Hur man färgar håret

Färgning av ditt eget hår kan ge dig ett helt nytt utseende utan att behöva göra en dyr resa till salongen. Det kan tyckas skrämmande först, men färgande hår är enkelt när du vet vad du ska göra.

Steg

Del 1 av 3:
Gör mig i ordning
  1. Bild med titeln färghår Steg 1
1. Tvätta håret 24 till 48 timmar före färgning. Att göra detta gör det möjligt för de naturliga oljorna i ditt hår att utvecklas vilket i sin tur tillåter färgämnet att binda sig lättare. Färgen kommer att blandas mer naturligt med ditt hår, och det tenderar att göra det längre.
  • Om möjligt, undvik balsam när du tvättar ditt hår dagen innan du färgar det. Balsam eliminerar dina naturliga oljor, som du behöver för färgämnet att sätta in lättare.
  • Om ditt hår är extremt torrt, skickar det varje natt i minst fem minuter i en varm dusch i en vecka innan du planerar att färga ditt hår. Då, villkor inte ditt hår natten innan färgning. Detta kommer att hålla ditt hår från att torka ut efter att du har färgat det.
  • Bild med titeln färghår Steg 2
    2. Välj en färg som du verkligen gillar. Det är lätt att bli överväldigad av hundratals nyanser du kan välja mellan. Om det här är första gången färgar ditt hår, det är bäst att hålla sig till ett hårfärg som inte är mer än två nyanser mörkare eller lättare än din egen naturliga hårfärg.
  • Om du är ny att färga, kan du också försöka färga ditt hår med ett tillfälligt eller semi-permanent färgämne först. Att använda en av dessa typer av färgämnen säkerställer att om du förstår, kommer du inte att leva med ditt misstag för länge. Tänk på att du måste applicera semi-permanent färgämne till fuktigt hår.
  • Tillfälliga färgämnen, såsom krita och mousse, tvätta vanligtvis efter 1 till 2 schampon. Semi-permanenta färgämnen sköljs efter 20 till 26 schampon. Permanenta färgämnen är permanenta. Färgen kan blekna efter 6-8 veckor, men måste växa ut.
  • 3. Skydda ditt hem och dig själv från färgfläckar. Medan du vill fläcka ditt hår, vill du inte ha konstiga fläckar av körsbärsröd över hela din matta och favoritskjorta. Täcka någon yta runt dig som kan bli färgad på det och sätt tidningar på golvet. Har pappershanddukar i närheten för att hantera spill. Bära en rattig gammal skjorta du inte gillar, helst en du är redo att kasta bort. Det är väldigt lätt att bli färgämne på vilken tröja du har på dig.
  • 4. Lägg en handduk eller färgkappa runt axlarna. Handduken eller Cape kommer att fånga något färgämne som kan droppa av ditt hår under färgningsprocessen. Du kan köpa en färgkape på en skönhetsbutik. Säkra handduken i nacken med en säkerhetsstift eller ett klipp. Om du bestämmer dig för att använda en handduk, använd en som är en mörk färg för att undvika synligt färgning av handduken.
  • 5. Borsta ditt hår väl. Se till att det inte finns några tangles kvar i ditt hår. Detta steg kommer att göra att färgämnet är lättare, men det hjälper dig också att se till att ditt hår blir jämnt färgat.
  • 6. Kappa din hårlinje, öron och nacke innan du applicerar färg i ditt hår. Du kan använda vaselin, läppbalsam eller balsam som ingår i satsen (om man är anordnad). Detta steg är valfritt, men tillämpa denna beläggning gör det lättare att skölja bort vilket färgämne som helst som kommer på din hud.
  • 7. Sätt på dina handskar. Handskar kommer i allmänhet med ett färgämne, men om de inte gör det kan du helt enkelt använda normalt gummi, vinyl eller latexhandskar. Kom ihåg att det är absolut nödvändigt att bära handskar när du färgar håret. Om du inte gör det, kommer du också att dyda dina händer.
  • 8. Använd den medföljande flaskan eller en skål för att blanda färgämnet. Följ anvisningarna på rutan. De flesta Box-kit innehåller flaskor som du använder för att blanda färgämnet. Följ anvisningarna för att kombinera färgämnesingredienserna i den medföljande flaskan. Skaka sedan lösningen tills ingredienserna är väl kombinerade. Om ditt färgämne inte innehåller dessa föremål måste du köpa en skål för att blanda färgämnet i.
  • Om ditt hårfärg inte kommer med en pensel, kan du köpa en på din lokala skönhetsbutik eller bara använda dina handskefingrar för att applicera färgämnet.
  • Var försiktig plockande färger baserat på hur de ser ut på lådan, som det kanske inte är vad du faktiskt får. Till exempel, om du har svart hår, är du för långt på färgspektrumet från blondin för att enkelt uppnå den färgen.
  • 9. Blanda ditt färgämne med en utvecklare. Detta gäller endast vissa färgämnen - lådan som ditt färgämne kom in kommer att ha instruktioner om utvecklare. Utvecklaren ingår i allmänhet i satsen. Om det inte är, kan du köpa den på din lokala apotek.
  • Om du behöver köpa din egen utvecklare, välj en 20% utvecklare.
  • Varje ökning av 10 representerar en nivåförändring av färg. Till exempel kommer en 30% utvecklare att flytta ditt hår upp tre nivåer. Om du är en sandig blondin, kan du komma till en ljus, solig gyllene blondin med 30%, för det är en nivå 7 till en nivå 10 förändring.
  • Del 2 av 3:
    Färgar ditt hår
    1. Använd en kam för att skilja ditt hår i fyra olika sektioner. Använd stora, plastsalonklipp (finns på din lokala apotek) för att hålla sektionerna ifrån varandra. Att skilja ditt hår i dessa sektioner kommer att se till att du inte saknar en hårlopp.
  • 2. Applicera färgämnet i ditt hår i sektioner. Bryta varje del av håret upp i mindre 1/4"-1/2 "underavsnitt som du arbetar (det här kommer bara att göra ditt färgämne jämnare.) Använd applikatorflaskan eller borsten för att avge färgämnet på ditt hår. Använd dina handskefingrar för att arbeta färgämnet i ditt hår. Om du ska börja använda färgämnet beror på huruvida du någonsin har färgat ditt hår eller inte.
  • För jungfru (första gången färgning) hår, börja använda färgämne ca 1 tum (3 cm) från dina rötter.
  • För touch-ups, börja använda färgämne ca ½ tum från dina rötter.
  • Arbeta färgämnet i ditt hår så att du gör mer än bara färga det övre lagret i ditt hår.
  • Det tjockare ditt hår är, desto mindre bör du göra dina sektioner så att färgämnet kan mätta håret helt.
  • Bild med titeln färghår Steg 12
    3. Ställ in en timer för hur länge du behöver lämna färgämnet i ditt hår. Följ anvisningarna på rutan. Skölj inte färgämnet före minsta tid eller lämna färgämnet tidigare den maximala tiden. Se till att följa anvisningarna exakt. Om du har mycket grått hår är det bäst att lämna färgämnet i den maximala tiden. Det kan hjälpa till att sitta under en uppvärmd torktumlare, liksom.
  • Lämna aldrig hårfärg i över natten. Lämna det i över natten torkar ut ditt hår och det kan också orsaka allvarlig hudirritation.
  • Del 3 av 3:
    Skölj ditt hår
    1. Torka överflödigt färg av nacke och panna med en pappershandduk eller våt trasa. Stör inte färgämnet i ditt hår. Om du vill kan du lägga en duschlock på ditt hår för att hålla färgämnet från att gå överallt.
    • När du har lagt en duschlock på, kan du sätta i huvudet i en handduk så att den locket behåller huvudet i ditt huvud. Detta kommer att påskynda färgningsprocessen.
  • 2. Vänta tills processen är upp till skölj ditt hår.Efter din tid är uppe, antingen komma in i duschen eller använd ett handfat för att skölja ditt hår ut. Använd varmt vatten för att skölja färgämnet ur ditt hår. Skölj ditt hår tills vattnet går klart.
  • Inte panik om du ser färgen kör i duschen - det här är helt naturligt och betyder inte att du har krossat färgningsprocessen. Tänk på att om färgämnet är tillfälligt kommer färgämnet att fortsätta att springa varje gång du tvättar det tills det är helt borta.
  • 3. Schampo och skick ditt hår. Vänta minst en timme innan du shampooing ditt hår. Väntar på att tvätta tillåter färgämnet att noggrant tränga in i håraxeln. När du har shampooat ditt hår, använd balsam som följde med färgämnespaketet. Gnugga det ordentligt i hela ditt hår.
  • Nästan varje kit kommer med balsam, men om din inte kunde du bara använda vad du har hemma.
  • 4. Torka ditt hår och stil som vanligt. Du kan antingen blåsa ditt hår eller låt det lufttorka. När ditt hår är torrt, stil det som du normalt skulle och visa upp din nya hårfärg! Om du är missnöjd med dina resultat kanske du vill se en frisör för färgkorrigering. Det är också en bra idé att vänta minst två veckor för att färga ditt hår igen.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Skölj inte med varmt vatten eftersom det hjälper färgen att blekna bort snabbare.
  • När du tar en dusch (och skölj ditt hår), använd kallt vatten! Det hjälper färgen att stanna längre och det är också bra för ditt hår.
  • Sätt färgfärger upp mot ditt ansikte och hår för att bestämma en komplementär ton av färgämne för din färgning.
  • När du är permanent färgar ditt hår, inte shampoo ditt hår efter att ha applicerat färgämnet om inte instruktionerna säger till! Shampooing håret kommer att göra färgämnet blekna snabbare. Också, om du använder vegan (gjord av frukter och grönsaker) hårfärg, ju längre du lämnar det, desto längre blir färgämnet att vara.
  • Köp färgvårdschampo och balsam som är speciellt utformad för färgat hår. De innehåller mindre hårda rengöringsmedel och hjälper din färg sist.
  • Om du använder permanent färgämne för att förbereda ditt hår för en händelse eller semester och du vill att ditt hår ska se naturligt och friskt, färga ditt hår minst en vecka i förväg.Detta tillåter ditt hår (och hårbotten) tid att gå igenom några efterfärgade tvätt / tillståndscykler.Hår som färgades igår tenderar att se lite konstgjort.Hår som färgades för en vecka sedan är mycket mindre uppenbarligen färgad.
  • Varningar

    Om du upplever någon bränning eller klåda medan färgämnet är i, se till att du sköljer färgämnet direkt.
  • Vissa färgämnen använder en kemikalie som kallas parafenylendiamin, vilket kan orsaka att vissa människor har en allergisk reaktion. Om färgämnet du använder innehåller den här ingrediensen är det bäst att göra en "patchtest" på ett litet område av huden innan du applicerar det på ditt hår. Sätt lite färg direkt på huden, i allmänhet bakom örat eller i armens vik, lämna den på ca 20 minuter och skölj det och vänta minst 24 timmar för en allergisk reaktion.
  • Försök aldrig att färga dina ögonbryn eller ögonfransar. Du kan allvarligt skada dina ögon eller till och med orsaka blindhet.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande