gör det mer mottagligt för hårfärger, vilket kan ge ett mörkare resultat än vad du vill. För att undvika att gå för mörk, välj en nyans av färg som är 1 till 2 nyanser lättare än den färg du vill uppnå.
  • Bild med titeln färgad färgad svart hår röd utan blekmedel steg 15
    3. Skydda din hud, kläder och arbetsutrymme. Hårfärg kan bli rörigt, så sätt på en gammal skjorta eller drapera en gammal handduk runt dina axlar. Applicera Petroleum-gelé i huden runt din hårlinje, baksidan av nacken och spetsarna på dina öron. Dra på ett par plastfärgningshandskar och täck din räknare med tidning eller plastpåsar.
  • Bild med titeln färgad färgad svart hår röd utan blekmedel steg 16
    4. Applicera önskat färgämne enligt anvisningarna på förpackningen. Förbered färgämnet enligt instruktionerna. Avsnittet av ditt hår, sedan Applicera färgämnet börjar från rötterna. Låt färgen sitta på ditt hår för den rekommenderade tiden, typiskt 20 till 30 minuter, skölj sedan ut med kallt vatten.
  • Använd inte varmt vatten för att skölja färgämnet, eller riskerar du att blekna det.
  • Använd endast den balsam som ingår i färgämnespaketet. Om du måste använda schampo, använd ett färgskydd, sulfatfritt schampo. Men om du använder en permanent färg, måste du shampoo ditt hår efter att ha sköljt ut färgämnet för att förhindra att färgämnet blir mörkare.
  • Bild med titeln färgad färgad svart hår röd utan blekmedel steg 17
    5. Följ med en 2-stegs proteinbehandling för att göra ditt hår starkare. Medan det inte är absolut nödvändigt, kommer det att göra ditt hår mycket trevligare. Applicera "steg 1" Del av behandlingen först, lämna den på den rekommenderade tiden, skölj sedan ut det. Följa upp med "steg 2" Del av behandlingen, vänta på den rekommenderade tiden och skölj det också.
  • De "steg 1" En del av behandlingen kan få ditt hår att känna sig krispigt. Det här är normalt.
  • Du kanske kan hitta det här i en mataffär, men du har bättre lycka till i en skönhetsbutik.
  • Bild med titeln färgad färgad svart hår röd utan blekmedel steg 18
    6. Avsluta med en jonfärgbehandling för att skydda färgen. Återigen är det inte helt nödvändigt, men det kommer att hjälpa till att skydda din nya hårfärg och hålla den från blekning. När det gäller rött hårfärg, är detta särskilt användbart hårfärgat är känt för att blekna snabbare än andra.
  • En jonbehandling är en annan produkt som du ansöker om håret och skölj sedan. Du kan hitta den i en skönhetsbutik.
  • Bild med titeln färgad färgad svart hår röd utan blekmedel steg 19
    7. Använd färgsäkra produkter till bevara din hårfärg. Tvätta håret med färgsäkra, sulfatfria schampon och balsam. Använd kylvatten vid tvättning och sköljning. Begränsa användningen av värmestilingsverktyg, till exempel plana strykjärn och krullande strykjärn och applicera värmeskyddsmedlet när du använder dem. Täck ditt hår med en huva, halsduk eller hatt innan du går ut i solen, eller applicera en UV-värmeskyddare.
  • Tips

    Om du har hårfärg på din hud, kan du ta bort den med en alkoholbaserad sminkborttagare.
  • Du behöver inte blanda färgborttagarna och färgämnena i de medföljande flaskorna. Vissa människor tycker det är lättare att blanda dem i separata skålar.
  • Om du blandar produkter i separata skålar, se till att de är gjorda av plast eller glas - inte metall. Applicera produkten med en toningborste, om så önskas.
  • Du hittar de flesta produkterna online eller i en välfylld skönhetsbutik.
  • Om du är skeptisk till din frisörsråd, var inte rädd att fråga en annan frisör för en andra åsikt.
  • Saker du behöver

    • Color Remover Kit
    • Rött hårfärgämne
    • Proteinfyllmedel
    • 2-stegs proteinbehandling
    • Djup konditioneringsmask
    • Klargörande schampo (för blekning svart hårfärg)
    • Färgsäker, sulfatfri schampo
    • Färgsäker, sulfatfri balsam
    • Jonfärgbehandling
    • Badmössa
    • Gammal skjorta eller handduk
    • vaselin
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande