Hur man färgar ditt hår brunt efter det har blivit färgat svart

Färgade du ditt hår svart men du gillar det inte så mycket som du trodde? Har du haft ditt hår svart ett tag nu men vill färgämne det bruna? Tyvärr kan du inte bara färga ditt hår från svart till brunt utan att ta bort eller lätta färgen först eftersom du lägger till ny färg. Lyft inte gammal färg. När du har tagit bort färgen kan du välja den bruna skuggan du vill ha och färga det. Oavsett om du bara färgas håret eller har dött det länge, det finns några metoder som du kan försöka för att få ditt hår från svart till brunt.

Steg

Metod 1 av 4:
Ta bort färgämnet med schampon
  1. Bild med titeln färgar ditt hår brunt efter det har blivit färgat svart steg 1
1. Köp rätt produkter. Det finns två typer av schampon som hjälper till att ta färg av ditt hår. Förtydligande schampo är rik på färgstripping ingredienser och mjäll schampo hjälper också remsor färg från ditt hår. Dessa schampon hjälper till att bryta ner färgen på ditt hår och få ditt hår tillbaka till sin ursprungliga färg. Du kan också köpa balsam som inte är säker för färgbehandlat hår. Detta kommer att hjälpa ditt hår att bli skadat men också hjälpa till att dra mer färg från ditt hår.
  • Se till att du får schampo som inte är säker för färgbehandlat hår, som Suave Daily klargörande schampo. Peka på att ta bort färgen, så du vill inte att den ska skydda färgen på ditt hår.
  • Bild med titeln färgar ditt hår brunt efter det har blivit färgat svart steg 2
    2. Skum ditt hår. Sitta i ditt badrum med en handduk runt nacken. Våt ditt hår med vatten så varmt som du kan stå för att öppna dina hårklippta. Massage i schampo till ditt hår, latherar det från din hårbotten till ändarna. Se till att du får schampo på allt hår så att färgen kommer ut jämnt. När du skumlar och sprider schampot, ta bort det överskottsskum.
  • Skummet ska ta på färgen på det svarta hårfärgen. Se till att du inte får det i dina ögon.
  • Se till att du skrubbar ditt hår bra i det här steget. Du vill få ditt hår som mättat med schamponet som möjligt.
  • Bild med titeln färgar ditt hår brunt efter det har blivit färgat svart steg 3
    3. Värm ditt hår. Nu när ditt hår är mättat med schamponet, täck det med en duschkap eller plastpåse. Ta hårtork och värma håret jämnt. Se till att du inte smälter av lockets material när du värmer ditt hår. När du har täckt hela huvudet, låt schamponet sitta på ditt hår i 15-20 minuter.
  • Om du har tillgång till en uppvärmd torktumlare, kan du sitta under det istället.
  • Om ditt hår är tillräckligt länge, kan du behöva klämma upp sektioner så det passar alla i duschlocket.
  • Bild med titeln färgar ditt hår brunt efter det har blivit färgat svart steg 4
    4. Skölj och upprepa. När 20 minuter är upp, skölj ditt hår noggrant. Ta lite mer schampo, skumar du hår och skölj det två gånger. Detta är att avlägsna någon av de överskott av färgmolekylerna från ditt hår som lossades under shampooing och uppvärmningsprocessen. Det finns inget behov av att värma och vänta mellan dessa lathers.
  • Bild med titeln färgar ditt hår brunt efter det har blivit färgat svart steg 5
    5. Skick och värma ditt hår. Täck ditt hår med balsam från rot till tips. Ta hårtork och värma hela huvudet igen. Lämna balsam på ditt hår i 25-30 minuter. Skölj sedan det helt med kallt vatten för att täta knepskiktet och hjälp låsa i fukten.
  • Se till att du inte hoppa över det här steget. Dessa schampon ränder oljorna från ditt hår och lämnar dem sköra och torra. Konditionering direkt kommer att hjälpa till att reparera skador som hände under processen.
  • Bild med titeln färgar ditt hår brunt efter det har blivit färgat svart steg 6
    6. Upprepa. Efter den första behandlingen ska ditt hår vara synligt lättare och inte ha så mycket svart i det. Du kan även se lite av den färg som ditt hår naturligtvis var innan du dog det. Det är osannolikt att allt svart hårfärg togs bort under första loppet, så du bör upprepa processen. När du får den färg som är tillräckligt lätt, färgar det med det bruna färgämnet efter eget val.
  • Försök att ge ditt hår en paus på en dag eller så mellan behandlingar.
  • Denna metod kommer inte att lätta naturligt mörkt hår. Shampoos tar bara bort extra färg på ditt hår.
  • Metod 2 av 4:
    Ta bort färgämnet med färgavlägsnande av krämer
    1. Bild med titeln färgar ditt hår brunt efter det har blivit färgat svart steg 7
    1. Välj de färgavlägsna produkterna. Det finns några olika färgavlägsnande produkter där ute. Det finns några som är för lättnad och lite för färgavlägsnande. Välj den som du gillar mest eller som du tror kommer att passa dina speciella behov.
    • Vissa färgbemoverare använder peroxid, såsom L`Oreal Color Zap, medan andra är gjorda med blekmedel som produkter i dem, såsom Effasol. Du kan också prova en färgborttagningspaket från ett varumärke som Pravana.
    • Tänk på att färgåterbetalningar inte kommer att vända håret tillbaka till din naturliga hårfärg. När du är färdig med att använda dem, kommer ditt hår sannolikt att vara en orange eller gul blond färg.
  • Bild med titeln färgar ditt hår brunt efter det har blivit färgat svart steg 8
    2. Applicera färgborttagaren. Färgborttagarna levereras med två olika produkter, ett pulver och en aktivator. För att ta bort svart måste du blanda de två produkterna tillsammans. När de är helt blandade, applicera blandningen i ditt hår. Se till att du mättar hela ditt hår. Sätt ditt hår under en duschkap och vänta i 15-60 minuter.
  • Om du har tjockt eller långt hår, kan du behöva mer än en låda med produkt.
  • Eftersom det hade peroxid i det, kommer det att ha en obehaglig lukt. Se till att ditt badrum är ventilerat och att du inte har på sig några kläder som du har något emot att bli krossad.
  • Du bör alltid blanda schamponerna i enlighet med anvisningarna på lådan.
  • Bild med titeln färgar ditt hår brunt efter det har blivit färgat svart steg 9
    3. Skölj och skickar ditt hår. När du har väntat, skölj produkten helt från ditt hår. När hela produkten är ute, använd en djup konditioneringsbehandling på den för att lindra eventuella skador peroxiden gjorde med ditt hår. Skölj ut balsam och låt den torka. Färgen ska vara tillräckligt lätt nu när du kan färga den med det bruna färgämnet efter eget val.
  • Om färgen inte lyfter efter en användning kan du behöva upprepa stegen. Vissa färgborttagare är säkra nog att använda upp till tre gånger på en dag. Var noga med att hänvisa till de instruktioner som är försedda med satsen för att se till att du kan använda den mer än en gång.
  • Se till att du använder den här produkten med omsorg. Kemikalierna är inte lika starka som blekmedel, men de kan ha en negativ effekt på ditt hår. Om du redan har sprött eller torrt hår, se till att du skickar innan du försöker denna behandling.
  • Metod 3 av 4:
    Ta bort färgämnet med vitamin C
    1. Bild med titeln färgar ditt hår brunt efter det har blivit färgat svart steg 10
    1. Få ingredienserna. För den här metoden måste du få C-vitamin i form av ett piller, kapsel eller pulver. Du behöver också få en flaska av ditt favoritchampo, en kam, en handduk och en duschlock.
    • Om du har kapselpiller, ska du popa dem öppna för att få vitamin C-pulver ut ur dem. Om du har p-piller, måste du mala dem i ett pulver. Du kan göra det för hand eller med en kvarn eller mixer.
  • Bild med titeln färgar ditt hår brunt efter det har blivit färgat svart steg 11
    2. Blanda pastaen. Du måste blanda C-vitamin med ditt schampo. Mät 1 matsked (14.8 ml) Vitamin C i en icke metallskål. Lägg till 2 matskedar (29.6 ml) av ditt schampo. Blanda dem tillsammans, bildar en pasta. Om pastan är för tunn, lägg till i mer vitamin C tills du får en tjockare pasta.
  • Om du har långt eller tjockt hår, kan du behöva dubbla eller tredubbla receptet. Du behöver nog för att helt mätta ditt hår med blandningen.
  • Bild med titeln färgar ditt hår brunt efter det har blivit färgat svart steg 12
    3. Skum ditt hår. Sitta i badrummet med en handduk runt nacken. Våt håret noggrant med varmt vatten och dyker ut överskottet. Ta pasta och börja löda ditt hår från rot till tips. Använd kammen för att hjälpa pastaen att komma till alla delar av ditt hår. När du är säker på att du har täckt allt hår, lägg ditt hår i en duschlock. Låt det sitta i en timme.
  • Om ditt hår är länge, klippa det innan du lägger på duschlocket så att ditt hår kommer att stanna upp.
  • Bild med titeln färgar ditt hår brunt efter det har blivit färgat svart steg 13
    4. Skölj, skick och upprepa. Efter timmen har förbi, skölj håret helt för att ta bort all skum från ditt hår. Låt det torka. När det är helt torrt, skickar du ditt hår med en djup konditioneringsbehandling för att hjälpa till att lägga tillbaka en del av fukten som avlägsnades under processen. Om du fortfarande har lite svart kvar, redo den här processen några dagar senare. När du har fått all svart bort, kan du färga den den bruna nyansen av ditt val.
  • Se till att du ger ditt hår lite tid för att återhämta sig innan du försöker igen. Syran i vitamin C gör ditt hår mottagligt för skador, så väntar kommer att tillåta ditt hår tid att återfå sina naturliga oljor innan du börjar igen.
  • Metod 4 av 4:
    Att veta andra alternativ
    1. Bild med titeln färgar ditt hår brunt efter det har blivit färgat svart steg 14
    1. Besök en salong. Om du inte gillar idén att röra med ditt hår hemma, kan du alltid konsultera en professionell färgist på en salong. Färgister vet mycket mer om hårvård och underhåll än du gör och kommer att veta hur man behandlar eventuella skador som kan bero på den döende behandlingen. En salongexpert kommer att kunna bestämma din hårtyp, eventuella problem som ditt hår kan möta, och en hårbehandling som ger dig den färg du vill ha med minimal skada.https: // shv.maniqui-es.com / färge-your-hair-brown-after-it-har-varit-färgad-svart
    • Det här alternativet kan bli ganska dyrt, så var medveten om de berörda kostnaderna. De måste ta bort färgen från ditt hår och sedan färga det, så du måste betala för båda processerna.
  • Bild med titeln färgar ditt hår brunt efter det har blivit färgat svart steg 15
    2. Prova en skönhetsskola. Om du letar efter salongliknande behandling på en budget, leta efter en skönhetsskola i ditt område. De erbjuder färgbehandlingar med en bråkdel av kostnaden för en normal salong och gör vanligtvis ett bra jobb med ditt hår. De tränar dock, så var medveten om vad de gör med ditt hår så att du kan se till att de håller fast vid vad du vill göra.
  • Eftersom de är studenter, var beredda att användas som modell.
  • Rensa din dag eftersom processen troligen kommer att ta några timmar.
  • Bild med titeln färgar ditt hår brunt efter det har blivit färgat svart steg 16
    3. Vänta. Om ingen av dessa metoder fungerar eller är tilltalande för dig, kan du alltid vänta tills den svarta färgen har bleknat tillräckligt från ditt hår för att färga det brunt. Denna process kan ta lång tid, men det är effektivt. Du kan alltid tvätta håret med schampo som inte är avsett för färgbehandlat hår för att hjälpa färgämnet att bli snabbare. När det är blekat nog kan du färga den till den bruna färgen du vill ha.
  • Beroende på om du har använt en demi-permanent eller en halvpermanent färg kan tidsramen sträcka sig från några veckor till några månader.
  • Tips

    Många föreslår blekning av ditt hår, men det orsakar extrem skada på ditt hår. Försök att undvika det här alternativet om det är möjligt.
  • När du går igenom färgavlägsnande och döende process, ta dig tid att stärka ditt hår och fortsätta de djupa konditioneringsbehandlingarna. Den riskabla delen av färgning av ditt hår är att det kan bryta sig i bitar.r.
  • Metoden du väljer att färga eller ändra din hårfärg kan ske av ditt hårs tillstånd. Om ditt hår är skadat, måste du räkna ut om du dör håret en annan färg kommer att skada det mer. Om ditt hår är friskt, bör du överväga belastningen att behandlingar kan sätta på ditt hår.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande