Så här justerar du kontrast i windows 10

ThisWill lär dig hur du justerar kontrast i Windows 10 med hög kontrastläge. Om du har låg vision, vilket möjliggör hög kontrastläge i Windows 10 är en enkel och snabb fix för att justera färgerna överallt på din dator. Men de flesta fristående monitorer, som LCD-skärmar, ha en separat inställning eller knapp på dem för att justera och de flesta bärbara datorer har visningsinställningar som kommer att styra kontrasterande mer minutigt, som en grafikdrivrutin, som du kunde hitta genom att högerklicka på skrivbordet.

Steg

  1. Bild med titeln Justera kontrast i Windows 10 Steg 1
1. Tryck ⊞ vinna+Jag. Genom att trycka på Vinna och jag Nycklar tillsammans, du öppnar inställningsmenyn. Du kan också öppna inställningar genom att klicka på Windows-logotypen i Aktivitetsfältet och klicka på Gear-ikonen.
  • Bild med titeln Justera kontrast i Windows 10 Steg 2
    2. Klick Enkel åtkomst. Det är nära botten av menyn bredvid en prickad linjeikon för en klocka.
  • Bild med titeln Justera kontrast i Windows 10 Steg 3
    3. Klick Hög kontrast. Du får se detta i den vertikala menyn på vänster sida av fönstret.
  • Bild med titeln Justera kontrast i Windows 10 Steg 4
    4. Klicka på strömbrytaren för att växla den på eller av under "Använd hög kontrast." Du kan behöva vänta ett ögonblick om du möjliggör hög kontrast för Windows för att klara färgförändringen.
  • Om du inte gillar standardhögkontrasttemat kan du välja från de förutbestämda teman i drop-boxen som anges under rubriken "Välj ett tema." Du kan ändra färgerna på olika skärmelement genom att klicka på den färgade rektangeln bredvid elementets identifierare. Om du till exempel inte gillar den hyperlänkade texten som ska visas i blått, klicka på den blå rutan, välj en ny färg, klicka på Gjort, och klicka sedan på Tillämpa.
  • Tips

    Om du har ett standardtemat med hög kontrast som du vill, kan du snabbt möjliggöra hög kontrast genom att trycka på vänster Alt+ ⇧ Skift och Skriv ut skärm (Skriv ut SCR).
  • Vissa Windows 10-datorer och grafikdrivrutiner (som datorer som drivs av ett Intel-grafikkort) dyker upp med en meny när du högerklickar på skrivbordet. Välj Grafikfastigheter och då Visa. Du kommer se Färginställningar i den vertikala menyn på vänster sida av Intel Graphics Control Panel-fönstret samt en skjutreglage bredvid Kontrast att du kan dra åt vänster och höger för att ändra färgkontrast. När du är nöjd med ändringen, klicka på Tillämpa. Om du inte gillar ändringen, klicka på Återgå till grundinställningarna och stäng fönstret.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande